Zimný festival jedla je v plnom prúde. Vo fantastických slovenských reštauráciách si môžete ešte takmer mesiac (do 23. februára) objednať troj- alebo štvorchodové degustačné menu plné sýtych zimných chutí.
Tento rok je súčasťou gurmánskeho zimného podujatia aj popradská reštaurácia Doma u nás. Patrí medzi podniky, ktoré si pre hostí vyskladali až 4-chodové festivalové menu v hodnote 55 €. Práve teraz máte vďaka Zimnému festivalu jedla unikátnu možnosť ochutnať rôznorodosť chutí, textúr a techník prípravy šéfkuchára vo zvýhodnenej cene.
Zimný festival jedla v Doma u nás – chody ↓
- Marinovaný pstruh v cviklovej soli s borievkou, zemiakový gratin, rascová omáčka s kaviárom zo pstruha
- Chrumkavá lokša, fermentovaná tekvica, hubová slovenská ricotta, karamelizovaný gaštan
- Glazovaný bravčový bôčik, karamelizované kapustovo-cibuľové pyré, chrumkavý kel, hummus zo slnečnicových semiačok, bravčový jus s hľuzovkovým olejom
- Hruškové pyré, lieskovcový crumble a zmrzlina, slaný karamel
Objavte skrytý poklad pod Tatrami
Milovníci do detailov premyslených konceptov budú nadšení. Ich srdce sa pri návšteve reštaurácie a boutique hotela Doma u nás naplní radosťou – a to bez preháňania. V Spišskej Sobote nájdete harmonicky navrhnutý celok, kde si môžete vychutnať čerstvé sezónne potraviny v podobe gurmánskych jedál.
Keď reštauráciu doma u nás v roku 2019 otvárali a postupne priestory starého meštianskeho domu v Spišskej Soboty prerábali, na čele reštaurácie stál známy šéfkuchár Gabo Kocák. Pre iné povinnosti v lete 2023 z projektu vystúpil. Plánuje sa venovať práci konzultanta pre iné reštaurácie, organizovať eventy a chystá aj ďalšie prekvapenia, na ktoré sa jeho priaznivci môžu tešiť.

Na čele kuchyne v doma u nás ho nahradil nemenej talentovaný Igor Janiga. Počas štyroch rokov, čo v podniku ako šéfkuchár pôsobil Gabo Kocák, bol jeho pravou rukou. Svojou húževnatou prácou dokázal, že na to má a najnovšie recenzie zákazníkov to potvrdzujú.
Počas cesty do Tatier sme sa u nich ako u našich business partnerov zastavili. Prečítajte si, ako nám chutilo »
O Zimnom festivale jedla
Stalo sa už peknou zimnou tradíciou, že bedeker Gurmán na Slovensku v spolupráci s TOP slovenskými reštauráciami organizujú Zimný festival jedla. Návštevníkom ponúkne počas januára a februára zážitok a blažený pocit z lahodného jedla, atmosféry reštaurácie a profesionality celého personálu.
Všetky zapojené reštaurácie a ich menu, ako aj možnosť prekliknúť sa na rezervácie degustácií nájdete v našom Magazíne na TOMTO ODKAZE »

Dvanásty ročník tejto výnimočnej gastronomickej udalosti umožní každému, kto má záujem o kvalitnú gastronómiu, navštíviť tie najlepšie a veľakrát cenovo nedostupné reštaurácie Slovenska.
Výhodou festivalu sú totiž symbolické festivalové ceny, ale aj jeho dostupnosť. Aj v tomto ročníku sa zapojili reštaurácie z každého kraja. Nemusíte teda cestovať ďaleko, aby ste si vychutnali s blízkymi jedinečný gurmánsky zážitok.
sledujte nás na sociálnych sieťach:zdieľať tento článok na: