Zimný festival jedla ochutnalo až 7700 gurmánov

1266
Zimný festival jedla - Afrodita, Chateau Čereňany - Daniel na brusniciach, jemne zaúdený s plnenými zemiakmi

Ochutnať Slovensko sa oplatí! Pod týmto sloganom lákal tento rok Zimný festival jedla 2018 gurmánov z celého Slovenska. Aby prišli ochutnať špeciality do vybraných reštaurácií. Jedlá od TOP šéfkuchárov v tých najlepších reštauráciách na Slovensku mohli návštevníci ochutnať za zvýhodnené ceny od 15. januára do 25. februára. Návštevníci si mali dokonca možnosť vo vybraných reštauráciách, ocenených Zlatou vidličkou zakúpiť až štvorchodové menu.

Rekordný počet hostí v reštauráciách zapojených do festivalu

S počtom návštevníkov 7632 zaznamenal Zimný festival jedla nárast až o 12 % oproti minulému roku. Veľký úspech mala aj tohtoročná novinka festivalu – Champagne POMMERY víkendy. Celkovo sa uskutočnili 4 vo vybraných 13 reštauráciách po celom Slovensku. Niektoré reštaurácie práve cez tieto víkendy dosahovali nárast rezervácii až o 60 %. Úspešné boli aj sprievodné akcie festivalu, ku ktorým patrila otváracia večera festivalu vo FOU ZOO. Ako aj kurz varenia s hviezdnym šéfkuchárom Igorom Čehym.

Zimný festival jedla - Fou Zoo - Pan Asian Restaurant, Bratislava - Ibérico čierny koreň, repa, čili
Fou Zoo – Pan Asian Restaurant, Bratislava – Ibérico čierny koreň, repa, čili

Zvýšenie tržieb reštaurácií počas akcie Zimný festival jedla

Majitelia reštaurácii mohli byť spokojní. Počas Zimného festivalu jedla sa tržby zvýšili o približne o 15 % a v niektorých časových úsekoch až o 25 %. TOP reštaurácie si aj tento rok dali záležať na ponuke festivalového menu. To sa odzrkadlilo aj na záujme návštevníkov o rezervácie.

„Prioritou festivalu zostáva aj naďalej rozvoj gastroturistiky a prezentácia najlepších reštaurácií a šéfkuchárov z celého Slovenska. Tiež edukácia návštevníkov o našich tradíciách a podpora regionálnych producentov potravín,” informoval Radoslav Nackin – riaditeľ projektu Zimný festival jedla.

Zimný festival jedla - Reštaurácia Hotela Dubná Skala, Žilina - Vykostené konfitované stehno z králika so špenátovým krupotom a glazovanou zeleninou
Reštaurácia Hotela Dubná Skala, Žilina – Vykostené konfitované stehno z králika so špenátovým krupotom a glazovanou zeleninou

ODPORÚČAME VÁM:

Ste zákazník reštaurácií?
Pozrite si denné menu v okolí. Ste majiteľ alebo manažér reštaurácie?
Pridajte sa na portál Menučka
a uverejňujte tu Vaše menu.
Priama registrácia tu.

Poďakovanie patrí partnerom, ktorí Zimný festival jedla podporujú už od jeho začiatkov a napomáhajú tak zviditeľňovať slovenskú gastronómiu. RTVS, Rádio Slovensko, mesto Bratislava, Visit Košice a Bratislava RegionTourism či WineLoversClub a Champagne Monopole, ako aj všetkým mediálnym partnerom.

Sme radi, že aj slovenskí producenti sa začali zapájať a treba vyzdvihnúť hlavného partnera, minerálnu vodu FATRA – ako oficiálnu vodu festivalu a tiež Champagne POMMERY.

Zdroj foto: Zimný festival jedla

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin