Zimný festival jedla 2025 bude výnimočne príjemný. Už od soboty 11. januára si môžete po celom Slovensku vychutnať zimné menu v podaní fantastických slovenských šéfkuchárov. Výhodou podujatia sú netradičné pokrmy aj férové festivalové ceny.
Lákajú vás gurmánske delikatesy z najzaujímavejších reštaurácií Slovenska? Túžite ochutnať špeciality najlepších šéfkuchárov z celej republiky? Radi by ste nakukli do ich majstrovských kuchýň alebo chcete na vlastnej koži zažiť atmosféru prvotriednej reštaurácie, kde vás naplno očarí profesionalita personálu a pútavý ambient?
Potom je podujatie Zimný festival jedla 2025 pre vás ako stvorené. Ideálne (a zaujímavé) je na ňom to, že sa nekoná iba v jednom meste. Aj tento rok sa doň zapojili reštaurácie z celého Slovenska. Nemusíte teda cestovať ďaleko, aby ste si vychutnali s blízkymi jedinečný gurmánsky zážitok.
Na konci článku nájdete KOMPLETNÝ ZOZNAM REŠTAURÁCIÍ aj s ich FESTIVALOVOU PONUKOU ↓
Čo je Zimný festival jedla 2025?
Stalo sa už peknou zimnou tradíciou, že bedeker Gurmán na Slovensku v spolupráci s TOP slovenskými reštauráciami organizujú Zimný festival jedla. Návštevníkom ponúkne počas januára a februára zážitok a blažený pocit z lahodného jedla, atmosféry reštaurácie a profesionality celého personálu.
Dvanásty ročník tejto výnimočnej gastronomickej udalosti umožní každému, kto má záujem o kvalitnú gastronómiu, navštíviť tie najlepšie a veľakrát cenovo nedostupné reštaurácie Slovenska. Výhodou festivalu sú totiž symbolické festivalové ceny, ale aj jeho dostupnosť. Aj v tomto ročníku sa zapojili reštaurácie z každého kraja.
Rezervácie si môžete robiť priamo na TOMTO ODKAZE »
Šéfkuchári TOP slovenských reštaurácií, ktoré získali najvyššie hodnotenie v populárnom reštauračnom bedekri Gurmán na Slovensku, ponúknu návštevníkom Zimného festivalu jedla jedlá v kategóriách:
- Naše ikonické jedlo – charakterizujúce danú reštauráciu
- Chute regiónov – s dôrazom na použitie lokálnych a sezónnych surovín
- Kuchárova voľba – výnimočné jedlo mimo bežnej ponuky
typ degustácie | zostava | cena Bratislava a okolie | cena Slovensko |
trojchodová | 3x jedlo + 0,25 l San Pellegrino + 0,1 l víno/0,33 l pivo | 35 € | 32 €/35 € |
štvorchodová | 4x jedlo + 0,25 l San Pellegrino, 2x 0,1 l víno/0,33 l pivo | 55 € | 55 € |
Ocenené reštaurácie aj nováčikovia na gastronomickej mape
Medzi reštauráciami, ktoré sa zapoja do podujatia Zimný festival jedla 2025 nájdete stálice, skvosty ocenené Zlatými vidličkami aj nováčikov, ktorí na gastronomickú mapu Slovenska pribudli v roku 2024. K nim patrí napríklad nová ázijská reštaurácia Moozi pod vedením šéfkuchára Michala Konráda.
Ktoré podniky by sme odporučili my z redakcie? Výber je naozaj ťažký a keby bol priestor, určite by sme zavítali do každej jednej reštaurácie. Prešli sme si jednotlivé festivalové menu a nestačili sme sa čudovať nad kreativitou, s akou ich tento rok šéfkuchári vyskladali. Krok vedľa však určite neurobíte, ak si vyberiete jeden z našich tipov:
Cozy Coza (Bratislava)
- Créme brulée z husacej kŕmnej pečienky, podávané s pyré z lesného ovocia a škorice s foccaciou a ozdobené šalátovým buketom
- Grilovaný steak z nórskeho lososa, podávaný na krémovej kôprovej omáčke so zemiakovými ňokmi, tapiokovým chipsom a mikrobylinkami
- Matcha panna cotta s emulziou z čerstvej mäty a domácou karamelovou grilážou
Mlyn 108 (Modra)
- Slanina, daikon reďkovka marinovaná v kombu a kaviár z marakuje
- Glazované bravčové líčka s karamelizovanou cibuľou a mousse z pečených zemiakov
- Tatarák z hovädzej sviečkovice s majonézou z údenej cibule, teľacím cviklovým julienne a cviklovými čipsami
- Karamelový koláčik s pošírovanými granny smith jablkami, jablkovým pyré, meringue a karamelovým popcornom
Origin (Lučenec)
- Predjedlo: bravčový jazyk, zemiak, chren
- Hlavné jedlo: divina, topinambur, černice
- Dezert: čokoláda, rakytník, chilli
- Amuse bouche: pstruh, créme fraiche, jalapeño
- Petit four: meringue, mandarínka
Doma u nás (Poprad)
- Marinovaný pstruh v cviklovej soli s borievkou, zemiakový gratin, rascová omáčka s kaviárom zo pstruha
- Chrumkavá lokša, fermentovaná tekvica, hubová slovenská ricotta, karamelizovaný gaštan
- Glazovaný bravčový bôčik, karamelizované kapustovo-cibuľové pyré, chrumkavý kel, hummus zo slnečnicových semiačok, bravčový jus s hľuzovkovým olejom
- Hruškové pyré, lieskovcový crumble a zmrzlina, slaný karamel
Hotel Elizabeth (Trenčín)
- Domáce ravioli, sušené paradajky, omáčka z rakov, pohánka, parmezán
- Pečené kačacie prsia, čierny koreň, omáčka z anízu, hruška, rakytník
- Krém z bielej čokolády, marinovaná tekvica, zázvor, tekvicová zmrzlina, egreš
V Hoteli Elizabeth sme ochutnali menu na Zimnom festivale jedla aj minulý rok. Pozrite sa a prečítajte si, prečo sme odchádzali očarení »
Neviete blízkym vybrať? Vyriešte to darčekovým poukazom
Už pred Vianocami ste mohli svojim blízkym (ale pokojne aj sebe) kúpiť darčekový poukaz. Ten sa dá využiť na rôzne reštaurácie v rámci festivalu. Vianocami sa ale svet nekončí, preto ak chcete niekoho potešiť na sviatok, na Valentína alebo len tak, Zimný festival jedla 2025 stále ponúka aj takéto riešenie:
- darčekový poukaz na trojchodovú degustáciu vo festivalovej reštaurácii (35 €)
- darčekový poukaz na 4 chodovú degustáciu v reštaurácií ocenenej Zlatými vidličkami (55 €)
Partneri podujatia Zimný festival jedla 2025
Partnerom festivalu Zimný festival jedla 2025 je spoločnosť SLOVAKIA TRAVEL. Viac o cestovaní na Slovensku zistíte priamo na ich webe: https://slovakia.travel/.
Ďalšími hlavnými partnermi a podporovateľmi podujatia sú:
- FUN rádio
- spoločnosť KON – RAD s.r.o – dodávateľ S.Pellegrino a Acqua Panna- svetoznámych vôd, ktoré
ponúkajú festivalové reštaurácie ako súčasť svojho menu - BAVARIA TT – predajca vozidiel BMW
- ERB – rodinný pivovar z Banskej Štiavnice
- LUNTER – slovenská kvalita rastlinného stravovania
- Startitup
Zoznam reštaurácií + ich ponuka
Bratislavský kraj ↓
APOLKA Restaurant
- Polievka: kohúti vývar, celestínska palacinka, koreňová zelenina
- Hlavné jedlo: pečený bravčový bok, omáčka z jablčného cideru, zemiaková espuma, pyré zo spáleného jablka, šalotka
- Dezert: pečené slivky, ganache z bielej čokolády a jogurtu, medovníkový crumble
Au Cafe
- Carpaccio zo sépie, tekvicové arancini, morské riasy
- Jahňacia picanha, pyré z pečeného paštrnáku, fermentovaná cibuľka
- Topinamburový krém, vajíčko, hľuzovka, žerucha
- Domáce gaštanové pyré
Bistro Ferdinand
- Predjedlo: lagneh, chrumkavé čili maslo, bylinky, kváskový chlieb
- Hlavné jedlo: kurací rezeň, zemiaková kaša, café de paris maslo
- Dezert: veterník so slaným karamelom
BISTRONOMY
- Šošovicový krém údené koleno, bravčová koža, šalotka
- Bryndza, zelené paradajky, kaleráb, lieskovce
- Bôčik zeler, mrkva, kel
- Jablko karamel, bánovecká, orechy
Boutique hotel a reštaurácia PRI MLYNE, Lozorno
- Amuse-bouche: Zemiak, škvarky, maslo
- Hruška, slivka, mrvenička
- Jeleň, topinambur, repa, horčica
- Muflón, jalovec, čierny koreň, šalotka, krupica
BUBBLES
- Predjedlo: foie gras, jablko, perník, čučoriedka
- Polievka: bažant, cvikla, zelenina, ligurček
- Hlavné jedlo: sumec, zeler, kaleráb, šošovica
- Dezert: gaštan, ringlota, hľuzovka, čokoláda
Carnevalle grill restaurant and bar
- Carnevalle tasting: hovädzie sashimi, údený špik, hovädzí tatarák
- Hovädzie consomé s cibuľou, mäsové ravioli, baby zelenina, kel
- Mini wagyu burger, tekvicová žemľa, domáci kečup
- Black angus steak, špenát, chrumkavý zemiakový gratin, šalotka, tymianový jus
CLOUD RESTAURANT Double Tree by Hilton
- Kačacie krokety, figový gel, kapustové pyré, paštrnákový knedlík
- Mäsová terina, cvikľová espuma, zemiaková slama
- Topinamburový krem, zaúdeny sumec, kôprový olej
Cozy Coza
- Créme brulée z husacej kŕmnej pečienky, podávané s pyré z lesného ovocia a škorice s foccaciou a ozdobené šalátovým buketom
- Grilovaný steak z nórskeho lososa, podávaný na krémovej kôprovej omáčke so zemiakovými ňokmi, tapiokovým chipsom a mikrobylinkami
- Matcha panna cotta s emulziou z čerstvej mäty a domácou karamelovou grilážou
Francúzska reštaurácia – HOTEL DEVÍN ****
- Kyslá kapusta, sušené huby, údená kambala, biela cibuľa
- Holub, jeruzalemský artičok, šalotka, hruška, višňa
- Čierny koreň, jablko, citrón, maslo, mandle
- Čokoláda valhrona, variácia čokolády, citrónový meringue, mišpuľa
IASAI FOOD BAR & MORE
- Moderné nigiri 2 ks (1x shitake huby, foie gras + 1x červená repa, tofu)
- Kuracie prsia na maslovom ponzu (pak choi, japonské huby, hľuzovkový olej)
- Kotteri ramen (zeleninový vývar, batátová gyoza, amazu cibuľka)
- Kinako palacinka (kokos, slaný karamel, čokoláda)
KAZUMI japan restaurant – Karadžičová
- Japonské palacinky s matcha čajom
- Agedashi tofu: chrumkavé jemné tofu s jarnou cibuľkou a domácou maslovou ponzu omáčkou
- Tom kha: jemne pikantná kokosová polievka s krevetami a citrónovou trávou, koriandrom a sklenenými rezancami
- 10ks uramaki rock shrimp: obrátená rolka s uhorkou, grilovanými hubami shimeji, avokádom, tamago, pikantnou krevetou, passion fruit kaviárom, gari, wasabi a wakame šalátom
Leberfinger
- Divinová paštéta s čučoriedkami, domáci chlieb
- Kačacia galantína, cviklové pyré, šúlance
- Tvarohovo-malinová tartaletka
Mlyn 108, Modra
- Slanina, daikon reďkovka marinovaná v kombu a kaviár z marakuje
- Glazované bravčové líčka s karamelizovanou cibuľou a mousse z pečených zemiakov
- Tatarák z hovädzej sviečkovice s majonézou z údenej cibule, teľacím cviklovým julienne a cviklovými čipsami
- Karamelový koláčik s pošírovanými granny smith jablkami, jablkovým pyré, meringue a karamelovým popcornom
Moozi creative asian cuisine
- Predjedlo: čili mango krevety – thajská bazalka – koriander – citrónová tráva
- Hlavné jedlo: flank steak na spôsob boulgogi – sójovo-karamelová omáčka – teplý zeleninový šalát- čili ponzu dresing – čierny kel
- Dezert: yuzu meringue – jogurtová zmrzlina – kakaová posýpka
PLZENSKÁ HODOVŇA, Malacky
- Amuse Bouche: hovädzí tatarák
- Zimné huby: chrumkavé krokety, lekvár, parmezán, paprikáš
- Medzichod: naše halázslé – jemne pikantný vývar, knedlička zo sumca, kaviár zo pstruha, pečeň z tresky, zelenina
- Muflón alla cacciatora: balotína pripravená z troch častí zvieraťa, ragú z plodov našich lesov, tekvica, klementínka, zeler, divinová šťava
- Somloí galuska bisquit: čokoláda, orechy, krém chantilly, hrozienka, vaječný likér
REŠTAURÁCIA HOSTINEC PALATÍN, Svätý Jur
- Hovädzí vývar s celestínskymi rezancami, koreňová zelenina, pažítka
- Tafelspitz, grilovaný špik, restované zemiaky s konfitovanou cibuľkou, špenátové pyré s pečeným cesnakom, chlebová majonéza, chrenové jablko, chlebová omáčka, pažítka
- Horká čokoláda, višne, rum, slané orechy
SUSHIYA FOOD ATELIER, Rovinka
- Roládka z panenky s wassabi, hubová omáčka, zelerové pyré s maslom, jogurtom, zelerový fondant, hríbový čips
- Kačacia gyoza s višňami
- Krevetový bisque s pórom, píniovými orieškami a cesnakovým aioli
- Pistáciová šamrolka s malinami
UFO watch.taste.groove
- Langusta, tortellini, paradajky, majoránka
- Kalerábové velouté, ligurček, cmar
- Srnka, topinambur, smrek, lieskový orech
- Biela čokoláda, tekvica, rakytník, červený pomaranč
- Domáce pralinky
Wabi Sabi Japanese Restaurant
- Robata grill kuracie stehno teriyaki, bôčik yakiniku, ryža
- Sushi nigiri wagyu kagoshima, unagi baklažán
- Iwashi sardinka tempura, shoga ponzu, soba mentsuyu rezance a ishikari polievka
- Kinoko hubový šalát a tsukemono zelenina
- Domáca matcha zmrzlina
Zylinder cafe & restaurant
- Gánica (dödöle) so slaninou z mangalice, kyslá smotana, jarná cibuľka
- Rybacie karbonátky, prívarok z póru, kaviár zo pstruha
- Vyprážaná bravčová kotleta, zemiakový šalát, brusnice
- Karamelizovaná krupicová kaša, meringue, horúce maliny
Jolly jocker ↓
Otváracia večera ZFJ 2025 – HOTEL DEVÍN ****
- Kyslá kapusta, sušené huby, údená kambala, biela cibuľa
- Holub, jeruzalemský artičok, šalotka, hruška, višňa
- Čierny koreň, jablko, citrón, maslo, mandle
PLATÁN BISZTRÓ, TATA , Maďarsko
- Kurací vývar, krupicové halušky
- Kačacie stehná, kapustové cestoviny, dule
- Ázijský hubový šalát
- Gaštanový mille-feuille, gaštanový krém, biela kávová pena, pomaranč
Trnavský kraj ↓
Reštaurácia Klára, GOYA Vitality Hotel, Kaštieľ Voderady
- Amuse bouche: huby, údené tofu, hľuzovka, horčičné semienka
- Zubáč zo Stupavy, petržlen, náš kefír, jablko, chren, kôpor
- Medzichod: repa, hruška, mak
- Variácia srnca, zeler s vanilkou, foie gras, lahôdkové droždie
- Lahodná čokoláda, citrónová verbena, višne
Trenčiansky kraj ↓
Afrodita, Chateau Čereňany
- Hydinová paštéta s údenými kačacími prsami, máčanými brusnicami, chrumkavý chlebík
- Hríbiková krémová polievka s bylinkovým toastom
- Daniel a domáce šúľance so slaninkou a cibuľkou
- Čereniansky trhanec s horúcim ovocím a sušenými slivkami
HOTEL ELIZABETH **** TRENČÍN
- Domáce ravioli, sušené paradajky, omáčka z rakov, pohánka, parmezán
- Pečené kačacie prsia, čierny koreň, omáčka z anízu, hruška, rakytník
- Krém z bielej čokolády, marinovaná tekvica, zázvor, tekvicová zmrzlina, egreš
Lovecký zámoček Antonstál
- Mufin z údeného kolena plnený tekutou kyslou kapustou, espuma z kyslej smotany, klobásový chips
- Jeleň, václavkové džatky, šípková emulzia
- Tartar trilógia 2025 bažant, tvarôžky, jeseter
- Slnečnicovo-tekvicová sušienka, bryndzové mascarpone, lieskovcový krém a lesné ovocie
Nitriansky kraj ↓
ÁČKO reštaurácia, Šurany
- Hus – foie gras, vajce, naša domáca husacia šunka
- Pappardelle, cheesio syr, hľuzovka, smotana
- Jeleň (sviečkovica), lotosový koreň, sedano, jus
- Dezert – jahody, čokoláda, dračie ovocie, avokádo
HOTEL Zlatý kľúčik****, Frenchie Terrasse, Nitra
- Couvert: domáci tekvicový bochník – semiačka, tymian, natural domáce maslo, domáca nátierka podľa ponuky, tekvicová soľ
- Údený jeseter, espuma z čierneho koreňa, šípky, sušené žĺtko v morskej soli, briošková strúhanka
- Chrbát z jeleňa sous-vide – údená šunka, pečené gaštany, pyré z petržlenu, chipsy z fialových zemiakov, rakytník, šípkovo-ríbezľová omáčka
- Linecká piškóta, černice, kondenzované karamelové mlieko, parížsky krém, medový chips
Penzión Rosel, Nové Zámky
- Amuse bouche: krvavnička z mangalice s hruškovo-zázvorovým chutney
- Foie gras parfait v cviklovej glazúre, brusnice, nori, údený úhor, lyo maliny
- Trio z mangalice, sous vide panenka z mangalice, concasse z jazyka mangalice, mini fašírka, estragónová emulzia, jablkové chutney, zelerový fondant, baby brokolica, demi glace
- Gaštanový mousse so šípkovým mascarpone
Poľovnícky kaštieľ PALÁRIKOVO
- Predjedlo: domáca divinová paštéta s chrumkavým chlebíkom
- Oštiepkové halušky so sous vide panenkou, chrumkavá cibuľa
- Srnčí chrbát na borievkách s hráškovým pyré, blanšírovanou zeleninou a vínnou redukciou
- Pošírovaný pstruh s feniklovým šalátom a citrónový vinairgrette
- Dezert: domáca Pavlovej torta
REŠTAURÁCIA FŐNIX, Komárno
- Vidiecka husacia pečeň foie gras, domáci hľúzovkový koláč, dula, jus
- Steak z daniela, pečená polenta, blanšírovaná brokolica, tymiánová červená repa, pražené hríby, burgundská omáčka
- Šomlovské halušky, orechy, domáca smotana
Reštaurácia TERRA, JASOVÁ
- Ceviche zo sumca, kukuričná polenta
- Bravčová krkovička, grilovaný feniklový krém, tekvicový quiche
- Pošírované jablko, orechový marcipán, čokoládová piškóta, biela čokoláda
SEMILLON RESTAURANT, VRÁBLE
Festivalové menu reštaurácie doplníme hneď, ako ho reštaurácia uverejní.
WAKIZASHI SUSHI.BAR. RESTAURANT, Topoľčany
- Hovädzie líčka s chrumkavou grilovanou zeleninou na kokosovej omáčke, batatové pusinky s červenou repou
- Hamachi negi cheese: ryba hamachi, jarná cibuľka, uhorka, avokádo, chilli pure
- Pečená mušľa svätého Jakuba na tekvicovom pyré s bazalkovým olejom
Žilinský kraj ↓
GRAND HOTEL PERMON ****, POETREE´S RESTAURANT
- Tortellini plnené rakom, bisque z rakov, nakladané sherry paradajky
- Hovädzia sviečkovica lemovaná čiernym uhlím, kelová raviola, zemiaková kroketa s hľuzovkou
- Espuma z horského medu, nakladané ringloty, fermentovaný peľ, figový meringue
- Extra chod: Domáci kváskový chlieb s maslom
Koliba na Vršku, Bytča
- Pečená tekvica, bryndza, cmar, tekvicové jadrá
- Jeleň, krém z pečených lieskovcov, brusnice, šípkový demi glace, zemiakový croissant
- Melasa, krém monte, jablko sous vide, mandle, pivný keks
Reštaurácia Belene – Chateau Gbeľany
- Zubáč, zemiaky, kôpor, škvarky
- Hovädzí brisket, mrkva, foie gras, miso
- Gaštany, nugát, čokoláda, kyslá smotana, rakytník
- Karfiol, parmezán, šalvia
Villa Nečas, Žilina
- Domáca bravčová šunka, med, marinovaná zelenina, chrenová espuma, kváskové domáce pečivo
- Hovädzie pliecko, zemiakový rost, pečená zelenina, demiglace
- Éclair, pistácie, vanilka, malina
Banskobystrický kraj ↓
BOUTIQUE HOTEL SIGLISBERG****, Štiavnické Bane
- Marinovaná cvikla, krémový ovčí syr, jablkové pyré, domáci chlieb
- Porchetta, cibuľové pyré, tartaletka so zemiakovým šalátom, demi-glace
- Jablkové želé, žĺtkový krém, šampanské, crumble
ORIGIN, Lučenec
- Amuse bouche: pstruh, créme fraiche, jalapeño
- Predjedlo: bravčový jazyk, zemiak, chren
- Hlavné jedlo: divina, topinambur, černice
- Dezert: čokoláda, rakytník, chilli
- Petit four: meringue, mandarínka
ZÁMOCKÝ HOTEL **** GALÍCIA NUEVA, Halíč
- Vegánsky hummus z červenej repy, granátové jablko, píniové orechy, pita chlieb
- Kačacie prsia sous vide, pyré z červenej kapusty, zemiakové knedličky so slaninou, kačací jus
- Malinový obláčik, mousse z bielej čokolády a mascarpone, malinový puk, čokoládový korpus, poleva z bielej čokolády s lyofilizovanými malinami
Prešovský kraj ↓
Boutique hotel & spa Doma u nás ****, Poprad
- Marinovaný pstruh v cviklovej soli s borievkou, zemiakový gratin, rascová omáčka s kaviárom zo pstruha
- Chrumkavá lokša, fermentovaná tekvica, hubová slovenská ricotta, karamelizovaný gaštan
- Glazovaný bravčový bôčik, karamelizované kapustovo-cibuľové pyré, chrumkavý kel, hummus zo slnečnicových semiačok, bravčový jus s hľuzovkovým olejom
- Hruškové pyré, lieskovcový crumble a zmrzlina, slaný karamel
Gašperov mlyn, Batizovce
Keďže hostia Gašperovho mlyna degustačné menu vopred nepoznajú, reštaurácia sa rozhodla tento systém aplikovať aj na Zimný festival jedla 2025, aby zaručila autentický zážitok z návštevy tejto jedinečnej reštaurácie.
HOTEL Hviezdoslav **** Kežmarok
- Marinovaný pstruh z Východnej, horčica, mrkva, citrusy
- Srnec, pyré zo špicatej kapusty, vyprážaný zemiak, badián, šťava
- Pekanové orechy, zmrzlina z tekvicového oleja, prepálené maslo, hrušky
REŠTAURÁCIA BAUX BALL HOTEL LESNÁ ****
- Foie gras, kačacie veloute, mrkvové hniezdo, domáce maslové pečivo
- Ragú z horských dubákov, fermentovaný zemiak, stratene vajíčko, kôpor
- Hovädzí krk, červené víno, paštrnák, nakladaná zelenina, zemiakový papier
HOTEL LOMNICA ***** Reštaurácia Sissi
- Grilovaná foie gras, kačacia omáčka, kukurica, kukuričná brioška, pistácie
- Tradičná kulajda, vajce, nakladané huby, zemiaky, kôpor
- Hovädzie líčka, zelerový gratin, zelerové pyré, cvikla, nakladané slivky, omáčka z červeného vína a koreňovej zeleniny, horčičné semienka
- Krémová čokoláda, verjus, višňa, lieskovce, Baileys
HOTEL PANORAMA **** ŠTRBSKÉ PLESO
- Grilovaný kozí syr s karamelovými orieškami a medom, grilované jablko, nakladaná reďkovka, cviklové pyré, marinovaná tekvica, zelený olej
- Kačacie prsia sous-vide, pyré z červenej kapusty, slivkový demi-glace, lyofilizované maliny, tekvicové kocky
- Cviklová lávová tortička, jahodové ragú, lesné ovocie, mätová pena, jedlé kvety
REŠTAURÁCIA PAB KUSZMANNOV BAZÁR
- Tekvicovo-šošovicová kroketa, kôprová omáčka, fenikel
- Hovädzie lúpané plece, stroganov omáčka, kyslá smotana, cviklová tarhoňa
- Domáca bábovka, slivky, zmrzlina z kyslej smotany, Granko
SLOWENSKÁ, Starý Smokovec
- Terinka z mangalice s orechmi, slaninový džem so slivkami a Tatranským čajom, posúch z farmárskeho zákvasu
- Kačacie prsia pečené v masle s medom a borovicou, pyré z pečenej tekvice s lieskovcami, mäsový džús, grilovaný hlávkový kel
- Zemiakové džatky s pečenou domácou strúhankou, tvarohový krém so smrekovým sirupom, gél z lesného ovocia
Košický kraj ↓
BAKOŠ BISTRO, Košice
- Predjedlo: bryndzový piroh, hľuzovková emulzia, lardo, pažítkový olej
- Hlavné jedlo: kačacie prsia, makové šúľance, kompresované čučoriedky, pistácie, pyré z pečených jabĺk, demiglace
- Dezert: perník
NOSTALGIE RESTAURANT, Spišská Nová Ves
- Krém z červenej kapusty, dozdobený opáleným feniklom a créme fraiche
- Chrbát z jeleňa sous-vide, domáce pirohy plnené gaštanovým pyré, slivkovo-brusnicová omáčka
- Domáci trdelník plnený čokoládovou penou, dozdobený hruškovým gélom
OHNISKO FIRE DINING & BREW BAR, Košice
- Amuse bouche: grilovaný kváskový chlieb s domácou ricottou a žĺtkom marinovaným v agátovom mede s chilli a hľuzovkou
- Boršč: grilované kačacie prsia, fermentované šťava z červenej repy, chips z kyslej smotany a hubová gyoza s cesnakom a kôprom
- Ustrica: s jablkom, bazovým octom, estragónovým olejom a nakladaným pomelom
- Grilovaný pštros: zo slovenskej farmy, s omáčkou z fermentovanej sóje a zázvoru, variácie zimnej zeleniny a ovocia
- Abovský hajtvanoš: tradičná abovská placka s mrkvovým džemom, nakladanými zelenými vlašskými orechmi, kompótom a škoricovo slivkovou zmrzlinou
Reštaurácia Slávia, Košice
- Pralin z karnasu, jalapeno, limetka, buttermilk
- Pohánkový piroh plnený konfitovaným kačacím stehnom, kimchi maslo
- Kačací wellington, foie gras, kel, hľuzovka, zemiaková kaša s pečenými gaštanmi a horčicou, omáčka zo zeleného korenia
- Vtáčie mlieko slávia, yuzu gél
SEVEN Restaurant Café, VILLA SANDY City Park Resort
- Predjedlo: chlieb náš každodenný
- Polievka: máčanka
- Hlavné jedlo: kačica, mrkva
- Dezert: mandle, slivky, ďumbier
sledujte nás na sociálnych sieťach:
zdieľať tento článok na: