Zimný festival jedla 2022 v reštauráciách bude tento rok vo februári a marci. Pozrite si festivalové menučka a rezervujte si stôl už dnes!

1704
Zdroj: Zimný festival jedla / Villa Regia
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Minulý rok sa zimný festival jedla konal netradične v lete, kvôli opatreniam súvisiacim s prebiehajúcou mimoriadnou situáciou. Tento rok vzhľadom na to, že reštaurácie už môžu byť otvorené od januára a tiež vzhľadom na očakávanie uvoľňovanie obmedzení sa organizátori rozhodli ho opäť pripraviť v zime, aj keď s miernym posunom oproti minulým rokom. Tento rok sa rozvoňajú degustačné menučka vo festivalových reštauráciách od 18. februára do 20. marca.

Opäť si reštaurácie pripravili špeciálne festivalové menu, ktoré za jednotnú cenu ponúkajú svojim hosťom. Dvojchodové menu je v cene 18-20 €, trojchodové 21-25 € a štvorchodové, ktoré je len v tých naj – vidličkových – reštauráciách je v cene 39 €. Ku každému menu je na výber pohár vína alebo piva a minerálna voda. Gurmáni tak majú možnosť ochutnať zladené kombinácie chutí v štandardných porciách a za výnimočnú zvýhodnenú cenu.

Už teraz je možné si rezervovať miesto a čas v konkrétnej reštaurácii a zaistiť si tak gurmánsky zážitok podľa Vašich preferencií. Napríklad si tak môžte vyhliadnuť Vám lahodiace kombinácie jedál vo Vám vyhovujúcom termíne a čase napríklad aj na oslavu narodením či inú špeciálnu príležitosť.

Pozor! Počet miest na toto zvýhodnené menu je obmedzený v každej reštaurácii, preto treba rezervovať miesta čím skôr. Niektoré reštaurácie už majú v ponuke len niekoľko posledných termínov.

Ste zákazník reštaurácií? Pozrite si aké je dnes denné menu vo Vašom okolí. 

Ste majiteľ alebo manažér reštaurácie? Pridajte sa na portál Menučka 
a uverejňujte tu Vašu aktuálnu ponuku jedál a denného menu. 
Priama registrácia tu.

Priamo na webe Zimného festivalu jedla si môžete danú rezerváciu objednať a uhradiť, následne Vám príde do mailu kupón, ktorý predložíte v danej reštaurácii. Vybrať si môžete z TOP reštaurácií rôznych kútov Slovenska. Ktoré konkrétne to sú a aké festivalové menučka si pripravili si môžete pozrieť na nasledujúcich riadkoch, kde sme spracovali ponuky reštaurácii aktuálneho ročníka tejto výnimočnej akcie.

Organizátor – Rado Nackin so svojim tímom majú na tento rok opäť pripravené aj mnohé sprievodné akcie, ako napríklad Champagne víkendy a Gurmán pobyty alebo aj výhry v podobe fľaše Champagne Laurent Perrier za každú 100-tú rezerváciu.

Fastivalové menučka v roku 2022

Bratislavský kraj

Albrecht restaurant, Bratislava

Cibuľové consomé, domáca raviola plnená foie gras, marinovaná, opaľovaná šalotka

Srnčí chrbát, cviklové textúri, kozí syr

Zubáč, fenikel, oškvarky, údená rybacia omáčka

Čokoládová torta s cviklou a balzamicom

Niečo navyše: K festivalovemu menu sa bude podávať predjedlo : Cuketová rolka, kozí syr, venecres

Cena 4-chodového menu: 39 €

Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu. Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!

Au Cafe, Bratislava

Terina z foie gras, višňová emulzia, pečené gaštany, žerucha

Tortellini plnené kačacím riletts, pyré z pečenej tekvice, hľúzovka, hruška

Pstruh lososovitý, krém z bielej reďkovky, výhonky z kapusty, nakladaná reďkovka

Niečo navyše: Domáci chlieb, tapenáda z olív, Grana Padano

Cena 3-chodového menu: 25 €

Bistro Baroza, Bratislava

Tohtoročné festivalové menu ešte reštaurácia k času napísania tohto článku nedodala.

Cena 3-chodového menu: 25 €

Carnevalle grill restaurant and bar, Bratislava

Kozí syr, nakladané hríby, plnená cherry paradajka, bylinková espuma,

Jahňacie, mrkvové pyré, fava fazuľky, slaninová polenta, rozmarínový jus,

Morský čert, kukuričné pyré, kaviár, riasy, omáčka beurre de blanc,

Niečo navyše: Pri 3chodovej degustácii : Dezert Mini Sacher

Cena 3-chodového menu: 25 €

COZY COZA Restaurant, Bratislava

Tvarohové jahodové guľky na omáčke z čerstvých jahôd so štipkou matcha tea

Grilované kuracie supreme, marinované v čerstvom opekanom kokose a tandoori korení, podávané na červenom thajskom jablčno-kokosovom kari s lotosovým koreňom a pilaf ryžou s čerstvou zeleninou

Šafránová bouillabaisse polievka s feniklom, podávaná cesnakovým aioli a chipsami z čierneho chleba

Niečo navyše: Bio organic Matcha iced tea drink

Cena 3-chodového menu: 25 €

KAZUMI japan restaurant, Bratislava

Silný hovädzí vývar s cukrovým hráškom, plátky hov. sviečkovice a ryžovými rezancami

Moderné lososové nigiri s kizami wasabi, gari a wakame šalátom

Teriyaki kuracie kúsky 60g, vajíčková ryža, maki 4 ks, gari, wasabi, wakame šalát

Niečo navyše: Pri degustácií 3chodového menu naviac Predjedlo: Jemne pikantné krevety s krevetovými lupienkami

Cena 3-chodového menu: 25 €

Leberfinger, Bratislava

Bôčiková roláda plnena kuriatkami,kapustový puding

Terina z troch druhov pečienky , zemiakový pagač, pečený cesnak ,arónia

Pomaly pečené stehno z diviaka na šípkach, orechové krokety

Cena 3-chodového menu: 25 €

Mlyn 108, Modra

Tohtoročné festivalové menu ešte reštaurácia k času napísania tohto článku nedodala.

Cena 4-chodového menu: 39 €

Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!

UFO watch.taste.groove., Bratislava

Hovädzí jazyk, 63°vajce, bielková espuma, kôpor

Pho

Zubáč, nakladaný kaleráb, oškvarky, údená beurre blanc

Toffifee puding, krém anglaise s tonka fazuľkami, jogurtový sorbet, čokoládové sklo

Niečo navyše: Preddezert: Špiková zmrzlina, ľanová sušienka, cibuľové crumble

Na rozlúčku: Domáce pralinky

Cena 4-chodového menu: 39 €

Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!

Wabi Sabi Japanese Restaurant

Robata yakitori hovädzí rib eye, farmárske kuracie stehno japonský zemiakový šalát

Sushi nigiri unagi úhor, aburi losos

Suimono rybacia polievka

Nama nama dezert

Niečo navyše: Tempura (cuketa, tamago, shiitake) daikon ponzu

Cena 4-chodového menu: 39 €

Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!

Menu pripravené pre ZFJ sa podáva ako Kaiseki zen – teda všetky chody naraz a vy si degustujete podľa vášho výberu.

Zylinder cafe & restaurant, Bratislava

Restované kuracie pečene a srdcia, zemiakové šúľance, strúhanka, cmar

Carpaccio z hovädzieho jazyka, nakladané uhorky, horčica, kôpor, chrenová espuma

Bravčový bôčik, kapustovo zemiaková štrúdľa, vyprážaná bravčová koža, horčicová omáčka

Niečo navyše: Pri trojchodovom menu : Jablkové pité, vanilkový krém

Cena 3-chodového menu: 25 €

Trenčiansky kraj

Afrodita, Chateau Čereňany

Chrbátik z daniela, marinovaný v borovičke, s čučoriedkovou omáčkou a gratinovanými zemiakmi

Filet zo pstruha, údený pilinami z ihličia, v kombinácii s rakmi a kaviárom zo pstruha

Bravčová panenská welington s chrumkavou cviklovou krustou a plneným zemiakom

Dezert:: perník s citrónovým nádychom a anjelskými vlasmi

Cena 4-chodového menu: 39 €

Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!

Nitriansky kraj

ÁČKO reštaurácia, Šurany

Jemne zaúdené amuse bouche s hovädzím tataki v paste z čierneho sezamu, kaviár z tvrdošovského rakytníka, topinamburové pyré

Domáce cestoviny tortelloni so syrom pecorino podávané s bylinkovou espumou.

Líčka z diviaka na jabĺčkovej redukcií, blanšírovaný kaleráb, černice, pyré z pečených zemiakov

Niečo navyše: Pri 3chodovom menu : Dezert – Red velvet z lokálnej červenej repy, crunch z bielej čokolády, medový kurd, lyofilizované maliny

Cena 3-chodového menu: 25 €

SATORI FUSION RESTAURANT, Nitra

Ramen s kimchi bôčikom a marinovaným prepeličím vajíčkom

Uramaki s tempurovanou krevetou a blanšírovanou špargľou s jemnými plátkami avokáda a nakladanej reaďkovky

Plátky čerstvého tuniaka na mangovom kréme so sezamovým olejom a kizame wasabi

Cena 3-chodového menu: 25 €

Žilinský kraj

Koliba na Vŕšku, Bytča

Perky plnené slivkovým lekvárom, maslová strúhanka, ovocný gel

Carpaccio zo zaúdeného hovädzieho jazyka s chrenovou espumou, cviklový prach, náš domáci chlebík

Kačacie prsia sous vide, mandľové pyré, kávová omáčka, chutney zo sušených marhúľ a domáce zemiakové gnochi

Niečo navyše: Digestív – NAŠA DOMÁCA PÁLENKA Z MARHÚĽ ALEBO SLIVIEK

Cena 3-chodového menu: 25 €

Reštaurácia Belene – Chateau Gbeľany

Kroketa z bravčového mäsa,zeler,jablko

Teľacie,petržlen,limeta,kura,hrubozrnná horčica

Hovädie,zelenina,foie gras,cestovina

Niečo navyše: Predjedlo: Amuse bouche

Cena 3-chodového menu: 25 €

SUSHIHANIL, Žilina

Japonské pirôžky gyoza plnené tradičnou bryndzou, dochutené teriyaki – hľúzovkovou omáčkou

Chrumkavá kačica s teriyaki plum omáčkou a slivkovým gélom, podávaná s jazmínovou ryžou a marinovanou čakankou

Lahodný japonský rybací vývar s plátkami čerstvých rýb, hijiki riasami a sezamom

Niečo navyše: Pri konzumácií celého 3chodového menu aperitív a dezert naviac: Tapioka perly v kokosovom kréme s flambovanými kúskami manga a škorice 

Prípitok: Horúce slivkové víno

Cena 3-chodového menu: 25 €

Prešovský kraj

Gašperov mlyn, Batizovce

Tešiť sa môžete na štvorchodové degustačné menu „vidličkovej reštaurácie“, ktoré bude obsahovať náš domáci chlieb s maslom alebo nátierkou, polievku, hlavný chod a dezert.

Keďže hostia Gašperovho mlyna degustačné menu vopred nikdy nepoznajú, reštaurácia sa rozhodla tento systém aplikovať aj na zimný festival jedla 2019, aby zaručila autentický zážitok z návštevy tejto jedinečnej reštaurácie.

Všetky jedlá budú pripravené z čerstvých a sezónnych surovín, špeciálne pre daný deň, počas ktorého reštauráciu navštívite. váš zážitok bude preto skutočne jedinečný a doslova neopakovateľný.

Cena 4-chodového menu: 39 €

Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!

Niečo navyše: Reštaurácia Gašperov mlyn je známa svojim párovaním vína a jedla. Každý hosť Zimného festivalu jedla 2022 teda bude mať možnosť umocniť chute ikonických jedál s hodiacim sa vínom z butikovej slovenskej produkcie. Reštaurácia bola ocenená 2 Zlatými vidličkami za rok 2021 bedekrom Gurmán na Slovensku. 

Hotel Hviezdoslav – reštaurácia Poézia, Kežmarok

Vyprážané krokety z ovčieho syra, hruškovo-zázvorový kompót,

Kačka, restovaný špenát, ponzu, údený batat, koriander

Tartaletka s grilovaným ananásom, zmrzlina zo slaného karamelu, pečená biela čokoláda

Niečo navyše: Pri 3chodovom menu : 1 dcl Prosecco CORNARO Treviso Frizzante

Cena 3-chodového menu: 21 €

Moment Bistro & Ubytovanie, Batizovce

Krémová polievka z čiernej šošovice, rybacie raviolky

Náš kváskový chlebík, domáca kačacia šunka, zelerová remuláda, chrumkavá cibuľka

Rolovaný bôčik s paštrnákom, dulou a chilli čipsom

Niečo navyše: Pri objednaní celého 3chodovom menu naviac dezert : Orechy, topinambur, slaný karamel

Cena 3-chodového menu: 25 €

Košický kraj

Camelot – pilsner pub& medieval restaurant

Pomaly pečený bôčik na mede a tymiáne so sladkými zemiakmi s hruškami doplnený pikantným demi-glace

Údený kraličí chrbát na pyré z fialových zemiakov so šipkovým demi – glace a pancettovými chipsami

Orechovo – čokoládová roláda na banánovom kréme s čerstvým ovocím a chilli šľahačkou

Cena 3-chodového menu: 21 €

OhniskO Fire Dining & Brew Bar

Tohtoročné festivalové menu ešte reštaurácia k času napísania tohto článku nedodala.

Pivovar HOSTINEC, Košice

Bravčová panenka v špenátovej kruste doplnená karotkovým a paštrnákovým pyré s omáčkou z domáceho sladového chleba

Hovädzí tatarák z vrchného šálu so strúhaným vajíčkom a vyprážaným posúchom

Zemiakové šúľance v orechovo – sladovej strúhanke s karamelizovanými figami a šľahačkou

Niečo navyše: Pri degustácii celého menu naviac: 0,25 pivný špeciál z našej ponuky

Cena 3-chodového menu: 21 €

Reštaurácia a penzión Villa Regia, Košice

Domáce pirohy obalené v orechoch plnené čučoriedkami so smotanovo – vanilkovým krémom

Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou, tekvicou, kelom a zeleným jablkom

Halászle s chrbtom z tmavej tresky a cesnakovým chlebom

Niečo navyše: Pri degustácii 3chodové menu: k dezertu servírujeme digestive CHERRY A KÁVA

Cena 3-chodového menu: 21 €

Reštaurácia Slávia, Košice

Domáce zemiakové šúľance obalené v lieskovcoch, višne, nugátova zmrzlina

Pohánkový piroh plnený konfitovaným kačacím stehnom, maslová emulzia, domáci créme fraîche, kôpor

Hovädzie pierko, zeler, nakladané huby, dula a vlašské orechy, 

Zprudka opečené foie gras , nakladané ríbezle, domáca maslová brioche 

Cena 4-chodového menu: 39 €

Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!

Ak sa chcete nejakej degustácie zúčastniť, je potrebné si zakúpiť daný voucher na degustačné menu a rezervovať si konkrétny termín v danej reštaurácii. Všetky informácie nájdete na www.zimnyfestivaljedla.sk.

Titulná fotografia: Villa Regia

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

sledujte nás na:

FacebooklinkedininstagramFacebooklinkedininstagram