
Minulý rok sa zimný festival jedla konal netradične v lete, kvôli opatreniam súvisiacim s prebiehajúcou mimoriadnou situáciou. Tento rok vzhľadom na to, že reštaurácie už môžu byť otvorené od januára a tiež vzhľadom na očakávanie uvoľňovanie obmedzení sa organizátori rozhodli ho opäť pripraviť v zime, aj keď s miernym posunom oproti minulým rokom. Tento rok sa rozvoňajú degustačné menučka vo festivalových reštauráciách od 18. februára do 20. marca.
Opäť si reštaurácie pripravili špeciálne festivalové menu, ktoré za jednotnú cenu ponúkajú svojim hosťom. Dvojchodové menu je v cene 18-20 €, trojchodové 21-25 € a štvorchodové, ktoré je len v tých naj – vidličkových – reštauráciách je v cene 39 €. Ku každému menu je na výber pohár vína alebo piva a minerálna voda. Gurmáni tak majú možnosť ochutnať zladené kombinácie chutí v štandardných porciách a za výnimočnú zvýhodnenú cenu.

Už teraz je možné si rezervovať miesto a čas v konkrétnej reštaurácii a zaistiť si tak gurmánsky zážitok podľa Vašich preferencií. Napríklad si tak môžte vyhliadnuť Vám lahodiace kombinácie jedál vo Vám vyhovujúcom termíne a čase napríklad aj na oslavu narodením či inú špeciálnu príležitosť.
Pozor! Počet miest na toto zvýhodnené menu je obmedzený v každej reštaurácii, preto treba rezervovať miesta čím skôr. Niektoré reštaurácie už majú v ponuke len niekoľko posledných termínov.
ODPORÚČAME VÁM:
Ste zákazník reštaurácií?
Pozrite si denné menu v okolí. Ste majiteľ alebo manažér reštaurácie?
Pridajte sa na portál Menučka
a uverejňujte tu Vaše menu.
Priama registrácia tu.
Priamo na webe Zimného festivalu jedla si môžete danú rezerváciu objednať a uhradiť, následne Vám príde do mailu kupón, ktorý predložíte v danej reštaurácii. Vybrať si môžete z TOP reštaurácií rôznych kútov Slovenska. Ktoré konkrétne to sú a aké festivalové menučka si pripravili si môžete pozrieť na nasledujúcich riadkoch, kde sme spracovali ponuky reštaurácii aktuálneho ročníka tejto výnimočnej akcie.
Organizátor – Rado Nackin so svojim tímom majú na tento rok opäť pripravené aj mnohé sprievodné akcie, ako napríklad Champagne víkendy a Gurmán pobyty alebo aj výhry v podobe fľaše Champagne Laurent Perrier za každú 100-tú rezerváciu.
Fastivalové menučka v roku 2022
Bratislavský kraj
Albrecht restaurant, Bratislava
Cibuľové consomé, domáca raviola plnená foie gras, marinovaná, opaľovaná šalotka
Srnčí chrbát, cviklové textúri, kozí syr
Zubáč, fenikel, oškvarky, údená rybacia omáčka
Čokoládová torta s cviklou a balzamicom
Niečo navyše: K festivalovemu menu sa bude podávať predjedlo : Cuketová rolka, kozí syr, venecres
Cena 4-chodového menu: 39 €
Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu. Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!

Au Cafe, Bratislava
Terina z foie gras, višňová emulzia, pečené gaštany, žerucha
Tortellini plnené kačacím riletts, pyré z pečenej tekvice, hľúzovka, hruška
Pstruh lososovitý, krém z bielej reďkovky, výhonky z kapusty, nakladaná reďkovka
Niečo navyše: Domáci chlieb, tapenáda z olív, Grana Padano
Cena 3-chodového menu: 25 €

Bistro Baroza, Bratislava
Tohtoročné festivalové menu ešte reštaurácia k času napísania tohto článku nedodala.
Cena 3-chodového menu: 25 €

Carnevalle grill restaurant and bar, Bratislava
Kozí syr, nakladané hríby, plnená cherry paradajka, bylinková espuma,
Jahňacie, mrkvové pyré, fava fazuľky, slaninová polenta, rozmarínový jus,
Morský čert, kukuričné pyré, kaviár, riasy, omáčka beurre de blanc,
Niečo navyše: Pri 3chodovej degustácii : Dezert Mini Sacher
Cena 3-chodového menu: 25 €

COZY COZA Restaurant, Bratislava
Tvarohové jahodové guľky na omáčke z čerstvých jahôd so štipkou matcha tea
Grilované kuracie supreme, marinované v čerstvom opekanom kokose a tandoori korení, podávané na červenom thajskom jablčno-kokosovom kari s lotosovým koreňom a pilaf ryžou s čerstvou zeleninou
Šafránová bouillabaisse polievka s feniklom, podávaná cesnakovým aioli a chipsami z čierneho chleba
Niečo navyše: Bio organic Matcha iced tea drink
Cena 3-chodového menu: 25 €

KAZUMI japan restaurant, Bratislava
Silný hovädzí vývar s cukrovým hráškom, plátky hov. sviečkovice a ryžovými rezancami
Moderné lososové nigiri s kizami wasabi, gari a wakame šalátom
Teriyaki kuracie kúsky 60g, vajíčková ryža, maki 4 ks, gari, wasabi, wakame šalát
Niečo navyše: Pri degustácií 3chodového menu naviac Predjedlo: Jemne pikantné krevety s krevetovými lupienkami
Cena 3-chodového menu: 25 €

Leberfinger, Bratislava
Bôčiková roláda plnena kuriatkami,kapustový puding
Terina z troch druhov pečienky , zemiakový pagač, pečený cesnak ,arónia
Pomaly pečené stehno z diviaka na šípkach, orechové krokety
Cena 3-chodového menu: 25 €

Mlyn 108, Modra
Tohtoročné festivalové menu ešte reštaurácia k času napísania tohto článku nedodala.
Cena 4-chodového menu: 39 €
Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!

UFO watch.taste.groove., Bratislava
Hovädzí jazyk, 63°vajce, bielková espuma, kôpor
Pho
Zubáč, nakladaný kaleráb, oškvarky, údená beurre blanc
Toffifee puding, krém anglaise s tonka fazuľkami, jogurtový sorbet, čokoládové sklo
Niečo navyše: Preddezert: Špiková zmrzlina, ľanová sušienka, cibuľové crumble
Na rozlúčku: Domáce pralinky
Cena 4-chodového menu: 39 €
Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!

Wabi Sabi Japanese Restaurant
Robata yakitori hovädzí rib eye, farmárske kuracie stehno japonský zemiakový šalát
Sushi nigiri unagi úhor, aburi losos
Suimono rybacia polievka
Nama nama dezert
Niečo navyše: Tempura (cuketa, tamago, shiitake) daikon ponzu
Cena 4-chodového menu: 39 €
Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!
Menu pripravené pre ZFJ sa podáva ako Kaiseki zen – teda všetky chody naraz a vy si degustujete podľa vášho výberu.

Zylinder cafe & restaurant, Bratislava
Restované kuracie pečene a srdcia, zemiakové šúľance, strúhanka, cmar
Carpaccio z hovädzieho jazyka, nakladané uhorky, horčica, kôpor, chrenová espuma
Bravčový bôčik, kapustovo zemiaková štrúdľa, vyprážaná bravčová koža, horčicová omáčka
Niečo navyše: Pri trojchodovom menu : Jablkové pité, vanilkový krém
Cena 3-chodového menu: 25 €

Trenčiansky kraj
Afrodita, Chateau Čereňany
Chrbátik z daniela, marinovaný v borovičke, s čučoriedkovou omáčkou a gratinovanými zemiakmi
Filet zo pstruha, údený pilinami z ihličia, v kombinácii s rakmi a kaviárom zo pstruha
Bravčová panenská welington s chrumkavou cviklovou krustou a plneným zemiakom
Dezert:: perník s citrónovým nádychom a anjelskými vlasmi
Cena 4-chodového menu: 39 €
Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!

Nitriansky kraj
ÁČKO reštaurácia, Šurany
Jemne zaúdené amuse bouche s hovädzím tataki v paste z čierneho sezamu, kaviár z tvrdošovského rakytníka, topinamburové pyré
Domáce cestoviny tortelloni so syrom pecorino podávané s bylinkovou espumou.
Líčka z diviaka na jabĺčkovej redukcií, blanšírovaný kaleráb, černice, pyré z pečených zemiakov
Niečo navyše: Pri 3chodovom menu : Dezert – Red velvet z lokálnej červenej repy, crunch z bielej čokolády, medový kurd, lyofilizované maliny
Cena 3-chodového menu: 25 €

SATORI FUSION RESTAURANT, Nitra
Ramen s kimchi bôčikom a marinovaným prepeličím vajíčkom
Uramaki s tempurovanou krevetou a blanšírovanou špargľou s jemnými plátkami avokáda a nakladanej reaďkovky
Plátky čerstvého tuniaka na mangovom kréme so sezamovým olejom a kizame wasabi
Cena 3-chodového menu: 25 €

Žilinský kraj
Koliba na Vŕšku, Bytča
Perky plnené slivkovým lekvárom, maslová strúhanka, ovocný gel
Carpaccio zo zaúdeného hovädzieho jazyka s chrenovou espumou, cviklový prach, náš domáci chlebík
Kačacie prsia sous vide, mandľové pyré, kávová omáčka, chutney zo sušených marhúľ a domáce zemiakové gnochi
Niečo navyše: Digestív – NAŠA DOMÁCA PÁLENKA Z MARHÚĽ ALEBO SLIVIEK
Cena 3-chodového menu: 25 €
Reštaurácia Belene – Chateau Gbeľany
Kroketa z bravčového mäsa,zeler,jablko
Teľacie,petržlen,limeta,kura,hrubozrnná horčica
Hovädie,zelenina,foie gras,cestovina
Niečo navyše: Predjedlo: Amuse bouche
Cena 3-chodového menu: 25 €

SUSHIHANIL, Žilina
Japonské pirôžky gyoza plnené tradičnou bryndzou, dochutené teriyaki – hľúzovkovou omáčkou
Chrumkavá kačica s teriyaki plum omáčkou a slivkovým gélom, podávaná s jazmínovou ryžou a marinovanou čakankou
Lahodný japonský rybací vývar s plátkami čerstvých rýb, hijiki riasami a sezamom
Niečo navyše: Pri konzumácií celého 3chodového menu aperitív a dezert naviac: Tapioka perly v kokosovom kréme s flambovanými kúskami manga a škorice
Prípitok: Horúce slivkové víno
Cena 3-chodového menu: 25 €

Prešovský kraj
Gašperov mlyn, Batizovce
Tešiť sa môžete na štvorchodové degustačné menu „vidličkovej reštaurácie“, ktoré bude obsahovať náš domáci chlieb s maslom alebo nátierkou, polievku, hlavný chod a dezert.
Keďže hostia Gašperovho mlyna degustačné menu vopred nikdy nepoznajú, reštaurácia sa rozhodla tento systém aplikovať aj na zimný festival jedla 2019, aby zaručila autentický zážitok z návštevy tejto jedinečnej reštaurácie.
Všetky jedlá budú pripravené z čerstvých a sezónnych surovín, špeciálne pre daný deň, počas ktorého reštauráciu navštívite. váš zážitok bude preto skutočne jedinečný a doslova neopakovateľný.
Cena 4-chodového menu: 39 €
Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!
Niečo navyše: Reštaurácia Gašperov mlyn je známa svojim párovaním vína a jedla. Každý hosť Zimného festivalu jedla 2022 teda bude mať možnosť umocniť chute ikonických jedál s hodiacim sa vínom z butikovej slovenskej produkcie. Reštaurácia bola ocenená 2 Zlatými vidličkami za rok 2021 bedekrom Gurmán na Slovensku.

Hotel Hviezdoslav – reštaurácia Poézia, Kežmarok
Vyprážané krokety z ovčieho syra, hruškovo-zázvorový kompót,
Kačka, restovaný špenát, ponzu, údený batat, koriander
Tartaletka s grilovaným ananásom, zmrzlina zo slaného karamelu, pečená biela čokoláda
Niečo navyše: Pri 3chodovom menu : 1 dcl Prosecco CORNARO Treviso Frizzante
Cena 3-chodového menu: 21 €

Moment Bistro & Ubytovanie, Batizovce
Krémová polievka z čiernej šošovice, rybacie raviolky
Náš kváskový chlebík, domáca kačacia šunka, zelerová remuláda, chrumkavá cibuľka
Rolovaný bôčik s paštrnákom, dulou a chilli čipsom
Niečo navyše: Pri objednaní celého 3chodovom menu naviac dezert : Orechy, topinambur, slaný karamel
Cena 3-chodového menu: 25 €

Košický kraj
Camelot – pilsner pub& medieval restaurant
Pomaly pečený bôčik na mede a tymiáne so sladkými zemiakmi s hruškami doplnený pikantným demi-glace
Údený kraličí chrbát na pyré z fialových zemiakov so šipkovým demi – glace a pancettovými chipsami
Orechovo – čokoládová roláda na banánovom kréme s čerstvým ovocím a chilli šľahačkou
Cena 3-chodového menu: 21 €

OhniskO Fire Dining & Brew Bar
Tohtoročné festivalové menu ešte reštaurácia k času napísania tohto článku nedodala.

Pivovar HOSTINEC, Košice
Bravčová panenka v špenátovej kruste doplnená karotkovým a paštrnákovým pyré s omáčkou z domáceho sladového chleba
Hovädzí tatarák z vrchného šálu so strúhaným vajíčkom a vyprážaným posúchom
Zemiakové šúľance v orechovo – sladovej strúhanke s karamelizovanými figami a šľahačkou
Niečo navyše: Pri degustácii celého menu naviac: 0,25 pivný špeciál z našej ponuky
Cena 3-chodového menu: 21 €

Reštaurácia a penzión Villa Regia, Košice
Domáce pirohy obalené v orechoch plnené čučoriedkami so smotanovo – vanilkovým krémom
Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou, tekvicou, kelom a zeleným jablkom
Halászle s chrbtom z tmavej tresky a cesnakovým chlebom
Niečo navyše: Pri degustácii 3chodové menu: k dezertu servírujeme digestive CHERRY A KÁVA
Cena 3-chodového menu: 21 €




Reštaurácia Slávia, Košice
Domáce zemiakové šúľance obalené v lieskovcoch, višne, nugátova zmrzlina
Pohánkový piroh plnený konfitovaným kačacím stehnom, maslová emulzia, domáci créme fraîche, kôpor
Hovädzie pierko, zeler, nakladané huby, dula a vlašské orechy,
Zprudka opečené foie gras , nakladané ríbezle, domáca maslová brioche
Cena 4-chodového menu: 39 €
Vzhľadom na skladbu menu a prepojenosť jednotlivých jedál je v tejto zlatou vidličkou od Gurmána na Slovensku ocenenej reštaurácii možné objednať si iba celé štvorchodové menu Garantujeme vám dokonalú symbiózu chutí a úžasný zážitok!




Ak sa chcete nejakej degustácie zúčastniť, je potrebné si zakúpiť daný voucher na degustačné menu a rezervovať si konkrétny termín v danej reštaurácii. Všetky informácie nájdete na www.zimnyfestivaljedla.sk.
Titulná fotografia: Villa Regia
zdieľať tento článok na: