„Ste hladní po zážitkoch? Je tu letná edícia Zimného festivalu jedla 2021. Od 14. júna do 18. júlasi môžete vychutnať kulinárske umenie najzaujímavejších reštaurácií Slovenska. Prečo Zimný festival jedla v lete? Pre COVID-19 boli reštaurácie zatvorené a až dnes môžu otvoriť dvere všetkým gurmánom. Doprajte si pestré festivalové menu a podporte svojou návštevou reštaurácie, ktoré to nevzdali a naďalej chcú ponúkať zážitkovú gastronómiu. Rezervujte si už dnes zážitok plný chutí. Viac na Zimný festival jedla.sk.“
Takto znejú slová oficiálneho spotu k letnej edícii obľúbeného festivalu pre gurmánov, ktorý už 7. rok organizuje známy reštauračný bedeker Gurmán na Slovensku. Pre spomínaný COVID-19 mohli reštaurácie otvoriť až teraz v júni a, bohužiaľ, situácia v gastre, a teraz hovoríme o tých reštauráciách, ktoré ponúkajú serióznu, poctivú a zážitkovú kuchyňu, je tragická až katastrofálna. Samozrejme, take away bistrá, burgárne a pizzérie, tie mali počas COVID-19 zlaté časy, a často až trojnásobné tržby. Toto však nie je spoločenská gastronómia spojená so zážitkom a kvalitou. To sú väčšinou stravovacie prevádzky zamerané na objemy jedál za nízke ceny. Tie reštaurácie, ktoré prežili, a chcú nám opäť ponúkať kvalitnú kuchyňu, sú ekonomicky na pokraji, a čo je ešte horšie, odišli im kvalitní zamestnanci, ktorí sa už nevrátia. Bude im trvať minimálne tri roky, kým si vychovajú nových. Takže z týchto dôvodov, v oklieštenej zostave, nám ponúka svoje zážitkové festivalové menu 23 reštaurácií z celého Slovenska.
Sme nesmierne radi, že sa zapojili aj lídri a tvorcovia trendov modernej slovenskej gastronómie a najoceňovanejšie reštaurácie bedekrom Gurmán na Slovensku:
- UFO watch.taste.groove, Bratislava – 3 Zlaté vidličky,
- Mlyn 108, Modra – 2 Zlaté vidličky,
- Gašperov Mlyn, Batizovce – 2 Zlaté vidličky,
- Chateau Čereňany – 2 Zlaté vidličky,
- Reštaurácia Slávia, Košice – 1 Zlatá vidlička.
Zapojili sa aj najlepší šéfkuchári Slovenska:
- Jozef Masarovič – 3 Zlaté vidličky,
- Marián Filo – 2 Zlaté vidličky,
- Jozef Breza – 2 Zlaté vidličky,
- Juraj Hruška – 1 Zlatá vidlička,
- ale aj someliérka roka Slávka Gašperová.
Každoročne zapájame do festivalu aj nové reštaurácie, ktorým chceme dať priestor ukázať sa gurmánom z celého Slovenska. Nováčikmi budú:
- Bistro Baróza, Bratislava, s výborným šéfkuchárom P. Slačkom,
- Ohnisko fire dinning & brew bar, Košice, s výborným šéfkuchárom M. Thírym,
- Kazumi, Bratislava, s top suši majstrom A. Illéšom.
Sprievodné akcie sme obohatili o NOVINKU: v spolupráci so známou Školou varenia zo Sv. Jura sme pripravili gurmánom dva kurzy varenia s prestížnymi šéfkuchármi: Martinom Korbeličom a Jozefom Masarovičom.
Hlavným partnerom festivalu sa stala svetoznáma značka vôd San Pellegrino, ktorú dováža a distribuuje spoločnosť KON-RAD, spol. s r. o. Tešíme sa, že túto skvelú vodu budú môcť ponúkať naše reštaurácie aj počas festivalu.
Staronovou NOVINKOU sú aj Champagne víkendy, ktoré sme s naším novým partnerom Champagne Laurent Perrier obnovili, a ponúkneme vo vybraných reštauráciách cez vybrané víkendy k festivalovému menu pohár šampanského.
Veríme, že gurmánov tento festival opäť poteší a počtom rezervácií sa priblížime minulému roku. Našu pozvánku na ZFJ zakončíme informáciou, že už od 5. júna sa spúšťa rezervačný systém s malou výzvou:
Milí gurmáni, doprajte si pestré festivalové menu a podporte svojou návštevou reštaurácie, ktoré to nevzdali a naďalej chcú ponúkať zážitkovú gastronómiu.
Rezervujte si už dnes zážitok plný chutí.
zdieľať tento článok na: