Už šiesty rok budú slovenskí gurmáni degustovať ponuku špičkových reštaurácií po celom Slovensku. Unikátny Zimný Festival Jedla patrí medzi top gastronomické podujatia na Slovensku. Opäť sa koná priamo v zúčastnených reštauráciách, kde je možné si rezervovať konkrétne menu na konkrétny čas, za zvýhodnenú festivalovú cenu. V pondelok 15.1. bol festival oficiálne zahájený otváracou večerou pre partnerov v jednej zo zúčastnených reštaurácií – Fou Zoo v bratislavskej Petržalke.
Majstri kuchári ako aj ostatný personál Fou Zoo opäť nesklamali a potvrdili svoj štatút najlepšej reštaurácie na Slovensku, ktorý získali niekoľko krát v rámci ocenení bedekra Gurmán na Slovensku. Asi netreba pripomínať že aj bedeker, rovnako ako Zimný festival jedla a ďalšie podujatia vyššej gastronómie ako Gastronomy Slovakia alebo Gurmán Fest Bratislava a Košice je počinom nadšenca pre kuchárske a reštauračné umenie – Rada Nackina a jeho tímu.
Fou Zoo otvoril Zimný festival jedla s noblesou a svojou tradičnou netradičnosťou
Na otváracej večeri sme sa dozvedeli základné info o festivale, predstavil sa nám degustáciou Champagne Pommery hlavný partner Wine Lovers Club a najmä samotné Fou Zoo, ktoré naservírovalo kompletné menu svojej tohtoročnej festivalovej ponuky. Chutilo, ako vždy na tomto exkluzívnom mieste, famózne. Šéfkuchár Miško Konrád mal síce dovolenku, ale jeho zástupca aj celý tím ďalších kuchárov ho plnohodnotne zastúpili a predviedli dokonalú symbiózu nezvyčajných chutí, povestnú pre túto reštauráciu. Ako aj Rado Nackin uviedol, zatiaľ má práve táto reštaurácia v rámci festivalu najviac rezervácií, takže pokiaľ ju zvažujete aj vy, rozhodujte sa rýchlo, počet miest je obmedzený.
Aj ostatné reštaurácie, patriace medzi slovenskú špičku, ktoré sa tento rok do projektu zapojili ponúkajú úžasné lahôdky, na ktoré dostanete chuť už len pri čítaní festivalových menu či prezeraní krásnych fotografií kulinárskych umeleckých diel. A na čo konkrétne sa môžete tešiť? To vám prezradíme v našom prehľade festivalových menu jednotlivých gurmánskych reštaurácií.
V Bratislave bude výber najpestrejší, vyberiete si na čo máte chuť
Opäť je najväčší počet reštaurácií práve z Bratislavského kraja, okrem Bratislavy sú na zozname aj tri reštaurácie z Modry. Poďme si ich predstaviť festivalovú ponuku reštaurácií práve z tohto najsilnejšieho regiónu.
Mlyn 108, Modra
1. Chute regiónov
Chrbát z mliečneho prasiatka s jabĺčkovou omáčkou, pečeným cesnakom, na masle glazovaným jablkom s tymianom, hadomorom a zemiakovým mousseline
2. Naše ikonické jedlo
Pstruh marinovaný v čerstvej jablkovej šťave s bylinkovou majonézou, jablkovou vinaigrette, zelerovým olejom, perličkovou cibuľou a prepeličím vajíčkom
3. Kuchárova voľba
Domáci hruškový krémeš s opekanými mandľami a hruškovým čipsom
Niečo navyše
Domáci vaječný likér s čerstvou vanilkou pri objednávke 3 chodovej degustácie
Tip: ak chcete dopriať zážitok v Mlyne 108 vašim blízkym, odporúčame vám darčekový voucher.
Restaurant Landsfeld, Hotel Majolika****, Modra
1. Chute regiónov
Farmárske kačacie prsia s hruškovým chutney a grilovanými zemiakovými šúľancami
2. Naše ikonické jedlo
Údený losos atlantický s melónovým tartarom a Wasabi krémom
3. Kuchárova voľba
Zubáč na grile s batátovo – limetkovým pyré na marinovanej mrkve
Niečo navyše
Tradičný slovenský perník, čokoládovo orechový so slivkovou polevou s čokoládovými hoblinami
Reštaurácia Hotela pod Lipou**** , Modra
1. Chute regiónov
Koláč z odpalovaného cesta, omáčka z kondenzovaného mlieka a bazy, chrumkavá strúhanka, orieškové maslo, marinované jahody
2. Naše ikonické jedlo
Prepeličie prsia (sous vide), raviola s tmavou husacou pečienkou a hrozienkami, kroketa z prepeličieho mäsa, mrkvový krém s ďumbierom
3. Kuchárova voľba
Dusená hovädzia hruď na koreňovej zelenine a čiernom pive, žemľová plnka s gaštanmi, mladá mrkva na mede, posýpky z mandlí a cesnaku
AuCafe, Bratislava
1. Chute regiónov
Špagety so šafranovým creme fraiche, zaúdená mušla svätého jakuba čerešňovým drevom, pyré z wakame rias
Sous-vide hovädzie rebro, pyré z Beluga šošovice, prach z červenej repy, lyofilizovaný bravčový špek
Niečo navyše
Tapenáda z pečenej tekvice a syru Grana padano
Carnevalle meat restaurant and bar, Bratislava
1. Chute regiónov
Cheesecake z lokálnych slovenských syrov/tvaroh, kozí syr/ pečený s bielou čokoládou, poleva z medu a smotany, podávaný na grilážovom orechovom prachu s karamelovou butterscotch omáčkou
2. Naše ikonické jedlo
Flank steak pripravovaný v Josper grile, pyré z konfitovaného cesnaku, karfiol, cvikla, omáčka z prepáleného masla
Vyprážaný kapor bez kostí s vlašskými orechmi s redukciou z jablčného octu a melasy, šalát zo zeleného jablka, zeleru a kyslej smotany cesnakový chlieb
2. Naše ikonické jedlo
Pečený hovädzí chvost s cibuľovou krústou, Krémové zemiaky s kôprom a olejom z bielej hľuzovky
3. Kuchárova voľba
Sous-vide Kohút s omáčkou z Madeiry, Malé halušky s gaštanmi a tvarohom, Pečená kvaka
Paštéta z teľacieho jazyka plnená foie gras obalená v chrenovom prachu , šalát z grilovaných paprík , domáci chlebík
2. Naše ikonické jedlo
Zemiaková polievka ochutená kyslou uhorkou s klobásovou zmrzlinou , slaninovým chipsom a prepeličím vajíčkom
3. Kuchárova voľba
Jelení rostbeaf na bryndzovom krupote so sušenou slivkou pečená tekvica v ríbezľovom víne a rozmarínová omáčka
Niečo navyše
Ľadová terinka z domáceho tvarohu z bielym makom čokoládovou hlinou a pikantnou malinovou omáčkou
S majiteľom a šéfkuchárom reštaurácie Diva pri Synagóge sme sa dávnejšie rozprávali na Gurmán Feste v Bratislave ešte o jeho prvej reštaurácií v Bánovciach. Pozrite si videorozhovor s Michalom Škorcom.
Kaštieľ Mojmírovce, Hudobný salónik poľovníckej reštaurácie, Mojmírovce
1. Chute regiónov
Holub s cviklou a violet zemiakmi
2. Naše ikonické jedlo
Ravioli s údeným úhorom a Foie Gras
3. Kuchárova voľba
Pečený malinový gratin
Niečo navyše
V prípade trojchodového menu, bezplatný vstup do hotelového wellness v otváracích hodinách pre každú osobu v deň uskutočnenia konzumácie.
Reštaurácia ROUGE, Hotel MIKADO, Nitra
1. Chute regiónov
SYROVÝ NÁKYP, JABLKO A HROZNO (PREDJEDLO)
2. Naše ikonické jedlo
GAŠTANOVÁ KNEDLIČKA, HRUŠKA, PERNÍKOVÁ POSÝPKA, SIRUP ZO SMREKOVÉHO IHLIČIA (DEZERT)
Zárukou výnimočných spomienok na svadbu je vždy kvalitná gastronómia. Skvelé jedlo má moc vyčariť úsmev, odpustiť drobné nedokonalosti, postarať sa o neopakovateľné chvíle....
Kate Baranovič je vyštudovaná právnička, ktorá chcela byť najskôr žurnalistkou. Momentálne však ani jedno z týchto povolaní nerobí a naplno sa venuje čokoláde.
Spoločnosť Sisteo, s.r.o., so sídlom Svätoplukova 20, 90201 Pezinok, IČO 48142913 používa na tejto webovej stránke súbory cookies, ktoré sú tu použité za účelom merania návštevnosti webu, cielenia reklamy, prispôsobenia zobrazenia webových stránok www.menucka.sk/magazin. Cookies pre meranie návštevnosti webstránky a prispôsobenie zobrazenia webových stránok sú spracovávané na základe oprávneného záujmu našej spoločnosti. Cookies pre cielenie reklamy sú spracovávané na základe vášho súhlasu.
Údaje, ktoré prevádzkovateľ takto získa, môžu byť sprístupnené ďalším spracovateľom, najmä prevádzkovateľom služieb a platforiem Google a Facebook.
Webové stránky možno používať aj v režime, ktorý neumožňuje zbieranie údajov o správaní návštevníkov webu.
Zbieranie údajov o správaní návštevníkov webu je aktivované z iniciatívy návštevníka webu, vyjadreného aktívnym zaškrtnutím možnosti „Súhlasím“, ktorá nasleduje za upozornením v dolnej časti webovej stránky, znejúcim nasledovne: „Prevádzkovateľ webu ww.menucka.sk/magazin, spoločnosť Sisteo, s.r.o, IČO 48142913 spracováva na tomto webe cookies potrebné pre fungovanie webových stránok a na analytické účely. “
Súhlas udeľujete na dobu, ktorá je uvedená ďalej pri jednotlivých marketingových cookies. Súhlas so zbieraním údajov súborov cookies pre marketingové účely možno vziať kedykoľvek späť, a to pomocou zmeny nastavenia príslušného internetového prehliadača.
Zhromaždené cookies súbory sú spracované najmä prostredníctvom služby Google Analytics, prevádzkovanú spoločnosťou Google Inc., sídlom 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.
Zozbierané cookies súbory sú následne spoločnosťou Google Inc. v súlade so Zásadami ochrany súkromia, dostupnými na https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/#nosharing.
Berte prosím v úvahu, že podľa zákona o ochrane osobných údajov máte právo:
1) požadovať od nás informáciu, aké vaše osobné údaje spracovávame,
2) požadovať od nás vysvetlenie ohľadne spracovania osobných údajov,
3) vyžiadať si u nás prístup k týmto údajom a tieto nechať aktualizovať alebo opraviť,
4) požadovať od nás vymazanie týchto osobných údajov – spoločnosť výmaz vykoná, pokiaľ nie je v rozpore s platnými právnymi predpismi a oprávnenými záujmami spoločnosti
5) v prípade pochybností o dodržiavaní povinností súvisiacich so spracovaním osobných údajov obrátiť sa na nás alebo na Úrad na ochranu osobných údajov.
Dôležité súbory cookie
Dôležité cookie by sme mali mať vždy k dispozícii, aby sme mohli uložiť vaše predvoľby na nastavenia súborov cookie.
Ak cookie zakážete, vaše predvoľby nebudeme môcť uložiť. To znamená, že zakaždým, keď navštívite túto webovú stránku, budete musieť znova povoliť alebo zakázať súbory cookie.
Cookie tretích strán
Táto webová lokalita nasledovné používa cookies tretích strán. V prípade povolenia súborov cookie nám pomáhate vylepšiť našu webovú stránku.
1) Googleanalytics, získavanie štatistických informácií, expirácia – podľa nastavenia prehliadača, alebo po odstránení
2) Googleadwords, identifikácia v rámci reklamnej siete spoločnosti Google a na retargetting, Expirácia 600 dní
Prosím, povoľte najskôr "dôležité súbory cookie" aby sme mohli uložiť Vaše preferencie.
Ďalšie cookies
Táto webová lokalita používa nasledovné súbory cookie:
Pixel Facebook, identifikácia v rámci reklamnej siete spoločnosti FB a retargetting 200 dní
Prosím, povoľte najskôr "dôležité súbory cookie" aby sme mohli uložiť Vaše preferencie.