Kto by nepoznal ikonický hotel priamo pod majestátnym Trenčianskym hradom? Už na prvý pohľad ide o miesto, ktoré dýcha históriou. Zároveň však kráča s dobou a spĺňa štandardy najmodernejšej gastronómie a ubytovacích služieb. Dôkazom bol aj vianočný brunch v Hoteli Elizabeth, ktorý sme mali možnosť vyskúšať.
Pozvanie na takýto brunch bolo skutočným potešením pre všetky zmysly. Podľa menu uvedeného na ich webovej stránke sme sa na brunch, ktorý sa konal 15. decembra tešili už vopred. To sme však ešte netušili, že vianočný brunch v Hoteli Elizabeth násobne prekročí naše očakávania. Preniesol nás do ozajstnej sviatočnej rozprávky.
Elegancia a sviatočná výzdoba sa k sebe hodia
Vstup do Hotela Elizabeth počas obdobia vianočných sviatkov vás prenesie do romantického filmu. Inak to nevieme nazvať. Už samotná vstupná hala a recepcia s decentnou vianočnou výzdobou nás naladili na Vianoce a trochu nám (v dobrom) pripomenuli ikonický film Sám doma 2.
Vianočná výzdoba v hoteli je vkusná a elegantná, každá dekorácia je umiestnená s citom pre detail. Jemné svetielka, stromčeky, decentne ozdobené stoly a príjemná hudba vytvárali neopakovateľnú sviatočnú atmosféru. Za múrmi hotela sme našli útočisko pred ruchom decembrových dní.
Na výzdobe pracoval niekto s vkusom, kto opäť raz dokázal, že elegancia a decentná výzdoba sa k sebe hodia. Väčšinou stačí len málo na to, aby prostredie podčiarklo peknú, pokojnú atmosféru nadchádzajúcich sviatočných dní.
Gastronomický zážitok na úrovni
Vianočný brunch v Hoteli Elizabeth bol pastvou pre oči aj chuťové poháriky. Po tom, ako nás milý personál usadil a vyškrtol si naše mená z rezervačného zoznamu, sme sa presunuli do miestnosti s brunchom.
Na bufetových stoloch nechýbali najmä tradičné vianočné špeciality, ale ani moderné gastronomické kreácie s jemným vianočným nádychom, čerstvé pečivo aj lákavé dezerty. Mohli ste sa presúvať medzi jednotlivými stolmi, ktoré predstavovali sekcie (napríklad predjedlá, hlavné jedlá či dezerty) a ľubovoľne si nabrať z toho, čo vám najviac učarovalo.
Všetko s akousi samozrejmosťou servírovali s dôrazom na kvalitu a estetiku, vďaka čomu sa brunch stal nielen gastronomickým, ale aj vizuálnym zážitkom. Bolo to jednoducho pekné a voňavé. Presne také, aký by vianočný brunch počas tretej adventnej nedele mal byť. Vďaka nemu sme sa zase atmosférou o čosi viac priblížili k Štedrému dňu, hoci mám podozrenie, že to bolo sčasti preto, že medzi hlavnými jedlami kraľovali kapustnica, treska a majonézový šalát.
Lákavé podnosy s mäkučkým mäsom, čerstvé šaláty, horúce vianočné polievky a špičkové dezerty boli pripravené uspokojiť aj tých najnáročnejších hostí v čase od 11:00 do 14:00 hod.
Neodmysliteľnou súčasťou brunchu boli nápoje, ktoré ste si mohli zakúpiť mimo klasickej ceny brunchu. Hostia okolo nás si počas sviatočného nedeľného obeda vychutnávali všeličo, dopytu však na pohľad dominovali prosecco a biele víno.
Kúsok histórie v každom detaile
Hotel Elizabeth sa dnes pýši 4 hviezdičkami, vychýrenou reštauráciou, wellnessom a v neposlednom rade krásnym ubytovaním či priestormi na business konferencie. Ani zďaleka to však nie je len o tom – dýcha históriou, ktorá sa odráža v každom detaile.
Budovu, ktorá dnes nesie meno Elizabeth, postavili majstri v roku 1901. Pôvodne sa nazývala Erszebet Szalo na počesť cisárovnej Sissi. Svoju činnosť začal hotel v roku 1902 a väčšiu časť svojej histórie sa nazýval Hotel Tatra. Tento historický skvost dnes patrí k architektonickým perlám Trenčína a jeho poloha pod hradom ponúka návštevníkom výnimočné výhľady.
Interiér hotela vkusne kombinuje secesné prvky s modernými detailmi, vďaka čomu si každý hosť môže vychutnať atmosféru minulých čias v spojení s pohodlím súčasnosti. V hoteli sa dokonca nachádza unikátny rímsky nástenný nápis z 2. storočia, ktorý je vzácnym historickým artefaktom a vidno ho priamo z hotelovej reštaurácie.
Vianočný brunch v Hoteli Elizabeth bol nezabudnuteľný zážitok
Okrem jedinečného výhľadu na slávny rímsky nápis z roku 179 vás reštaurácia očarí pestrou ponukou slovenských aj medzinárodných špecialít. A to aj mimo podujatí, akým bol vianočný brunch. Šéfkuchár Daniel Marek so svojím tímom si dáva záležať na každom jedle. Ponuka znamenitých vín je tiež povestná široko-ďaleko.
Vianočný brunch v hoteli Elizabeth bol o čosi viac než len gurmánsky zážitok. Spolu s priateľmi sme kvalitu jedla a služieb, ale aj navodenie elegantnej sviatočnej atmosféry zhodnotili veľmi pozitívne. Pred rokom sme mali možnosť ochutnať ich menu počas Zimného festivalu jedla. Vtedy sme odchádzali s rovnakom silnými a čarovnými dojmami.
Preto plánujeme aj naďalej sledovať akcie a podujatia, ktoré sa v Hoteli Elizabeth budú konať, a prinášať vám o nich informácie. Ak sa pre niektoré z nich rozhodnete, sľubujeme, že nebudete ľutovať. Najbližšie pre svojich hostí chystajú výnimočný silvestrovský večer. Rozlúčiť sa so starým rokom a osláviť príchod toho nového tu môžete koncom decembra naozaj veľkolepo.
sledujte nás na sociálnych sieťach:zdieľať tento článok na: