Robiť veci dobre a s láskou sa vždy oplatí. Vidno to na každej časti konceptu, v gastronómii obzvlášť. Majitelia a šéfkuchári z Gašperovho mlyna si na svojom diele dávajú záležať od začiatku. Teraz prichádza odmena v podobe novej prevádzky. Dovoľte nám predstaviť bistro Moment.
Pod Tatrami už zopár kvalitných reštaurácií a kolíb nájdete, no pre rozvoj turizmu a pozitívneho obrazu gastronómie na Slovensku ich nikdy nie je dosť. Touto myšlienkou sa riadili aj majitelia jednej z najlepších a najoceňovanejších slovenských reštaurácií, Gašperovho mlyna, Peter a Slávka Raškovičovci.
Približne pred rokom sa rozhodli zainvestovať do nového konceptu, ktorý dnes už funguje. Bistro Moment, premyslene prepojené s ubytovacími kapacitami, otvorilo svoje brány 8. januára tohto roku.
Celý deň, vždy originálne
Podľa predstáv majiteľov, s ktorými sa podelili so slovenským magazínom Forbes, má ísť o originálne bistro spojené s ubytovaním, ktoré bude fungovať celodenne a bude poskytovať nepoznané a originálne jedlá.
Gašperov mlyn, pôvodná prevádzka v Batizovciach, totiž funguje len na princípe večerí pozostávajúcich z niekoľkých (vždy iných a prekvapivých) chodov. Majitelia túžili poskytnúť zákazníkom miesto, kde si môžu dopriať aj raňajky, obed či poludňajšiu kávu s priateľmi. Zatiaľ fungujú v obmedzených časoch, ktoré si môžete vždy skontrolovať na stránke bistra Moment.
Prespanie tiež nebude problém. Práve naopak, ubytovacia časť bistra Moment bola jedným z hlavných dôvodov pre kúpu pôvodných priestorov a ich následnú rekonštrukciu. Kapacita Gašperovho mlyna už nestíhala odpovedať náročným požiadavkám klientov, ktorí rozšírenie prijali s nadšením.
Batizovce sa teraz pýšia dvoma skvostami
Aj nová prevádzka sa totiž nachádza v katastri tejto obce, neďaleko od Gašperovho mlyna. Okrem polohy má s pôvodnou reštauráciou spoločných aj kuchárov, ktorí sa radia medzi špičku na Slovensku.
Jozef Breza, šéfkuchár, (pútavý rozhovor s ním a jeho manželkou si môžete prečítať TU) vytvoril celý koncept, ktorý je veľmi príbuzný s Gašperovým mlynom. Jedlá sa denne obmieňajú a návštevníci ich môžu namiesto z menu prečítať priamo z tabule.
Tešiť sa môžete na tradičné slovenské suroviny kombinované originálnym spôsobom, poctivé a čerstvé suroviny od lokálnych dodávateľov či čerstvý domáci chlieb. Cudzia im nie je ani ekológia a koncept zero-waste varenia, vďaka ktorému dokážu pestro využiť všetko z kuchyne. Toto všetko dohromady vytvára nezabudnuteľné miesto, čo vyzdvihuje úroveň slovenskej gastronómie zase o trošku vyššie.
Ak by ste teda nevedeli, kam svojich priateľov alebo rodinu vziať, ak budete najbližšie pod Tatrami, voľba je jasná. Nechajte sa uniesť do rozprávky a ochutnajte špeciality nového konceptu bistra Moment.
Zdroj foto: FB Gašperov mlyn, FB Moment – bistro & ubytovanie
Zdroje: Gašperov mlyn, forbes.sk
zdieľať tento článok na: