Interaktívna kulinárska šou v podaní Šuhajíkov pri panvici – šéfkuchára Mareka Orta a moderátora Milana Juniora Zimnýkovala, prilákala do Plaza Beach Resort v Prešove päť súťažných tímov aj nadšencov kuchárskeho umenia.

Varenie je zábava a jedlo zážitkom! – toto motto sa snažia Šuhajíci pri panvici dokázať svojou interaktívnou kulinárskou šou, s ktorou zavítali do tretieho najväčšieho mesta na Slovensku.

Duo Marek Ort a Milan Junior Zimnýkoval si pre východniarov pripravilo špeciálne kulinárske menu pozostávajúce z predjedla, dvoch hlavných jedál a dezertu. Cieľom podujatia nebolo len ukázať, ako sa dá kulinársky vyšantiť, ale zapojiť účastníkov do celej prípravy. Šéfkuchár Marek Ort najprv všetky recepty predviedol a vzápätí ich tímy, ktoré sa prihlásili do interaktívnej šou, varili spolu s ním.

Šuhajíci pri panvici: Mestá, v ktorých predvedú svoju šou, foto: FB Šuhajíci pri panvici
Mestá, v ktorých predvedú svoju šou, foto: FB Šuhajíci pri panvici

Marek Ort a Milan Zimnýkoval – ideálna kombinácia šikovnosti a dobrej nálady

V Prešove mám veľkú časť svojej rodiny a strávil som tu svoju vysokoškolskú mladosť. Mojou najobľúbenejšou mestskou časťou je práve Solivar, kde som objavil Plaza Beach Resort, do ktorého som zamilovaný a priznávam sa aj pred svojou manželkou. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme sa rozhodli prísť práve na východ. Okrem toho rád šokujem ľudí a prinášam niečo nové, čo možno nečakajú,” hovorí Milan Junior Zimnýkoval.

Päť tímov, ktoré sa rozhodli vyskúšať si zážitkové varenie, sa muselo popasovať s prípravou parmezánových chipsov s omáčkou z ančovičiek a cesnaku či čokoládovou penou. „Snažil som sa zostaviť menu, ktoré by bolo jednoduché na prípravu, zaujímavé a, samozrejme, chutné. Razím teóriu, že rezeň si vie pripraviť doma každý, no občas si môžeme vyskúšať aj niečo nové, čo sme doteraz ochutnali len v reštaurácii,” povedal šefkuchár Marek Ort, ktorý patrí medzi československú špičku.

Užili si to organizátori aj účastníci

A čo na to hovoria účastníci? „Je to úžasná akcia, akú som ešte nezažila. Je to niečo iné, ako varím doma. Kombinácia chutí ma prekvapila a zo všetkého najviac asi kačica so šošovicou, ktorá bola skutočne lahodná. Veľmi ma prekvapilo, že sa dá variť zaujímavo a jednoducho. Určite to doma ešte vyskúšam” povedala Iveta Nemčíková, účastníčka podujatia.

Šuhajíci pri panvici: V akcii sa ukázali napríklad na Gurmán feste v Bratislave, foto: FB Šuhajíci pri panvici
V akcii sa ukázali napríklad na Gurmán feste v Bratislave, foto: FB Šuhajíci pri panvici

Okrem tímov sa v Plaze Beach Resort zišlo aj mnoho zvedavcov, ktorých láka kulinársky svet. „Keďže Šuhajíci pri panvici sú zábavnou dvojicou a ich vystúpenie je zážitkom, rozhodli sme sa podujatie sprístupniť každému, kto mal záujem. S Juniorom si rozumieme nielen po profesionálnej, ale aj po ľudskej stránke. Sme veľmi radi, že môžeme spolu pripravovať takéto nevšedné podujatia a môžem prezradiť, že sa určite dočkáme aj jesenného menu, ktoré nám prídu Šuhajíci pripraviť,” uzatvára Milica Michrinová, marketingová manažérka Plaza Beach Resort.


MENU: 

Predjedlo: tvarohový mousse s chia semiačkami, vajíčkom a parmezánovými chipsami  Hlavné jedlo: poširovaný losos s hráškom, kaviárom z lietajucej ryby podávaný s omáčkou z ančovičiek a cesnaku.
Druhé hlavné jedlo: kačacie marinované prsia s červenou šošovicou, pomarančovou kapustou preliate foie gras omáčkou.
Dezert: čokoládová pena a Earl Grey.


Šuhajíci pri panvici

Projekt vznikol preto, aby sa varenie stalo pre Vás zábavou a jedlo zážitkom. 
Zastrešuje ho dvojica v zložení Marek Ort a Milan Junior Zimnýkoval.  Marek Ort 
je kuchár novej generácie, viceprezident Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov. 
Zo Šuhajíkov je to práve on, ktorý varí a učí zároveň.  Milan Junior Zimnýkoval 
je tá zhovorčivejšia časť Šuhajíkov, ktorá vás popri varení zabaví. Je tiež 
fanúšikom dobrého jedla, poctivej gastronómie a špecialista na zážitky.

Zdroj, zdroj foto: tlačová správa Plaza Beach Resort Prešov

Pozývame vás na tieto akcie, kde budeme aj my. Radi sa s vami stretneme :)

Vložiť komentár