Srdečne gratulujeme k významnému úspechu! Veľmi nás teší, keď sa slovenská gastronómia dostáva na svetovú scénu. Slovenský národný tím kuchárov a cukrárov pravidelne dokazuje, že patria k tomu najlepšiemu, čo naša gastro scéna ponúka.
Národný tím kuchárov a cukrárov pracuje pod záštitou Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov, ktorého cieľom je vytvorenie zodpovedajúcich podmienok pre podporu a rozvoj gastronómie. Členovia národného tímu kuchárov a cukrárov sú vybraní z najlepších odborníkov vo svojom odbore.
Do tímu boli vybraní na základe svojich odborných znalosti a zručností, ktoré preukázali v praxi. To, že skutočne patria k najlepším, dokázali aj na nedávnej Kulinárskej olympiáde v Stuttgarte.
Domov sme si priniesli bronzové medaily
IKA/Culinary Olympics je najstaršia, najväčšia a najrozmanitejšia medzinárodná súťaž v kulinárskom umení na svete. Profesionálne tímy šéfkuchárov pracujú na dokonalej interakcii ingrediencií, prípravy a prezentácie jedál v tímoch. Vo férovej konkurencii sa už takmer 125 rokov aj na tomto mieste vytvárajú nové kulinárske trendy.

Súťaž prebieha niekoľko dní v rôznych kategóriách. Koná sa každé 4 roky s neustále rastúcou popularitou. Viac ako 1 200 účastníkov z 55 krajín, ktorí pripravili viac ako 7 000 kvalitných menu na 17 súťažných pódiách – tak vyzerá zhrnutie tohtoročnej štvordňovej súťaže, z ktorej si Slovenský národný tím kuchárov odniesol domov dve krásne bronzové medaile.
„Domov si odnášame nielen bronzové medaile v kategóriách RESTAURANT OF NATIONAL a CHEF’S TABLE, ale aj pozitívne emócie, nadšenie a nové skúsenosti!“ napísali členovia tímu na svojich sociálnych sieťach, kde dostali od Slovákov desiatky gratulácií. A my sa k nim srdečne pripájame!
Kto tvorí Slovenský národný tím kuchárov?
Nový Slovenský národný tím kuchárov a cukrárov bol založený v októbri 2021. Ich hlavným cieľom je práve reprezentácia Slovenska na medzinárodných kulinárskych súťažiach. Snažia sa zvýšiť povedomie a poskytovať neustále vzdelávanie pre kuchárov a cukrárov na Slovensku.

„Cieľom je predstaviť bohatstvo a rozmanitosť slovenských produktov a ukázať kreativitu, ktorá sa dá dosiahnuť kombináciou tradičných prvkov s modernými technikami,“ prezentuje sa tím oficiálne. V skutočnosti ide o veľmi šikovných ľudí zo širokého spektra vekových kategórií z celého Slovenska, ktorí si výborne rozumejú a perfektne sa dopĺňajú.
Súčasťou tímu, ktorý Slovensko reprezentoval na Kulinárskej olympiáde v Stuttgarte sú:
- Jozef HROMJÁK – kapitán
- Tomáš ŠĚVČÍK – kuchár
- Patrik POKRÝVKA – kuchár
- Ondrej KUNC – kuchár
- Andrej RÓTH – kuchár
- Mária KAŠICKÁ – cukrárka
Pomocníci /náhradníci:
- Viktor NEMERGUT – pomocník kuchár
- Sebastián TÓTH – pomocník cukrár
- Alexandra KRAJČOVIČOVÁ – pomocníčka kuchárka
- Lukáš GUZMAN – pomocník kuchár
Detailnejšie informácie o tom, aké zloženie má Slovenský národný tím kuchárov, aktuálne pôsobenie kuchárov a cukrárov a ďalšie aktuálne správy nájdete na TOMTO odkaze »
sledujte nás na sociálnych sieťach:zdieľať tento článok na: