Obľúbený Zimný festival jedla 2017 je v plnom prúde a mnohí gurmáni si už rezervovali miesta na jedinečné degustačné večere v tých najlepších reštauráciách na Slovensku. V ponuke sú stabilné reštaurácie osvedčené aj z minulých rokov, ale aj nové prírastky. Oplatí sa ochutnať festivalové menu , ktoré špeciálne pre festival pripravili najlepšie reštaurácie a kuchári na Slovensku. Veľa krát ide o naozaj úžasné recepty, vhodne kombinované lahodným vínkom. Menu je v každej z reštaurácii spojené s výhodnejšou cenou a tiež niečím navyše. 

Zimný festival jedla 2017 prebieha od 13.januára do 15. februára, takže aj počas valentínskeho víkendu a valentínskeho večera. V mnohých reštauráciách je práve valentínska večera už “vybookovaná” ale nájdu sa také, kde ešte predsa len nájdete voľné miesta – informácie o nich nájdete v prehľadnom rezervačnom kalendári jednotlivých reštaurácií na webstránke festivalu. Ale treba sa poponáhľať.

Aj tieto reštaurácie môžete v rámci festivalu degustovať

Pre naladenie na to, aké dobroty môžete v rámci festivalu ochutnať za zvýhodnenú cenu, prinášame výber reštaurácií a ukážku ich festivalového menu, aj s preklikmi priamo do ich rezervačného kalendára.

Zimný festval jedla 2017 - Brasserie AnjouBrasserie Anjou, Hotel Sheraton, Bratislava

Francúzska reštaurácia Brasserie Anjou vás na prvý pohľad zaujme svojím pôvabným interiérom a gastronómiou na špičkovej úrovni. Nezáleží na tom, či máte pracovný obed s klientom alebo posedenie s priateľmi pri káve, táto reštaurácia je dokonalým miestom na stretnutia každého druhu. Vychutnajte si kulinárske umenie šéfkuchára Tomáša Opletala a jeho tímu a nechajte sa prekvapiť kreatívnym spracovaním kvalitných surovín.

Festivalová ponuka
1. Chute regiónov: Huspenina z bravčového kolena s nakladanou zeleninou a opečenou bagetou
2. Naše ikonické jedlo: Grilované kačacie prsia s karamelizovaným zimným jablkom, zemiakovou kašou a omáčkou z ríbezľového vína
3. Recepty našich mám: Tvarohové gule plnené slivkami s hnedým maslom, orechovou strúhankou a kyslou smotanou s vanilkou

Pozrieť rezervačný kalendár a kúpiť degustáciu si môžete tu.

Zámocký pivovar, BratislavaZámocký pivovar Zimný festival jedla 2017

Zámocký pivovar varí, kvasí a čapuje niekoľko vlastných druhov nepasterizovaného piva, ktoré je spracovávané tzv. spodným kvasením a dozrievaním v tankoch. Okrem piva ponúka aj skvelé jedlo, o ktoré sa starajú štyria šikovní kuchári, aby sa hostia cítili, ako na zámockých hodoch. Každý pracovný deň je v ponuke aj chutné obedové menu.

Festivalová ponuka
1. Chute regiónov: Domáca pikantná pomazánka z pravej sviečkovice, hrianky (4ks)
2. Naše ikonické jedlo: Zámocký šťavnatý burger, steakové hranolky
3. Recepty našich mám: Tradičné bryndzové halušky so slaninkou

Pozrieť rezervačný kalendár a kúpiť degustáciu si môžete tu.

Savoy Restaurant, Hotel Carlton****, Bratislava

Zimný festival jedla 2017 Savoy restaurantReštaurácia Savoy v Carltone už desaťročia patrí ku koloritu Bratislavy. Dnes píše jej novodobú históriu tím šéfkuchára Jozefa Risku. Vychutnajte si výnimočné jedlá inšpirované tradičnými domácimi receptúrami a najaktuálnejšími trendmi v gastronómii. Atmosféru dotvárajú legendárne fotografie starej Bratislavy od Karola Kállaya.

Festivalová ponuka
1. Chute regiónov: Konfitovaný Sumec , čierny koreň ,šafránové zemiaky , račia omáčka s kukuricou
2. Naše ikonické jedlo: Hľúzovka a biela čokoláda s hĺúzovkovou zmrzlinou
3. Recepty našich mám: Sviečkovica z diviaka , brusnicové lievance , pečená tekvica a černicová omáčka
Niečo navyše: Niečo teplé na zahriatie (pozornosť podniku): Droždie , Vodnica , Kapucínka

Pozrieť rezervačný kalendár a kúpiť degustáciu si môžete tu.

Zimný festival jedla 2017 - AuCafe, BratislavaAuCafe, Bratislava

Reštaurácia Au cafe situovaná v tichom prostredí petržalského parku na dunajskom nábreží vám ponúka modernú taliansku kuchyňu. Jej Chef de cuisine Mário Žužič pripravuje domáce čerstvé cestoviny, vychýrené rizotá, čerstvé grilované mäsá a ryby. Skvelej kuchyni so cťou sekunduje pozorná a taktná obsluha. Veľký dôraz kladieme aj na prácu s vínom z celého sveta a v Au cafe ponúkame aj exkluzívne ročníky vín z oblasti Bordeaux. Moderne zariadený interiér vytvorí dôstojnú kulisu vašim obchodným rokovaniam a spríjemní chvíle na posedenie s priateľmi. V zimnej záhrade si počas jesenných a zimných mesiacov môžete vychutnať romantickú atmosféru s nádherným výhľadom na dunajské nábrežie, hrad a historickú Bratislavu. Reštaurácia poskytuje dobré možnosti parkovania priamo v areáli alebo v blízkom okolí. Nechajte sa uniesť príjemným gastronomickým zážitkom.

Festivalová ponuka
1. Chute regiónov: Risotto s pečeným karfiolom, chips z choriza
2. Naše ikonické jedlo: Bravčové líčko s marinovanou cibuľkou na červenom víne, strozzapreti na prepálenom masle s čerstvou petržlenovou vňaťou
3. Recepty našich mám: Gaštanové pyré s domácou vyšľahanou smotanou, čokoládové hobliny
Niečo navyše: Olivová tapenáda s domácim chlebom

Pozrieť rezervačný kalendár a kúpiť degustáciu si môžete tu.

Zimný festival jedla 2017 - Mlyn 108, ModraMlyn 108, Modra

V rezidenčnej časti pôvabného vinárskeho mesta Modra sa v budove zrekonštruovaného vodného mlynu z 16. storočia nachádza Reštaurácia Mlyn 108. Bijúce srdce mlynu sa v súčasnosti presunulo do kuchyne, kde sú dvere vždy otvorené a každý môže vojsť a pozorovať kuchárov pri práci. Všetky jedlá sú pripravené z čerstvých surovín a jedálny lístok je prispôsobovaný surovinám, ktoré do reštaurácie dodávajú najmä lokálni farmári, rybári, mäsiari a výrobcovia syrov. V jedlách ochutnáte sezónne pochúťky nazbierané a vypestované v okolí Modry – medvedí cesnak, čerstvé smrčky, šípky, bazu, hrozno či rôzne hríby. Z vlastnej bylinkovej záhradky bazalku, levanduľu, mätu, majorán a pažítku. Chuť jedál dotvárajú vína od malých lokálnych vinárov z Modry a okolia ako aj zahraničné ikonické vína. Nechajte sa vtiahnuť do sveta čarovných vôní a chutí plného vášne a lásky ku gastronómii.

Festivalová ponuka
1. Chute regiónov: Plátky pstruha nakladané v cviklovej šťave, paté zo pstruha, šalát z koreňovej zeleniny, tymianové sušienky
2. Naše ikonické jedlo: Hruškovo paštrnákový krém s pečenými mandľami, vanilkovým olejom a baby hruškou pošírovanou vo víne
3. Recepty našich mám: Prepelička na ragú z krúpov a kukurice s konfitovanou šalotkou v kukuričnej glazáži
Niečo navyše: Zemiakové perky plnené domácim slivkovým lekvárom s makom- pri objednávke 3 chodového degustačného menu

Pozrieť rezervačný kalendár a kúpiť degustáciu si môžete tu.

Zimný festival jedla 2017 - River Bank Restaurant, Grand Hotel River Park*****, BratislavaRiver Bank Restaurant, Grand Hotel River Park*****, Bratislava

Kombinácia starej prešporskej kuchyne s moderným francúzskym šarmom. V menu sa prepája klasika s moderným vnímaním gastronómie a vychádza z prirodzených a čistých chutí jednotlivých surovín. Ak hľadáte štýlové miesto na obed či večeru spolu s priateľmi alebo rodinou, reštaurácia River Bank je ideálnou voľbou. Hotelová reštaurácia roka 2012 a 2014 podľa gastronomického bedekra Gurmán na Slovensku. Šéfkuchár Igor Čehy je držiteľom Gurmán AWARD – Kuchár roka 2007 a 2014 podľa gastronomického bedekra Gurmán na Slovensku. Držiteľ 1 Zlatej Vidličky.

Festivalová ponuka
1. Chute regiónov: Pomaly pečený bravčový bôčik marinovaný v mede a sójovej omáčke na zabíjačkovej kaši, teplý šalát z mangoldu
2. Naše ikonické jedlo: Vtáčie mlieko s krémom z pravej vanilky , slaný karamel
3. Recepty našich mám: Glazovaný teľací jazyk z našej udiarne podávaný s čerstvým chrenom a domácou hrubozrnnou horčicou na ružičkovom keli

Pozrieť rezervačný kalendár a kúpiť degustáciu si môžete tu.

Zimný festival jedla 2017 v bodoch:

1. Opäť zaujímavé trasy Gurmán busov s bohatým programom 21.1 a 11.2. sprevádzané degustáciou sektov vinárstva Tajná a zabezpečených minerálnou vodou FATRA.

2/ Sprievodné akcie:
Otváracia večera ZFJ v Bratislave v reštaurácii CUBES 12.januára
Otváracia večera v Košiciach v reštaurácii Baránok 13.januára
Michelínsky večer v reštaurácii UFO – 2 Vidličky pripravovaný 2michelinským austrálskym šéfkuchárom 20.januára
Špeciálny kurz školy varenia iba pre hostí ZFJ vedený známym šéfkuchárom Igorm Čehym – Gurmán AWARD kuchár roka 2007 a 2014 na záver festivalu 15.februára.

3/ Nové reštaurácie a nové zážitky:
SĽUK a Zámocký pivovar v Bratislave
Reštaurácia ROUGE hotela Mikádo v Nitre
Diva pri Synagóge v Trenčine
ORAVSKÝ HÁJ – Garden & Hotel resort v Trstenej
Rosália v Zámockom hoteli Galícia Nueva v Halíči
Carpano, Košice
Pivovarská reštaurácia Hostinec v Košiciach

4/ Ochutnajte najlepších na Slovensku :
Fou Zoo – 3 Zlaté vidličky od Gurmána a prémiová reštaurácia roka 2012,2014,2016
Chateau Čereňany – 2 Zlaté vidličky a prémiová reštaurácia roka 2008
UFO – 2 Zlaté vidličky a prémiová reštaurácia roka 2011
Villa Rosa – 1 Zlatá vidlička a Tématická reštaurácia 2015 a 2016
River Bank , Grand hotel River Park – 1 Zlatá vidlička a Hotelová reštaurácia roka 2012,2014,2016

a samozrejme šéfkuchárov: Igora Čehyho, Mariána Fila, Michala Konráda , Michala Škorca , Imra Bindiča či Michala Thiryho a veľa ďalších talentovaných kuchárov.

Veríme, že vám vo festivalových reštauráciách bude chutiť a podporíte tak kvalitnú slovenskú gastronómiu podporenú regionálnymi potravinami. Varíme po slovensky a zo slovenských produktov! Aj to je mottom tohtoročného festivalu.

Zoznam reštaurácií, festivalové menu a rezervácie degustačných večerí jednotlivých reštaurácií: http://www.zimnyfestivaljedla.sk/?page=restauracie

Ceny degustácií:

Zimný festival jedla 2017

Zdroj foto: Zimný festival jedla






Vložiť komentár