
Apríl je mesiac, počas ktorého sa oteplí a začnú sa pomaly, ale isto rozbiehať festivaly. Hneď po Veľkej noci (12. – 23. apríla) sa môžete zúčastniť napríklad lákavého Restaurant Week-u v neďalekej Prahe.
Dúfame, že po minuloročnej sezóne, keď sa reštaurácie a podniky všeobecne ešte len začali spamätávať po náročných rokoch pre gastro segment bude sezóna 2023 pestrá a ponukou bohatá. S festivalmi môžete začať už o pár dní. V susednej Prahe sa totiž môžete za férovú cenu najesť v tých najlepších podnikoch a vychutnať si so svojimi blízkymi absolútne unikátny gastronomický zážitok za zlomok pôvodnej ceny.
Ako Restaurant Week funguje?
Ide o pomerne jednoduchý koncept. Táto populárna kulinárska akcia funguje na princípe objednania si miesta v podniku vopred. Máte o dôvod viac navštíviť Prahu, ak ste tam ešte neboli alebo sa do nej chystáte a dlho to odkladáte!
Na stránke Restaurant Week si zvolíte dátum, vybranú reštauráciu (z tých, čo sa do podujatia zapojili) a počet hostí, s ktorými sa chcete ísť dobre najesť. Následne si môžete za vopred dohodnutú festivalovú cenu 790 českých korún rezervovať špičkové trojchodové menu v jednej (alebo viacerých) reštauráciách. Ako darček k vybranému menu naviac získať Martini Fiero & Kinley Tonic Water (od 18 rokov).

Podujatie s poslaním
ODPORÚČAME VÁM:
Ste zákazník reštaurácií?
Pozrite si denné menu v okolí. Ste majiteľ alebo manažér reštaurácie?
Pridajte sa na portál Menučka
a uverejňujte tu Vaše menu.
Priama registrácia tu.
Nie je to pritom žiadna novinka. Restaurant Week je jednou z najväčších a zároveň najobľúbenejších kulinárskych akcií na svete. Predstavuje pre reštaurácie možnosť predstaviť sa vo svojej najlepšej a najviac autentickej podobe. A čo je ešte viac dôležité, koná sa v duchu zero waste a na prvom mieste stojí rešpekt k jedlu.
Poslaním podujatia Restaurant Week je predstaviť a príjemným spôsobom propagovať českú (pražskú) reštauračnú scénu. Ako tvrdia organizátori, “restaurace jsou jako modelky na červeném koberci, která mají každá možnost předvést to nejlepší, co v nich je”. Pre hostí, ktorí sa zapoja do festivalu a rozhodnú sa takýmto spôsobom podporiť českú gastroscénu si naviac pripravili prekvapenie v podobe súťaže o kulinárske zážitky z celého sveta.
Za projektom Restaurant Week v Prahe stoja členky Food stories Agency v spolupráci s Annou Grossmanovou, českou foodblogerkou roku 2022 známou pod prezývkou @foodpioneer.
zdroje: Instagram Anny Grossmanovej, Restaurant-Week.cz
zdieľať tento článok na: