Hlavnou súčasťou festivalu Slovak Food Festival je ochutnávanie a degustovanie rôznych jedál, špecialít a lahôdok, ktoré budú ponúkať vo svojich stánkoch zástupcovia slovenských gastro prevádzok. Nájdeme tu napríklad aj hotel zo stredného Slovenska, zážitkovú ázijskú kuchyňu z Bratislavy, grobskú husacinu, trnavský pivovar, obľúbenú indickú a vegetariánsku reštauráciu, kvalitnú čokoládu z Pezinka, maďarské domáce produkty, zeleninové a ovocné chuťovky, mäsové špeciality, či kvalitné pivo, víno a iné nápoje. O tom, aké konkrétne reštaurácie a produkty sa predstavia návštevníkom počas troch dní konania festivalu sa dočítate v tomto článku.

O gastronomickom festivale Slovak Food Festival, ktorý sa uskutoční už tento víkend na Bratislavskom hrade sme už uverejnili zopár článkov. Základné informácie, video rozhovor s riaditeľkou festivalu Sašou Štullerovou, ako aj kompletný sprievodný program. Teraz si predstavíme reštaurácie, hotely a iné gastro firmy, ktoré sa budú na akcii prezentovať a ktorých dobroty budeme môcť ochutnávať.

CHUŤOVKA – Pub & Restaurant

logo_chutovka

Počas trvania festivalu návštevníci budú môcť v stánku Chuťovky ochutnať kvalitné čerstvé burgre (či už s hovädzím alebo kačacím mäsom), taktiež pravú haruľu a odprezentuje sa tam aj pivko zo slovenského pivovaru Karpat a tiež vynikajúce slovenské svätojurské vinárstvo Bognár.

ILLUI

logo_illuiTento rok si pre v ILLUI pripravili jedinečnú delikatesu inšpirovanú švajčiarskymi majstrami – bielu, mliečnu a tmavú lámanú čokoládu s orechmi a letným ovocím. Nebudú chýbať ani májové jahody s čokoládou, päť druhov dražé, tabuľkové čokolády SHINE a široký výber praliek.

Benihana

Festival bude slávnostne ukončený v nedeľu 29. mája o 17:00 vášnivou ohnivou kuchárskou šouzážitkovej reštaurácie BENIHANA Bratislava, ktorú predvedie jej šéfkuchár Khalil Chrif Tribak. Predvedie vám krájanie kreviet a lá Benihana s piripiri omáčkou a flambovanie ananásu s vanilkovou zmrzlinou. Okrem toho bude Benihana po celý čas trvania festivalu, ponúkať vo svojom stánku svoje špeciality .

Benihana

NH Bratislava Gate One

logo_nhhotels

Hotel NH Bratislava Gate One, je hotel, známy nadštandardnými službami v oblasti ubytovania, kongresových služieb, ale aj výnimočnou gastronómiou. Aj na tohtoročný Slovak Food Festival si šéfkuchár Viliam Turčan a jeho tím pripravili to najlepšie z domácej a európskej kuchyne. Tento rok privíta hotel NH Bratislava Gate One vo svojom stánku aj špeciálneho hosťa – šéfkuchára Daniela Bukowski z hotela NH Prague City. Táto jedinečná česko-slovenská spolupráca 2 šéfkuchárov zaručene uspokojí aj toho najnáročnejšieho gurmána a zanechá vo vás jedinečný kulinársky zážitok.

Husacina u Galika

logo_husacina_u_galika

Všetky cesty vedú do Ríma, ale Grobania vedia, že tie husie vedú do Slovenského Grobu, ktorý je najviac vychýrený povestnou husacinou. Originálna a štýlová reštaurácia s celoročnou prevádzkou Husacina u Galika funguje dvadsať rokov a svoj kredit si vybudovala stabilne vynikajúcim jedálnym lístkom a jedinečnou domáckou atmosférou. Na festivale ponúkne pečené husi, pečené kačice, husaciu pečienku či lokše.

Açaimania Europe

Açaimania Europe

Betyartanya

Chcete zažiť pravú vidiecku atmosféru s tradičnou maďarskou kuchyňou? Chcete sa príjemne nasýtiť tradičnými maďarskými vidieckymi dobrotkami? Všetkých (hlavne hladných:) srdečne pozývame na návštevu stánku Betyártanya, ktorý si pripravil veľmi pestrý a výnimočný výber jedál maďarskej kuchyne… Okoštujte “čípóš” perkelty, guláše, paprikáše a neopakovateľné chute domácej zabíjačky, kde pre vás v sobotu na raňajky pripravia aj pečenú bravčovú krv, omeletu s mozočkom, najlepšie chrumkavé jaterničky, krvavničky, klobásky a veľa,veľa ďalších dobrôt.

ZELENINÁRI

Pláž pod UFOM

Coffeeone

logo_coffeeone

Mobilná cocktailová kaviareň coffeeone[van] je zameraná na prémiový segment. Jej filozofiou je, ponúknuť ľuďom na hromadnom podujatí pocit kamennej kaviarne, či už hudbou, ktorá sa žánrovo prispôsobuje podujatiu, profesionálnym a zároveň priateľským prístupom, ale to najdôležitejšie je, že produkty, ktoré opustia van, sú prvotriedne a pripravované so “srdiečkom”.

Hotel Marlene

hotel_marlene

Pozývame Vás na posedenie do reštaurácie Hotela Marlene z obce Oščadnica, ktorá vyniká svojou špičkovou kuchyňou a skvelou obsluhou. V jedálnom lístku nájdete množstvo delikátnych jedál tak z domácej kuchyne, ako aj z medzinárodnej kuchyne.

Sunroot

Chillitaly

logo_chillitalySpoločnosť Chillitaly založili s cieľom priniesť na slovenský trh kvalitné talianske potraviny v krásnom darčekovom balení. Všetky produkty sú zo slnečného Toskánska a priam vábia k ochutnaniu :) Ochutené olivové oleje výnimočnej kvality, široká ponuka solí z celého sveta, precízne namiešané koreninové zmesi, cestoviny s kvalitnými omáčkami, skvelé dipy, vynikajúce džemy a medy – to je len časť nášho širokého sortimentu, ktorý ponúkajú aj v darčekovom balení.

Erbia s.r.o. (Perníky)

logo_erbiaKeď je chvíľa času na rozprávanie starých rodinných príbehov, s úsmevom hovoria, že sú z “bohatej rodiny”. Bohatej na potomstvo, čestnosť, pracovitosť a poctivý kumšt. Keď sa Tovariš Jozef Ertl v roku 1904 usadil v Prievidzi, rodisku svojho otca a začal piecť prvé perníky podľa vlastnej receptúry netušil že je to začiatok viac ako 100 ročnej rodinnej tradície. V tejto tradícii pokračuje už štvrtá generácia Ertlovcov, ktorá stále zachováva pôvodné receptúry a zakladá si na kvalitnej domácej chuti lahodných Ertlovských perníčkov.

GingerMania

logo_gingermaniaNa rozdiel od štandardného piva z chmeľu a sladu sa GingerMania vyrába za pomoci ručne vyberaného čínskeho zázvoru, exotických citrusov, prírodného cukru, pramenitej vody a špeciálnych kvasiniek, pričom neobsahuje žiadne umelé príchute, sladidlá či dochucovadlá. Ostrosť až pálivosť spolu so sviežou citrónovou šťavou osviežia počas letných horúčav, či naopak rozohrejú v chladných dňoch. Odporúča sa, podávať ich samotné dobre vychladené.

LOGLOG wine bar

TATRATEA

Trdelníky – Roman Křiva

Hellmann´s

logo_hellmannsVedeli ste, že s tatarskou omáčkou a majonézou Hellmann´s môžete bezstarostne variť, piecť a vyprážať? Výrobky značky Hellmann´s sú dlhodobo obľúbené vďaka vynikajúcej kvalite a chuti. V súčasnosti sú najpredávanejšou značkou majonéz, tatarských omáčok, kečupov, horčíc, grilovacích omáčok a šalátových dresingov. Majonéza má bohatú, krémovú konzistenciu a výbornú chuť. Je vyrobená z jednoduchých ingrediencií ako je olej, ocot a vajcia. Obsahuje dobré rastlinné oleje, ktoré obsahujú zdraviu prospešné polynenasýtené mastné kyseliny, vrátane esenciálnych omega-3 mastných kyselín.

HYZA

logo_hyzaHYZA pokračuje s grilovačkou v duchu hesla Slovenské kurča svetových chutí – pokračuje s obľúbenými marinádami – Bavorskou pivnou, Americkou BBQ či gril. klobáskami – Chorizo, Mexickou alebo s medvedím cesnakom. Grilovačky na Slovensku sa tešia čoraz väčšej popularite a HYZA je rada súčasťou všetkých záhradných BBQ párty

Zdroj informácií a fotografií: www.slovakfoodfestival.sk






Vložiť komentár