Odporúčame vám náš darčekový obchod:

V samom srdci Nového Mesta nad Váhom pred niekoľkými mesiacmi vznikla reštaurácia, ktorá za krátky čas stihla vymeniť celkový koncept. Z typických španielskych špecialít v podobe miniatúrnych tapas vhupla do talianskej kuchyne, ktorá si vás podmaní svojimi vycibrenými chuťami.

Po vstupe do podniku vás pohltí oddychová chill out hudba a tlmené osvetlenie, pri ktorom ste doslova nútení nechať všetky vaše starosti tak, a jednoducho si plnými dúškami vychutnávať atmosféru. Interiér je zmesou dreva, kože a tehál, pričom sedieť môžete nielen v boxoch, ale tiež na vyvýšených stoličkách.

Interiér reštaurácie.

Hneď oproti vstupným dverám je otvorená kuchyňa, kde ktokoľvek zo zákazníkov môže nakuknúť a sledovať prípravu svojho jedla. „Dokonca sa mi stalo, že ma návštevníci poprosili, či by so mnou mohli skúsiť variť. Prečo nie?“, hovorí šéfkuchárka Denisa Bartoková, ktorá si potrpí na čerstvé a kvalitné suroviny.

Dobrú chuť!

Denisa si nedokáže predstaviť varenie talianskych jedál bez olivového oleja, cesnaku, vína a byliniek. A kde sa naučila pripravovať pravé krémové risotto či špagety bolognese? „Osem rokov som pracovala v žilinskej reštaurácii Vulcano, ktorú viedli Taliani. Skúsenosti, ktoré mi dali, sú neoceniteľné.“ Ako pravá šéfkuchárka veľmi rada experimentuje a pracuje so sezónnymi potravinami. V jesennom špeciále nechýba napríklad panenka s hruškovou omáčkou a batátovými hranolkami či zázvorové risotto.

I keď reštaurácia prešla za krátky čas celkovou zmenou, zo španielskej kuchyne si predsa len niečo nechala – gril Josper. Mäsko pripravené na tomto grile chutí prsne ako z klasickej grilovačky na drevenom uhlí. „Má ho len približne 5 reštaurácií na Slovensku,“ doplnila šéfkuchárka.

Nasýtia sa i oči

La Brasserie si zakladá najmä na krémových risottách, ktoré sú podlievané kvalitným vínom. Vychutnať si môžete napríklad šafránové, tekvicové či hubové. Nechýbajú ani Spaghetti Bolognese, šaláty plné čerstvej lokálnej zeleniny a reštaurácia stavila aj na burgre z kvalitnej hovädziny. Na svoje si prídu aj vegetariáni či celiatici, pre ktorých sú pripravené bezlepkové cestoviny, lososový šalát alebo sladučká Panna Cotta.

Nasýtia sa ak oči.
Nasýtia sa aj oči.

Okrem skvelej chuti to šéfkuchárka vie aj so servírovaním. Milá obsluha pred vás vždy položí perfektne nastajlovaný tanier, ktorému dominujú pestré farby a estetickosť. Manažérka Gabriela Octová pravidelne plní facebookový profil reštaurácie lákavými fotografiami či už jedál z denného menu alebo z a lá carte ponuky.

I keď je v Novom Meste viacero kvalitných reštaurácií, napríklad taká Ambrozia, Kačabar alebo Al Cacciatore, práve La Brasserie ponúka svojim hosťom nezameniteľnú taliansku atmosféru, pri ktorej si môžete vychutnať skvelé risotto, al dente cestoviny či špeciality z grilu Josper. La Brasserie je výnimočná aj vďaka jedlám plným nepoznaných chutí, ktoré vznikajú kombináciou tradičnej kuchyne s modernou gastronómiou.

Sezónne menu je samozrejmosť.
Gril Josper.

Zdroj fotiek: Facebook / La Brasserie

Odporúčame vám náš darčekový obchod:




Vložiť komentár