Reštaurácia Kozia brána posúva gastro na vyšší level

3296
Reštaurácia Kozia Brána v Bratoslave

Rodinná reštaurácia Kozia brána ponúka poctivú gastronómiu už viac ako 11 rokov. Nachádza sa v Bratislave na Kozej ulici a majitelia využili COVID prestávku na to, aby svojim zákazníkom ponúkli ešte modernejší a čistejší koncept jedálneho lístka. Ak máte radi tradičné jedlá v modernom prevedení a k tomu dobré pivko, Kozia brána je pre vás ako stvorená.

Reštaurácia sa nachádza v srdci Starého Mesta v priestoroch, ktoré predtým patrili mestskému pivovaru. Vstup do Kozej brány neprehliadnete – visí nad ňou socha drevenej kozy, maskota reštaurácie. “Pri výbere mena reštaurácie sme študovali históriu a zistili sme, že kedysi v tejto časti ako súčasť opevnenia stála kozia brána, ktorou pastieri vyháňali kozy na pašu. A bolo rozhodnuté. Musím sa priznať, že výber mien pre naše dve deti bol jednoduchší ako výber mena pre našu reštauráciu,” hovorí s úsmevom majiteľka reštaurácie Kozia brána, Kristína Lučeničova.

Interiér reštaurácie disponuje až 90 miestami, preto nie je problém usporiadať tu rodinnú oslavu či väčšie posedenie. “Ku každému klientovi pristupujem tak, ako by som akciu organizovala pre priateľa či známeho a chcem splniť všetky želania a očakávania,” dodáva majiteľka.

Čerstvosť a kvalita na prvom mieste

V reštaurácii by ste mrazené polotovary hľadali márne. V Kozej bráne sa varí výhradne z čerstvých a kvalitných surovín od lokálnych dodávateľov, vďaka ktorým si na svoje prídu aj veľkí gurmáni. “Momentálne sa snažíme ešte viac podporovať lokálnych dodávateľov, chceme byť spolupatriční a ťahať za jeden povraz.” Reštaurácia začala spolupracovať so šéfkuchárom Romanom Svobodom, ktorý má dlhoročné skúsenosti doma i v zahraničí a jedlo v Kozej bráne posúva opäť na vyšší level.

V ponuke si na svoje prídu milovníci poriadneho steaku, tradičných jedál, rýb ale aj vegetariáni, keďže slovenská kuchyňa ponúka mnoho inšpirácií na kreatívne spracovanie zeleniny a strukovín.

A ako by to bolo, aby ste si v Kozej bráne nemohli dať koziu špecialitu. “Na špeciálkach sa občas určite objaví aj kozľacinka a nechýba stála ponuka kvalitných slovenských syrov – aj kozích,” dodáva Kristína.

Tradičná džková polievka
Kozí syr v údenom bôčiku
Jablkové guľky v mandliach

Denné menu v novom šate

Pred pandémiou ponúkala reštaurácia Kozia brána na výber až z 5 druhov menučiek v rovnakej cenovej hladine, no majitelia mali už dlhší čas v hlavách nápad na zmenu konceptu obedových menučiek. Nechceli totiž konkurovať kantínam. “To, že teraz otvárame akoby nanovo nám dodalo odvahu, aby sme podstúpili zmenu. V ponuke budeme mať denne 2 obedové jedlá vysokej gastronomickej kvality (mäsité a vegetariánske), čím sa chceme odlíšiť od konkurencie,” prezradila majiteľka Kristína. Časom chcú zaradiť aj trojchodové biznis menu.

Počas korony sa v Kozej bráne nevarilo, ale menilo

Pandémia koronavírusu zasiahla reštauráciu Kozia brána rovnako ako všetkých v gastro segmente. “Zatvorili sme už v sobotu 14. 3., keďže obraty išli prudko dole už počas druhého marcového týždňa,” hovorí o situácii majiteľka. V Kozej bráne sa rozhodli, že nezavedú donášku ani osobný odber, tento čas chceli naplno venovať novinkám, ktoré budú môcť predstaviť po znovuotvorení. “Keďže sme tradičná reštaurácia so servisom a orientujeme sa na kvalitu a gastronomický zážitok v príjemnom prostredí, rozhodli sme sa zatvoriť, znížiť náklady a prečkať toto obdobie. O to viac sa teraz tešíme na to, že si naši milí zákazníci prídu bez strachu, bez stresu a bez rúšok posedieť do našej reštaurácie a vychutnajú si dobré jedlo v kruhu priateľov.”

Nadišiel čas znovuotvorenia

Reštaurácia Kozia brána otvára opäť svoju “bránu” po dlhých 3 mesiacoch. Dlhoočakávané znovuotvorenie príde 15. 6. a reštaurácia sa rozhodla v spolupráci s menucka.sk pripraviť skvelú súťaž o 50 eurový voucher. Do súťaže sa môžete zapojiť aj vy, stačí, ak navštívite túto stránku a prečítate si pravidlá súťaže. “Nesmierne sa už tešíme na to, že budeme otvorení. Tešia sa aj naši zákazníci, ktorí nás celý čas veľmi podporovali a držali nám pálce. Veľmi si to vážime. Mnoho reštarácii toto šťastie, bohužiaľ, nemá a znovuotvoriť sa im nepodarilo. Preto dúfam, že štát nám všetkým podá pomocnú ruku, keďže toto obdobie bolo extrémne finančne náročné,” dodáva na záver majiteľka Kristína Lučeničova.

Zdroj fotiek: Kozia brána

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie