Varenie_recepty
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Radi skúšate rôzne tradičné či menej tradičné recepty? Potom by ste si mohli vybrať z týchto 8 receptov, ktoré sa vo svete stali mimoriadne obľúbenými. Nepatria medzi klasické jedlá, aké by ste našli v reštaurácii či bežne varili na obed či večeru. Sú to recepty, ktoré si svojich fanúšikov získali najmä vďaka jednoduchej príprave a výbornej chuti.

Našľahaná káva

Z tohto receptu sa stalo doslova šialenstvo. Možno ste takúto kávu niekedy ochutnali v kaviarni, možno o nej počujete po prvý raz, ale verte, určite stojí za to ju vyskúšať.

  • 30 g vody
  • 25 g kryštálového cukru
  • 15 g instantnej kávy
  • 200 ml mlieka

Vodu, cukor  a kávu dajte do misky a šľahajte, pokiaľ vám nevznikne pena (môže to trvať aj 15 minút). Následne zmes vlejte do mlieka, ktoré si nachystajte do pohára alebo šálky.

Oreo koláčik z mikrovlnky

Kto by nemal rád Oreo sušienky? Z týchto keksíkov sa robí veľké množstvo rôznych dezertov. Čo tak si vyskúšať ultra rýchly a jednoduchý koláčik z 2 ingrediencií?

  • 5 Oreo sušienok
  • 1 dcl mlieka

Dajte sušienky do šálky, pridajte mlieko a vidličkou sa snažte keksíky rozpučiť a poriadne premiešať s mliekom. Zmes dajte do mikrovlnky na cca 75 sekúnd a koláčik máte hotový.

Nadýchané japonské palacinky

Palacinky ako obláčik. Aj tak by sa dali nazvať japonské palacinky (alebo skôr lievance), ktoré sú nadýchané a potešia každého milovníka sladkého.

  • 125 g preosiatej hladkej múky
  • 125 g mlieka
  • 30 g kryštálového cukru
  • 25 g roztopeného masla
  • 1 žĺtok
  • 3 bielka
  • Štipka prášku do pečiva, sódy bikarbóny a soli

Bielka vyšľahajte na sneh. Žĺtko, cukor, mlieko a maslo vymiešajte, pridajte múku so sódou, práškom a soľou a premiešajte. Napokon opatrne vmiešajte sneh. Na panvicu pokladajte cca 2 PL cesta a pomaly opekajte z oboch strán.

Čokoládová torta z čokolády a vajec

Keď vás prepadne chuť na čokoládový koláč, no po ruke máte len čokoládu a vajíčka, žiaden problém. Vyskúšajte tento korpus, ktorý je šťavnatý a plný čokolády. Na vrch pridajte zmrzlinu alebo šľahačku a o skvelý desert máte postarané.

  • 200 g čokolády
  • 4 vajcia

Rozpustite si čokoládu. Keď mierne vychladne, po jednom do nej zašľahajte vaječné žĺtky. Následne opatrne vmiešajte sneh z bielkov a dajte piecť na 170 stupňov cca 30 minút.

Nízkosacharidové domáce cestoviny

  •  1 hrček nastrúhanej mozzarely
  • 1 žĺtok

Syr rozpustite v mikrovlnke a nechajte troška vychladnúť. Následne doň vmiešajte žĺtok. Zmes položte na papier na pečenie a prikryte druhou vrstvou papiera. Zmes roztlačte na tenučkú placku a nechajte vychladnúť. Vrchný papier dajte dole a placku pokrájajte na malé rezančeky. Tie dajte zamraziť a následne si ich uvarte vo vriacej vode (iba chvíľočku). Výborne poslúžia aj ako rezance do polievky.

Vanilkové Starbucks frappuccino

Ľudia si ho zamilovali tak veľmi, že ho Starbucks začal dokonca plniť do plastových fľaštičiek a distribuovať do obchodov. I keď svoj “tajný” recept nikdy neprezradia, po internete koluje napodobenina vanilkového frappuccina, ktoré chutí takmer ako originál.

  • 200 ml mlieka
  • vanilková zmrzlina
  • za hrsť ľadu
  • 1 vanilkový cukor
  • ČL vanilkovej esencie alebo vanilkový struk

Všetko treba poriadne rozmixovať v mixéri, na vrch pridať šľahačku a vanilkové frappuccino máte hotové.

Nutella cheesecake

Tak, na tomto nemáte čo pokaziť.

Korpus:

  • 250 g maslových sušienok
  • 130 g masla

Cesto:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 kyslá smotana
  • 200 g nutelly
  • 2 – 3 vajíčka

Keksíky pomelte, pridajte do nich roztopené maslo a zmes utlačte na dno tortovej formy. Všetky suroviny na plnku vyšľahajte a nalejte na keksíkový základ. Pečte 50 minút pri teplote 170 stupňov. Na vrch môžete dať nutellu, ovocie alebo šľahačku.

Extrémne jednoduchá chlebová placka

Môžete ju zjesť samotnú, no výborná je potretá olivovým olejom a cesnakom. Alebo ju vyskúšajte použiť ako základ pre rýchlu pizzu.

  • 1 hrnček gréckeho jogurtu
  • 1 hrnček hladkej múky
  • soľ

Ingrediencie spolu zmiešajte a vypracujte hutné cesto. Následne ho rozvaľkajte na pomúčenej doske a opečte na panvici z oboch strán.

Zdroj fotiek: Pinterest, Unspash

Zdroj receptov: Youtube

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

sledujte nás na:

FacebooklinkedininstagramFacebooklinkedininstagram