Chute Ázie sú veľmi špecifické, buď ich milujete, alebo nenávidíte. No pokiaľ patríte k tým, ktorí si radi vychutnajú kvalitné kórejské jedlo, určite sa zastavte na obed či večeru v len nedávno otvorenom podniku BANCHAN korean bistro.
Ervin Polívka, ktorý žil niekoľko rokov v Južnej Kórei, pred časom začal vyrábať vlastné kimchi a iné fermentované výrobky. Ľudia si ich tak obľúbili, že pred pár týždňami sa rozhodol otvoriť si svoje vlastné bistro, v ktorom pripravuje a servíruje rôzne kórejské jedlá. Už počas krátkej doby si získal mnohých pravidelných zákazníkov a skvelé recenzie (Google: 4,8 z 5).
Banchan ponúka gastronomický zážitok plný exotických chutí
Banchan v kórejčine znamená príloha, preto si môžete byť istý, že v tomto bistre na vás čaká množstvo výborne dochutených a vyladených príloh. V menu je okrem toho niekoľko jedál, napríklad Bibimbap, Kimpap či Ramyon. Pokiaľ vám názvy jedál nič nehovoria, žiaden problém! Jednotlivé jedlá sú v menu vždy zrozumiteľne rozpísané a vysvetlené, taktiež sa môžete spýtať aj milej obsluhy.

Podnik BANCHAN korean bistro nájdete v úplnom centre Bratislavy na konci obchodnej ulice. Nemusíte mať obavy z hluku, bistro sa totiž nachádza v malom dvore. Priestor je veľmi útulný, posedieť si môžete na terase alebo vo vnútri podniku. Pokiaľ sa vám zdá, že na tejto adrese bola kedysi kórejská reštaurácia s iným názvom, máte pravdu. Banchan je otvorené od júna, predtým sa tu nachádzal podnik Yam Yam.
Jedlo s prílohou si nakombinujte podľa seba
Máme radi reštaurácie a bistrá, ktoré sa svojím konceptom líšia od ostatných. A presne také je aj BANCHAN korean bistro. Najskôr si totiž vyberiete hlavné jedlo z menu, následne si k nemu z pultu, ktorý sa nachádza vo vnútri reštaurácie, vyberiete minimálne 3 rôzne prílohy. Nájdete tu medzi nimi kimchi, rybie špeciality či rôzne zaujímavé šaláty.
Na svoje si prídu milovníci šťavnatého mäsa, vegetariáni aj vegáni. V ponuke je približne 10 rôznych jedál, pričom niektoré si môžete dať s mäsom aj tofu. A pokiaľ sa nebudete vedieť rozhodnúť, aké hlavné jedlo a aké tri prílohy si k nemu vybrať, radíme vám, aby ste si nechali poradiť od skutočne milej a ochotnej obsluhy.
Chutilo? Kimchi si môžete zobrať aj domov
Keďže majiteľ bistra Ervin sa stále naplno venuje aj výrobe vlastného kimchi, z bistra Banchan si môžete priniesť aj pohár s týmto fermentovaným zázrakom pre naše zdravie. Prečo zázrakom? Ide totiž o produkt plný zdraviu prospešných živín. Viac o fermentovaných výrobkoch si prečítajte v tomto článku.
Samotné Ervin Kimchi je, samozrejme, zakomponované aj v mnohých jedlách a prílohách na dennom menu. Pokiaľ vám teda zachutí, určite si jeden pohár vezmite aj domov. Ak sa vám nechce skúšať žiadne recepty s kimchi, jednoducho si ho dajte k jedlu ako malú prílohu či namiesto šalátu.

zdieľať tento článok na: