Prešporský Bakchus ožije najlepším vínom, hudbou a kuchyňou!

3465
Prešporský Bakchus

Rozľahlá vínna pivnica, ktorá dýcha jedinečnou atmosférou vinárskej tradície dávneho Prešporka. To je úplne nový Prešporský Bakchus, ktorý stavia na svojej slávnej minulosti. 

Legenda hovorí, že okolo roku 1773, keď priestor dlhé desaťročia slúžil ako vínna pivnica, nedopatrením sa v nej pozabudol vinársky tovariš Izidor Nágel. Bol horúci august a pivnicu na 3 týždne zatvorili, aby ju začiatkom vinárskej sezóny s veľkou slávou opäť otvorili. Po Izidorovi sa zľahla zem. Vyhlásili po ňom pátranie a po 2 týždňoch zaňho odslúžili v Dóme svätého Martina omšu. Po troch týždňoch našli vo vínnej pivnici mimoriadne veselého Izidora pri načatých sudoch vína. Ktosi vtedy utrúsil: “Veď to je Prešporský Bakchus!” Prešporsko-rímsky Boh vína však po svojich z pivnice vyjsť nedokázal, museli ho vyniesť na nosidlách.

Počas toho ako ho niesli neustále vtipkoval a za svoj vínny výkon zožal veľký potlesk davu ľudí, ktorí sa prišli pozrieť na úspešnú pátraciu akciu. Nie je známe koľko toho za 3 týždne vypil, no s určitosťou vieme povedať, že víno mu zachránilo život. Dodnes sa v Bratislave vyrábajú zákusky s názvom Opitý Izidor, hoci nemajú s vínom nič spoločné, aspoň názvom odkazujú na prešporskú legendu.

Prešporský Bakchus

Okolo roku 1911 bolo v priestoroch Prešporského Bakchusu skladované aj slávne víno Chateau Palugyay, podávané okrem iného aj na palube neslávnej lode Titanic. Legenda hovorí o niekoľkých fľašiach tohto exkluzívneho moku ukrytého niekde v stenách pivnice. Dodnes sa nepodarilo skrýšu nájsť.

Prešporský Bakchus má dlhú tradíciu

A patrí medzi tradičné bratislavské vinárne, kde sa k vynikajúcemu vínu podávajú chutné jedlá tradičnej prešporskej kuchyne. Od Palacinky Hortobagyi, cez Halászlé až po viedenskú roštenku, tradičný schnitzel či ručne robené pirôžky plnené hovädzím chvostom na dubákovom ragú. To všetko pre Vás priamo na mieste pripravia v najvyššej kvalite a z najlepších surovín. Samozrejmosťou je obedové menu a biznis menu.

Dve poschodia, ktoré sú zariadené kvalitným nábytkom, poskytujú vo svojich 3 častiach veľmi príjemnú atmosféru, ktorú dotvára originálna tehlová podlaha a tehlové obklady pôvodnej klenby. V salóniku je možné relaxovať pri zrekonštruovaných veľkokapacitných vínnych sudoch zabudovaných v stene, ktoré sú historickou pamiatkou.

Prešporský Bakchus

Miestnosť na hornom poschodí s kapacitou 60 osôb poskytuje možnosť organizovania rodinných osláv, firemných večierkov a uzavretých spoločenských akcií. Prešporský Bakchus ponúka okrem príjemnej pivničnej atmosféry aj posedenie v letnej predzáhradke.

Na otvorení degustácia vín, živá hudba, swing party a celý víkend jedlo za 1 euro

Nenechajte si ujsť slávnostné otvorenie Prešporského Bakchusu už v piatok 21. apríla a zažite aj víkend v prešporskej nálade. Počas celého piatkového večera sú pre Vás pripravené degustácie vín. Od 19:00 hudobnú i kabaretnú zábavu rozprúdia Funny Fellows a od 22:00 až do polnoci bude znieť prešporská muzika z pôvodných šelakových gramoplatní. Počas piatku ako aj celý víkend bude v Prešporskom Bakchuse špeciálna akcia na všetko jedlo: zaplaťte jedno jedlo a druhé máte za 1 Euro.

Prešporský Bakchus Hlboká

Dať Bachusu šancu, znamená nesklamať sa a obnoviť tak opäť tradíciu obľúbeného miesta rodených Bratislavčanov a turistov, ktorí tu nájdu pravú prešporskú atmosféru vínnej pivnice a nefalšovaný gastronomický zážitok.

Zdroj foto: Prešporský Bakchus

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie