Pýtate sa ako? Existuje mnoho spôsobov a väčšina z nich vás nebude nič stáť. Byť o trochu viac milý a o trochu viac láskavý spúšťa vo svete reakciu, akú by ste možno ani nečakali. Dobré skutky reštaurácií...
Pri predstave, že by váš jedálniček mal obsahovať 30 druhov rastlinnej stravy týždenne, sa mnohí chytajú za hlavu. Predstavíte si prísny plán a nekonečné počítanie druhov ovocia a zeleniny. V skutočnosti ide o hravý a chutný spôsob,...
Šéfkuchárkou roka sa stala Szabina Szulló (Stand Restaurant a Stand25 Bistro). Titul Mladý talent roka získal Richárd Csillag (Lokal at the Lake a Lokalista) a Šéfkuchárom zajtrajška sa stal Kornél Kaszás z Babel Budapest. Someliérom roka je...
Michelinské hviezdy, mladé talenty aj živý prenos online na Facebooku. Taká bude prestížna kulinárska udalosť Bidfood Gastronomy Show, ktorá sa uskutoční už o pár dní v troch slovenských mestách. Cieľom podujatia je ukázať krásu kuchárskeho umenia, predstaviť...
Pomyselné žezlo v rebríčku zelenín s vysokým obsahom bioaktívnych látok a pozitívnym vplyvom na ľudský organizmus prebrala žerucha. Vedci jej priradili skóre hustoty živín 100/100, ocitla sa na vrchole zoznamu výživného ovocia a zeleniny.
Dávnejší prieskum realizovaný v 142 krajinách sveta odhalil, že je vychutnávanie jedla úzko nalinkované na mentálnu pohodu a celkové duševné zdravie. V ktorých krajinách nachádzajú ľudia najväčšie potešenie v jedle a ako to na nich vplýva? Pozrime...
Doterajšieho držiteľa rekordu z 20. storočia prekonalo neotvorené koleso syra približne o 6 rokov. Ochutnali by ste parmezán syr, ktorý zrel na poličke takmer 3 dekády? Prečítajte si, ako najstarší parmezán na svete chutil a ďalšie zaujímavosti...
Zvyknete si pred raňajkami, obedom či večerou najskôr odfotiť tanier? Pre mnohých je fotenie jedla len estetický rituál s výstupom pre sociálne siete. No podľa vedcov môže ísť aj o prekvapivo účinný spôsob, ako si zlepšiť každodenné...
Na slovenskej gastro scéne sa čoskoro objaví nový koncept rýchleho občerstvenia. Chorvátsky fastfood Koykan má ambíciu zaujať zákazníkov kombináciou chutí z rôznych kútov sveta a dôrazom na kvalitné, zdravšie suroviny.
Po úspechu pilotného programu METRO akadémia sa zavŕšilo aj druhé kolo tohto inovatívneho vzdelávacieho programu pre študentov hotelových akadémií. Program opäť spája profesionálnych šéfkuchárov, prestížne reštaurácie a ambicióznych študentov, ktorým ponúka jedinečnú možnosť zažiť reálne prostredie špičkovej...






































