Správy

Pýtate sa ako? Existuje mnoho spôsobov a väčšina z nich vás nebude nič stáť. Byť o trochu viac milý a o trochu viac láskavý spúšťa vo svete reakciu, akú by ste možno ani nečakali. Dobré skutky reštaurácií...
Pri predstave, že by váš jedálniček mal obsahovať 30 druhov rastlinnej stravy týždenne, sa mnohí chytajú za hlavu. Predstavíte si prísny plán a nekonečné počítanie druhov ovocia a zeleniny. V skutočnosti ide o hravý a chutný spôsob,...
Šéfkuchárkou roka sa stala Szabina Szulló (Stand Restaurant a Stand25 Bistro). Titul Mladý talent roka získal Richárd Csillag (Lokal at the Lake a Lokalista) a Šéfkuchárom zajtrajška sa stal Kornél Kaszás z Babel Budapest. Someliérom roka je...
Michelinské hviezdy, mladé talenty aj živý prenos online na Facebooku. Taká bude prestížna kulinárska udalosť Bidfood Gastronomy Show, ktorá sa uskutoční už o pár dní v troch slovenských mestách. Cieľom podujatia je ukázať krásu kuchárskeho umenia, predstaviť...
Pomyselné žezlo v rebríčku zelenín s vysokým obsahom bioaktívnych látok a pozitívnym vplyvom na ľudský organizmus prebrala žerucha. Vedci jej priradili skóre hustoty živín 100/100, ocitla sa na vrchole zoznamu výživného ovocia a zeleniny.
Dávnejší prieskum realizovaný v 142 krajinách sveta odhalil, že je vychutnávanie jedla úzko nalinkované na mentálnu pohodu a celkové duševné zdravie. V ktorých krajinách nachádzajú ľudia najväčšie potešenie v jedle a ako to na nich vplýva? Pozrime...
Doterajšieho držiteľa rekordu z 20. storočia prekonalo neotvorené koleso syra približne o 6 rokov. Ochutnali by ste parmezán syr, ktorý zrel na poličke takmer 3 dekády? Prečítajte si, ako najstarší parmezán na svete chutil a ďalšie zaujímavosti...
Zvyknete si pred raňajkami, obedom či večerou najskôr odfotiť tanier? Pre mnohých je fotenie jedla len estetický rituál s výstupom pre sociálne siete. No podľa vedcov môže ísť aj o prekvapivo účinný spôsob, ako si zlepšiť každodenné...
Na slovenskej gastro scéne sa čoskoro objaví nový koncept rýchleho občerstvenia. Chorvátsky fastfood Koykan má ambíciu zaujať zákazníkov kombináciou chutí z rôznych kútov sveta a dôrazom na kvalitné, zdravšie suroviny.
Po úspechu pilotného programu METRO akadémia sa zavŕšilo aj druhé kolo tohto inovatívneho vzdelávacieho programu pre študentov hotelových akadémií. Program opäť spája profesionálnych šéfkuchárov, prestížne reštaurácie a ambicióznych študentov, ktorým ponúka jedinečnú možnosť zažiť reálne prostredie špičkovej...

Najnovšie články

ekologické náhrady v kuchyni

Ekologické náhrady v kuchyni: Zabudnite na jednorazové hubky a plastové fólie

Aj vy ste sa už niekoľko ráz zaprisahali, že prestanete používať plastové alebo jednorazové pomôcky v kuchyni? Realita je občas trochu náročnejšia...
etiketa stolovania ilustračný

Etiketa stolovania: Týchto 9 pravidiel by mal ovládať každý

Chcete povýšiť úroveň svojho stolovania, ukázať sa ako brilantný hostiteľ/ka alebo si osviežiť pravidlá, ako sa podľa bontónu správať v reštauráciách? Nech...
tipy na knihy pod stromček

Máme tipy na knihy pod stromček! Jesenné & zimné novinky vám spríjemnia sviatky

November zaklopal na dvere a spolu s ním aj vianočné prípravy. So sviatočnými reklamami, dekoráciami a tipmi na darčeky sa roztrhlo vrece,...
fermentácia

Fermentáciou k zdraviu: Spoznajte zázrak na podporu trávenia a imunity!

Fermentácia, respektíve fermentované potraviny, patria medzi to najzdravšie, čo môžeme svojmu telu dopriať. Výborne naštartujú naše trávenie, podporia správne fungovanie čriev a...
dobré skutky reštaurácií ilustračný

Dobré skutky reštaurácií? Aj podniky môžu prispieť svojou troškou ku krajšiemu svetu

Pýtate sa ako? Existuje mnoho spôsobov a väčšina z nich vás nebude nič stáť. Byť o trochu viac milý a o trochu...

Rozhovory

Najčítanejšie články

Ochrana súkromia

Spoločnosť Sisteo, s.r.o., so sídlom Svätoplukova 20, 90201 Pezinok, IČO 48142913 používa na tejto webovej stránke súbory cookies, ktoré sú tu použité za účelom merania návštevnosti webu, cielenia reklamy, prispôsobenia zobrazenia webových stránok www.menucka.sk/magazin. Cookies pre meranie návštevnosti webstránky a prispôsobenie zobrazenia webových stránok sú spracovávané na základe oprávneného záujmu našej spoločnosti. Cookies pre cielenie reklamy sú spracovávané na základe vášho súhlasu.

Údaje, ktoré prevádzkovateľ takto získa, môžu byť sprístupnené ďalším spracovateľom, najmä prevádzkovateľom služieb a platforiem Google a Facebook.

Webové stránky možno používať aj v režime, ktorý neumožňuje zbieranie údajov o správaní návštevníkov webu.

Zbieranie údajov o správaní návštevníkov webu je aktivované z iniciatívy návštevníka webu, vyjadreného aktívnym zaškrtnutím možnosti „Súhlasím“, ktorá nasleduje za upozornením v dolnej časti webovej stránky, znejúcim nasledovne: „Prevádzkovateľ webu ww.menucka.sk/magazin, spoločnosť Sisteo, s.r.o, IČO 48142913 spracováva na tomto webe cookies potrebné pre fungovanie webových stránok a na analytické účely. “

Súhlas udeľujete na dobu, ktorá je uvedená ďalej pri jednotlivých marketingových cookies. Súhlas so zbieraním údajov súborov cookies pre marketingové účely možno vziať kedykoľvek späť, a to pomocou zmeny nastavenia príslušného internetového prehliadača.

Zhromaždené cookies súbory sú spracované najmä prostredníctvom služby Google Analytics, prevádzkovanú spoločnosťou Google Inc., sídlom 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA.

Zozbierané cookies súbory sú následne spoločnosťou Google Inc. v súlade so Zásadami ochrany súkromia, dostupnými na https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/#nosharing.

Berte prosím v úvahu, že podľa zákona o ochrane osobných údajov máte právo:

1) požadovať od nás informáciu, aké vaše osobné údaje spracovávame,

2) požadovať od nás vysvetlenie ohľadne spracovania osobných údajov,

3) vyžiadať si u nás prístup k týmto údajom a tieto nechať aktualizovať alebo opraviť,

4) požadovať od nás vymazanie týchto osobných údajov – spoločnosť výmaz vykoná, pokiaľ nie je v rozpore s platnými právnymi predpismi a oprávnenými záujmami spoločnosti

5) v prípade pochybností o dodržiavaní povinností súvisiacich so spracovaním osobných údajov obrátiť sa na nás alebo na Úrad na ochranu osobných údajov.