Pandémia ich podnikanie naštartovala, teraz robia najlepšie burgre široko-ďaleko: Ako sa nám páčilo v bistre Futrak?

1102
Futrak Nové Mesto nad Váhom

Obyvateľom Nového Mesta nad Váhom máme čo závidieť. V minulom roku tu totiž manželia Dušan a Gabika otvorili bistro Futrak, v ktorom vám pripravia fantastický burger z lokálnych surovín. A to nie je všetko, pochutnať si môžete aj na ľahších jedlách, ku ktorým sa oplatí dať si remeselné pivo či slovenskú limonádu.

Začínali s foodtruckom, teraz majú prvé bistro

Ako píšu na svojom webe, majitelia Dušan a Gabika sú parťákmi doma aj v práci. Odkedy sa spoznali, neustále premýšľali nad vlastným podnikaním a v roku 2019 sa rozhodli ísť naplno do toho. Chytili sa vlny foodtruckov, vymysleli si vlastný koncept a tak vznikol Futrak. Zo začiatku nemali jedno stále miesto, ale presúvali sa po rôznych lokalitách v rámci Nového Mesta nad Váhom.

Keďže ich burgre boli naozaj poctivé a chuťovo vyladené, ľudia si ich veľmi rýchlo obľúbili a začali k nim chodiť pravidelne. Zákazníkov pribúdalo a korona ich podnikanie ešte viac nakopla. A to až do takej miery, že v roku 2023 priamo v centre Nového Mesta nad Váhom otvorili svoje vlastné bistro.

Dali sme si burger aj poke, bol to výbuch chutí

Burger z Futraku sme mali už viackrát, no až teraz sme zavítali aj priamo do ich bistra. Vnútorné priestory sú menšie, no vonkajšia terasa je pomerne priestranná. Počas víkendu si však radšej overte dostupnosť alebo si zarezervujte stôl, keďže bistro býva pomerne plné.

Zdroj: Instagram

Zbytočné menu lístky po stoloch nehľadajte, stačí sa pozrieť na hlavnú stenu. Na tej nájdete veľkú tabuľu s aktuálnou ponukou, ktorá je prehľadná. Upozorňujeme vás, že vybrať si je veľmi ťažké, pretože každý burger a každé jedlo znejú tak, že by ste ho chceli ochutnať. Napokon sme si dali Chef burger s 21 dní vyzretým hovädzím mäsom a sushi poke s chrumkavým teryiaki kuriatkom. No a hranolky a domácu slaninovú majonézu, samozrejme.

Na to, že bistro bolo úplne plné, sme na našu objednávku nečakali vôbec dlho. Sedeli sme vo vnútornej časti, preto sme mali výhľad aj priamo do kuchyne, ktorá je od stolov oddelená barovým pultom. Vyzdvihnúť musíme veľmi príjemnú obsluhu a usmievajúcich sa majiteľov, ktorí neustále dozerali na to, či je každý zákazník spokojný.

Jedlu nemáme absolútne čo vytknúť, zostali po nás len vylízané taniere. Pokiaľ ste milovníkom kvalitných burgrov, máte sa na čo tešiť. Mäso bolo šťavnaté, žemľa chrumkavá a obloha burgru spolu perfektne ladila. Aj sushi poke nás veľmi oslovilo, bolo totiž o čosi zaujímavejšie oproti tým, ktoré sme jedli doteraz. Obsahovalo nakladanú žltú reďkovku, nakladaný zázvor aj wasabi, teryiaki kuracie mäso tomu dodalo super chuť.

Chcete zistiť, aké ďalšie reštaurácie, bistrá či kaviarne odporúčame? Vyberte si mesto alebo konkrétny podnik v našom prehľade článkov.

Vo Futraku stavajú na kvalitných a lokálnych surovinách

Kvalitný gastro zážitok robia kvalitné suroviny. Vo Futraku o tom dobre vedia, preto si na svojich dodávateľoch dávajú záležať. Ingrediencie do svojich burgrov vyberajú veľmi poctivo, čo je následne cítiť na kvalite samotného jedla.

Zdroj: Instagram

Veľmi sa nám páčil aj princíp samoobsluhy s nápojmi. Vo vnútornej časti bistra sa nachádza regál a chladnička s remeselnými pivami, limonádami či minerálkou, pričom stačí prísť, vziať si to, na čo máte chuť a sadnúť si s nápojom k stolu. Nikomu netreba nič hovoriť, pozorná obsluha myslí na všetko.

Okrem stálej ponuky vo Futraku stále prichádzajú aj s novými nápadmi, ktoré zaraďujú medzi svoje týždenné špeciality. Napríklad v aktuálnom týždni to je remeselný halloumi syr s medvedím cesnakom a bylinkami, ktorý ochutnáte v hamburgeri alebo v šaláte.

Futrak môžete stretnúť aj ako foodtruck

Kamenné Futrak bistro má otvorené od stredy do soboty, no najmä počas leta a rôznych festivalov či jarmokov natrafíte aj na ich pôvodný foodtruck. Dokonca ich môžete osloviť a zavolať aj na svoj event.

A aby sme nezabudli, do tohto novomestského bistra si nemusíte prísť iba posedieť. Aj počas našej návštevy sme videli neustále prichádzajúcich a odchádzajúcich zákazníkov, ktorí si svoju budúcu večeru odniesli v taške. Čiže stačí zavolať a o chvíľu si môžete prísť pre burger, wrap či poke, ktoré si vychutnáte v pohodlí domova.

Zdroj: Instagram

Prečo podporovať kvalitné podniky v malých mestách

Podpora lokálnych podnikov je nielen o nákupe produktov alebo služieb, ale aj o investovaní do budúcnosti komunity a udržateľného rozvoja. Tu je niekoľko dôvodov na záver, prečo je potrebné podporovať malé bistrá & kaviarne akýmkoľvek spôsobom – návštevou, recenziou, pekným slovom či zdieľaním tohto článku na sociálnych sieťach:

  • Motivujete ich, aby sa naďalej zlepšovali.
  • Podporujete skutočných ľudí, ktorí sa odhodlali podnikať na vlastnú päsť.
  • Nechávate peniaze vo vlastnom meste / obci, ktoré sa vám vrátia v podobe príjemných služieb.
  • Návšteva lokálneho podniku je osobnejšia a zanechá vo vás dobrý pocit.
  • Nepriamo zlepšujete kvalitu života vo svojom okolí.
  • Lokálne podniky často prispievajú k rôznym miestnym charitatívnym, kultúrnym alebo športovým iniciatívam. Prostredníctvom nich to robíte aj vy.
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie