Dočkali sme sa! Pivovar a reštaurácia DOCK7 otvorila svoje brány pre verejnosť (foto)

691
DOCK7 interiér & exteriér
foto: TS DOCK7
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Ponuka vyzerá výborne – a nielen tá pivná a nápojová. Spolu s premyslene vystavaným jedálnym lístkom láka DOCK7 všetkých hostí, ktorí si potrpia na kvalitu a milujú navštevovať dizajnové priestory. To všetko totiž novootvorený koncept DOCK7 ponúka priamo v Bratislave na dunajskom nábreží Eurovea.

Tí, ktorí netrpezlivo čakali na otvorenie, mali včera 5. marca 2025 svoj šťastný deň. Pivovar a reštaurácia DOCK7 otvorila svoje brány a chystá sa zaujať silné miesto na pivovarníckom a reštauračnom trhu v hlavnom meste.

Za konceptom stojí najväčšia gastroskupina na Slovensku Medusa, riaditeľom a zároveň jedným z vrchných sládkov pivovaru bude skúsený pivovarnícky majster Tomáš Holec.

DOCK7 interiér
foto: TS DOCK7

Názov DOCK7 reflektuje bývalé využite budovy

Máme radi, keď sa (nielen v gastronómii) prelína moderné s tradičným. Veľa dobrého už bolo vymysleného, a preto je zachovanie a obnovenie historického konceptu niekedy priamou cestou k úspechu. Podobne to bude aj s konceptom DOCK7, ktorý hrdo nesie svoj preložený pôvodný názov. Nová prevádzka sa totiž nachádza v budove národnej kultúrnej pamiatky Skladu č. 7 na dunajskom nábreží Eurovea.

Sklad č. 7 je od svojho vzniku v rokoch 1921-22 architektonickou dominantou bratislavského prístavu. Verejnosť mala doteraz možnosť obdivovať prevažne exteriér ikonickej budovy. Otvorením reštaurácie a pivovaru DOCK7 budú môcť prvýkrát po dlhých desaťročiach návštevníci zažiť genius loci tejto historickej pamiatky.

Priestoru dominuje konštrukčný systém so stĺpmi s hríbovými hlavicami a masívne historické dverné systémy. Názov zároveň hľadá paralelu s trendom v moderných metropolách, kde sa bývalé industriálne časti alebo priamo doky premieňajú na mestské pulzujúce centrá.

interiér novej reštaurácie DOCK7
foto: TS DOCK7

Pomyselné kormidlo bude držať Tomáš Holec

Z pozície riaditeľa a zároveň jedného z vrchných sládkov bude pivovaru s ročnou technickou kapacitou až 6 000 hektolitrov šéfovať Tomáš Holec. DOCK7 sa v celoslovenskom meradle zaradí do TOP 10 najväčších pivovarov, v hlavnom meste bude pivovarskou jednotkou.

„Sme v očakávaní a veľmi sa tešíme na prvých hostí, ktorí ochutnajú naše pivá v priestoroch reštaurácie DOCK7. Naše dlhoročné snaženie sa blíži do finále a verím, že všetko, čo sme nášmu pivu obetovali, sa nám vráti v podobe úsmevov našich zákazníkov,“ povedal pri príležitosti otvorenia konceptu.

Zdôraznil, že od prvého dňa, keď sa rozhodli pre obnovenie a oživenie priestorov, kládli dôraz na precíznosť vo všetkých procesoch. Pivní nadšenci sa naozaj majú na čo tešiť:

„Nevyhýbame sa ani inováciám, práve naopak, aktívne ich vyhľadávame. Máme veľkú výhodu v tom, že sme nezávislý pivovar. Nech to neznie ako floskula, ale keďže vo mne koluje česká krv, pivo je aj mojou DNA. Prechovávame veľkú úctu k tradíciám, ale máme ambíciu byť moderní, a keď to budeme robiť naozaj dobre a zo srdca, tak byť inšpiráciou aj pre tých, ktorí prídu po nás,“ dodal Tomáš Holec.

DOCK7 pivo a vedenie Tomáš Holec Mário Martinovič
foto: TS DOCK7

V pivovare DOCK7 sa rozhodli pre model sládkového tandemu. Pivovar tak bude mať dvoch vrchných sládkov. Spolu s Tomášom Holecom bude druhým vrchným sládkom Mário Martinovič:

„Už na samom začiatku, pred piatimi-šiestimi rokmi, keď sa začali prípravy projektu pivovaru a reštaurácie, boli sme v tom dvaja, ktorým pivo učarovalo a rozhodli sa mu venovať naplno. Sme perfektný tandem a vzájomne sa dopĺňame,“ hovorí na margo spolupráce Martinovič.

Srdcom je pivovar, bez jedla by to nebolo ono

V ponuke DOCK 7 je aktuálne osem remeselných pív, od klasických ležiakov až po pivá typu IPA, APA a ALE. Základom pivnej ponuky je 12° ležiak, čapovaný priamo z tanku, ktorý dopĺňa rovnako atraktívny 11° ležiak.

Chuťovkou je tmavá 13°, vyladená belgickým sladom Château Chocolat. Vrchne kvasené pivá v ponuke reprezentujú unikátne receptúry a chmelenie v štýle IPA, APA, BLONDE alebo pivo typu KÖLSCH. Spodne kvasené pivo ako IPL je chmelené za studena austrálskymi chmeľmi. Žiadne z pív pivovaru DOCK7 nie je pasterizované a na čistenie sa nepoužívajú žiadne filtre.

presklená pivovarnícka časť DOCK7
foto: TS DOCK7

Autentický zážitok z priestoru podporí návšteva reštaurácie DOCK7 s kapacitou pre 280 zákazníkov. Ďalších 190 miest bude k dispozícii v exteriéri. Ponuke menu dominuje kuchyňa s modernými technikami prípravy mäsa.

Najmodernejšie technologické vybavenie, gril alebo špeciálna pec s vlastnou udiarňou umožnia kuchárskemu tímu servírovať hosťom mäsové špeciality pripravené metódou low & slow. Nechýba ani ponuka špecialít pre vegetariánov.

Z ponúkaného menu sme na ukážku vybrali zopár jedál, ktoré už na prvé počutie zaujmú a prinútia vás rezervovať si stôl v DOCK7 čo najskôr. Čo by ste ochutnali ako prvé?

  • Hovädzí tatarák, sušený žĺtok, nakladané uhorky, špik, šalotka, chlieb z grilu
  • Fazuľová polievka s trhaným mäsom, bravčové mäso z našej udiarne, koreňová zelenina, kyslá smotana
  • Konfitované hovädzie líčko s miso pastou, zelenina, červená cibuľa, sójové klíčky, jazmínová ryža, sezam, koriander
  • Crème brûlée, vanilka, hruška, lieskové oriešky s karamelom
sledujte nás na sociálnych sieťach:
FacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagramFacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin