(Ne)konferencia Gastrolove Nitra: Unikátny koncept bude v mini verzii v ďalšom meste

715
Gastrolove Nitra
foto: Kávičkári / Luca Bush / Ondrej Bobek
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Mesto pod Zoborom už v apríli zažije jedno z najoriginálnejších gastronomických podujatí na Slovensku, ktoré prichádza v zmenšenej verzii. Už budúci piatok 11. apríla 2025 sa v nitrianskej Synagóge stretnú osobnosti v rámci jedinečného podujatia – (ne)konferencie Gastrolove Nitra mini.

Tento deň bude zasvätený všetkým, ktorí sú vášniví v oblasti cestovného ruchu a gastronómie. Pripravte sa na kolotoč plný inšpiratívnych prednášok, diskusií a skvelého jedla.

Veríme, že na konci dňa si každý účastník podujatia odnesie tajomstvo o tom, „ako žiť a prežiť v gastronómii s láskou“, sľubuje spoluorganizátorka (ne)konferencie Gastrolove mini Simona Budinská.

foto: Kávičkári / Ondrej Bobek
foto: Kávičkári / Ondrej Bobek

Gastrolove Nitra bude plné inšpirácie

(Ne)konferencia Gastrolove aj vďaka Nitrianskej organizácii CRKrajskej organizácii CR NK prinesie množstvo zaujímavých prednášok od odborníkov, ktorí sa venujú rôznym aspektom gastronómie a cestovného ruchu.

Účastníci budú mať možnosť dozvedieť sa o najnovších trendoch v gastronómii, inováciách v oblasti pohostinstva a o tom, ako efektívne prepojiť gastronómiu s cestovným ruchom. Diskusie poskytnú priestor na výmenu názorov a skúseností, čím sa účastníci môžu inšpirovať a získať nové kontakty.

Medzi diskutujúcimi budú známe mená ako šéfkuchár Jaroslav Žídek, someliérka Slavomíra Raškovič, zakladateľ čokoládovne LYRA Karol Stýblo, uznávaný barman Ľuboš Rácz a mnohí ďalší významní hostia.

„Regióny hrajú významnú rolu pri lákaní turistov na Slovensko. Nitra dýcha históriou, tak môže aj skvelou gastronómiou. V mojej prezentácii sa viac zameriame na udržateľné koncepty reštaurácií a bistier, ktoré môžu svojmu majiteľovi robiť nielen radosť, ale aj zarábať,“ približuje svoju tému na pódiu šéfkuchár Jaroslav Žídek.

Gastrolove Nitra prednášajúci
foto: TS Kávičkári

Výnimočné gastronomické zážitky

Podujatie sa nebude konať len na teoretickej úrovni. Na svoje si prídu aj chuťové poháriky! „Na (ne)konferencii Gastrolove mini chceme ukázať to najlepšie z Nitrianskeho kraja, a to nielen slovami, ale aj chuťou,“ hovorí Silvia Horváthová, manažérka rozvoja destinácie.

Gastrolove je aj o skvelom jedle a dokonalom cateringu v cene vstupenky. Raňajky si dáte s pekárňou ROH a farmou GORA, lahodný obed a novinky zo sveta profesionálnych kuchýň zabezpečí firma KEMA. Spoločnosť KEMA je vo svete profesionálov dobre známa. Vybavuje nielen najlepšie kuchyne v našom regióne, ale dokáže zariadiť aj školy, domovy sociálnych služieb a iné.

Poobedný catering bude v réžii Strednej odbornej školy potravinárskej. Po celý deň budú návštevníkov sprevádzať úsmevmi aj študenti Hotelovej akadémie – Spojenej školy Slančíkovej a Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

V rámci podujatia bude prebiehať aj degustácia vín a produktov od rôznych výrobcov z Nitrianskeho kraja, čo je skvelá príležitosť na spoznanie regionálnych chutí a kvalitných gastroproduktov z pestrej ponuky najslnečnejšieho slovenského kraja. Kávový catering v cene vstupenky zabezpečí rodinná pražiareň INCUPLE z Kamanovej a smäd budete môcť uhasiť aj vďaka obci Zemné a ich unikátnej Jedlíkovej vode.

Gastrolove Nitra catering
foto: Kávičkári / Ondrej Bobek

Výnimočný bude aj servis. „Obed sa bude podávať na štýlovom porceláne značky SOLA Switzerland. Servis SOLA nájdete v 5* hoteloch či michelinských kuchyniach po celom svete. V koordinácii so spoločnosťou KEMA, ktorá vybavuje profesionálne zariadenie v najlepších reštauráciách v našom regióne, prinesieme do Nitry kvalitu. Samozrejme, stále v obľúbenom popup predvedení, ako to na našich podujatiach máme radi,“ približuje Simona Budinská.

Zapojenie študentov

Dôležitým aspektom mini (ne)konferencie Gastrolove Nitra je zapojenie miestnych študentov z tohto mesta, a to konkrétne z Hotelovej akadémie – Spojenej školy Slančíkovej, Strednej odbornej školy potravinárskej a Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Mladí nadšenci budú mať príležitosť získať odborné aj praktické skúsenosti od zvučných mien slovenskej gastronómie a zúčastniť sa na obsluhe a prevádzke podujatia.

„Zapojením študentov do prípravy a realizácie Gastrolove chceme podporiť ich záujem a lásku ku gastronómii a k cestovnému ruchu a aj týmto malým gestom chceme prispieť k budovaniu ich povedomia a hrdosti na súčasnú gastroscénu na Slovensku a špeciálne v Nitrianskom kraji,“ doplnila Zuzana Palenčíková, výkonná riaditeľka KOCR Nitriansky kraj, spoluorganizátora Gastrolove. Ich nadšenie a energia prispeje k jedinečnej atmosfére celého dňa.

Gastrolove Nitra v synagóge
foto: TS Kávičkári

Spojenie a networking

Gastrolove je predovšetkým o spojení a networkingovom procese. Prepájať sa budú aj miestne gastroprevádzky z Nitry ako napríklad Penzion Artin, pekáreň ROH s destinačnými organizáciami  KOCR Nitriansky kraj a Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR). Bez partnerov by nemohol vzniknúť tento event, preto chceme poďakovať všetkým, ktorí prispeli k jeho realizácii.

Príďte s nami stráviť deň, keď sa spájame a posúvame na iný level! Očakávame množstvo účastníkov z rôznych oblastí, čo vytvorí ideálnu platformu na nadväzovanie nových kontaktov a spoluprác. Nezmeškajte túto skvelú príležitosť, aby ste sa stali súčasťou komunity, ktorá miluje gastronómiu a cestovný ruch.

Mini (ne)konferencia Gastrolove Nitra sľubuje nezabudnuteľný deň pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o gastronomické trendy a cestovný ruch. Príďte si užiť skvelé jedlo, víno a inšpiratívne diskusie a spoločne posuňme naše vášne na novú úroveň. Na každého účastníka navyše čaká pekný darček.

Tešíme sa na vás 11. apríla 2025 v Nitre!

Vstupenky si kúpite na TOMTO ODKAZE.

Gastrolove Nitra (2)
foto: Kávičkári / Ondrej Bobek

Program (ne)konferencie Gastrolove Nitra:

  • 9:15 Jaroslav Žídek, šéfkuchár: Podnik, ktorý zarába. Prežijú reštaurácie rok 2025?
  • 10:00 Diskusia: To najlepšie z kraja máte niekedy priamo pred očami – lokálny biznis, ktorý presiahol hranice regiónu – Ekofarma GÓRA, Zoborské včely a Pekáreň ROH
  • 10:45 coffee break: Pražiareň kávy INCUPLE x Pekáreň Roh x Ekofarma GÓRA
  • 11:00 Simona Budinská, Kávičkári.sk: Ako to robia najlepší. Posuňte úroveň hospitality u vás na iný level (príklady z reálnych zariadení o úcte, ale aj neúcte k zákazníkovi)
  • 11:50 Karol Stýblo, LYRA chocolate: Ako sa dedinka pri Nitre dostala na svetovú gurmánsku mapu (succes story)
  • 12:30 obed
  • 13:00 Katarína Lukáčová, hoteliérka EHM: Ako zvýšiť obsadenosť hotela a zdvojnásobiť tržby (case study reálneho hotela a zameranie na individuálnu a MICE klientelu)
  • 13:50 Na víno so someliérkou Slávkou Raškovič Gašperovou, Gašperov Mlyn: O víne, cestovaní a prinášaní toho najlepšieho zo sveta domov
  • 14:30 coffee break/pohár vína od študentov, výber z NR kraja Slavomíry Raškovič plus catering od HA Slančíková – sladké miňonky a slané
  • 14:50 Ľuboš Rácz, Barkultur, legenda slovenskej barovej scény
  • 15:30 Monika Pekarčíková, študentka UKF: V živote je možné všetko (životná skúsenosť na stáži v michelinskej reštaurácii Story v Londýne)
sledujte nás na sociálnych sieťach:
FacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagramFacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin