Odporúčame vám náš darčekový obchod:

Na slávnostnom  večeri  Gurmán Award v Bratislave v nedeľu 30.6.2019 odovzdávali odborné  ocenenia v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci s odbornými hodnotiteľmi už 16 rokov. 

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, Asociácia someliérov Slovenskej republiky a Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku a hodnotitelia z radov samotných šéfkuchárov určili za kuchára roka Tomáša Lysého z reštaurácie Iasai v Bratislave, gastronomickou osobnosťou sa stal Jozef Hromják, z reštaurácie ZORE v Košiciach, someliérom roka 2019 je Slavomíra RaškovičGašperovho mlyna v Batizovciach. Vinárstvom roka sa stalo Chateau Topoľčianky. Cenu Hospitality AWARD si odniesla reštaurácia Afrodita Chateau Čereňany. Najlepšou prémiovou reštauráciou je UFO watch.taste.groove,  hotelovou reštauráciou je reštaurácia Sissi v hoteli Lomnica a tematickou reštauráciou roka je Gašperov Mlyn v Batizovciach. 

Na Gurmán Award sa odovzdávajú aj ocenenia Gurmán GOLD, akési obdoby Michelínskych hviezd – Zlaté vidličky pre najlepšie slovenské reštaurácie. Jednu vidličku na Slovensku má 8 reštaurácií, dve Zlaté vidličky patria Afrodite – Chateau Čereňany, Albrecht restaurant Bratislava, FOU ZOO z Bratislavy, UFO watch.taste groove Bratislava a TOP restaurant Žilina. 

Slavomíra Raškovič z Gašperovho Mlyna preberá ocenenie za 1. miesto pre tematickú reštauráciu roka a neskôr si prevzala aj ocenenie sommeliérky roka.

Tento rok vyšiel bedeker Gurmán na Slovensku opäť ako ako lifestylový gastromagazín. „Cieľom je edukácia a inšpirácia pre ľudí, ktorí sa chcú o dobrej gastronómii dozvedieť viac. Bedeker zostane aj v elektronickej podobe, aby priniesol rýchlu orientáciu pri výbere tých najlepších slovenských reštaurácií a služieb v nich,“ hovorí vydavateľ Rado Nackin. Bonusom bedekra je aj možnosť priamej rezervácie vo vybranej reštaurácii elektronicky. Budete mať navyše možnosť pozrieť si viac  fotografií, viac jedál a pri niektorých reštauráciách aj videá.

„Už 16 rokov pôsobíme na slovenskej gastronomickej scéne a hodnotíme, objavujeme, odporúčame najlepšie reštaurácie, šéfkuchárov  či someliérov a vinárov. Veľa sa toho za tie roky v gastronómii podarilo a teší nás, že aj kvalitatívna úroveň celej gastronómie išla veľmi hore a rozširuje sa aj do iných regiónov ako je Bratislava,“ dopĺňa Rado Nackin, ktorý sa venuje aj iným aktivitám smerujúcim k rozvoju slovenskej gastronómie ako Thuries Academy pre profesionálnych kuchárov, organizovaniu Gurmán Festov v Bratislave a Košiciach, či  Zimného festivalu jedla zameraného na chute regiónov celého Slovenska. V októbri sa odborná verejnosť stretne na Gastronomy konferencii.

Jozef Hromják, šéfkuchár košickej reštaurácie Zore restaurant si prevzal ocenenie oslobnosti slovenskej gastronómie.

Ocenení na GURMÁN AWARD 2019

Prémiová reštaurácia roka: UFO watch.taste.groove , Bratislava

Tématická reštaurácia roka: Gašperov Mlyn , Batizovce 

Hotelová reštaurácia roka: Reštaurácia Sisi, Hotel Lomnica, Lomnica 

Zlatá vidlička : IASAI, Bratislava  (nová udelená)

Somelier:  Mgr. Slavomíra Raškovič, somelier a manažér Gašperov mlyn , Batizovce 

Grand prix:  Jozef Hromják, reštaurácia ZORE, Košice

Vínárstvo roka:  Chateau Topolčianky

Kuchár roka: Tomáš  Lysý – IASAI sushi bar, Bratislava

Hospitality AWARD

Nominovali hodnotitelia Gurmána:   Reštaurácia Afrodita , Chateau Čereňany, Bratislava

Gurmán Gold  2019 ,    Zlaté vidličky

3 vidličky

2 vidličky 

Afrodita  – Chateau Čereňany  

Albrecht restaurant  – Bratislava

Fou Zoo pan asian restaurant

Ufo  watch.taste.groove.  – Bratislava

TOP restaurant  – Žilina   

1 vidlička 

Amade Chateau – Vrakúň  

Grand Hotel Kempinski High Tatras – Štrbské pleso   

Villa Rosa – Dunajská Streda

Mlyn 108  –  Modra   

Wabi Sabi – Bratislava 

Gašperov Mlyn  – Batizovce  

Slávia – Košice  

Iasai – Bratislava –  novoudelená   

Prémiovou reštauráciou roka bola vyhlásená tento rok reštaurácia UFO – watch-taste.groove. z Bratislavy

                                  Kuchár roka              

Podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií  Slovenska. Hlasovalo 44 osôb.

                                                                                                            

1.   Tomáš Lysý                     Iasai, Bratislava 

2.   Lukáš Hesko                   Akademia beer & bistro, Trnava

3.    Braňo Križan                 Globo, Bratislava

4.    Jozef Breza                    Gašperov Mlyn, Batizovce

5.    Marián Filo                    Chateau Čereňany

6.   Juraj Hruška                    Slávia, Košice

7.-8.   Imre Bindics               Villa Rosa, Dunajská Streda

7.-8.    Jozef Masarovič        UFO – watch.taste.groove,  Bratislava

9.-11.    Daniel Marek          Elite, Nová Dubnica

9.-11. Michal Thiry               Baránok, Košice

9.-11.  Peter Ďurčo              TOP restaurant, Žilina

 12.   Mário Zuzič                    Au Café, Bratislava

 13.     Michal Škorec              Lavante Sky, Dubnica nad Váhom 

 14.-15.. Tomáš Tejbus          FOLKS bistro, Košice

14.-15.   Tomáš Levý               Hotel Lomnica, Tatranská Lomnica

16.-17.   Ivan Čurgali               Chateau Mojmírovce

16.-17.   Martin Kruhajec        Solisko, Štrbské Pleso

 18.-20.   Richard Noskovič

 18.-20.   Peter Slačka              Baroza Bistro, Bratislava

 18-20.    Eva Polomská            Sotto passagio, Spišská Nová Ves

Hodnotení boli ešte šéfkuchári :  Zoltán Baláž,  Oliver Vozárik, Miroslav Zámiška, Martin Miklošík, Erik Volko a Ján Adamík

                                                    

Kuchárom roka sa stáva ten kuchár , ktorý zaznamenal najväčší progres , ktorý vyzdvihol úroveň a kvalitu svojej reštaurácie a mal v tomto roku najväčší „drive“ .  Samozrejme kvality  týchto  našimi odbornými hodnotiteľmi ako aj šéfkuchármi  z gurmánskych reštaurácií celého Slovenska nominovaných kuchárov sú vysoké a prispeli k tomu, že sa slovenská gastronómia posunula opäť o krôčik dopredu. 

Gratulujeme všetkým 20 najlepším a veríme, že o rok tam uvidíme opäť pár nových mladých mien.    Kuchári , ktorí viac ako 6 mesiacov v roku 2018 nevarili v konkrétnej reštaurácii , nemohli byť zaradení do tohto rebríčka.

Reštaurácie roka

Poradie reštaurácií na Gurmán Award 2018 podľa priemeru súčtu hodnotení odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku. Relevantné hodnotenia do konca marca 2019.

Hotelová reštaurácia roka

1.         Reštaurácia Sissi – Hotel Lomnica, Tatranská Lomnica

2.         Reštaurácia Regnum, Art Hotel Kaštieľ, Tomášov

3.         Chateau Amade, Vrakúň

4.         Hotel Kempinski High Tatras, Štrbské Pleso

5.         Elite restaurant, Hotel Elite, Nová Dubnica

6.        Reštaurácia SAVOY – Radisson Blu Carlton, Bratislava

7.        Reštaurácia CUBES , Hotel Aston, Bratislava                        

8.        Kaštieľ Mojmírovce, Mojmírovce

9.        Reštaurácia  Rosália , Hotel Galícia Nueva

10.      Rešturácia Poézia, Hotel Hviezdoslav ,Kežmarok

                    Tématická reštaurácia roka 

 1.     Gašperov  Mlyn, Batizovce

 2.      Iasai, Sushi bar, Bratislava

 3.     Wabi sabi, Bratislava

4.-5.  Villa Rosa, Dunajská Streda

4.-5.   Akadémia beer  & bistro, Trnava

6.       Carnevalle, Bratislava

7.       Ashoka Indická reštaurácia, Bratislava

8.       Folks bistro, Košice

9.       Zylinder café &restaurant, Bratislava

10.     Green Budha, Bratislava

Prémiová reštaurácia roka

1.     UFO – watch.taste.groove , Bratislava

2.      Fou Zoo – Pan asian restaurant , Bratislava

3.      Afrodita, Čereňany

4.      Albrecht restaurant , Bratislava

5.      Sasazu, Bratislava

6.      TOP restaurant, Žilina

7-8.   Reštaurácia Lavante Sky, Dubnica nad Váhom

7-8.   Reštaurácia a kaviareň Slávia, Košice

9.      Reštaurácia Cle D´Or,  Zlatý kľúčik, Nitra

10.    Au Café, Bratislava

Odporúčame vám náš darčekový obchod:




Vložiť komentár