Motorest Strečno pozýva na domácu kuchyňu a lákavé koláče. Pre pocestných varia nonstop

1562
Motorest Strečno ilustračný obrázok
foto: Motorest Strečno / Michal Hruška (Wikimedia Commons)
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Na hlavnom ťahu medzi Žilinou a Martinom nájdete Motorest Strečno, ktorý nikdy nespí. Reštaurácia kúsok od majestátneho hradu Strečno je otvorená nonstop a je útočiskom pre turistov, šoférov, rodiny s deťmi aj hladných pracujúcich. Pozrite sa s nami na ich ponuku a príjemnú filozofiu, ktorou sa riadia.

Ponuka Motorestu Strečno je založená na poctivých surovinách a viac-menej tradičnej, domácej slovenskej kuchyni. Segedín, držková, halušky a počas sezóny aj huspenina nie sú podľa jednej z majiteliek Gabriely Némethovej žiadnou nostalgiou. Jednoducho odpovedajú na dopyt ich hostí. Tí si pochvaľujú chuť aj prístupnosť jedál.

„Cieľom je dlhodobo udržať slušné porcie za slušné peniaze, aby sa u nás najedol naozaj každý. Udržať kvalitu a domáci spôsob varenia, postupne skôr s nádychom modernej gastronómie,“ vysvetľuje.

Motorest Strečno
foto: Motorest Strečno

Denné menu vždy, keď idete popod Strečno

Cesta okolo strečnianskeho hradu je, nanešťastie, postrachom mnohých vodičov. Najmä vo frekventovaných časoch sa tu často tvoria zápchy. Skvelou správou je, že v Motoreste Strečno môžete zahnať hlad a predísť kríze za volantom kedykoľvek.

reklama

Okrem toho, že pre pocestných varia prakticky nonstop (okrem vianočných sviatkov a Veľkonočného pondelka) ponúkajú aj pestré denné menu. Od pondelka do piatku si u nich viete vybrať spomedzi dvoch polievok a troch hlavných jedál plných mäsitých, ale napríklad aj sladkých chutí. Pozrite si, čo varia napríklad dnes alebo v priebehu najbližších dní u nás na menucka.sk/motorestnonstopstrecno.

„Máme ponuku stálych hotových jedál a jedál na objednávku. Teplú kuchyňu ponúkame 24 hodín denne, aj cez štátne sviatky. Zatvorené mávame iba pár dní počas vianočných sviatkov, keď robíme väčšiu údržbu a ešte na Veľkonočný pondelok do 12:00 hod.,“ upresnila Gabriela. Dodala, že okrem toho majú v ponuke koláče, kávu a rôzne druhy alkoholických a nealkoholických nápojov. 

Priestor, ktorý myslí na všetkých

Aj keď ste sem pôvodne prišli len na obed, môže sa stať, že ostanete dlhšie. Budete sa tu cítiť ako doma. Motorest Strečnodve veľké terasy, z ktorých jedna ponúka výhľad na jazierko plné rýb. Naozaj to pôsobí ako malý raj pre deti aj dospelých, a to kúsok od tak frekventovanej cesty.

Motorest Strečno (2)
foto: Motorest Strečno

Kým vy si vychutnávate obed alebo kávu, deti sa zabavia na ihrisku alebo pozorujú ryby v jazierku pri terase. Dve priestranné vonkajšie sedenia ponúkajú dostatok miesta na oddych aj v teplých mesiacoch, a keď vás zaskočí dážď, schováte sa pod prístrešok a chvíľu si posedíte.

Nad reštauráciou sa navyše nachádza priestranná spoločenská sála, ktorá zvládne všetko od svadby po kurz jógy či pečenia. Je veľká, čistá, svetlá a hlavne flexibilná.

„Toto poschodie na pôvodnej budove nebolo. Keď sme sa rozhodli opraviť havarijný stav strechy, zároveň sme budovu vytiahli vyššie a vybudovali sme spoločenskú sálu. Koncept, ktorý v sále ponúkame je bezstarostnosť. Aby oslávenec nemal žiadne starosti. Teda mu to celé naplánujeme, uvaríme, upečieme, zabezpečíme slané, alkohol, nealko, výzdobu. Aby zákazník prišiel, oslávil a odišiel. Bez zbytočného stresu a starostí,“ usmieva sa majiteľka.

Motorest Strečno (1)
foto: Motorest Strečno

Motorest Strečno je reštaurácia s pečaťou príbehu majiteľov

Spoločne s Gabrielou stojí na čele motorestu jej dlhoročný partner Martin Tomaščin. Ona je pôvodne učiteľka, dnes vedie kuchyňu a pečie dezerty pod značkou Laskovinky. On, zručný technik, zasa postupne premenil budovu na plnohodnotný podnik. Spolu reštauráciu vedú už trinásť rokov.

Prekonávajú mnohé výzvy, no v práci v gastronómii a s ľuďmi sa obaja našli: „Za tie roky, čo túto prácu robíme vidíme úpadok v gastre. Veľmi nám prácu sťažujú nové nariadenia vlády, platby, dane…“ Zároveň si uvedomujú, že benefitujú aj zo skvelej polohy, čo sa môže čoskoro zmeniť – napríklad otvorením tunela Višňové.

Motorest Strečno (2)
foto: Motorest Strečno

Gabriela aj Martin však vidia vo svojej práci obrovský zmysel a chcú v nej pokračovať aj naďalej. Tešia sa z každého jedného hosťa a do jedál, osláv a koláčikov vkladajú pečať svojich osobných príbehov. „Dávame prácu 14 ľuďom, v okolí je niekoľko firiem, ktoré sa spoliehajú na naše obedové denné menu. Máme za nich zodpovednosť a zároveň s nimi máme férový, takmer priateľský vzťah, na ktorom stojí za to pracovať,“ dodala Gabriela na záver.

V čase, keď sa gastro svet mení takmer z týždňa na týždeň, je príjemné vedieť, že niektoré veci zostávajú. Motorest Strečno nie je hipsterská novinka ani moderná sieť. Je to miesto, kde sa varí poctivo, kde vám nezabudnú zaželať dobrú chuť a kde vedia, že aj obyčajný obed môže byť zážitok. Zastavte sa a ochutnajte ich jedlá aj vy!

sledujte nás na sociálnych sieťach:
FacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagramFacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin
reklama: