Porozprávali sme sa s majiteľkou siete reštaurácií – Slovak Pub, Bratislava Flagship restaurant (Bratislavská reštaurácia), Biofarma Stupava a Kláštorný pivovar – Martinou Hlinovou. Prvá z prevádzok – už legendárny Slovak Pub práve oslavuje 20 rokov. Viete aké jedlá patria medzi najobľúbenejšie v tomto známom bratislavskom podniku?

Slovak pub už funguje 20 rokov. Čo to pre vás znamená? 

Áno, už vyše dvadsať rokov šlapú naši zákazníci schody na druhé poschodie. Už vyše dvadsať rokov dennodenne kuchári hádžu priemerne 350 porcií slovenských halušiek, už vyše dvadsať rokov šúchajú mladí ľudia drevené podlahy u Štúra, u Jánošíka, u Básnikov. 

Slovak Pub Bratislava - Jánošík - Menučka magazín
Slovak Pub je netradičným pubom a reštauráciou, na viacerých poschodiach a v niekoľkých miestnostiach. Táto sa volá „Jánošík“.

Za tých dvadsať rokov sa Slovak pub stal známym miestom stretávania sa študentov, mladých ľudí, ale aj zahraničných turistov, ktorí prichádzajú nasať autentickú atmosféru Slovak pubu a ochutnať tradičné slovenské jedlá a nápoje. 

Martina Hlinová Slovak Pub Bratislava - Menučka magazín
Martina Hlinová (v strede) vedie v Bratislave a Stupave hneď niekoľko prevádzok, ktoré sú navzájom poprepájané.

Čo vidíte, keď sa obzriete dozadu a čo vidíte, keď nazriete dopredu? 

Slovak pub si postupne plní svoje sny. Medzi historické medzníky patrilo vybudovanie vlastnej farmy, na ktorej pečieme  vlastný chlieb a bochníky na vychýrenú cesnakovú polievku v bochníku, vyrábame náš vlastný ovčí syr a žinčicu a pečieme  makovníky a naše vlastné bratislavské rožky. Veľký zlom bolo narazenie vlastného remeselného piva. Študenti sa dočkali vlastného Dobrého pifka – študentského pifka 9°, ktoré si študent kupuje za študentskú cenu. 

Slovak Pub Bratislava - Cesnačka v bochníku - Menučka magazín
Bochníky pre vychýrenú cesnačku si pečú sami na Biofarme v Stupave

V jubilejnom 20 roku existencie Slovak pub ostáva verný svojej vízii – prinášať pravé, tradičné, domáce receptúry, jedlá našich starých mám. Bratislava je mestom, v ktorom je každý odniekiaľ. A tak pribúdajú aj naše receptúry a jedlá – študenti ďaleko od domova spomínajú na maminu kuchyňu pri domácich mäsových guľkách, krupičnej kaši, kapustových strapačkách alebo perkelte. 

Po našich ručne robených bryndzových pirohoch alebo orechových bobákoch (vianočné opekance ako od babičky) Slovak pub v tomto roku doplnil do jedálneho lístka pravé slovenské podplamenníky. Pripravujeme ich v tehlovej peci na dreve, vždy čerstvé a na objednávku a podľa receptúry spriaznených rodín. Blankin slivkový podplamenník s mrveničkou je od gazdinky Blanky. Klasický bryndzový podplamenník, tvarohovo-smotanový podplamenník s kôprom, alebo kapustový podplamenník sú naše bestsellery, ktoré chutia s našim nepasterizovaným ležiakom priam návykovo. 

Bobáky Slovak Pub Bratislava - Menučka magazín
Makové a orechové bobáky sú jedným z najobľúbenejších tradičných slovenských jedál v Slovak Pube

Keď Vám príde návšteva, čo z jedálneho lístka jej odporúčite? 

To, v čom sme najlepší. Našu slovenskú kapustnicu – našu najlepšiu a najpredávanejšiu polievku, bryndzové halušky s nadrobnučko nakrájanou a vyškvarenou slaninkou so zákvasom, ak je návšteva zahraničná – halušky zmením na naše vlastné bryndzové pirohy, ktorých denne musíme vyrábať 700 ks. Ak by niekto trval na mäse – vyberám pomaly pečenú baraninku na strapačkách. Ako dezert orechové alebo makové bobáky – niekto ich volá tak, niekto pupáky, niekto opekance. Robí nám ich kolegynka Boženka zo Suchej nad Parnou, tam sa táto slovenská špecialita nazýva bobáky. Jemné, nadýchané, delikátne, poliate maslom. 

Kapustnica - Slovak Pub Bratislava - Menučka magazín
Stálicou v ponuke Slovak Pubu je tradičná slovenská kapustnica.

Pri Vašej najbližšej návšteve však nezabudnite prechutnať náš najnovší prírastok, na ktorý sme mimoriadne hrdí – čerstvý podplamenník priamo z pece. Ideálne s dobre vychladeným Kláštorným ležiakom 11°. Naše top produkty Slovak pubu. 

Zdroj fotografií: Slovak Pub

Pozývame vás na tieto akcie, kde budeme aj my. Radi sa s vami stretneme :)

Vložiť komentár