Martin Korbelič hosťom v APOLKA Restaurant: Nenechajte si ujsť jedinečnú degustáciu

868
degustačné menu v APOLKA Restaurant
foto: APOLKA Restaurant / martinkorbelic.sk
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Štvorchodové degustačné menu v APOLKA Restaurant, v krásnych novozariadených priestoroch unikátnej bratislavskej reštaurácie, si budete môcť užiť v tej najlepšej spoločnosti už 12. septembra 2024. Na čo všetko sa môžete v réžii šéfkuchára Petra Kysuckého a jeho hosťa Martina Korbeliča tešiť?

Synonymum kvality, chutí a tradičných jedál pripravených na moderný spôsob. Na Súkenníckej 4 v Bratislave máte každý deň šancu vyskúšať nový koncept APOLKA Restaurant, ktorý majitelia otvorili koncom minulého roka.

Sú aktívni a majú drive – preto sa zapájajú do rôznych gastronomických podujatí a vymýšľajú aj svoje vlastné. Najnovšie vás pozývajú na event, ktorého stredobodom je degustačné menu v APOLKA Restaurant.

degustačné menu v APOLKA Restaurant (5)
foto: APOLKA Restaurant

Na čo sa môžete tešiť?

Šéfkuchár Martin Korbelič ako hosť interného šéfkuchára Petra Kysuckého spolu vytvorili výborné 4-chodové degustačné menu s riadenou vínnou degustáciou. Vznikol z toho unikátny event, ktorý sa bude v priestoroch APOLKA Restaurant odohrávať už budúci štvrtok 12. septembra o 18:00 hod.

Tešiť sa môžete na 4-chodové menu klasickej prešporskej kuchyne v originálnom modernom prevedení. Obaja šéfkuchári budú každému chodu venovať dostatok času a priestoru. Porozprávajú vám o tom, čo jete, aby ste každý chod navnímali čo najväčším počtom zmyslov, nielen chuťou, vôňou a zrakom.

degustačné menu v APOLKA Restaurant (1)
foto: APOLKA Restaurant

Súčasťou degustácie bude aj vínne párovanie jedla a lokálnych vín so skúseným slovenským someliérom Tomášom Šajgalom. Prevedie vás tajomným svetom tohto nápoja. Ako skúsený odborník vám tiež odporučí, ktoré druhy vína je vhodné párovať s konkrétnymi jedlami a prečo.

Ako bude vyzerať degustačné menu v APOLKA Restaurant?

Konkrétne zloženie jedál a to, ako budú vyzerať, sa dozviete až priamo na mieste. Nechajte sa prekvapiť tradičnými jedlami v mimoriadne modernom a dychberúcom prevedení. Štyri chody budú nasledovné:

  • kulajda + párovanie s vínom
  • perkelt zo sumca + párovanie s vínom
  • teľacie s chrenovou omáčkou + párovanie s vínom
  • krupičná kaša + párovanie s vínom

Rezervácia na degustačné menu v APOLKA Restaurant

Aby ste si mohli túto jedinečnú akciu vychutnať v spoločnosti svojho partnera, rodiny či blízkych, musíte si vopred urobiť rezerváciu. Môžete tak spraviť priamo na ich webovej stránke (resp. na podstránke venovanej tomuto eventu), osobne v reštaurácii alebo na e-mailovej adrese apolka@apolka.sk.

Počet miest na toto podujatie je limitovaný, aby sa šéfkuchári a personál stihli dostatočne venovať každému zákazníkovi. Váš celkový dojem z degustácie sa o to viac umocní. Bude personalizovaný a nezabudnuteľný.

Martin Korbelič patrí k špičke slovenských šéfkuchárov

S menom Martin Korbelič ste sa vo svete slovenských šéfkuchárov určite neraz stretli. Patrí k tváram slovenského gastroshowbiznisu a okrem toho, že famózne varí v tieni kuchyne sa neraz prezentoval aj na televíznych obrazovkách.

Začínal v luxusnej francúzskej reštaurácii Casablanca a absolvoval niekoľko stáží vo Francúzsku v michelinských reštauráciách. Ako o sebe rád vraví, je „zástancom modernej gastronómie a nerád škatulkujem zameranie sa na konkrétnu kuchyňu. Každá kuchyňa má predsa svoje čaro a v každej je plno chutí!“

degustačné menu v APOLKA Restaurant (4)
foto: martinkorbelic.sk

Martin Korbelič pôsobil na mnohých významných pozíciách v slovenskom gastre. Bol executive chef v MEDUSA GROUP – najväčšej slovenskej gastroskupine s 30 reštauráciami a v ďalších hoteloch, pôsobil v televíznych reláciách a rôznych podnikoch. V súčasnosti sa venuje skôr osobným projektom, vareniu na zákazku, špeciálnym degustáciám a ďalším výzvam, ktoré ho ako šéfkuchára posúvajú vpred.

Navštívili ste už APOLKU?

V moderne zariadených priestoroch si môžete pravidelne dopriať denné obedové menu, vynikajúce večere, kávu zo slovenskej pražiarne a víno z premyslene vystavanej vínnej karty. To všetko ponúka APOLKA Restaurant, o ktorej ste v našom Magazíne či sociálnych sieťach už neraz mohli počuť.

Ide o fascinujúci reštauračný koncept. Mali sme už párkrát šancu vyskúšať, že pri príprave jedál naozaj kladú dôraz na detail, rešpektujú tradície, no zároveň im nechýba odvaha experimentovať. Do otvorenia reštaurácie sa pustili s veľkým elánom. Sú presvedčení o tom, že kvalita je dôležitejšia ako kvantita. Preto si APOLKA rýchlo našla svoju stálu klientelu.

degustačné menu v APOLKA Restaurant (3)
foto: APOLKA Restaurant

Skvelou správou je, že okrem à la carte menu ponúka APOLKA aj pravidelné denné menu. To môžete nájsť každý deň medzi našimi klientmi na portáli menucka.sk/apolka.

Uložte si link – na jeden klik si tak viete pozrieť ponuku denného obedového menu, ktoré APOLKA ponúka. Konkrétne vždy od utorka do piatka v čase od 11:00 do 14:00 hod. Naviac majú v ponuke aj takzvaný týždenný špeciál, ktorý si môžete v tom istom čase dopriať až do konca týždňa, teda od utorka do nedele.

sledujte nás na sociálnych sieťach:
FacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagramFacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin
reklama