Marína restaurant & bar v Žiline mení jedlo na zážitok (nový koncept)

1544
Marína restaurant & bar
foto: Marína restaurant & bar
Prihláste sa na odber článkov:
najnovšie články 1 x týždenne

Vložením e-mailovej adresy do poľa a potvrdením políčka prihlásiť sa udeľujete prevádzkovateľovi súhlas so spracovaním osobných údajov. Bližšie informácie, ako spracúvame vaše osobné údaje nájdete v sekcii Ochrana osobných údajov.
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Na prvý pohľad vás upúta zeleň, ticho a výhľad na okolie Vodného diela. No len čo prekročíte bránu Marína restaurant & bar, zistíte, že nejde len o ďalšie miesto na mape žilinských podnikov. Reštaurácia sa nadýchla nového života a svojím tempom, vôňou jedla a osobným prístupom láka čoraz viac návštevníkov.

Marína restaurant & bar funguje od začiatku roka 2025 v novom režime. Stojí za ňou nový tím, nová energia a hlavne úplne nový prístup k tomu, čo znamená robiť gastro srdcom.

Dynamický kolektív sa rozhodol, že dať podniku druhú šancu nestačí. Chcú, aby Marína bola dôkazom, že jedlo môže byť zážitkom. Ten zážitok vám priamo na mieste dodajú s úsmevom, čapovanou Plzňou a tanierom plným poctivej chuti.

Marína restaurant & bar (4)
foto: Marína restaurant & bar

V chuti jedál nerobia kompromisy

Jedálny lístok Maríny neobsahuje desiatky položiek. Namiesto kvantity tu vládne kvalita a sústredia sa na to, aby bola chuť jedál bez kompromisov vyladená.

Na ich jedálnom lístku nájdete poctivú pizzu, klasiky zo slovenskej kuchyne aj špeciality, ktoré si trúfnu osloviť náročnejších zákazníkov. Každý recept vzniká s dôrazom na čerstvosť, jednoduchosť a dobrú surovinu, preto v menu nečakajte nič zbytočne komplikované.

„Rovnako to platí aj pre bar, v ktorom sa staráme o naše pivko najlepšie, ako vieme. V nápojovom lístku ponúkame čerstvé limonády, sirupy, kávu alebo čaj od regionálnych dodávateľov,“ dodáva na margo ponuky manažér reštaurácie Michal Hudec. Aj v bare platí, že keď už niečo robia, robia to poriadne.

Letným bonusom reštaurácie je veľká zelená terasa, ktorá je v teplých mesiacoch lákadlom, najmä pre svoju atraktívnu polohu. Posedenie pod stromami s pivom v ruke a výhľadom na Vodné dielo znie ako sen, však?

Marína restaurant & bar (1)
foto: Marína restaurant & bar

Zavítajte do Marína restaurant & bar na obedové menu

V pracovných dňoch v reštaurácii varia aj obedové menu, ktoré sa teší čoraz väčšej obľube. Dve polievky, štyri hlavné jedlá a pizza – tak vyzerá ich jednoduchý menučkový koncept počas týždňa.

Okrem toho ponúkajú aj víkendové menu, rovnako vo zvýhodnenej cene 9,90 €. Čoraz viac ľudí si túži počas dní voľna oddýchnuť od varenia. Menu podávané aj v sobotu a nedeľu im padne vhod. Hlavne ak si môžu vybrať z dvoch polievok a dvoch jedál pripravených s láskou a z kvalitných surovín.

Počas nadchádzajúceho víkendu (14.-15. jún 2025) vyzerá lákavá ponuka takto:

  • Krémová karfiolová polievka so špenátovým pestom
  • Slepačí vývar s domácimi rezancami, mäsom a zeleninou
  • Grilovaný morčací steak na krémovom rizote so sušenými paradajkami, bazalkou, parmezánom a rukolou
  • Vyprážaný bravčový rezeň plnený údeným syrom a slaninou, s varenými zemiakmi a šalátom coleslaw

Denné & víkendové menu Maríny si viete každý deň pohodlne pozrieť u nás na menucka.sk/marina alebo v našej aplikácii. Uložte si ich medzi obľúbené, aby vám nič neušlo!

Marína restaurant & bar (2)
foto: Marína restaurant & bar

Šéfkuchár s dušou podnikateľa mení jedlo na zážitok

„Meníme jedlo na zážitok,“ znie heslo reštaurácie a ukazuje sa, že sa im ho mimoriadne dobre darí pretaviť aj do praxe. Na čele kuchyne stojí šéfkuchár, pre ktorého je Marína srdcovou záležitosťou.

Má za sebou dlhoročnú prax, poctivé skúsenosti a podľa jeho tímu ho charakterizuje neobyčajná chuť robiť veci dobre. Od mladosti pôsobil v rôznych podnikoch doma aj v zahraničí a už vo veku 21 rokov spoluzaložil vlastnú reštauráciu Chef restaurant. Po desiatich rokoch ju vymenil za výzvu menom Marína.

„Varenie je moje poslanie. Variť pre ľudí a vidieť ich spokojné tváre a zároveň sa tým živiť je pre mňa naozaj splneným snom,“ hovorí šéfkuchár. V reštaurácii sleduje procesy, ladí chute a hlavne varí tak, aby sa ľudia vracali. Jeho prístup cítiť v každom tanieri aj v kolektíve, ktorý pôsobí ako dobre zohratá partia ľudí, ktorí vedia, čo robia.

Marína restaurant & bar (5)
foto: Marína restaurant & bar

Nie sme tí, čo boli pred nami, hovorí manažér

Nebolo to tak však vždy. Meno Marína si v minulosti v okolí Žiliny so sebou nieslo rôzne konotácie. Dnes však ide o úplne nový podnik. „Snažíme sa ľuďom ukázať, že sme nová Marína, s novým prístupom a novými štandardmi,“ vysvetľuje manažér Hudec.

Majitelia berú Marínu ako príležitosť ukázať, že poctivá práca a chuť posúvať sa dopredu môžu zmeniť čokoľvek. Aj názor či prípadné predsudky ľudí. Ak ste Marínu poznali predtým a zavítate do nej teraz, pochopíte, o čom hovoríme – zmenu je naozaj výrazne cítiť.

Okrem výbornej kuchyne ponúka Marína restaurant & bar aj dostatok priestoru na súkromné či firemné akcie. Rodinné oslavy, promócie, pracovné posedenia – to všetko sa tu zmestí a dostane podobu, ktorá vám bude vyhovovať. Veľké vnútorné priestory a ešte väčšia terasa sú ako stvorené na stretnutia. A najlepšie na tom je, že tím Maríny si dá záležať, aby sa hostia cítili dobre, či vás bude 5 alebo 50.

Marína restaurant & bar (3)
foto: Marína restaurant & bar

Z Maríny sa postupne stáva dôkaz, že sa to dá aj inak. Bez okázalosti a zbytočnej pretvárky, no zato s úprimnosťou, dôrazom na chuť a ľudským prístupom vo všetkých ohľadoch.

Ak v okolí Žiliny hľadáte miesto na obed, víkendové stretnutie, večeru s priateľmi alebo oslavu, ktorú nechcete riešiť na poslednú chvíľu, Marína je otvorená vašim požiadavkám. Uvidíte, že ak im dáte šancu, nebudete ľutovať.

Viac informácií nájdete aj na ich webovej stránke restaurantmarina.sk.

sledujte nás na sociálnych sieťach:
FacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagramFacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin