Kuchynské hacky, ktoré vám zjednodušia život

464
kuchynské hacky rady do kuchyne (2)
foto: Canva

Niektoré kuchynské hacky sú tak jednoduché, že si pri nich povieme – ako to, že mi to nikdy predtým nenapadlo? Načerpajte s nami inšpiráciu a prečítajte si, ako jednoduchšie rozbíjať vajíčka, čistiť mango či dosiahnuť rovnomernú chrumkavosť opekanej slaniny.

Ako rovnomerne rozbiť vajíčka

Kľúčom je buchnúť vajce jemne o rovný povrch – napríklad o kuchynskú linku či stôl. Prasklina na vajíčku bude rovnomernejšia a vytvorí sa vám presne v polovici. Nedôjde tak k tomu, že vám cez okraj pretečie žĺtok a obe časti vajíčka sa vám pekne oddelia.

Ako dokonale upiecť plátky slaniny

Dokonale a rovnomerne chrumkáva slanina za pár minút? Plátky slaniny k vajíčkam alebo do burgrov nám niekedy prihoria a na niektorých miestach nie sú celkom dorobené.

Nie je nič jednoduchšie ako ich rozložiť na papier na pečenie a pár minút ich piecť v rúre. Uvidíte, ako krásne budú vyzerať a chrumkať, keď ich vyberiete z rúry.

kuchynské hacky rady do kuchyne (1)
foto: Canva

Ako pripraviť krištáľovo číre kocky ľadu

Letná párty sezóna je za rohom. Vďaka tomuto jednoduchému hacku budete v limonádach servírovať krištáľovo čistý ľad. Skúste prevariť vodu, ktorú použijete na výrobu ľadových kociek – z mrazničky ich vytiahnete úplne priezračné a žiarivé.

Ako vybrať zrelé avokádo

Stačí v obchode nazrieť pod jeho vrchnú stopku – ak je šupka pod ňou žltá alebo zelená, máte dokonale zrelé avokádo. Ak sa stopka nepohne, nechajte ho niekoľko dní dozrieť. Ak je pod stopkou hnedá farba, je prezreté.

Zaujíma vás, aké benefity pre telo má avokádo? Prečítajte si, či ide o ovocie alebo zeleninu a čo rozumieť pod pojmom blood avocados »

Ako skladovať avokádo

Polovica avokáda má tendenciu zhnednúť a osušiť sa. Čerstvú a zelenú jeho dužinu udržíte tak, že navrch položíte tenký plátok citróna. Kyslosť z jeho šťavy spomalí proces oxidácie a dužina v prepolenom avokáde zostane dlhšie zelená a svieža.

kuchynské hacky rady do kuchyne (3)
foto: Canva

Ako očistiť mango

Ľahko a efektívne – tak odstránite šupku z manga pomocou okraja pohára. Prekrojte ho napoly a pohárom jednoducho dužinu vylúpnite. Druhý spôsob je nakrájať dužinu v šupke na kocky (nie až ku koži) a vylúpnuť ju pomocou lyžice.

Ako očistiť jahody

Keď sme už pri efektívnom čistením ovocia a zeleniny, nesmieme zabudnúť na jahody a ich zelené stopky. Použite na ich odstránenie slamku, ktorá stopku vytiahne spolu s tvrdším stredom a neukráti vás o kúsky sladkého ovocia (ako keď krájate stopky nožom).

Ako dosiahnuť lepšiu chuť vína

Môže sa to zdať zvláštne (a možno ste o tom ešte nikdy nepočuli), ale slabšiu a menej príjemnú chuť vína môžete vylepšiť mixérom. Nechajte tekutinu prejsť mixovaním – prevzdušní sa a uvoľní svoju chuť a vôňu. Neodporúčame to skúšať na drahých fľaškách :)

zdroj: Delicious.com.au

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
reklama