Kto nenavštívil Barn Club, akoby ani nebol v Poprade. Čo táto reštaurácia ponúka?

789
burger v Barn Club Poprad (1)
foto: Barn Club
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Miestni si priestory reštaurácie Barn Club pamätajú ešte ako „bývalú Stodolu“. V súčasnosti tu však nájdete moderný podnik s bohatou ponukou domácich jedál z čerstvých surovín. Stoja za nimi gastro nadšenci, ktorí svoju lásku k tomuto remeslu každý deň premieňajú na chutné kulinárske zážitky.

Keď chceme hovoriť o reštaurácii Barn Club, zákonite musíme načrieť aj do minulosti tohto miesta. Popradčania vedia, že má veľmi dlhú históriu – siaha až do 60. rokov minulého storočia. Pôvodne v priestoroch sídlila typická socialistická krčma, ktorá fungovala až do revolúcie pod názvom Stodola.

„Toto pohostinstvo poznal v Poprade každý. Po nežnej revolúcií, v 90. rokoch, tu vznikla reštaurácia Satan, no v roku 1994 opäť vzniklo pohostinstvo s pôvodným názvom Stodola. Fungovalo až do roku 2020,“ zaspomínal si na históriu a predošlé koncepty reštaurácie jej majiteľ Pavol Beľujský.

Takto to fungovalo v podstate až do roku 2020, keď zmenili názov na dnešný Barn Club. Spolu s názvom sa zmenila aj celá koncepcia, z podniku sa stala moderná reštaurácia s kvalitnými surovinami, ktorá pre zákazníkov neustále vymýšľa niečo nové a zaujímavé.

Barn Club Poprad
foto: Barn Club

Na čo sa v Barn Club-e tešiť?

Dnes sa reštaurácia, ktorú nájdete na ulici Francisciho 19 v budove CITY CENTRUM, špecializuje na chutné jedlá, denné obedové menu aj firemné či rodinné večierky. Ako bonus pokračujú v usporadúvaní zábav, koncertov a diskoték počas celého roka.

„Je pre nás dôležité, aby u nás zákazníci nedostali len jedlo a nápoje, ale sa aj dosýta zabavili. A to všetko v príjemnej, domáckej atmosfére, ktorej sa snažíme prispôsobiť svoje fungovanie,“ pokračuje majiteľ. Dodal, že práve preto je ich personál vyškolený na profesionálnu komunikáciu. „Ideálne je, ak si so zákazníkmi vytvoria priateľskejší vzťah, snažia sa im porozumieť a čo najlepšie odhadnúť ich potreby.“

V kuchyni sa zameriavajú hlavne na čerstvé suroviny, nepoužívajú umelé dochucovadlá, ale skôr prírodné koreniny. Skvelé jedlo si môžete vychutnať v modernom interiéri alebo na celoročnej terase, ktorá je presklená a v zime vyhrievaná.

terasa Barn Club Poprad
foto: Barn Club

„Reštaurácia je vo vnútorných priestoroch vybavená aj fajčiarskou miestnosťou, ktorá je od ostatných priestorov oddelená sklenenými tabuľami, takže zákazníci majú možnosť vidieť do celého priestoru reštaurácie. Celý priestor reštaurácie je zároveň vybavený odvetrávaním a klimatizáciou,“ dodal Pavol Beľujský informáciu aj pre fajčiarov.

Máte cestu okolo Popradu? Pripravili sme si pre vás zoznam reštaurácií, ktoré sa v tomto meste pod Tatrami rozhodne oplatí navštíviť »

Kuchári sa tu môžu naplno realizovať

Ako sme už spomínali, v Barn Club-e nevaria z polotovarov, práve naopak, zákazníkom počas celého týždňa prinášajú domácu kuchyňu. S nápadmi prichádzajú práve kuchári, ktorí sa môžu realizovať a majú voľnú ruku. Často tak prekvapia zákazníkov novými, netradičnými jedlami.

„Voľnosť v realizácií pri varení nás na tejto práci baví najviac. Varenie je ako umenie, rovnaké ako robí sochár, maliar či skladateľ. Všetci títo umelci musia pracovať s rôznymi materiálmi a pokúšať sa spájať ich tak, aby bol výsledok jedinečný,“ povedali o svojej práci kuchári Ján Beľujský a Miroslav Radič.

Vďaka voľnosti a možnosti experimentovať vymýšľa kuchársky tím v Barn Club-e neustále nové jedlá. Najskôr ich zaradia do poobedného à la carte menu, keď majú na ne dobré ohlasy, majú ambíciu stať sa trvalou súčasťou jedálneho lístka.

„Občas sa čosi dostane do poobedného menu, niektoré jedlá aj do slávnostného menu, ktoré si ľudia môžu objednať na rôzne posedenia. Slávnostné menu varíme najradšej, to nám dáva najviac možností na kreativitu. Tam sa môžeme najviac realizovať pri tvorbe a kombináciách chutí,“ hovoria kuchári.

jedlo Barn Club Poprad
foto: Barn Club

V tíme majú spomínaných dvoch hlavných kuchárov a jedného pomocníka – tak akurát personálu na menšie priestory, ktorými kuchyňa disponuje. „Vo veľkých kuchyniach sa človek veľmi nabehá, kým vytvorí dobré jedlo a vydá ho zákazníkovi. V našej kuchyni máme prakticky usporiadané všetko, čo potrebujeme k práci.“

Každý mladý kuchár podľa nich musí zahodiť svoju hrdosť a nechať si poradiť od skúsenejšieho kolegu. „Pri varení nekritickosť nemá čo robiť. Každý mladý kuchár by mal sledovať nové trendy a byť ochotný učiť sa. Gastro je živý organizmus, učiť sa v ňom musíme celý život.“

Na výber máte v čase obeda až 5 jedál

Bonusom reštaurácie Barn Club je, že počas pracovného týždňa ponúkajú bohaté denné menu. Vyberú si z neho naozaj všetci – kuchári totiž každý deň pripravia pre zákazníkov až 5 rôznych jedál. Obedové menu podávajú každý pracovný deň od 11:00 do 14.00 hod. Poobede si môžete vybrať jedlá z ponuky à la carte.

„Dva druhy meníme každý deň a tri druhy denného menu obmieňame každý týždeň. Prvé dva druhy denného menu predstavujú klasické domáce varené jedlo. Ďalej ponúkame miešané šaláty, jedno jedlo je obyčajne vyprážané a piate jedlo býva špeciálne menu,“ predstavil koncept majiteľ a jedným dychom dodal, že denné menu je u nich mimoriadne obľúbené.

Denné menu, informácie o atraktívnych novinkách a podujatiach reštaurácie Barn Club môžete každý deň pohodlne sledovať aj u nás na menucka.sk/denne-menu/poprad/barn-club »

nové a la carte menu Barn Club

Poďte zažiť niečo výnimočné a zabaviť sa

Barn Club je podnik známy široko-ďaleko predovšetkým preto, že pre svojich zákazníkov neustále pripravuje niečo nové. „Každý mesiac sa usilujeme pripraviť pre zákazníkov nové akcie v kuchyni alebo na bare. Bývajú to napríklad obľúbené burgrové stredy, vylepšené poobedné menu či malé chuťovky, ktoré si pochvaľujú,“ priblíž koncept Beľujský.

Podľa sezóny vymýšľajú aj koktaily, miešané nápoje či sladkú ponuku koláčikov. Sortiment pravidelne obmieňajú, aby sa nestal všedným ani pre stálych zákazníkov. Rovnako pre nich pripravujú aj diskotéky, tanečné zábavy či koncerty – a to pre všetky vekové kategórie.

„Našimi zákazníkmi sú prevažne ľudia v strednom veku, ktorí sa veľmi radi prídu zabaviť na hudobné večery, ale aj mladí, ktorí prídu na diskotéky. Robíme tiež oldies party na ktoré chodí mnoho mladých aj starších ľudí a dalo by sa povedať, že spájajú generácie,“ hovorí o zábavách s úsmevom majiteľ.

Najbližšie ich čaká Mikulášska diskotéka, ktorá sa v priestoroch Barn Club-u uskutoční už túto sobotu 7. decembra. Celým večerom vás budú sprevádzať skvelé drinky a legendárny popradský DJ YAMBO. Vezmite si so sebou dobrú náladu, vychutnajte si predvianočnú atmosféru aj vynikajúci punč, ktorý aktuálne podávajú na bare!

hudubne vecery december copy (2) (1)

Čo ponúka Silvester v reštaurácii Barn Club

Tento rok si môžete svoje miesto v popradskej reštaurácii rezervovať aj počas silvestrovskej noci. Čaká na vás živý hudobný program, večera či výborná polnočná kapustnica. V predpredaji do 20. decembra si viete lístky priamo na mieste kúpiť za zvýhodnenú cenu

Silvester v reštaurácii Barn Club
sledujte nás na sociálnych sieťach:
FacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagramFacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin