zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Dať si na obed či večeru kvalitný hamburger s domácimi hranolkami je doslova malá gastronomická oslava. Nájsť ale výborný šťavnatý burger, v ktorom sú všetky chute perfektne prepojené, to je už o niečo zložitejšie. Tentokrát sme pre vás vybrali burgre v Piešťanoch a okolí, ktoré stoja za vyskúšanie.

Pred niekoľkými rokmi sme si pri slove hamburger predstavili známy fastfoodový reťazec a jeho polosuché žemle s tenkým plátkom mäsa. Našťastie, dnes máme možnosť dať si skutočný burger a vychutnať si prepojenie kvalitného mäsa, žemle, dresingu a dávky zeleniny či chrumkavej slaninky. A čo je na tom najlepšie, na svoje si prídu aj vegetariáni či vegáni.

Piešťanský pivovar Žiwell

Reštaurácia a pivovar Žiwell si po otvorení iheď získal svojich fanúšikov. Určite sem zájdite či už na obedové menučko, vychladené pivo alebo poriadny hamburger. Podnik sa nachádza pri vodnej nádrži Sĺňava, opäť na vás čaká krásne prostredie a výhľady.

Ak do Žiwellu prídete nielen na pivo, ale aj na dobré jedlo, máte hneď viacero možností. Buď si môžete vybrať z tradičných jedál ako guláš, pečené rebrá či pečené bavorské koleno, alebo si dajte jeden z domácich hamburgerov.

Ku každému hamburgeru dostanete ako prílohu šalát coleslaw, hranolky si objednávate zvlášť. Taktiež si môžete každý z ponúkaných hamburgerov objednať v kuracej alebo v bezlepkovej verzii, čo sme ale nevyužili. V Žiwelli sme si objednali Sedliacky hamburger, v ktorom dominovala chuť údeného syra, nechýbala ani slanina. Ako druhý burger sme ochutnali špeciálny Brisket burger, v ktorom nebola klasická placka z mletej hovädziny, ale trhané mäso z hovädzej hrude. Aj tento burger bol výborný a šťavnatý, trocha zmeny nám nezaškodilo.

D.ART

D.ART je nenápadná reštaurácia mimo hlavného centra, takže v nej (takmer) vždy nájdete voľný stôl. Interiér je moderne zariadený, posedieť si môžete vo vnútri alebo na vonkajšej terase. Cez obed sa tu môžete zastaviť na menučko, večer máte na výber z veľkého množstva jedál (pizza, burgre, cestoviny, šaláty).

Z burgrov sme ochutnali slaninový a mexický. Žemľa bola veľmi ľahká a nadýchaná, mierne sladkastá. Mäsko bolo dosť prepečené, ale zároveň šťavnaté. Vyzdvihnúť musíme batátové hranolky, ktoré boli dokonalé, chutili nám dokonca viac ako tie klasické. Všetky suroviny v burgri spolu ladili a vytvárali chutný celok. Na pitie sme vyskúšali domáce limonády, pri ktorých sme si dali dokonca repete (boli výborné) :)

Bearded Brothers

Ak ste ešte nepočuli o Bradatých bratoch a ich reštaurácii Bearded Brothers, tak by ste to mali rýchlo napraviť! Táto dvojica začínala v Nitre s malým bistrom, no ich burgre a iné dobroty sa tak osvedčili, že si pred rokom otvorili ďalšiu reštauráciu aj v Piešťanoch.

Rozľahlá reštaurácia ponúka cez leto krásne vonkajšie priestory, posedieť si môžete teda aj vonku s výhľadom na Ratnovskú zátoku. Na jedálnom lístku nájdete okrem burgrov aj raňajkové menu, tacos, hotdog, šaláty či kuracie stripsy. Odporúčame vyskúšať niektorú z domácich limonád, ktoré sú naozaj domáce, plné ovocia a mäty.

Z burgrov sme si dali Juicy Lucy a Englishman. Prvý z dvojice bol veľmi zaujímavý, mäso bolo plnené cheddarom a ako obloha v ňom nechýbala slanina, karamelizovaná cibuľa a jalapeňo. Englishman bola doslova bomba – fazuľky v omáčke, grilované šampiňóny a grilovaná rajčina, okrem toho kvalitné mäso, slanina a cibuľa. Zjesť celý tento burger aj s hranolkami je skutočne výzva, do ktorej sa ale oplatí pustiť.

Regal Burger

Tí, ktorí majú radi dobrý burger, určite poznajú sieť reštaurácií Regal Burger. Jednu zo svojich prevádzok otvorili aj v Piešťanoch, na krásnom nábreží Váhu. Ak si pôjdete posedieť na vonkajšiu terasu, jesť budete s nádherným výhľadom. Alebo vám odporúčame zobrať si piknikovú deku, burgre si dať zabaliť a ísť sa navečerať priamo pri rieku, verte, je to veľká romantika :)

V Regal Burgri sme si dali dve špecialitky – avokádový burger a veggie burger, na ktorý sme boli fakt zvedaví. Po prvom zakusnutí sme skonštatovali, že výber burgrov stojí za to. V avokádovom bola avokádová majonéza, jalapeňo, slaninka a zelenina. Vo veggie burgri boli namiesto mäsa grilované šampiňóny a baklažán. Bezmäsitý burger sme vyskúšali prvý raz, určite ale nie naposledy. A čo ešte musíme vyzdvihnúť sú cibuľové krúžky, ktoré sú pre nás v Regali “povinnou jazdou”.

Burgre s mäsom sú tu vždy veľmi šťavnaté, viac sa nám osvedčilo jesť ich dolu hlavou. Je to preto, že mäsová placka je hrubá a žemle sú, naopak, tenšie.

Zdroj fotiek: autor článku + sociálne siete reštaurácií

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

sledujte nás na:

FacebooklinkedininstagramFacebooklinkedininstagram