zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

Kačacie a husacie hody sú v reštaurácii Kozia brána neodmysliteľnou súčasťou, ktorú si zákazníci môžu prísť vychutnať každoročne počas jesenného obdobia. Majiteľka spolu so šéfkuchárom sa vždy snažia priniesť nové a vylepšené chute, čo sa im veľmi úspešne darí. Aj tento rok vás srdečne pozývajú na svoje špeciálne hodové menu, ktoré je vyladené do najmenších detailov.

Rodinnú reštauráciu Kozia brána nájdete v centre Bratislavy v priestoroch, ktoré kedysi patrili mestskému pivovaru. Podnik funguje už 11 rokov a rovnako dlhú tradíciu tu majú aj Kačacie a husacie hody, ktoré sú z roka na rok kvalitnejšie. „Kačacie a husacie hody sú súčasťou tradičnej slovenskej gastronomickej tradície. V Kozej bráne varíme modernú prešporskú kuchyňu z regionálnych surovín, a teda kačacie hody presne zapadajú do nášho konceptu. Sú u našich zákazníkov veľmi obľúbené a mnohí dajú prednosť gurmánskemu zážitku priamo v centre Bratislavy s výbornou dopravnou dostupnosťou,“ hovorí majiteľka reštaurácie Kristína Lučeničová.

Poďte na gurmánsky zážitok do Kozej brány

Kačacie a husacie hody sú v ponuke zaradené od začiatku septembra, respektíve od prvého školského dňa. “Hodové menu máme ešte jeden až dva týždne po jesenných prázdninách,” dodáva majiteľka. (Jesenné prázdniny v roku 2020 budú v období 29. 10. 2020 – 01. 11. 2020, pozn. redaktora).

Majiteľka sa spolu so šéfkuchárom každoročne snažia priniesť niečo nové, niečo špeciálne. Chcú sa zameriavať najmä na kvalitu, nie na kvantitu. “S naším pánom šéfkuchárom Romanom Svobodom sme sa rozhodli pre užší výber jedál v ponuke a o to väčšie sústredenie na kvalitu a prevedenie.” Samozrejmosťou sú v Kozej bráne kvalitné suroviny, overené postupy a domáca výroba, ktoré zaručujú famóznu chuť.

Tajomstvo fantastických chutí? Je to jednoduché!

V Kozej bráne si veľmi zakladajú na poctivých surovinách, to isté platí aj pri výbere kačacieho a husacieho mäska. Ako prezradila majiteľka Kristína, kačice už roky berú z maďarského chovu, husi a kŕmne husokačky Moulard kupujú zasa vždy čerstvé z Biofarmy Topfarm.

Okrem kvalitných surovín je veľmi dôležitý postup prípravy. “Čaro mäkučkej, šťavnatej a na vrchu chrumkavej pečenej kačice či husy je v šetrnom pečení pri nízkych teplotách a následnom konfitovaní vo vlastnom tuku,” prezradila majiteľka.

A čo je neodmysliteľnou súčasťou kačacích a husacích hodov? Predsa domáce lokše plné zemiakov, ktoré v Kozej bráne pripravujú vždy ráno čerstvé. “Naším trikom na výborné mäkké zemiakové lokše je čo najväčší pomer zemiakov a minimum múky. Cesto sa musí okamžite použiť, inak by boli lokše vodnaté a tmavé.”

Okrem lokší si ku kačacine a husacine môžete dať napríklad domáce zemiakové knedlíky, parené knedle, dusenú červenú kapustu či jablkové pyré, no v Kozej bráne ponúkajú aj menej tradičné prílohy. Zaujímavou kombináciou je určite tekvicové pyré a restovaná červená repa, prípadne pikantný kapustový šalát.

Stačí si objednať a môžete ísť hodovať

Ak máte na pláne rodinnú oslavu či teambuilding a chcete ho spraviť vo veľkom štýle, môžete využiť možnosť objednávky vopred. Hodové menu je potrebné objednať si dva dni vopred, aby do reštaurácie stihol prísť presný počet čerstvých kačíc a hús. Alebo si môžete zakúpiť voucher cez zľavový portál Zľavomat, pričom môžete využiť aj viac kupónov naraz.

Pokiaľ premýšľate nad pekným zážitkovým darčekom pre svojho blízkeho, máme pre vás dobrú správu! Prostredníctvom webu Darčekové vouchery môžete zakúpiť poukaz do Kozej brány v hodnote akú si vyberiete a následne vám príde krásny darčekový voucher, ktorým svojho blízkeho obdarujete.

“V posledných rokoch by som určite odporučila práve kŕmnu husokačku Moulard s našimi domácimi lokšami, zemiakovou aj parenou knedľou, červenou kapustou a jablkovým pyré. Chuť je úplne skvelá a v cene pre 4 až 6 osôb je aj Foie gras,” dodáva majiteľka Kristína Lučeničová na záver.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin

sledujte nás na:

FacebooklinkedininstagramFacebooklinkedininstagram