Odporúčame vám náš darčekový obchod:

Juraj Sasko a agentúra Visibility sú vo svete online marketingu známymi pojmami. Mladý podnikateľ a otec dvoch synov nám prezradil, na aké jedlo nedá dopustiť a ktoré krajiny mu prirástli k srdcu jedlom aj gastronómiou. 

S online marketingom začínal počas štúdii v Anglicku a Španielsku. Ďalej ho posunulo aj pôsobenie v spoločnosti slovenského operátora, no najviac zarezonovala agentúra Visibility. Tú založil spoločne s Radom Rohaľom v roku 2009. Agentúra má dnes viac ako 50 zamestnancov v dvoch krajinách a Juraj pôsobí okrem iného aj ako externý lektor Google na Slovensku a v Čechách či člen združenia Mladých podnikateľov Slovenska.

Juraj Sasko: Juraj Sasko, foto: visibility.sk
Juraj Sasko, foto: visibility.sk

Juraj, aký je váš vzťah k jedlu? Na aké pokrmy nedáte dopustiť?

Odporúčame vám náš darčekový obchod:

Dalo by sa povedať, že u mňa doslovne platí: Zjem všetko, čo nezje mňa.  Možno okrem vyprážaného kalerábu. (úsmev).  Mám však veľmi rád klasiku akými sú cestoviny či kuracie mäso na rôzne spôsoby a, samozrejme, klasické slovenské jedlá. Keď však nad tým premýšľam, nepohrdnem ani čínou alebo koložvárskou kapustou. (úsmev) Je pre mňa takmer nemožné rozhodnúť sa pre jednu vec. Na zozname vecí, čo si rád doprajem, mám aj sladké jedlá, buchty, koláčiky… Som taký vďačný stravník. Čo sa týka nápojov, tam tiež nie som extra vyberavý. Rád si dám pivko, vínko, občas pokojne aj borovičku alebo slivku. Chutia mi skôr veľmi sladké veci, teda tokajské a ríbezľové vína a podobne.

A čo varenie? Trúfate si postaviť sa za sporák a pripraviť niečo pre svoju rodinu?

Úprimne, doma nevarím takmer vôbec. Ani nie je dôvod, pretože mám úžasnú manželku, ktorá varí a pečie prakticky každý deň a robí to naozaj skvelo. Ja prídem domov a je navarené. Ale varenie mám rád. Nie som žiadny profík, no drobnosti ako palacinky či nejaké kuracie cestoviny zvládam. Asi môj najväčších úspech bol, keď som si počas štúdia v Anglicku priniesol zásoby bryndze a varil som bryndzové halušky pre asi pätnástich ľudí z rôznych kútov sveta. Boli tam nejakí Indovia, Afričania a všetkým chutilo, aspoň sa tak tvárili. (úsmev)

Juraj Sasko: Domáci hamburger od manželky, foto: archív J.S
Domáci hamburger od manželky, foto: archív J.S

Reštaurácie už dávno neslúžia len k tomu, aby sa človek dobre najedol. Jesť v niektorých podnikoch je doslova gastronomickým zážitkom. Ktoré reštaurácie patria k vašim obľúbeným?

Nemám miesto, kde by som chodil pravidelne. Možno aj preto, že rád skúšam nové miesta. Platí to pri cestovaní, ale aj pri gastronómii. Moje motto je, že život je príliš krátky na to, aby sme chodili stále na tie isté miesta. V poslednej dobe ma napríklad zaujala reštaurácia ESKA v Prahe alebo streetfood festivaly na pražskej náplavke na Smíchove.

Spájajú sa vám s jedlom aj nejaké situácie, nad ktorými sa v duchu pousmejete zakaždým, keď si na ne spomeniete?

Všetky zábavné alebo bizarné situácie spojené s jedlo sú väčšinou spojené s cestovaním v exotických destináciách. Rád spomínam na jednu malú kaviarničku v štáte Goa v Indii, kde nám ráno robil chlapík omeletu a pritom sa za barovým pultom sprchoval. (smiech)

Spomínate Indiu a cestovanie. Očarila vás niektorá zo zahraničných kuchýň najviac?

Veľmi ťažko sa mi vyberá len jedna. Rád cestujem a hlavne rád jem svetové jedlá. Mám rád všetko od Číny cez Indiu až po Keňu. Neustále experimentujem a skúšam, a čo milujem najviac je ochutnávanie miestnych cukroviniek a sladkých špecialít. Čím sladšie, tým lepšie, takže arabský svet je môj obľúbený. Snažím sa nestravovať na vychýrených miestach, ale len tak vychutnávať si pouličné jedlá v stánkoch.

Juraj Sasko: S manželkou rád navštevuje dobré reštaurácie, foto: archív J.S.
S manželkou rád navštevuje dobré reštaurácie, foto: archív J.S.

Jedlo a reklama sú dnes veľmi skloňované témy. Venujete sa vo vašej agentúre  často vytváraniu reklám pre gastro projekty?

Nemáme vyslovene gastro klientov, no občas sa objaví nejaká menšia kampaň pre reštauráciu alebo sieť kaviarní. Zatiaľ to ale neboli veľké projekty. Určite budem rád, ak sa tomuto segmentu budeme venovať viac. Je to krásna oblasť pre video obsah a celkovo sociálne siete.

Pre reklamné agentúry býva typické množstvo práce doslova „od nevidím do nevidím“. Stíhate sa s kolegami v práci pokojne najesť, zájdete si občas aj na denné menu?

Čo sa týka života v agentúre, tak tým, že sídlime priamo v Starom meste, väčšina kolegov vybehne denne do ulíc Bratislavy na niektoré z menučiek v okolí, takže toto využívame pomerne často. U nás je pravidlo presne opačné, robíme od “vidím do vidím”, snažíme sa, aby ľudia nerobili nadčasy, ak sami naozaj nechcú. Ja osobne chodím na obedy menej, vďaka už spomínanej manželke, ktorá mi väčšinou nabalí niečo perfektné aj do práce a tak ak nemám pracovný obed, jedávam domáce jedlo. Okrem toho mávame skoro každý týždeň v agentúre aj raňajky, ktoré pripravuje niektorý z kolegov. Je to taký sociálny rituál hlavne pre nových ľudí v agentúre, aby ich ostatní viac spoznali.

Juraj Sasko: Rodina je pre neho najväčším potešením, foto: archív J.S.
Rodina je pre neho najväčším potešením, foto: archív J.S.

Čo okrem práce je pre vás najväčšou radosťou a relaxom?

Okrem práce sa venujem hlavne rodinke. Mám dvoch malých synov, takže každá sekunda s nimi je vzácna. Snažíme sa hlavne cestovať. Pokojne aj niekde po okolí, vybehnúť na víkend, jednoducho niekam mimo domova. Rád čítam, respektíve počúvam knihy, sledujem seriály či chodím do kina, ak máme postarané o deti. (úsmev) Ale práca je aj moje hobby, takže musím povedať, že rád pracujem a neberiem to ako niečo, čo musím robiť, ale skôr chcem.

Zdroj foto: archív J. S., visibility.sk

Zdroj titulná fotografia: visibility.sk/blog/wp-content/uploads/juraj-notebook.jpg

Odporúčame vám náš darčekový obchod:




Vložiť komentár