Jesenné menu v APOLKE vás nenechá chladnými. Zahrejte sa kačkou na ohni či horúcimi nápojmi

786
jesenné menu v APOLKE
foto: APOLKA Restaurant
Prihláste sa na odber článkov:
najnovšie články 1 x týždenne

Vložením e-mailovej adresy do poľa a potvrdením políčka prihlásiť sa udeľujete prevádzkovateľovi súhlas so spracovaním osobných údajov. Bližšie informácie, ako spracúvame vaše osobné údaje nájdete v sekcii Ochrana osobných údajov.

Tradičná kuchyňa v modernom šate. Presne to ponúka už takmer dva roky bratislavská reštaurácia, v ktorej sa od svojho otvorenia držia tohto hesla. Zdá sa, že sa im to naozaj oplatí – všimli si ich vo Falstaff Slovensko a nové jesenné menu v APOLKE nenechá chladnými ani tých najväčších gurmánov.

Od začiatku si kladú za cieľ prinášať tradičné chute, ktoré reflektujú bratislavský región. Zámer však znel jasne: jedlá budú reprezentovať prešporskú tradíciu v spojení s tvorivosťou modernej gastronómie.

Za tvorbou menu, ktoré sezónne obmieňajú, stojí tím tvorivých nadšencov. Každý chod v reštaurácii APOLKA je tak poctou bratislavským koreňom, no zároveň prináša nové chute, textúry a prekvapenia.

kuchyňa a menu v APOLKA Restaurant
foto: APOLKA Restaurant

Na Súkenníckej 4 v Bratislave máte každý deň šancu vyskúšať, ako sa im darí dodržiavať svoje predsavzatie. Najnovšie jesenné menu v APOLKE si zamilujete, čaká na vás kačka pripravená na ohni, hrejivé polievky, jemné hovädzie líčka na červenom víne či prepelica na slame.

Jesenné menu v APOLKE – čo ochutnať?

V štýlovom priestore reštaurácie si môžete vychutnať denné menu, večerné jedlá, kávu zo slovenskej pražiarne Be:Café aj vína z precízne zostavenej karty. APOLKA Restaurant navyše svoju ponuku nedávno rozšírila o nové jesenné chute.

Spojenie zemitých tónov, čerstvých surovín a originálnych nápadov šéfkuchára Matúša Čierneho vás vtiahnu do pravej atmosféry jesene.

Jesenné menu v APOLKE (z menu vyberáme):

  • Predjedlo: Kremola s údeným amurom
  • Polievka: Krém z pečených zemiakov
  • Šaláty: Pečená cvikla v káve
  • Hlavné jedlá: Prepelička pečená na slame / Kačacie prsia na ohni / Steak z karfiolu
  • Dezert: Tvarohový knedlík plnený slivkami
  • Horúce nápoje: Šípka & brusnica / Višňa & škorica / Pumpkin Spice Latte

Kompletné jesenné menu v APOLKE nájdete na TOMTO ODKAZE »

prepelica na slame
foto: APOLKA Restaurant

Držať sa tradícií je niekedy výzva

Koncept reštaurácie vznikol z jednoduchej myšlienky: ukázať kuchyňu starého Prešporka a pripomenúť, že prešporská gastronómia nebola len o kapuste a zemiakoch. Ponúkala prekvapivé kombinácie surovín, ktoré by hosť nečakal.

Prešporok ako kozmopolitné mesto na Dunaji bol živým centrom obchodu – prichádzali sem koreniny, orechy, ovocie, mandle a mnohé ďalšie suroviny z rôznych krajín. Vďaka tomu sa v APOLKE rozhodli popasovať s výzvou a udržať vo svojich jedlách čo najviac tradícií. Nie vždy je to jednoduché, no zakaždým to stojí za to.

„Našou ambíciou je, aby si hostia pri každom chode spomenuli na známe chute, no zároveň objavili niečo nové. Často sa pri stole rozprúdi debata – napríklad pri našej červenej repe pečenej v káve – ako sme suroviny spracovali, aké chute cítia. Najviac nás teší, keď sa hostia rozprávajú o našom jedle a keď im chutí,“ prezradil nám tím APOLKA Restaurant.

interiér APOLKA Restaurant
foto: APOLKA Restaurant

A tak je APOLKA pekným dôkazom, že tradičné chute môžu ísť ruka v ruke s moderným poňatím gastronómie. Slovenská kuchyňa má čo ponúknuť, najmä vtedy, ak sa robí s rešpektom, pokorou a vášňou.

Koncept, ktorý od začiatku oceňujú aj odborníci

Aj my sme mali príležitosť ochutnať, že v kuchyni APOLKA nič nenecháva na náhodu. Každé jedlo odráža úctu k tradícii, no zároveň aj chuť hľadať nové, nezvyčajné cestičky. Od svojho otvorenia v decembri 2023 tu vládne nadšenie a jasná vízia – robiť veci s dôrazom na kvalitu, nie kvantitu.

Preto si reštaurácia rýchlo našla svojich stálych klientov a všimol si ju aj prestížny bedeker Falstaff Slovensko. APOLKE udelili odborníci dve vidličky a krásnych 85 bodov z možných 100, vyzdvihli najmä zameranie sa na tradíciu v spojení s modernými prvkami:

pumpkin spice latte
foto: APOLKA Restaurant

“Motto podniku „Kde sa tradičné stretne s neočakávaným“ vzbudzuje zvedavosť a sľubuje nevšedný kulinársky zážitok. A skutočne, reštaurácia ponúka modernú interpretáciu prešporskej kuchyne. S dôrazom na poctivé tradičné recepty a kvalitné lokálne suroviny pridáva šéfkuchár štipku fantázie a inovatívnych postupov, čím vytvára jedlá, ktoré určite potešia chuťové bunky aj oko.

APOLKA ukazuje, že aj tradičná kuchyňa môže byť súčasná a živá. Preto ak máte chuť spoznať Bratislavu cez jej chute, začnite práve na Súkenníckej ulici v Bratislave.

Zdieľať

reklama: