HORECA SUMMIT 2023: Tretia kríza a dosť. Akú šancu má (nielen) naše gastro?

1286

Aké sú najväčšie problémy a zároveň najväčšie výzvy ťažko skúšaného segmentu hotelov, reštaurácií a cestovného ruchu? Kto a ako dokáže vôbec obstáť v najťažších časoch v novodobej histórii? Tretí ročník dvojdňovej konferencie HORECA Summit 2023 vám prináša otvorenú odbornú diskusiu, aktuálne témy, konkrétne riešenia a výnimočnú zostavu spíkrov a hostí.

Pozývame vás v mene organizátorov konferencie, stráviť dva dni v príjemnej atmosfére zaujímavých prednášok, krásneho prostredia v Hoteli Bellevue vo Vysokých Tatrách a v kruhu kolegov z HORECA biznisu.

Program

18. APRÍL 2023

12.00 – 13.00 – REGISTRÁCIA ÚČASTNÍKOV

13.00 – 14.30 – AKO TO VŠETKO (NE)ZVLÁDAME

Globálna pandémia COVID-19, vojna v susednom štáte a prudko rastúca inflácia. To všetko výrazne poznamenalo segment HoReCa v roku 2022. Minimálne vojenský konflikt a masívne zdražovanie nákladov pokračuje aj dnes, a preto sa naďalej mení a musí meniť správanie poskytovateľov služieb a zákazníkov. Ako sme sa teda vyrovnali a mienime vyrovnať s dramatickým navýšením cien nájomného, energií a s rastom miezd zamestnancov? Pomáha nám štát a aké sú jeho najväčšie resty v legislatíve a priamych kompenzáciách strát? Na strane druhej, ako sme zohľadnili alebo nezohľadnili zníženie DPH na 10 % pre gastrosektor? Čo bolo a čo bude nevyhnutné spraviť pre záchranu a obnovu biznisu v oblasti cestovného ruchu, ktorí podnikatelia a prečo majú šancu uspieť už v tomto roku? 

Václav Stárek

prezident AHR ČR

Pavol Benčík

zakladateľ a majiteľ  Bencik Culinary Group 

Jiří Kotulán

riaditeľ NH Bratislava Gate One

Marcela Lauková

predsedkyňa Klubu incomingových CK, SACKA CEO, Agritours Slovakia

Marek Harbuľák

prezident Zväz cestovného ruchu

Igor Rattaj

predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Tatry Mountain Resorts

Katarína Bruncková

štátna tajomníčka Ministerstvo dopravy a výstavby SR

14.30 – 15.00 – PRESTÁVKA

15.00 – 16.30 – ZAMESTNANEC ROKA 2023

Slovákov na domácom pracovnom trhu ubúda, zamestnávanie cudzincov zostáva veľkým otáznikom. Čo urobil a mieni urobiť štát v legislatíve pre ľahší nábor pracovnej sily zo zahraničia a ako chce prezentovať pracovné možnosti v zahraničí? Pomohlo zamestnávanie ľudí z Ukrajiny a čo treba urobiť, aby zostali na Slovensku a zapojili sa do turistického biznisu? Ako si chcú hotely a reštaurácie získať a udržať kvalitných a lojálnych zamestnancov, ktoré benefity a prečo vôbec ľuďom ponúkať? Do akej miery funguje opakované zvyšovanie miezd a kde vôbec hľadať nové posily na trhu? 

Juraj Káčer

štátny tajomník Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR

Václav Mika

riaditeľ SLOVAKIA TRAVEL

Michal Bursík

Hospitality HR Expert

Ľudmila Guerin

Prezidentka HRcomm 

CEE Strategy & Transformation Senior Manager – People & Change, PwC Slovensko

Marek Schwarz

HR director  Tatry mountain resorts 

18.00 – 24.00 NEFORMÁLNY NETWORKING PRI ČAŠI VÍNA

19. APRÍL 2023

9.00 – 10.00 – REGISTRÁCIA ÚČASTNÍKOV

10.00 – 11.30 VŠETCI SME UŽ ONLINE. A BUDE TO STAČIŤ?

Obmedzenie prevádzok počas pandémie prinútilo hotely a reštaurácie objaviť nové formy komunikácie a rozšíriť distribúciu svojich služieb. Sedem z desiatich podnikov plánuje investovať, resp. viac investovať do propagácie na sociálnych sieťach a do online reklamy. Aj preto šesť z desiatich Slovákov využíva to, že jedlo si berú so sebou alebo si ho nechajú priviezť. Ako sa mení správanie zákazníkov, čo všetko ho dnes ovplyvňuje a ako sa teda majú svojim potenciálnym klientom prihovoriť tzv. kamenné prevádzky. Majú šancu v e-businesse iba noví hráči a aké inovácie musia urobiť tí, ktorí chcú prežiť a posilniť svoje postavenie? 

Gabriel Tóth

Founder  New School Communications

Igor Rattaj

predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Tatry Mountain Resorts

Pavol Minár

Founder Inspirations Minar

Tomáš Ondrčka

generálny riaditeľ sekcie cestovného ruchu Ministerstvo dopravy a výstavby SR

11.30 – 11.45 PRESTÁVKA

11.45 – 12.45 KDE SÚ NAŠI ZÁKAZNÍCI

V najbližších rokoch bude služby domáceho cestovného ruchu využívať skôr solventnejšia klientela. Má svoje nároky na kvalitu a pridanú hodnotu. Čo presvedčí dovolenkárov, aby svoje peniaze radšej ako v zahraničí minuli doma? Čo bude rozhodovať v boji o zákazníka a o akého zákazníka sa bude vôbec bojovať? Akú stratégiu má v oblasti cestovného ruchu štát, aké možnosti a schopnosti majú regióny? A čo my, aké sú naše priority a akým spôsobom chceme zlepšiť svoju pozíciu po krízových rokoch? 

Radoslav Nackin

vydavateľ Gurman na Slovensku

Katarína Bruncková

štátna tajomníčka Ministerstvo dopravy a výstavby SR

Lucia Blašková

výkonná riaditeľka Región Vysoké Tatry

REGISTRÁCIA:
Účastnícky vstup s videozáznamom – 179 EUR bez DPH

REZERVÁCIA UBYTOVANIA: 

Na rezervačnej lište stránky https://www.hotelbellevue.sk/  si upravíte termín pobytu, počet osôb a zadajte promokód „HORECA23“.  V políčku „špeciálne požiadavky“ môžete uviesť iné požiadavky na hotel. Hotel Vás bude kontaktovať.
V prípade problémov s rezerváciami sa môžete obrátiť na rezervačné oddelenie reservations@hotelbellevue.sk alebo na t. č. +421 52 4762 111.

Ceny:
– 120 €/izba/noc pri obsadení 1 osobou
– 135 €/izba/noc pri obsadení 2 osobami
– 50 €/noc/prístelka
V cene je zahrnuté ubytovanie s raňajkami bufetovou formou, vstup do wellness centra (bazén, jacuzzi, saunový svet), parkovisko, pripojenie na internet a DPH.
Miestna daň 2,00 € / dospelú osobu / noc nie je súčasťou týchto cien. Tento poplatok zahŕňa zásah Horskej záchrannej služby.


SME KONFERENCIE dávajú priestor na BRANDING – VISIBILITY – THOUGHT LEADERSHIP
Zapojte sa do obsahu konferencie ako partner – zdieľajte svoje skúsenosti – inšpirujte – potvrďte povesť experta.
Kontakt: Ondrej Debrecéni, ondrej.debreceni@petitpress.sk

Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu programu konferencie.

Zdroj: SME konferencie /Petit Press, a.s.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
reklama