Gurmánsky festival v Bojniciach: Prvý ročník bol plný chutí a zážitkov

1016
Gurmánsky festival v Bojniciach
foto: Canva / Kamila Slašťanová
Prihláste sa na odber článkov:
najnovšie články 1 x týždenne

Vložením e-mailovej adresy do poľa a potvrdením políčka prihlásiť sa udeľujete prevádzkovateľovi súhlas so spracovaním osobných údajov. Bližšie informácie, ako spracúvame vaše osobné údaje nájdete v sekcii Ochrana osobných údajov.
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Prvý májový víkend patril nielen jari a rozkvitnutému kúpeľnému parku, ale aj vôňam grilu, chutným jedlám a vínu. Hotel pod Zámkom usporiadal premiérový Gurmánsky festival v Bojniciach, ktorý na tri dni spojil kvalitné jedlo, profesionálnu gastronómiu a relax vo výnimočnom prostredí.

Ako mediálny partner sme si túto udalosť nemohli nechať ujsť. Gurmánsky festival v Bojniciach navštívila naša Kami so svojou dcérkou, a hoci osobne dorazili len na sobotný program, stihli nasať atmosféru celého festivalu a zároveň sa porozprávať s ľuďmi, ktorí si užívali aj ďalšie dni podujatia.

Reportáž je napísaná z Kamilkinho pohľadu a je plná osobných dojmov. Tak sa poďme pozrieť, ako sa im páčilo, čo všetko s dcérkou ochutnali či aké drobné odporúčania by navrhli dobudúcna pre ešte lepší celkový zážitok hostí.

Gurmánsky festival v Bojniciach (1)
foto: Kamila Slašťanová

Gurmánsky festival v Bojniciach prebiehal 3 dni

Festival sa začal už vo štvrtok večer, keď hotelová reštaurácia hostila prvú degustačnú večeru ešte v réžii tímu reštaurácie Hotela pod Zámkom, inšpirovanú regiónom Horná Nitra.

reklama

Nasledujúce ráno sa nieslo v duchu pohodových francúzskych raňajok a pomalého štartu. Hostia si mohli vybrať svoj program. Mohli celý deň relaxovať vo wellness centre, spoznávať okolie – napríklad ikonický Bojnický zámok či vyhliadku Čajka – alebo si len tak posedieť na terase s kávou v ruke.

Piatkový večer patril druhej degustačnej večeri. Za kuchárskym pultom stál už šéfkuchár Martin Korbelič, známy nielen z televíznych obrazoviek, ale najmä vďaka svojmu citu pre kombináciu chutí a detailnú prácu s každým surovinovým komponentom. Podľa hostí, ktorí boli prítomní už od štvrtka, bola atmosféra po celý čas komorná, veľmi osobná a mnohí ocenili práve ten pokoj, ktorý im umožnil skutočne zrelaxovať.

Hotel pod zámkom Bojnice
foto: Hotel pod zámkom

Sobota patrila grilu a lákavým vôňam

Naša osobná festivalová skúsenosť začala až v sobotu. Po ceste z Pezinka sme sa, obe hladné, po check-ine rovno vybrali na terasu, kde prebiehala gril párty. Organizátori ju pripravili na bočnej strane hotela, v priestore bežne určenom na parkovanie, no počas festivalu sa zmenil na miesto s vôňou dymu, mäsa a smiechu.

Hneď po príchode sme si našli miesto v boxe s pohodlným sedením. Priestor bol dobre vyriešený. Pre tých, ktorí preferovali pohyb, boli k dispozícii aj stand by stolíky, no nám sa podarilo obsadiť si súkromnejší box.

Za grilom stál celý večer Martin Korbelič, hlavná gurmánska hviezda celého podujatia. Pripravoval niekoľko druhov grilovaných špecialít. Objavovanie menu sme začali rib-eye steakom a grilovanými krevetami, ktoré šéfkuchár pripravil priamo pred našimi očami.

Porcie boli výdatné, suroviny čerstvé a všetko chuťovo výborne vyladené. Doplnili sme to chrumkavým chlebom, sviežim šalátom a celkový dojem bol fantastický!

Gurmánsky festival v Bojniciach (2)
foto: Kamila Slašťanová

Degustácia vín a interaktívny systém žetónov

K jedlu patrí aj víno, a toho bolo na Gurmánskeho festivale v Bojniciach na výber viac než dosť. Wine Lovers Club priniesol zaujímavý koncept degustácie prostredníctvom žetónov. Za 15 eur sme získali 30 žetónov, ktoré sme mohli míňať podľa hodnoty jednotlivých vín.

Aj keď systém pôsobil na prvý pohľad trochu zložitejšie, personál ochotne vysvetľoval detaily každému, kto mal otázky. Milo nás prekvapilo, že sa im podarilo promptne zapracovať náš návrh: priniesť víno aj priamo na stoly tak, aby ľudia nemuseli chodiť po degustácie k špeciálnym stolíkom.

Gurmánsky festival v Bojniciach (3)
foto: Kamila Slašťanová

Je skvelé vidieť, keď tím reaguje flexibilne a otvorene, čo je v prípade nového podujatia kľúčové. Tým dali hosťom jasne najavo, že ich názor nie je organizátorom ľahostajný. Bolo cítiť záujem aj chuť zlepšovať sa.

Po výdatnom obede sme sa presunuli do hotela na oddych. Izba bola príjemná, čistá a pokojná, presne taká, akú si predstavíte pri relaxačnom víkendovom pobyte.

Potešilo nás stretnutie s našou obchodnou manažérkou Kajou, ktorá býva neďaleko. V štvorčlennej zostave sme si dali zmrzlinu na druhom konci námestia a užili si neformálny mini teambuilding v krásnom prostredí.

Sobotná večera mala formálnejší nádych

O 17:00 nás čakala ďalšia degustačná večera, tentoraz na terase. Predpokladali sme, že je večera pevne načasovaná a musíme doraziť presne o celej, v skutočnosti sa však podávala voľnejším formátom počas dlhšieho časového úseku.

Úvodná polievka bola fantastická – výrazná, originálna a výborne vyvážená. Vopred sme si nezistili, aké hlavné jedlo budú podávať. A tak nás trochu prekvapilo, keď pred nami opäť pristál (vynikajúci) steak. Jedlu nebolo čo vytknúť, no v tomto bode bolo trochu vidieť, že podujatie ešte nemá úplne ustálenú komunikáciu a transparentnosť menu by bolo dobré vopred doladiť pre všetkých hostí.

V nedeľu sa festival uzavrel v pokojnom duchu. Tradičné slovenské raňajky, káva na terase a ešte posledný pohľad na Bojnický zámok. Pre mnohých to bola ideálna bodka za víkendom plným chutí, oddychu a pekných rozhovorov.

Gurmánsky festival v Bojniciach (5)
foto: Kamila Slašťanová

Náš verdikt? Výborný nápad a chuť pokračovať

Aj napriek tomu, že išlo o prvý ročník, Gurmánsky festival v Bojniciach zaujal kombináciou kvalitného jedla, krásneho prostredia a profesionálneho prístupu. Festival sa uskutočnil mimo hlavnej sezóny, čo bolo cítiť na celkovej pokojnejšej atmosfére a práve to mu pridalo čaro.

Boli tu chvíle, keď podujatie pôsobilo trochu uzavreto, najmä počas sobotnej grilovačky. Podujatie bolo pre širšiu verejnosť, no mnohí okoloidúci, ktorí by sa určite radi zastavili, to jednoducho nevedeli.

Všetky tieto drobnosti sa však dajú ľahko doladiť. Za nás je to koncept, ktorý nás príjemne prekvapil a dodal nám energiu po náročnom mesiaci plnom práce a deadlinov. Aj vďaka nadšenému a ústretovému tímu a peknej myšlienke má pred sebou budúcnosť. Radi sme boli pri jeho začiatkoch a ešte radšej prídeme znova o rok!

sledujte nás na sociálnych sieťach:
FacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagramFacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin
reklama: