Gurmán na Slovensku sa mení na Falstaff Slovensko, spolupracujeme s európskym lídrom

830
Falstaff Slovensko tlačová konferencia
foto: Menucka.sk
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Renomovaný európsky gurmánsky a life-stylový časopis o jedle, víne a cestovaní vstupuje na slovenský trh. Vďaka spolupráci s dlhoročným lídrom v tejto oblasti v Európe vzniká nový koncept, ktorý budete odteraz poznať ako Falstaff Slovensko.

Po úspešnej expanzii do Nemecka, Švajčiarska a Talianska vstupuje pôvodom rakúsky magazín Falstaff aj na Slovensko. Falstaff Slovensko bude oficiálne debutovať na jar 2025 a prinesie svoje renomované odborné znalosti v oblasti kvalitnej gastronómie, prémiového pitia a luxusného cestovania novému publiku.

Stane sa tak vďaka spolupráci s renomovaným slovenským bedekrom Gurmán na Slovensku, ktorý bol doteraz lídrom v tejto oblasti u nás. Prevezme meno Falstaff Slovensko, vďaka čomu sa rozšíria možnosti jeho pôsobenia, tlačená verzia bude vychádzať častejšie a s väčšou podporou pre rozvoj slovenskej gastronómie.

Vedenie sa nemení, obsah bude pestrejší

Slovenské vydanie tlačeného Falstaff Slovensko bude aj naďalej vydávať spoločnosť Pre Gurmanov MEDIA pod vedením generálneho riaditeľa Radoslava Nackina a šéfredaktorky Eleny Strápkovej. Po 22 rokoch tak nastane zmena, na ktorú si budú musieť milovníci gastronómie chvíľku zvykať, no určite ju ocenia.

Falstaff Slovensko tlačová konferencia (1)
foto: Falstaff Slovensko/Menucka.sk

Gurmán a Falstaff majú totiž veľa spoločného. Predovšetkým filozofiu gurmánstva a podporu gastronómie a cestovania, ktorú teraz môžeme preniesť aj my na medzinárodnú pôdu. Spolupráca s Falstaff je vynikajúcim spôsobom, ako dať Európe vedieť, že aj na Slovensku máme skvelé reštaurácie, inovatívny prístup ku gastronómii, talentovaných šéfkuchárov, vynikajúcich vinárov a prekrásnu krajinu. 

Pri tejto príležitosti sa v máji v Bratislave uskutoční exkluzívna launch party, na ktorej sa stretnú najlepší vinári, šéfkuchári a medzinárodní lídri v tomto odvetví. Spoločne tak strávia večer plný kulinárskej dokonalosti, ktorý bude oslavou novej éry slovenského gastra v Európe.

Falstaff Slovensko – nový štandard pre gurmánsku žurnalistiku

Falstaff Slovensko začne vychádzať s kvalitným štvrťročným tlačeným vydaním, ktoré bude sprevádzať silná digitálna prezentácia s odbornými recenziami reštaurácií, odporúčaniami na víno a pútavým video obsahom.

„Slovenská kulinárska a vinárska scéna rýchlo rastie, za posledné roky zaznamenala veľký progres a my na našom trhu vidíme obrovský potenciál. S Falstaffom budeme upriamovať pozornosť na najlepšie gastronomické zážitky na Slovensku a zároveň ich začleňovať do medzinárodného kontextu,“ hovorí Radoslav Nackin, generálny riaditeľ spoločnosti Pre Gurmanov MEDIA.

Radoslav Nackin otvára Gastronomy Slovakia 2024
foto: Jakub Čajko

Falstaff Slovensko bude ako magazín vychádzať 4x ročne, s prvým číslom už v máji 2025. Okrem slovenských odborníkov na jedlo, víno a cestovanie sa môžete tešiť aj na príspevky od novinárskych kolegov z iných krajín. Napríklad z Talianska, Švajčiarska, Nemecka či Rakúska, ktoré tiež patria pod skupinu Falstaff.

Okrem tlačeného časopisu bude Falstaff Slovensko aktívne pôsobiť aj v online priestore, aby zostal aktuálny a vždy prinášal čerstvé informácie. Nájdete ich na webovej stránke a sociálnych sieťach, kde budú denne poskytovať inšpiráciu pre milovníkov jedla, vína a cestovania.

Falstaff je už teraz lídrom na trhu gurmánskych a lifestylových médií v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku a Taliansku. S touto najnovšou expanziou ďalej upevňuje svoje postavenie vedúcej európskej platformy pre oblasť kvalitnej gastronómie a cestovného ruchu.

„So spoločnosťou Falstaff Slovensko nastavujeme novú latku pre gastronomickú žurnalistiku v regióne. Spolupráca s Pre Gurmanov MEDIA nám umožňuje využiť miestne skúsenosti a zároveň zachovať vysoké štandardy, vďaka ktorým sa Falstaff stal poprednou medzinárodnou značkou,“ hovorí Wolfgang Rosam, vydavateľ a CEO spoločnosti Falstaff.

foto: FB Falstaff

Slovenské reštaurácie sa dostanú do Európy

Keďže Gurmán a Falstaff vyznávajú rovnaké hodnoty, aj ich profesionálny prístup k hodnoteniam reštaurácií a vín je zhodný. Slovenské reštaurácie tak dostávajú prvýkrát v histórii šancu začleniť sa do najväčšieho európskeho bedekra. Vo svojej najnovšej medzinárodnej verzii zahŕňa až 24 000 reštaurácií!

K hodnoteniam našich odborných porotcov sa pridá veľká skupina gurmánov z Falstaff Gurmánskeho klubu. Ten má v celej Európe 65 000 členov z radov cestovateľov, gurmánov a popredných vinárov. Hodnotenia prebiehajú už od augusta 2024.

Tak ako Gurmán doteraz, aj Falstaff udeľuje Zlaté vidličky. Rozdiel je iba v ich počte. Zatiaľ čo na Slovensku mohli reštaurácie získať maximálne 3 Zlaté vidličky, s Falstaff Slovensko sa ich počet navyšuje.

ocenenia Zlaté vidličky
foto: Jakub Čajko

Od jednej až po štyri Zlaté vidličky môžu reštaurácie dosiahnuť v 100-bodovom hodnotení v štyroch oblastiach. Systém hodnotenia ostáva rovnaký, mení sa len množstvo a veľmi pravdepodobne aj prestíž, ktoré takto ocenené reštaurácie získajú v Európe.

Galavečer udeľovania ocenení v gastronómii sa uskutoční už po 23. raz na Slovensku. Prvýkrát však ako Falstaff Gurmán AWARD, nie iba Gurmán AWARD ako po minulé roky. Je to len drobná zmena, na ktorú si rýchlo zvykneme, no pre slovenskú gastronómiu môže mať obrovský význam.

O vydavateľskej skupine Falstaff

Vydavateľstvo Falstaff sa môže pochváliť celkovým nákladom 175 088 výtlačkov v celom regióne DACH (Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko) + Taliansko. Pýši sa viac ako 412 000 fanúšikmi na sociálnych sieťach Facebook a Instagram, má 1,44 milióna návštev webových stránok a 610 000 odberateľov informačných bulletinov. To z neho robí jednu z najvplyvnejších gurmánskych mediálnych značiek na svete. ktorej súčasťou sa týmto krokom stáva aj Slovensko.

Viac informácií nájdete na www.falstaff.com.

sledujte nás na sociálnych sieťach:
FacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagramFacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin