Toto prestížne podujatie je určené iba odbornej verejnosti. Pre majiteľov, F&B manažérov a šéfkuchárov si organizátori pripravili viacero live vystúpení a workshopov najlepších reštauratérov a šéfkuchárov Európy, ktorí návštevníkom prezradia nové trendy v modernej gastronómii a jej smerovanie. Ukážu, ako to robia oni a prečo sú úspešní!
Na Gastronomy Slovakia 2023 okrem iného zažijete:
Jedinečné na Slovensku – Master classes avantgardných šéfkuchárov naživo na pódiu
Najkreatívnejší šéfkuchári sveta osobne na Gastronomy Slovakia
Nové trendy, techniky a myšlienky vo svetovej gastronómii
Somelierské svetové trendy a Master classes so svetovým vinárom
Fascinujúce obchodné prehliadky so širokou škálou inovatívnych produktov v gastronómii
Elita gastronomickej brandže Slovenska pod jednou strechou
Odborné workshopy , degustácie a prezentácie
Ideálne miesto na stretnutie s kolegami
Interaktívne live cooking show odštartujú s Oriolom CASTROM – majiteľom 3. najlepšej reštaurácie na svete 2022 a šéfkuchárom v jednej osobe. Prezradí svoj recept na úspech, ukáže aj pár svojich receptov a predstaví svoj štýl kuchyne postavenej na produktoch z okolia Barcelony.

DISFRUTAR, Barcelona, 2 michelinské hviezdy
3. najlepšia reštaurácia na svete 2022 World Best restaurants
István PESTI má 2 michelinské hviezdy a dosiahol ich modernizáciou maďarských národných a klasických jedál. Prečo by sme to mali takto robiť aj na Slovensku?
Gaetano TROVATO má 2 michelinské hviezdy a je majiteľom reštaurácie ARNOLFO. Je toskánskou ikonou považovanou medzi taliansku špičku v prezentácii a uchovávaní tradičnej regionálnej kuchyne. Prezradí nám hlavné princípy ako jeho filozofiu premietnuť aj k nám.
Pokračovať vo filozofii vegetariánskeho stravovania v TOP reštauráciách, ktoré sme začali minulý rok s Pietrom Leemannom bude Paul Ivič, ktorý má síce rád mäso, ale prevádzkuje vegetariánsku reštauráciu, a to nie hocijakú – jedinú ocenenú 1 Michelinom v Rakúsku. Prezradí nám, ako to robí a aj to, že vegetariánske stravovanie má veľkú podporu medzi hosťami.
Kuchár roka na Slovensku: Jozef Breza nám spoločne s majiteľkou a somelierkou Gašperovho mlyna Slávkou Raškovič prezradia ako sa dá dosiahnuť vrchol aj na báze čisto slovenských jedál a produktov.
Tešiť sa môžete aj na charizmatického Rakúšana Uwe Machreicha z reštaurácie TRIAD a jeho dlhoročného sous chefa, Slováka Romana Chňapeka.


Somelieri a čašníci si môžu pozrieť a prechutnať zaujímavé Masterclass s Tomášom Šajgalom – somelierom, ktorý si pripravil prednášku ako párovať vína k jedlám vo vašej reštaurácii a najčastejšie chyby, ktorých sa dopúšťate.
Majiteľov a F&B manažérov určite zaujme Masterclass o káve s Marekom Fajčíkom – Ebenica coffee, a jej mieste v kvalitnej reštaurácii a aké sú najčastejšie chyby pri jej výbere. Nie je káva ako káva – len príbeh nestačí.


Silvia Horecká známa propagátorka zdravej stravy – tej skutočne zdravej, si pripravila workshop o intoleranciách a ako sa s nimi vysporiadať a pripraviť sa na ne vo vašej reštaurácii.
Tomáš Dilong zase masterclass o tom, ako obstoja slovenské vína v porovnaní so svetovými a ako môžu slovenské vína pozdvihnúť jedlá zo slovenských surovín a produktov.


Zvýhodnené ceny vstupeniek pre odbornú verejnosť, podrobnosti a program nájdete na www.GastronomySlovakia.sk.
sledujte nás na sociálnych sieťach:zdieľať tento článok na: