Gastronomy Slovakia 2023 – najprestížnejšia kulinárska udalosť roka sa uskutoční 25.4. v Bratislave

920

Toto prestížne podujatie je určené iba odbornej verejnosti. Pre majiteľov, F&B manažérov a šéfkuchárov si organizátori pripravili viacero  live vystúpení a workshopov najlepších reštauratérov a šéfkuchárov Európy, ktorí návštevníkom prezradia nové trendy v modernej gastronómii a jej smerovanie. Ukážu, ako to robia oni a prečo sú úspešní!

Na Gastronomy Slovakia 2023 okrem iného zažijete:

Jedinečné na Slovensku – Master classes avantgardných šéfkuchárov naživo na pódiu
Najkreatívnejší šéfkuchári sveta osobne na Gastronomy Slovakia
Nové trendy, techniky a myšlienky vo svetovej gastronómii
Somelierské svetové trendy a Master classes so svetovým vinárom
Fascinujúce obchodné prehliadky so širokou škálou inovatívnych produktov v gastronómii
Elita gastronomickej brandže Slovenska pod jednou strechou
Odborné workshopy , degustácie a prezentácie
Ideálne miesto na stretnutie s kolegami

Interaktívne live cooking show odštartujú s Oriolom CASTROM – majiteľom 3. najlepšej  reštaurácie na svete 2022 a šéfkuchárom v jednej osobe. Prezradí svoj recept na úspech, ukáže aj pár svojich receptov a predstaví svoj štýl kuchyne postavenej na produktoch z okolia Barcelony.

Oriol CASTRO
DISFRUTAR, Barcelona, 2 michelinské hviezdy
3. najlepšia reštaurácia na svete 2022 World Best restaurants

István PESTI má 2 michelinské hviezdy a dosiahol ich modernizáciou maďarských národných a klasických jedál. Prečo by sme to mali takto robiť aj na Slovensku?

István PÉSTI
Platán restaurant , Tata, Maďarsko
2. michelinské hviezdy, Best Chef in Hungary

Gaetano TROVATO má 2 michelinské hviezdy a je majiteľom reštaurácie ARNOLFO. Je toskánskou ikonou považovanou medzi taliansku špičku v prezentácii a uchovávaní tradičnej regionálnej kuchyne. Prezradí nám hlavné princípy ako jeho filozofiu premietnuť aj k nám.


Gaetano TROVATO
ARNOLFO restaurant
2 michelin,
Relaix & Chateau, Best Toscany Chef

Pokračovať vo filozofii vegetariánskeho stravovania v TOP reštauráciách, ktoré sme začali minulý rok s Pietrom Leemannom bude Paul Ivič, ktorý má síce rád mäso, ale prevádzkuje vegetariánsku reštauráciu,  a to nie hocijakú – jedinú ocenenú 1 Michelinom v Rakúsku. Prezradí nám, ako to robí a aj to, že vegetariánske stravovanie má veľkú podporu medzi hosťami.

Paul IVIČ
TIAN – vegetarian restaurant Wien, Rakúsko, 1 michelin

Kuchár roka na Slovensku: Jozef Breza nám spoločne s majiteľkou a somelierkou Gašperovho mlyna Slávkou Raškovič prezradia ako sa dá dosiahnuť vrchol aj na báze čisto slovenských jedál a produktov.

Tešiť sa môžete aj na charizmatického Rakúšana Uwe Machreicha z reštaurácie TRIAD a jeho dlhoročného sous chefa, Slováka Romana Chňapeka.

Somelieri a čašníci si môžu pozrieť a prechutnať zaujímavé Masterclass s Tomášom Šajgalom – somelierom, ktorý si pripravil prednášku ako párovať vína k jedlám vo vašej reštaurácii a najčastejšie chyby, ktorých sa dopúšťate.

Majiteľov a F&B manažérov  určite zaujme Masterclass o káve s Marekom Fajčíkom – Ebenica coffee, a jej mieste v kvalitnej reštaurácii a aké sú najčastejšie chyby pri jej výbere. Nie je káva ako káva – len príbeh nestačí.  

Silvia Horecká známa propagátorka zdravej stravy – tej skutočne zdravej, si pripravila workshop o intoleranciách a ako sa s nimi vysporiadať a pripraviť sa na ne vo vašej reštaurácii.

Tomáš Dilong zase masterclass o tom, ako obstoja slovenské vína v porovnaní so svetovými a ako môžu slovenské vína pozdvihnúť jedlá zo slovenských surovín a produktov.

Zvýhodnené ceny vstupeniek pre odbornú verejnosť, podrobnosti a program nájdete na www.GastronomySlovakia.sk.

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie