
Moderná svetová gastronómia a špičkoví šefkuchári opäť prichádzajú do Bratislavy. 6. ročník medzinárodného odborného HoReCa sympózia Gastronomy Slovakia 2019 sa tento rok opäť koná v Bratislave.
Gastronomy Slovakia 2019
Najprestížnejšia kulinárska udalosť roka, Gastronomy Slovakia 2019, sa uskutoční už o pár dní. Na živé vystúpenia michelínových šéfkuchárov z celej Európy a workshopy odborníkov HoReCa segmentu, sa môžete prísť pozrieť do bratislavskej Refinery Gallery už v pondelok, 21. októbra. Registrácia začína už o 9:30. Nielenže je pre vás pripravený bohatý a zaujímavý program, nápadité ukážky jedál, ale môžete sa tešiť aj na vôňu a chuť dobrého jedla.
Takto to na Gastronomy Slovakia vyzeralo po minulé roky. Foto: Gabriela Teplická
Čo zažijete iba na Gastronomy Slovakia 2019
- Jedinečné na Slovensku – Master clases avandgardných šéfkuchárov naživo na pódiu
- Najkreatívnejší šéfkuchári sveta osobne na Gastronomy Slovakia
- Nové trendy, techniky a myšlienky vo svetovej gastronómii
- Somelierské svetové trendy a Master classes so svetovým vinárom
- Fascinujúce obchodné prehliadky so širokou škálou inovatívnych produktov v gastronómii
- Elita gasronomickej brandže Slovenska pod jednou strechou
- Odborné workshopy , degustácie a prezentácie
- Ideálne miesto na stretnutie s kolegami
Prečítaj si, aké to bolo pred rokom a pred dvomi rokmi na Gastronomy Slovakia 2018 a Gastronomy Slovakia 2017
Na hlavnom pódiu uvidíte…

Max Stiegl, Gut Purbach , Rakúsko
ODPORÚČAME VÁM:
Ste zákazník reštaurácií?
Pozrite si denné menu v okolí. Ste majiteľ alebo manažér reštaurácie?
Pridajte sa na portál Menučka
a uverejňujte tu Vaše menu.
Priama registrácia tu.
17 Hauben Gault Millau, TOP 10 Austria, Best restaurant Burgerland 2017, 2018, 2019
Narodil sa v Slovinsku, vyrastal v Salzburgu a od svojich 18 rokov varí v Burgenlande. Vo veku 19 rokov, ako najmladší šéfkuchár vôbec, bol odmenený hviezdou Michelin.
Jeho reštaurácia Gut Purbach je pravidelne zaradená medzi najlepšie reštaurácie v celej krajine.

Ana Roš, reštaurácia Hiša Franko, Slovinsko
Female World Best Chef 2017, TOP 50 Best restaurant of World
Ana v roku 2017 získala ocenenie Female World Best Chef 2017, TOP 50 Best restaurant of World. V roku 2018 reštauráciu Hiša Franko, ktorú Ane zverili manželovi rodičia, vyhlásili za jednu z TOP reštaurácií sveta a Ana dnes patrí k najvplyvnejším ľuďom Slovinska.

István Pésti, Platán restaurant & café,
Tata – Maďarsko
Gault Millau – The Best Countryside restaurant Hungary 2017, 2018, Chef of The Year 2017 – Gault Millau
Vrchol svojho doterajšieho profesionálneho úspechu zažil v marci 2015, keď pôsobil ako šéfkuchár v reštaurácii Tanti v Budapešti. Už pár mesiacov po otvorení získal hviezdu Michelin. Neskôr v roku 2015 prevzal kuchyňu Platán Restaurant & Café so silnou víziou: ukázať, že pohostinnosť na vidieku môže byť kvalitou, na ktorú môžme byť hrdí.

André Van Dongen
Food design Chef, Debic, Holandsko
Svoju kariéru začal na kulinárskej škole v Holandsku. Neskôr pôsobil ako šéfkuchár v niekoľkých reštauráciach v Holandsku. V súčasnosti je André kulinárskym špecialistom spoločnosti Debic. Verí, že každé jedlo má svoj príbeh.
Na Gastronomy Slovakia 2019 má pripravenú aj MASTER CLASS – The ART of PLATING.
Ádám Mészáros, ONYX restaurant, Budapešť

2 michelin, 17 Gault Millau
Vyštudoval strednú školu so zameraním na kuchárske remeslo. Absolvoval odbornú prax v Serge Vieria – 2 michelínskej reštaurácií vo Francúzsku. Po návrate sa v roku 2016 stal hlavným šéfkuchárom reštaurácie ONYX. Jeho cieľom bolo prezentovať kvalitu a svetové gastronomické trendy.
A naozaj sa mu to podarilo, keďže v roku 2018 ocenil michelin guide udelením 2 hviezd, ako prvej reštaurácií v strednej Európe!
Workshopy od tých najlepších
Počas celého dňa sú pre vás pripravené tri workshopy, ktoré budú viesť odborní hostia:

Jaroslav Rataj
Jaroslav Rataj, jeden z najlepších hotelierov Rakúska, pripravuje workshop týkajúci sa hotelového managementu.
„Identifikácia zamestnancov s vlastnou hotelovou značkou a jej firemnou kultúrou,“
Anna Roš

O tom, ako si nastaviť spoluprácu so svojími farmármi a dodávateľmi tak, aby bola nie len obojstranne výhodná, ale aby bola aj prospešná pre rozvoj vašej reštaurácie a tiež udržteľná pre farmára, nám vo svojom workshope „ Ako si vychovať svojho farmára,“ porozpráva Ana Roš.

Dušan Křístek
Ako nafotiť a prezentovať v dnešnej dobe kvalitné jedlo, ako pracovať s fotografiami, to nám prezradí jeden z najlepších fotografov a designerov jedál na Slovensku Dušan Křístek na svojom workshope „ Ako nezabiť výborné jedlo zlou fotografiou,“ .
„Masterclass“
Môžete sa tešiť aj na tri zaujímavé masterclass:

Valter Kramar
„ Slovinské autochtónne a bio vína.“ (Hiša Franko, Slovinsko, majiteľ a somelier)
Ako milovník prírodných vín bol Valter Kramar prvým v Slovinsku, ktorý vo svojej reštaurácii dal zoznam vín založený na prírodných vínach. Dnes je Hiša Franko považovaná za jednu z najlepších reštaurácií na svete.

André Van Dongen
„The ART of PLATING.“ (André Van Dongen, Food design Chef, Debic, Holandsko)
André vás za 3 hodiny naučí veľa nových receptov , trendov a hlavne implantovanie nových chutí a surovín do moderných dezertov.

Tomáš Šajgal
„ Vodné somelierstvo ako nevyhnutnosť dnešnej doby.“ (Tomáš Šajgal – somelier)
O tom, prečo by mala reštaurácia venovať veľkú pozornosť výberu a ponuke vôd, ako by ich mala párovať k jedlám a ako prezentovať hosťom, vám porozpráva Tomáš Šajgal.
Bude to stáť za to…
Ak gastronómia patrí medzi vaše hobby, alebo by ste sa radi pozreli na michelinské hviezdy, registrujte sa vopred a pondelok, 21. októbra, zažijete v Refinery Gallery pravý kulinársky zážitok.