(Ne)konferencia Gastrolove je podujatie, ktoré už niekoľko rokov naozaj hrdo reprezentuje svoje meno. Je to GASTRO a je to LOVE, čo sa, koniec koncov, odráža aj na vyladenom programe, vzácnych hosťoch a krásnej atmosfére. Tá v Elektrárni Piešťany zavládne aj tento rok, už v piatok 27. septembra 2024.
Podujatie Gastrolove je láskavé. Nikam sa neponáhľa, zreje celý rok a postupne odhaľuje veľké mená, ktoré budú súčasťou programu túto jeseň. Dva dni pred samotnou (ne)konferenciou už vieme, kto sa Gastrolove zúčastní a na aké workshopy sa môžete tešiť. Pozrite sa na to spolu s nami a presvedčte sa o tom, že ide naozaj o najkrajšie gastronomické podujatie jesene.
Čo je (ne)konferencia Gastrolove?
„Projektom Gastrolove by sme chceli naštartovať študentov, ale aj začínajúcich podnikateľov v oblasti gastronómie a radi by sme im na pozitívnych príkladoch ukázali, ako sa dá žiť a prežiť s láskou v gastronómii. Pretože gastronómia je najmä o láske,“ hovorí Simona Budinská, zakladateľka portálu Kavickari.sk. Zároveň je nadšenou dušou a skvelou PR manažérkou, bez ktorej by podujatie Gastrolove neexistovalo.
Už tradične sa podujatie koná v krásnych priestoroch zrenovovanej Elektrárne Piešťany, ktorá je na tento typ podujatia ako stvorená. V jednej časti sa môžete tešiť na vystavovateľov, fantastické kávy v specialty kvalite, remeselné limonády a iné dobroty. V hlavnej sále sa pohodlne usadíte a vypočujete si prednášky od TOP odborníkov v segmente, zatiaľ čo dole (v časti Vedecký brloh) budú prebiehať workshopy.
→ Ako sa nám páčilo podujatie Gastrolove v roku 2022? »
→ Toto sú naše dojmy z roku 2023 »
Slovenské gastro sa posúva vpred
„Mix silných spíkrov, ľudí z fachu a tém, ktoré tlejú pod pokrievkou gastronómie. Skvelý, ale fakt skvelý catering, parádna káva, nádherné priestory,“ prezradila už pred pár týždňami Simona Budinská na svojom LinkedIn profile, na čo sa môžeme na podujatí v roku 2024 tešiť.
Absolútne sme o tom nepochybovali, koniec koncov, počas posledných dvoch rokov sme mali možnosť sa (ne)konferencie zúčastniť. Domov sme odchádzali plné dojmov, zapísaných nápadov a „na prasknutie“ najedené skvelými dobrotami.
Podujatia Gastrolove aj tento rok ukáže, že sa segment HoReCa posúva vpred míľovými krokmi. Pracujú v ňom nadšení ľudia, mnohí so skúsenosťami zo zahraničia, ktorí sa rozhodli vrátiť na Slovensko a povýšiť úroveň našej gastronómie a cestovného ruchu na tú svetovú.
Napriek tomu, že často počúvate (a počúvame) sťažnosti typu „ešte je čo zlepšovať“, práve Gastrolove každoročne dokazuje, ako ďaleko sme sa v tejto oblasti za posledné roky posunuli. Máme tu špičkové reštaurácie, kuchárov, ktorí varili v Michelinom ocenených podnikoch, kaviarne s fantastickou výberovou kávou takmer v každom menšom meste.
Ľudia chcú robiť v gastronómii, nie je to však práca, ale profesia s veľkým P. Niekto by možno povedal, že životný štýl, na ktorý treba nabehnúť a prispôsobiť mu všetko ostatné. Kuchári, hotelieri, cukrári či baristi sú ľudia, ktorí v práci trávia dlhé hodiny, často aj nad rámec pracovného fondu, aby uspokojili svojich zákazníkov.
Nesťažujú sa – sami si túto cestu vybrali a krásne na tom je, že to robia s láskou a absolútnym oddaním. Ale aj o tomto je podujatie Gastrolove. O tom, ako s láskou žiť a prežiť v gastronómii, ten slogan hovorí za všetko. Gastrolove ponúka zaujímavé diskusie a otvára náročnejšie témy, vďaka ktorým sa darí vytvárať pre zamestnancov v gastronómii lepšie podmienky na prácu. A za to celému tímu patrí veľké ĎAKUJEM.
Podujatie Gastrolove 2024 – program
Veľké mená sú aj tento rok highlightom programu Gastrolove, na hlavnom pódiu aj vo Vedeckom brlohu. V hlavnej sále budú opäť – už klasicky – prebiehať moderované diskusie a prednášky od ľudí z fachu, zatiaľ čo v podzemnej časti sa môžete tešiť na workshopy plné praktických rád.
Ale podujatie Gastrolove by nebolo tým, čím je, keby na ňom chýbalo čo i len jedno z mien. Táto akcia ponúka možnosť spoznať slovenských výrobcov, o ktorých ste predtým možno nepočuli. Často sú to však extrémne talentovaní ľudia, ktorí do HoReCa sektoru prinášajú obdivuhodnú keramiku, sklo na servírovanie či napríklad remeselné sirupy na výrobu limonád, na ktorých si v kaviarňach a reštauráciách pochutnávame celé leto.
Program Gastrolove 2024 – hlavné pódium
Program Gastrolove 2024 – Vedecký brloh
Podujatie Gastrolove – nenechajte si ujsť
Ak sa v piatok do Elektrárne Piešťany chystáte, určite svoje rozhodnutie neoľutujete. Cez písané slovo sa ťažko prenáša atmosféra, ktorá každoročne podujatie Gastrolove sprevádza. Ľudia sem chodia s nadšením. Oceňujú, koľko práce za organizáciou takejto akcie je a nechávajú sa unášať programom, ktorý vždy stojí za to. Tento rok sme ako highlighty, čo by ste si nemali nechať ujsť vybrali:
- Diskusia o 9:20 hod. – Cesta za úspechom je plná kameňov, ale dá sa po nej kráčať (Peter Duranský, Pavol Sekerka, Marek Minarič)
- Diskusia o 14:00 hod. – Keď príroda hrá proti nám, je načase sa venovať slovíčku „gastroturistika“
- Prednáška o 16:15 hod. – Exkluzívna hostka Lucia Sandrin Breznayová alias Madam Etiketa z Paríža
zdieľať tento článok na: