Dostali ste v Tatrách chuť na áziu? Zastavte sa po ceste v Angry Chef Poprad

242
Angry Chef Poprad (1)
foto: Angry Chef Poprad

Či už sa budete chcieť posilniť pred tým, ako vyrazíte na krásnu letnú turistiku alebo potrebujete doplniť spálené kalórie už po nej, Angry Chef Poprad vás ponukou nesklame. Je to moderné ázijské bistro, do ktorého sa ľudia z celého Slovenska radi opätovne vracajú.

viac ako rok a pol môžu byť Popradčania hrdí na svoj street food skvost. Priamo na Námestí sv. Egídia nájdete malé moderné bistro Angry Chef Poprad, ktoré vás prekvapí každým detailom. Ich chef totiž vôbec nie je angry, ponuka je pestrá, čerstvá a neustále do nej pridávajú novinky.

Na čo sa tešiť v Angry Chef Poprad

Už pri pohľade na menu sa nám zbiehajú slinky a veru nevieme, čo si skôr pri najbližšej návšteve vybrať. Spolu s kolegami aj v súkromí patríme medzi milovníkov ázijskej kuchyne, preto by sme radi ochutnali zo všetkého, čo vám v Angry Chef ponúknu. A nie je toho málo.

Angry Chef Poprad
foto: Angry Chef Poprad

Menu rozdelili na dve základné časti. Prvou z nich je takzvane Evergreen menu, teda obľúbené stálice, na ktoré hostia nedajú dopustiť. V tomto menu nájdete napríklad polievku Tom Yum s morčacím mäsom/tofu, rôzne druhy bao buchtičiek, bakso s bravčovými guľôčkami, bowls s jazmínovou ryžou a trhaným mäsom/tofu či lahodné ázijské bravčové rebrá. Nechýba sladká bodka v podobe tapiokového pudingu s mangom.

Zaujímajú vás pikošky o ázijskej kuchyni? Nedávno sme sa pri príležitosti Medzinárodného dňa bao pozreli „na zúbok“ týmto mäkučkým buchtičkám »

Ako však sami tvrdia, „rozkopávame brány street foodu a zasúvame sa ďaleko za hranice bežných jedál, pripravujeme pre vás stále nové jedlá a chute aj podľa sezónnych ingrediencií,“ a preto môžete vždy ochutnať aj aktuálne sezónne menu.

Každé jedlo má samostatný odstavec

Ich lásku k jedlu cítiť z každého jedla, ale aj postu, príspevku či jednoducho zo slov, ktoré venujú každému jedlu. Na webovej stránke dopriali jedlám zo sezónnej ponuky špeciálnu sekciu.

Len pomocou slov (ktoré zvolili v zaujímavej prvej osobe, akoby jedlo o sebe hovorilo samo) vás prenesie popis jedla do príjemného prostredia bistra. Ak si ale myslíte, že vám popis pomôže rozhodnúť sa, možno to bude ešte ťažšie a budete chcieť ochutnať všetky tri.

Angry Chef Poprad
foto: Angry Chef Poprad
  • Japonský šnicel – TONKATSU – Bravčová kotleta, ktorá prešla luxusnou kúrou sous vide, aby som bola dokonale šťavnatá a mäkká. Potom ma obalili v trojobale s panko strúhankou, aby som bola chrumkavá a následne vyprážaná na bravčovej masti. Podávam sa na čerstvej bielej kapuste, ktorá mi dodáva sviežosť. Limetková mayo je ako jemný citrusový bozk na tvojich chuťových pohárikoch.

  • Veggie Yellow Curry s Adzuki –  Ja som ten, kto ťa vezme na zábavu do exotických krajín a pritom si na námestí v Poprade! Nemusíš sa ničoho báť, som rebel, ale len tak trošku, takže moju pikantnosť prežijú všetci. Na vrchole ťa čaká blanžírovaná Adzuki fazuľka a aj ďalší cudzí názov ako pečené Pappadum. Chceš vedieť, čo to je? Zastav sa!

  • Krevetové BAO – Moje šťavnaté krevety sú ako malé výbuchy mora v tvojich ústach a moja spicy mayo je ako ohňostroj, ktorý ti rozžiari chuťové bunky. Pak choi pridáva ten správny crunch a čierny sezam ti zase zahraje na jazyku svojou jemnou „orechovou“ chuťou. Nezabudni na chrumkavú cibuľku a koriander, ktoré sú ako konfety na tejto párty chutí. Som viac než len jedlo, som zážitok, ktorý si budeš pamätať! 

Za bistrom je príbeh dvoch kamarátov

Ak by ste sa stretli s majiteľmi, zistili by ste, že sú to dvaja príjemní, milí muži. „Naša predstava sa zrodila v hlavách dvoch kamarátov, ktorí spolu chodili do školy a sedeli vedľa seba v lavici. Obaja mali rovnaký sen, mať kvalitný podnik.“

Šéfkuchár Marek vyrazil do zahraničia a pracoval na lodiach, kde sa stretol s kuchármi z rôznych kútov sveta. Naučil sa od nich nové recepty, techniky a chute. Robo, druhý z nich zatiaľ brázdil pobrežie na Havaji a zbieral podnikateľské skúsenosti.

Marekovi sa podnikanie v gastronómii po návrate na Slovensko nepáčilo. V príbehu, ktorý zdieľali o vzniku bistra Angry Chef Poprad sa zmienil, že ho systém v kuchyni vytáčal a skúsenosti na Slovensku neboli dobré. „Ale jeho sen o podnikaní nezomrel. Práve naopak! Naštval sa a rozhodol sa ho splniť.“

Angry Chef Poprad
foto: Angry Chef Poprad

Ich cesty sa znova pretli a začali tvoriť koncept vlastného podniku. A tak vznikol Angry Chef – street food podnik s charakterom. Do Popradu chceli podľa vlastných slov priniesť niečo rýchle, chutné a bez zbytočných okolkov. Niečo, za, čo si zaplatíte a budete spokojní. Angry Chef je street food s vášňou. Je to jedlo, ktoré vás nasýti a poteší.

Čo by ste mali vedieť

Ak sa vyberiete do Angry Chef Poprad, pozrite si vopred otváracie hodiny. Počas pracovného týždňa sú otvorení každý deň od 11:00 hod., takže k nim smelo môžete zájsť aj na skvelý obed. V sobotu však robia iba rozvoz a večere (od 18:00 hod.) a v nedeľu si užívajú zaslúžený oddych po celom týždni.

„Spojili sme sily s našim susedom – Pub u Krakena, kde si môžete pohodlne sadnúť na terasu alebo do Pub-u. Krakeňáci vás radi pohostia remeselnými pivkami alebo iným nápojom k nášmu jedlu,“ zdieľali na svojom webe ďalšiu dôležitú informáciu. O tom, že ich výborné jedlo si môžete vychutnať aj na terase sesterskej prevádzky.

Adresa: Námestie svätého Egídia 10/23, Poprad 058 01

Instagram: @angrychef_poprad

Facebook: ANGRY CHEF Poprad

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
reklama