Delhi Dhaba, to je univerzálna odpoveď na to, kde majú skvelú indiu v Trenčíne

2002
Delhi Dhaba indická reštaurácia
foto: Delhi Dhaba
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin

Kam na indiu v Trenčíne? Každý v okruhu (minimálne) 10 kilometrov vám z vlastnej skúsenosti povie, že tú najlepšiu majú v podniku Delhi Dhaba. Vyskúšali sme ju za vás a tu sú naše dojmy z ich jedla, prostredia aj obsluhy.

Nenápadná, zastrčená, malinká. No napriek tomu vás autentickou vôňou opečených korenín láka už z diaľky. Presne taká je trenčianska indická reštaurácia Delhi Dhaba, kde si môžete dopriať fantastické jedlo za férové ceny. Milovníci indickej kuchyne by vám veru vedeli rozprávať!

Delhi Dhaba ponúka autentický zážitok

Kto obľubuje indickú kuchyňu vie, že ich reštaurácie majú po celom svete rovnaký vibe. Nech prídete do takejto reštaurácie kdekoľvek, stretnete tam Indov v mladšom strednom veku, v pozadí bude hrať indická hudba a na stenách budú visieť tapisérie s výjavmi z hinduistického náboženstva.

Je ťažké negeneralizovať – indiu ochutnávame všade, kam prídeme, a tak sme si ju dopriali už v desiatkach európskych aj svetových miest. Zážitok bol veľmi podobný a autentický všade, rovnako ako v Delhi Dhaba na Námestí sv. Anny v Trenčíne.

Delhi Dhaba Trenčín (1)
foto: Delhi Dhaba
pripravte sa na Vianoce

Reštaurácia sa nachádza v úzkom priestore s tmavým dizajnom, jednoduchými stolíkmi a drevenými predelmi, aby hostia získali trochu súkromia. Je otvorená každý deň od 10:00 do 21:00 hod. s výnimkou piatkov a sobôt, keď si tu môžete výborné jedlo či typické nápoje vychutnať o hodinu dlhšie. Z vlastnej skúsenosti vieme, že otváracie hodiny nie sú vždy 100% dodržané, preto pred návštevu do Delhi Dhaba radšej zavolajte.

Obsluha nehovorí po slovensky, dajte si pozor

Jedna vec, na ktorú treba myslieť pri návšteve Delhi Dhaba je, že personál skutočne pochádza z východných krajín. Slovenčina je pre nich mimoriadne náročná. Hoci sa veľmi snažia, v našom jazyku sa s nimi nedohovoríte.

Rovnako je na tom aj jedálny lístok – kompletne v angličtine. Názvy jedál sú pre milovníkov indie dobre známe – chicken tikka masala, butter chicken či mango lassi nájdete v každom podniku ladenom v podobnom duchu. Pre nováčika by to však mohlo byť mierne mätúce, preto si so sebou radšej vezmite niekoho, kto vie dobre po anglicky a neodradí ho ani prízvuk.

Delhi Dhaba Trenčín
foto: Delhi Dhaba

Ochutnali sme dve jedlá z kuracieho mäsa – Butter Chicken 1950, teda maslové kuriatko pripravené v tradičnom štýle z 50. rokov a Chicken Madras, tradičné juhoindické kuracie pripravené s kokosovým mliekom. Ako prílohu sme si dali cesnakový naan a opekanú ryžu s vajíčkom. Jedlo bolo fan-tas-ti-cké a dostalo od nás 10/10 hviezdičiek. Rovnako aj citronáda, ktorú pripravili v mierne sladšej verzii zo sýtenej vody a bola fakt lahodná.

Indické jedlo vám doručia až domov

Veľkou výhodou Delhi Dhaba je, že fungujú v spolupráci s niekoľkými donáškami. Počas našej návštevy podnik niekoľko ráz navštívili kuriéri s termotaškami, ktorí rozvážali indické jedlo po celom Trenčíne a okolí.

Pre niekoho je to zrejme prijateľnejšia možnosť. Nielen z časového hľadiska, keď nemá čas alebo jednoducho nechce ísť jesť do reštaurácie, ale aj preto, že možno nevie komunikovať po anglicky alebo má nepríjemnú skúsenosť s hygienickým štandardom podniku.

Počas našej návštevy bolo všetko v poriadku, nádoby a príbory boli čisté, hoci nám ich priniesli až po druhom upozornení. Recenzie na internete však hovoria o lepkavých stoloch, pavučinách či špinavých pohároch. Práve to môže byť dôvod, ktorý niektorých návštevníkov odrádza od osobnej návštevy Delhi Dhaba.

Delhi Dhaba Trenčín
foto: Delhi Dhaba

V takomto prípade je však dobré myslieť na dva body. Prvým z nich je, že indické reštaurácie po svete vyzerajú všade veľmi podobne. Nás už neprekvapia plastové obrusy či dokonca plastový príbor, špinavé zrkadlá na strope podniku ani sošky, ktoré by sme si do svojich bytov nedali. Hygiena stolovania by však mala byť v gastro prevádzkach medzi top prioritami, ktoré by žiadny majiteľ nemal vo vlastnom záujme zanedbávať.

Druhým bodom je ekologický rozmer objednávania si jedla. Ak sa niekedy zamyslíte nad tým, koľko odpadu vyprodukujete napríklad z jednej objednávky pre dvoch ľudí, budete zhrození. Zatiaľ sme nevymysleli lepší spôsob, ako bezpečne prepraviť jedlo, preto by sme mohli objednávanie striedať s osobnou návštevou reštaurácií, ktorá majiteľov teší a motivuje zároveň.

sledujte nás na sociálnych sieťach:
FacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagramFacebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin
pripravte sa na Vianoce :)