Odporúčame vám náš darčekový obchod:

Je to neuveriteľné, ale zdá sa mi, že mám v živote abnormálne šťastie. Všade, kam prídem, stretávam príjemných ľudí, a tam kde náhodou takýchto ľudí nenájdem, tam radšej ani nechodím.” hovorí o sebe s úsmevom moderátor Richard Vrablec. Ako je to u neho s gastronómiou? 

Aký je váš vzťah jedlu k všeobecne a čo patrí k lahôdkam, ktoré u vás nesmú chýbať na tanieri?
Mám rád akékoľvek chutné jedlo, ale najviac si pochutím na našich tradičných ľudových. Nepotrebujem nič špeciálne – mojou najlepšou kamarátkou medzi jedlami je jednoznačne plnená paprika. Keď by som mal ísť za hranice, zbožňujem morské plody a potešiť ma vždy dokáže talianska kuchyňa.

A čo varenie? Vychutnávate si čas strávený za sporákom alebo je to pre vás skôr nutnosť?
Musím sa priznať, že naozaj nie som veľkým fanúšikom varenia. V poslednom čase som sa naučil pripravovať pečené kurča, ktoré veľmi dobre chutí v kombinácii s rôznymi šalátmi. Môžem odporučiť rukolový s parmezánom a sušenými paradajkami. Keď príde návšteva, vždy sa pochválim svojou rybacou chorvátskou nátierkou.

Z tohto nám vyplýva, že ste reštauračný typ človeka.
Keď sa mi nechce veľmi variť alebo sa ponáhľam, objednám si aj kebab. Môžem odporučiť donáškovú službu kebabnivy.sk. Inak mám veľmi rád talianske reštaurácie, ako som už spomínal, a rád zájdem aj do japonských. Často chodievam aj do francúzskej reštaurácie hotela Devín alebo do reštaurácií hotela Holiday Inn Bratislava. Robia skvelú sezónnu kuchyňu a v kombinácii s ústretovým personálom je to jedna báseň. Špecialitou je Dunajský pivovar. Lepšie pečené rebierka som ešte nikdy nejedol.

Si moderátorom akcií, ktoré sa poväčšine konajú v krásnych hoteloch a reštauráciách. Ujde sa vám vždy niečo dobrého?
Na takýchto akciách sa snažím veľmi nejesť, ale áno, ujde sa mi. Poteší ma, ak na stoloch nájdem bohaté šaláty, ryby či regionálnu kuchyňu. A milujem sladkosti. Snažím sa ich obmedziť, ale nie veľmi sa mi to darí.

Spájajú sa vám s  varením nejaké vtipné zážitky či pikošky?
V podstate ani nie, raz som sa snažil doma si uvariť plnenú papriku, mačky na sídlisku si pochutili. A najdrahšiu večeru som mal v hoteli Bratislava. Nový, úplne nový oblek som si celý zafŕkal špikovou kosťou.

Richard Vrablec: Richarda potešia domáce zaváraniny
Richarda potešia domáce zaváraniny

Čo cestovanie a regionálne kuchyne – čo patrí k najšialenejším gurmánskym zážitkom vo vašom živote?
Milujem cestovanie a spoznávanie regionálnych kuchýň. Ale odtiaľ potiaľ, chrobáky a iné potvory jesť nechcem. Najväčším šialenstvom, ktoré som jedol, bol had – štrkáč. Keby som k nemu nemal veeeeľa zemiakov, umrel by som od hladu.

Ak by vás chcel niekto potešiť chutným darčekom, čo by to malo byť?
Najväčšiu radosť mi vždy urobí, keď mi niekto prinesie ochutnať niečo, čo sám navaril alebo upiekol. Potešia ma aj zaváraniny a domáce produkty, paradajky, papriky, patizóny, cukiny. To sú darčeky, z ktorých mam radosť.

Čo zo svojich aktuálnych pracovných aktivít by ste rád vyzdvihol?
Momentálne ma najviac zamestnáva projekt Preteky lezúňov. Robíme ho s agentúrou Delta production v trinástich mestách Slovenska a v 5 mestách Českej republiky. Teším sa na letné mesiace, keď ma čaká množstvo letných akcií. Moderovať pod holým nebom je pre mňa veľmi prijemné.

Viac informácií o Richardovi Vrablecovi nájdete na jeho webovej stránke www.zabavac.sk.

Pre Menučka.sk sa s Richardom Vrablecom porozprával aj Ondrej Slašťan. Pozrite si video plné dobrej nálady a energie.

Zdroj foto: richardvrablec.sk/press

Odporúčame vám náš darčekový obchod: