Tento október bude obľúbené gastronomické podujatie Bratislavské gurmánske dni 2024 trvať v reštauráciách až 7 dní namiesto pôvodných 3. Na pestrý program sa môžete tešiť od 19. do 26. októbra.
„Vďaka Gurmán Festom v Bratislave a Košiciach sme za 12 rokov usporadúvania vytvorili tradíciu kvalitnej gastronómie pre ľudí, kde mohli spoznať tie najlepšie reštaurácie a kuchárov Slovenska. Cez množstvo workshopov a prezentácií mohli zasa objaviť nové trendy v stravovaní a novinky z produkcie slovenských farmárov,“ hovoria organizátori Bratislavských gurmánskych dní (BDG). Ich nadšenie, entuziazmus a láska ku gastronómii sa prejavia aj tento rok – Bratislavské gurmánske dni sa začnú už čoskoro.
Bratislavské gurmánske 2024 dni budú trvať týždeň
Bratislavské gurmánske dni 2024 priberajú do programu aj ďalšie aktivity a akcie, ktoré organizuje bedeker Gurmán na Slovensku pod záštitou vydavateľa Ladislava Nackina. Preto potrvajú až týždeň namiesto pôvodných 3 dní.
Program BDG sa tento rok rozšíri aj o kultúrne a edukačné podujatia. Pomôže tak vytvoriť priestor pre návštevníkov mesta, ktorí pricestujú účelne za gastroturistikou, ale aj pre bežných turistov, čo si chcú z návštevy Bratislavy odniesť pekný gastronomický zážitok.
„Cieľom je v spolupráci s Bratislava Tourist Board zamerať sa prevažne na slovenských občanov a predstaviť im Bratislavu v inom spektre a možno aj cez gastronómiu a kultúru im oprášiť staré dobré časy,“ dodávajú organizátori.
Ako budú Bratislavské gurmánske dni 2024 fungovať?
Bratislavské gurmánske dni 2024 ponúknu fanúšikom dobrého jedla, výborných vín a kvalitnej kávy dokopy až 9 dní gurmánskych zážitkov pri degustáciách vo vybraných reštauráciách, kaviarňach a vinotékach celej Bratislavy.
Festival bude prebiehať tak, že si hostia môžu vybrať z bohatej dennej ponuky viacerých podujatí a eventov. Zmienené prevádzky pre nich pripravia špeciálne festivalové menu so svojimi špecialitami a ponuky degustácií, ktoré budú skutočne výnimočné. Pre držiteľov tzv. Gurmánskeho pasu budú už tradične za zvýhodnené ceny. Dané degustácie je možné vychutnať si aj bez pasu, ale potom nie je možné uplatniť si spomínané zvýhodnené ceny.
Gurmánsky pas si môžu hostia stiahnuť ZADARMO na stránke festivalu a uložiť si ho v mobile. Tento pas oprávňuje držiteľa využiť množstvo zliav počas celého festivalu vo všetkých zúčastnených podnikoch a na väčšine sprievodných akcií.
PONUKA REŠTAURÁCIÍ od 19. – 26. októbra 2024:
Ponuka sa skladá vždy z 3-chodového menu. Minimálne jedno jedlo bude ctiť tradície z oblasti Prešporka. Menu bude v ponuke každý deň počas trvania festivalu v dni, keď je reštaurácia otvorená a bude samostatne vytlačené a prezentované hosťom. Táto degustácia bude cenovo zvýhodnená pre držiteľov Gurmán pasov zľavou 10 %.
Zoznam reštaurácií – Bratislavské gurmánske dni 2024:
- APOLKA Restaurant
- CLOUD reštaurácia Hotel Double Tree Hilton
- Brasserie La Marine
- Otto bistro
- Cozy Coza
- Dolnozemská krčma
- Zylinder
- Reštaurácia pri kaplnke – Vajnory
- Bistric – Záhorská Bystrica
- Xenas kitchen – Devínska Nová Ves
- Reštaurácia Pri Mlyne – Lozorno
PONUKA VINOTÉK:
Čakať na vás budú špeciálne a tematické degustácie so „záhryzom“ niečoho dobrého. Degustácie bude lacnejšia pre držiteľov Gurmán pasov – zľava 15 %.
Zoznam vinoték:
- Portofino Winebar & Pasta
- Vínimka by Provino
- Wine Bar & Tapas by Provino
- Mäd natural wine bar
- Vinotéka pri Modrom kostolíku
- Národný salón vín
PONUKA KAVIARNÍ:
Špeciálne kaviarenské menu – to je kávička v kombinácii s koláčikom či limonádou. Menu bude v ponuke každý deň počas trvania festivalu. Samozrejme iba počas otváracích hodín kaviarní. Degustácia bude pre držiteľov Gurmán pasov lacnejšia o 15 %.
Zoznam kaviarní:
- LOT Coffee
- BLACK coffee
- TWO ZEBRAS
- Goriffee
- Triple five coffee
- Kafe Lampy
Sprievodné akcie BGD 2024
17. október 2024 – Otváracia večera BGD v Reštaurácii Pri Mlyne v Lozorne
V rámci programu „Hviezdy v Bratislave“ privíta o 19:00 hod. Reštaurácia Pri Mlyne v Lozorne známeho rakúskeho šéfkuchára Maxa Stiegela, oceneného 1 Michelinskou hviezdou. Jeho 5-chodové menu bude zamerané na suroviny z Malých Karpát a Dolného Rakúska, konkrétne z okolia Neusiedlerského jazera.
- Cena menu je 109 € + 15 € voliteľný alko/nealko pairing. Zľava pre držiteľov Gurmán pasov je 10 €.
- Rezervácie na: nikol@primlyne.sk (+421 903 343 453)
21. október 2024 – Back to the Roots by Enrico Bartolini
Charizmatický Talian Enrico Bartolini, 3-násobný držiteľ Michelinskej hviezdy, zavíta do Kaštieľa Pálffy so svojou šou Back to the Roots II. Kulinársky zážitok v podobe 5-chodového degustačného menu bude doplnený párovaním vín zo slovenského vinárstva VIAJUR. Nenechajte si ujsť jedinečnú príležitosť ochutnať svetovú zážitkovú gastronómiu.
- Rezervácie na: booking@kastielpalffy.sk
22. október 2024 – Súťaž cukrárov o Korunovačný dezert Bratislavy 2025
Súťaže sa môže zúčastniť každý vyučený cukrár, majiteľ cukrárne alebo hobby cukrár. Súťažný dezert môže byť vo forme torty, zákusku, alebo rolády. Víťazný dezert bude počas celého roka promovaný ako Korunovačný dezert Bratislavy. Predsedom odbornej poroty je Jozefína Zaukolcová – viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov.
23. október 2024 – Zážitkový kurz varenia (domáca pizza a cestoviny)
V prestížnej Škole varenia vo Sv. Jure so známym talianskym šéfkuchárom Massimom Attanasiom, ktorého Massimo Ristorante je veľmi obľúbenou reštauráciou. Prihlásiť na kurz sa môžete na TOMTO ODKAZE »
- Zľava pre držiteľov pasu je 9 €.
24. a 25. október – Spoznaj a otestuj KIA
13:00 -18:00 hod. Predvádzacie jazdy v Auparku v showroome SlovaKIA auto – využite príležitosť spoznať a otestovať KIA auto a získať aj s darček v podobe nápoja prosecco.
25.október 2024 – Grand Tasting Event
19:00 hod. – Radisson Blu Carlton
V ďalšom pokračovaní tejto skvelej akcie someliér Adam Greksa predstaví svetové vína, ktoré spáruje s menu pripraveným šéfkuchárom Michalom Hečkom. 8 svetových vín v sprievode 8 chodov.
- Cena 179 €, zľava pre držiteľov Gurmán pasov je 18 €.
- Pozrieť si menu a vínnu kartu a následne objednať lístky môžete tu: www.societe.sk
Každý deň počas trvania podujatia budú prebiehať aj historické prehliadky Bratislavy na tému gastronomickej histórie mesta. Zakončíte ich pohárom vínka. Zároveň bude ponúkať Národný salón vín Slovenska špeciálne degustácie víťazov a šampiónov spomedzi slovenských vín.
sledujte nás na sociálnych sieťach:zdieľať tento článok na: