Čo je viac ako lokálne jedlá uvarené z čerstvých surovín? No predsa lokálne jedlá, ktoré zohľadňujú sezónnosť potravín. Poďte s nami ochutnať jarné menu do Apolka Restaurant na Súkenickej 4 v Bratislave.
V moderne zariadených priestoroch si môžete pravidelne dopriať denné obedové menu, vynikajúce večere, kávu zo slovenskej pražiarne Be:Café a víno z premyslene vystavanej vínnej karty. Teraz v Apolka Restaurant svoju ponuku ešte vylepšili.
Ochutnajte vyladené jarné menu
Apolka je reštaurácia, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti centra mesta a jej interiér kombinuje historický šarm s modernými prvkami. „Sme hrdí na náš elegantný a príjemný priestor, ktorý je vhodný pre neformálne stretnutia aj pre osobné oslavy. Našim cieľom je poskytovať zákazníkom výnimočný gastronomický zážitok so sezónnou ponukou kvalitných jedál a nápojov a pocitom ako doma,“ prezradil nám manažér reštaurácie Marek Kupec.
Sezónnosť sa im darí do jedál zakomponovať od začiatku. Teraz sa rozhodli ponúkať špeciálne jarné menu, ktoré budú podávať len obmedzený čas. Vychutnať si ho môžete v modernom interiéri, no od tohto týždňa ja na príjemnej exteriérovej terase.
„Naša kuchyňa je špecifická svojou snahou zachovať tradície miestnej prešporskej kuchyne a zároveň ju prezentovať v modernom šate. Ponúkame jedlá, ktoré sú pripravené s láskou k detailom a používame kvalitné sezónne suroviny, ktoré často pochádzajú od lokálnych dodávateľov.“
Apolka Restaurant – ich denné menu na jeden klik
Skvelou správou je, že okrem aktuálneho jarného à la carte menu ponúka Apolka aj pravidelné denné menu. To môžete nájsť každý deň medzi našimi klientmi na portáli menucka.sk/apolka.
Ľahko si tak viete pozrieť ponuku denného obedového menu, ktoré Apolka ponúka. Konkrétne vždy od utorka do piatku v čase od 11:00 do 14:00 hod. Blízko centra Bratislavy na Súkenníckej 4 si s tak napríklad s kolegami alebo business partnermi viete dopriať výborné menu z kvalitných surovín v hodnote 11,90 €.
„Takisto ku klasickému à la carte menu tvoríme tzv. týždenný špeciál. Zvyčajne sú to 2 špeciálne jedlá (mäsité a vegetariánske) ako doplnok ku klasickému lístku, ktoré je v ponuke len na pár dní. Tam si šéfkuchár Peter Kysucký so svojím tímom skúša a testuje obľúbenosť a záujem hostí.“
Apolka Restaurant privíta aj detských hostí
Práve od rôznorodosti ponuky sa podľa Mareka Kupca odvíja aj to, akých ľudí v Apolke počas dňa stretnete. „V čase obeda nás obľubuje klientela pre svoje biznis stretnutia, keďže ponúkame kvalitné 2-chodové obedové menu za veľmi férovú cenu. Na večer sú to často väčšie firemné stretnutia alebo romantické páry. A cez víkendy nás navštevujú rodinky s deťmi, keďže ponúkame aj detské menu.“
To, že Apolka Restaurant rada privíta aj detských hostí je jasné už na prvý pohľad. Jej súčasťou bude čoskoro aj detské ihrisko pre malých nezbedníkov. Ak si tu chcete posedieť dlhšie a stráviť tu oddychový čas pri rozhovore s priateľmi, poteší vás aj výberová káva Be:Café.
„Kávu nám pražia na Slovensku, v Lietavskej Lúčke. Má príjemné tóny horkej čokolády a orieškov. Naši hostia si ju zvyknú dať aj viackrát počas jednej návštevy. Hrdo ponúkame aj čapované pivo ERB, pretože aj ich poctivá práca je zárukou vysokej kvality,“ dodal Marek Kupec.
Už sme raz mali tú česť predstaviť vám koncept Apolka Restaurant. Pripomeňte si s nami, prečo stojí za to túto bratislavskú reštauráciu navštíviť »
Ocenil ich Gurmán na Slovensku
Osobne sme mali šancu vyskúšať, že pri príprave jedál naozaj kladú dôraz na detail, rešpektujú tradície, no zároveň im nechýba odvaha experimentovať. Do otvorenia reštaurácie sa v polovici decembra 2023 pustili s veľkým elánom a sú presvedčení o tom, že kvalita je dôležitejšia ako kvantita.
Preto si Apolka Restaurant rýchlo našla svojich stálych klientov a všimol si ju aj prestížny bedeker Gurmán na Slovensku. Ten Apolka Restaurant v novom vydaní zaradil medzi TOP reštaurácie v Bratislavskom kraji v kategórii Tematické reštaurácie.
„Z tejto reštaurácie sa vykľula prešporská kuchyňa v modernom šate s dôrazom na tradičné recepty a suroviny, ale so štipkou fantázie a inovatívnosti. Kuchyňa to zvládla výborne a jedlá sú veľmi chutné,“ vybrali sme z hodnotenia nového vydania Gurmán na Slovensku, ktoré ešte vonia čerstvým papierom z tlačiarne.
Jarné menu, príjemná exteriérová terasa a teraz už aj umiestnenie v najprestížnejšom slovenskom bedekri reštaurácií – to sú jasné pozvánky do Apolka Restaurant na Súkenickej 4. Pri troche šťastia sa tam (napríklad počas obeda) uvidíme :)
sledujte nás na sociálnych sieťach:zdieľať tento článok na: