APOLKA Restaurant: Objavte tradičné prešporské chute oblečené v novom šate

483
APOLKA Restuarant Zimný festival jedla
foto: APOLKA Restaurant

V moderne zariadených priestoroch si môžete pravidelne dopriať denné obedové menu, vynikajúce večere, kávu zo slovenskej pražiarne a víno z premyslene vystavanej vínnej karty. To všetko ponúka APOLKA Restaurant, novootvorená bratislavská reštaurácia, ktorá je zároveň aj nováčikom na podujatí Zimný festival jedla 2024.

Synonymum kvality, chutí a tradičných jedál pripravených na moderný spôsob. Na Súkenníckej 4 v Bratislave máte každý deň šancu vyskúšať nový koncept APOLKA Restaurant, ktorý majitelia otvorili koncom minulého roka. Sú aktívni a majú drive – preto sa zapojili do Zimného festivalu jedla a stali sa aj našimi novými klientmi.

O čom je koncept reštaurácie APOLKA?

“S hrdosťou predstavujeme vynovenú prešporskú kuchyňu, kde sa slovenská kulinárska dedičnosť stretáva s inovatívnymi gastronomickými prístupmi,” predstavujú majitelia reštauráciu APOLKA na ich hlavnej webovej stránke.

Mali sme šancu vyskúšať, že pri príprave jedál naozaj kladú dôraz na detail, rešpektujú tradície, no zároveň im nechýba odvaha experimentovať. Do otvorenia reštaurácie sa pustili s veľkým elánom a sú presvedčení o tom, že kvalita je dôležitejšia ako kvantita, preto si APOLKA rýchlo nájde svojich stálych klientov.

APOLKA menu
foto: APOLKA Restaurant

Ak sa do podniku vyberiete autom, pohodlne zaparkujte na ich vyhradených miestach, prípadne vo dvore Apollo Klubu a na ulici Súkennícka / Valchárska podľa pravidiel PAAS.

Stavili na kvalitu a lokálnosť

Sústredia sa predovšetkým na využitie lokálnych, čerstvých surovín, ktoré sú kľúčom k autentickým, no súčasne moderným chuťovým zážitkom. Svoje menu citlivo vyskladali tak, aby rešpektovalo slovenské tradície z okolia Bratislavy. Zároveň sa však chcú vyrovnať konkurencii, preto jedlá preobliekli do moderného šatu, pridali k nim zaujímavé a trendy ingrediencie a servírujú ich tak pekne, že vám to zoberie dych.

A tak v ponuke APOLKA reštaurácie nájdete klasický hovädzí vývar, ale aj polievku z topinamburu. Môžete si dopriať výborne pripravený hovädzí bok, ale zároveň sa môžete nechať prekvapiť plnou rybacou chuťou grilovaného sivoňa so zemiakovou espumou. V à la carte nájdete zopár stálych jedál, ktoré odrážajú sezónnosť potravín a ich receptúry sú vyladené do detailov.

Neviete, čo je espuma? Tento a oveľa viac pojmov zo sveta gastronómie sme vysvetlili v našom Veľkom kuchárskom slovníku »

APOLKA Restaurant
foto: APOLKA Restaurant

“Pripravíme vám skvelú kávu zo slovenskej pražiarne, imunitou nabité ovocné šťavy či poctivé domáce limonády. Máme pre vás aj tematicky ladenú vínnu kartu. To všetko preto, aby ste sa u nás cítili ako doma a radi sa k nám vracali.”

APOLKA Restaurant – ich denné menu na jeden klik

Skvelou správou je, že okrem à la carte menu ponúka APOLKA aj pravidelné denné menu. To môžete nájsť každý deň medzi našimi klientmi na portáli menucka.sk/apolka-restaurant.

Uložte si link – na jeden klik si tak viete pozrieť ponuku denného obedového menu, ktoré APOLKA ponúka. Konkrétne vždy od utorka do štvrtka v čase od 11:00 do 14:00 hod. Blízko centra Bratislavy na Súkenníckej 4 si s tak napríklad s kolegami alebo business partnermi viete dopriať výborné menu z kvalitných surovín v hodnote 11,90 €.

APOLKA Restaurant denné menu
foto: Menucka.sk

Zimný festival jedla, to je menu plné sezónnych chutí

Krátko po otvorení sa APOLKA a jej majitelia, manažéri a kuchári rozhodli zapojiť aj do krásneho podujatia Zimný festival jedla. O tom, že Zimný festival jedla je pre skutočných milovníkov gastronómie svedčí jeho 10 predchádzajúcich ročníkov. Ale najmä počet reštaurácií, ktoré sa tento rok zapojili.

Gurmán na Slovensku pre vás vybral rekordných 44 zaujímavých reštaurácií. Medzi nimi je niekoľko nováčikov, ku ktorým patrí aj APOLKA Restaurant. Na čo sa môžete tešiť v dňoch medzi 13. januárom a 25. februárom?

APOLKA Restaurant Zimný festival jedla
foto: ZFJ

Festivalové menu (35 €):

  • Krémová polievka z topinamburu, nakladané orechy, hruška
  • Hovädzie líčka, celozrnná tarhoňa na víne, šalotka, pór, pažítka
  • Jablkový tart, biela čokoláda
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie