Tím bistra & lounge Babetta KGP na Werferovej 6 v Košiciach už pravidelne pripravuje pre svojich hostí gurmánsky zážitok v podobe degustačnej večere. Častokrát sa do príprav zapájajú zaujímaví hostia, napríklad Andrej Syč z ECK reštaurácie v Bratislave, alebo Árpad Bakcsy – šéfkuchár z Budapešti, ktorý je zároveň aj fotograf pre Michelin Guide.
Pracujú tiež s lokálnymi slovenskými dodávateľmi surovín, ktorí dbajú na udržateľnosť a tvoria svoje produkty s vášňou pre remeslo:
- chlebík – pekáreň Kromka Košice
- párky a iné údeniny – Anton Kollár – Mäsiarstvo Tony
- vajcia od šťastných sliepočiek – MVDr. Vladimír Pavúk, farma Kapušany
- hovädzie mäso a výrobky z neho – Krava & Company, Vranov nad Topľou
- divina – poľovné združenie Dvoršok, Banská Bystrica
- mikrobylinky – Martin Leško, Lipany
„Náš tím je už po letných dovolenkách opäť kompletný a my môžeme pokračovať v organizácii našich pravidelných gurmánskych večerí. Najbližšia sa bude konať 27.septembra o 18.00, na ktorú Vás srdečne pozývame.“ pozýva majiteľka bistra Babetta KGP Ivana Lengová. Témou eventu bude nastupujúca jeseň a dary prírody tohto ročného obdobia, ktoré pretavia do 7-chodového degustačného menu:
- chlebík, parfait z hríbov, hľuzovkový med
- pstruh, kaviár, lieskové orechy, cvikla, cmar, vločky čiernej soli
- krém z dubákov, hľuzovka, petržlenová vňať
- kačka, kapucínka, zelené jablko
- jeleň, konfitovaný cesnak, presovaný kaleráb, sous vide mrkva, slama, pažítka
- čokoláda, arónia, višne
- perník, ďatle, tonka fazuľa, rakytník, karamel, hruška
K jednotlivým chodom si pre hostí v spolupráci s Felix Wines a p. Vladimírom Čuchranom pripravili párovanie s vínom. A tentokrát budú mať aj novinku – nealko párovanie :)
Rezervovať si miesta je možné mailom alebo telefonicky na babettakgp@ gmail.com, +421 918 740 987 alebo cez online rezerváciu.
sledujte nás na sociálnych sieťach:zdieľať tento článok na: