pondelok, august 26, 2019

Najnovšie články

Aroma festival Trencin 2019

Druhý ročník Festivalu vôní, chutí a zážitkov ARÓMA prinesie do Trenčína to najlepšie zo...

 Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v centre mesta Trenčín – pri Dome armády (Posádkový klub). Na...
crazy culinary:

Majitelia reštaurácie Crazy Culinary: Svadobné menu sme si naplánovali sami

Bistro Crazy Culinary v Žiline má dôvod nielen pripravovať oslavy, ale aj oslavovať. Šéfkuchár Michal a jeho najväčšia podpora a pravá ruka Alexandra si prednedávnom povedali svoje áno. Nám prezradili, aké...
gastrolove:

(ne)učebnici Gastrolove by mal dať šancu každý, kto sa zaoberá gastronómiou

Či už vo voľnom čase alebo profesionálne - kniha od Simony Budinskej mu bude mať čo ponúknuť. Prečítajte si recenziu na knihu, ktorá je určená všetkým so slabosťou pre dobré jedlo...
reštaurácia Nolla:

Reštaurácia Nolla v Helsinkách je inšpiráciou celému svetu. Funguje totiž zero waste spôsobom

Food waste alebo po našom plytvanie jedlom je jedným z najväčších ekologických (aj ekonomických) problémov súčasnosti. Priemerná reštaurácia vyhodí ročné stovky kilogramov jedla (!), ktoré by mohlo byť zúžitkované oveľa efektívnejším...
história hranoliek:

História hranoliek: odkiaľ skutočne pochádza táto zemiaková pochúťka?

Myslíte si, že podľa anglického názvu, v ktorom majú hranolky prívlastok "francúzske", musia automaticky pochádzať z krajiny galského kohúta? História hranoliek siaha oveľa ďalej a nemusí to byť len na územie...
Gurmán Award 2019 - najlepšie reštaurácie, šéfkuchári, vinári, someliéri

Najlepší kuchár je Tomáš Lysý, najlepšie reštaurácie sú Sissi, Gašperov mlyn a UFO watch.taste.groove

Na slávnostnom  večeri  Gurmán Award v Bratislave v nedeľu 30.6.2019 odovzdávali odborné  ocenenia v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci s odbornými hodnotiteľmi už 16 rokov.  Slovenský zväz...
Martina Valachová:

Martina Valachová: Ráno je múdrejšie večerať. Nájdete chybu v nadpise?

Martina Valachová je človek, ktorého je potrebné poznať, keď chcete pochopiť presný obsah toho, čo vám hovorí. Ak nepoznáte jej myšlienkové toky, môže sa vám veľmi ľahko stať, že posúdite odpoveď...
promočné menu:

Promočné menu by malo byť špeciálne. Tieto reštaurácie sa vám postarajú o jedinečný zážitok

Promócie sú len raz alebo dvakrát za život a rozhodne je to jedna z udalostí, ktorú chceme osláviť. Dlhoočakávaný deň, keď si po rokoch štúdia prevezmeme vytúžený diplom, si zaslúži vynikajúce...
Jana Bačová:

Naturopatická poradkyňa Jana Bačová: Nielen strava a živiny, ale aj osobné príbehy ovplyvňujú ľudské...

"Snažím sa celostným prístupom vnímať aj individuálny životný príbeh klienta a postupne otvárať komunikáciu ohľadom osobných blokov," začala svoje rozprávanie sympatická Janka Bačová, majiteľka spoločnosti Benevita. Mama...
Juraj Struhár:

Šéfkuchár z kaštieľa Juraj Struhár: Na Pikniku v meste vás čaká vynikajúca špecialita

Ako kuchár pracoval na Slovensku, ale aj v Anglicku, Škótsku či Taliansku.  Juraj sa postupne dostal až na miesto šéfkuchára, dnes vypracováva koncepty kuchýň reštaurácií a ich menu. Aktuálne pôsobí ako externý...
Daniel Hrivňák:

Drsný šéfkuchár s iskrou v oku Daniel Hrivňák: Starnutie je v gastronómii veľkou výhodou

Daniela Hrivňáka mnohí  poznajú predovšetkým z rannej televíznej relácie Teleráno, kde už dlhší čas pôsobí ako kuchár, aktuálne vo dvojici s kolegyňou Mimi. Zároveň je jedným z najmladších, ak nie vôbec najmladší executive chef...
kuchynské doplnky

Štýlové doplnky, ktoré nesmú chýbať v žiadnom podniku

Vždy nám padne dobre, keď sa o nás niekto stará a zaujíma sa o naše potreby. Keď sa vyberieme do baru alebo kaviarne, profesionálne nám pripravia a naservírujú obľúbené nápoje, zatiaľ čo my si užívame...
Café Hygge:

Café Hygge priniesla do Púchova kúsok severskej útulnosti

Zariadenie v štýle, ktorého prvotným cieľom je útulnosť a pohodlie. To si zvolil pre svoju kaviarničku Matej Brnka, majiteľ a manažér príjemného púchovského konceptu Café Hygge. Keď...
Jordi's Chocolate:

Monika Kleinová z LiMMaD Jordi’s Chocolate: Výrobný proces čokolády je neopakovateľný zážitok

"Chcem ukázať ľuďom, že dať si kúsok pravej čokolády nie je hriech, ale zdravý pôžitok," začala svoje rozprávanie Monika Kleinová, ktorá sa venuje dovozu a predaju kvalitnej českej čokolády Jordi's Chocolate....
bryndza:

Kombinácie od Martina Pyca Rauscha: bryndza ako ju nepoznáte

Slovenská bryndza by mala byť súčasťou každého zdravého jedálnička. Každý gram liptovskej bryndze obsahuje prospešné mikroorganizmy, vápnik, ktorý podporuje normálny energetický metabolizmus a ďalšie zdraviu prospešné zložky. Bryndza...
Food Fest Trnava street food trnava

Blíži sa obľúbený FOOD FEST v Trnave. Tretie pokračovanie plné super jedla aj zábavy...

V poradí už tretie pokračovanie obľúbeného FOOD FEST-u Trnava sa uskutoční na prelome mája a júna na novom mieste – pred Nákupným centrom CITY ARENA. Všetkých milovníkov pouličných špecialít v duchu...
ALEJ Bojnice

Reštaurácia ALEJ Bojnice vás pozýva do kuchyne. Doslova!

Turistom aj domácim Bojničanom každý deň ponúkajú poctivé jedlá pripravené s láskou. Sú presvedčení o tom, že v jednoduchosti je krása a darí sa im o tom presviedčať aj svojich zákazníkov....
zdražovanie chleba:

Slovenskí pekári čelia neprimeranému cenovému tlaku aj po zrušení osobitného odvodu

Napriek skutočnosti, že Národná rada SR prijala zákon o zrušení osobitného odvodu, ktorý mal pôvodne zaťažiť predovšetkým veľké obchodné reťazce, slovenskí pekári sa pri vyjednávaní o odbytových cenách nestretávajú s pochopením. Kým postupne dochádza...
JUMP STREET:

JUMP STREET v Bratislave je jedno z najmodernejších burgerbistier na Slovensku

Pokiaľ by ste radi vyskúšali niečo netradičné s nádychom skutočného luxusu, zamierte do pomerne čerstvého a chrumkavého bratislavského konceptu JUMP STREET. V srdci Bratislavy, priamo na Šafárikovom...

Blíži sa Festival PO NAŠOM! Prezentovať bude myšlienku udržateľnosti očami detí

PO NAŠOM! – udržateľnosť očami detí: Aj deti majú čo povedať k téme udržateľnosti Zeme. Aj preto vznikol prvý ročník detského festivalu, v rámci ktorého môžu deti vyjadriť svoj postoj k...

Rozhovory

Martina Valachová: Ráno je múdrejšie večerať. Nájdete chybu v nadpise?

Martina Valachová:
Martina Valachová je človek, ktorého je potrebné poznať, keď chcete pochopiť presný obsah toho, čo vám hovorí. Ak nepoznáte jej myšlienkové...

Šéfkuchár z kaštieľa Juraj Struhár: Na Pikniku v meste vás čaká...

Juraj Struhár:
Ako kuchár pracoval na Slovensku, ale aj v Anglicku, Škótsku či Taliansku.  Juraj sa postupne dostal až na miesto šéfkuchára, dnes vypracováva...

Drsný šéfkuchár s iskrou v oku Daniel Hrivňák: Starnutie je v gastronómii veľkou...

Daniel Hrivňák:
Daniela Hrivňáka mnohí  poznajú predovšetkým z rannej televíznej relácie Teleráno, kde už dlhší čas pôsobí ako kuchár, aktuálne vo dvojici s kolegyňou Mimi....

Monika Kleinová z LiMMaD Jordi’s Chocolate: Výrobný proces čokolády je neopakovateľný...

Jordi's Chocolate:
"Chcem ukázať ľuďom, že dať si kúsok pravej čokolády nie je hriech, ale zdravý pôžitok," začala svoje rozprávanie Monika Kleinová, ktorá...

Simona Budinská z portálu Kávičkári: Gastronómia je láska, ktorú sa snažíme...

Simona Budinská:
O portáli Kávičkari.sk ste už zrejme počuli. Jeho zakladateľka, šéfredaktorka a duša projektu Simona Budinská nosí v srdci nielen kvalitnú kávu....

Príbeh Anteho Tomića: Nebojte sa experimentovať

V našom magazíne radi poskytujeme priestor talentovaným ľuďom z gastronomickej oblasti. Tentokrát sme sa rozhodli pre trochu netradičnejší formát a nechali...

Profi gastro

gastrolove:
Či už vo voľnom čase alebo profesionálne - kniha od Simony Budinskej mu bude mať čo ponúknuť. Prečítajte si recenziu na knihu, ktorá je určená všetkým so slabosťou pre dobré jedlo a krásne podniky s dušou. Podstatná je láska, ktorá je pre prácu v gastronómii tou najdôležitejšou esenciou. Simone Budinskej z portálu...
reštaurácia Nolla:
Food waste alebo po našom plytvanie jedlom je jedným z najväčších ekologických (aj ekonomických) problémov súčasnosti. Priemerná reštaurácia vyhodí ročné stovky kilogramov jedla (!), ktoré by mohlo byť zúžitkované oveľa efektívnejším spôsobom. Tento problém dlhodobo trápil aj Carlosa, Luku a Alberta - troch priateľov a zároveň šéfkuchárov špičkovej kvality, ktorí sa remeslu...
Gurmán Award 2019 - najlepšie reštaurácie, šéfkuchári, vinári, someliéri
Na slávnostnom  večeri  Gurmán Award v Bratislave v nedeľu 30.6.2019 odovzdávali odborné  ocenenia v gastronómii, ktoré udeľuje gastronomický sprievodca Gurmán na Slovensku v spolupráci s odbornými hodnotiteľmi už 16 rokov.  Slovenský zväz kuchárov a cukrárov, Asociácia someliérov Slovenskej republiky a Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku a hodnotitelia z radov samotných šéfkuchárov určili za kuchára roka Tomáša Lysého z reštaurácie Iasai v Bratislave,...
Daniel Hrivňák:
Daniela Hrivňáka mnohí  poznajú predovšetkým z rannej televíznej relácie Teleráno, kde už dlhší čas pôsobí ako kuchár, aktuálne vo dvojici s kolegyňou Mimi. Zároveň je jedným z najmladších, ak nie vôbec najmladší executive chef na Slovensku. Pre Menučka.sk pripravila rozhovor s Danielom Hrivňákom Alexandra Štullerová, zakladateľka a organizátorka projektu Piknik v meste.
kuchynské doplnky
Vždy nám padne dobre, keď sa o nás niekto stará a zaujíma sa o naše potreby. Keď sa vyberieme do baru alebo kaviarne, profesionálne nám pripravia a naservírujú obľúbené nápoje, zatiaľ čo my si užívame jeden druhého v príjemnom prostredí podniku. Čím štýlovejšie doplnky v ňom nájdeme, tým radšej ho budeme navštevovať. Bez doplnkov to v kaviarni nejde

Najnovšie články

Aroma festival Trencin 2019

Druhý ročník Festivalu vôní, chutí a zážitkov ARÓMA prinesie do Trenčína to najlepšie zo...

 Nadšenci lahodných jedál a kvalitných nápojov sa už 6. - 7. septembra 2019 môžu tešiť na Festival Aróma, ktorý sa uskutoční v...
crazy culinary:

Majitelia reštaurácie Crazy Culinary: Svadobné menu sme si naplánovali sami

Bistro Crazy Culinary v Žiline má dôvod nielen pripravovať oslavy, ale aj oslavovať. Šéfkuchár Michal a jeho najväčšia podpora a pravá...
gastrolove:

(ne)učebnici Gastrolove by mal dať šancu každý, kto sa zaoberá gastronómiou

Či už vo voľnom čase alebo profesionálne - kniha od Simony Budinskej mu bude mať čo ponúknuť. Prečítajte si recenziu na...
reštaurácia Nolla:

Reštaurácia Nolla v Helsinkách je inšpiráciou celému svetu. Funguje totiž zero waste spôsobom

Food waste alebo po našom plytvanie jedlom je jedným z najväčších ekologických (aj ekonomických) problémov súčasnosti. Priemerná reštaurácia vyhodí ročné stovky...
história hranoliek:

História hranoliek: odkiaľ skutočne pochádza táto zemiaková pochúťka?

Myslíte si, že podľa anglického názvu, v ktorom majú hranolky prívlastok "francúzske", musia automaticky pochádzať z krajiny galského kohúta? História hranoliek...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá