Najnovšie články

Zuzana Marková rozhovor o vzťahoch a jedle

Zuzana Marková radí ľuďom vo vzťahoch a sexe: Aj spoločné varenie posilňuje túžbu po...

Zuzana Marková je človek, z ktorého srší empatia a schopnosť porozumieť druhým. Preto sa aj vo svojej profesii vydala touto cestou. Z právničky pôsobiacej v korporáte a parlamente sa stala vzťahová poradkyňa...
Zimný festival jedla Hotel Panorama Resort

Zimný festival jedla v Hotel Panorama**** na Štrbskom Plese (ponuka)

Zimný festival jedla je v plnom prúde. Vo fantastických slovenských reštauráciách si môžete ešte do 23. februára objednať troj- alebo štvorchodové degustačné menu plné sýtych zimných chutí. Pozrite sa, čo si pre...
Slovenská pivná korunka 2025 (2)

Slovenská pivná korunka 2025 otvára registráciu pre najväčší počet pivných štýlov v histórii

Degustačná súťaž Slovenská pivná korunka 2025 spustila registráciu pre slovenských výrobcov piva. Vyhlasovateľom prestížneho ocenenia je Slovenské združenie výrobcov piva a sladu a generálnym partnerom súťaže je spoločnosť Anton Paar.
Koliba na Vŕšku ZFJ 2025

Koliba na Vŕšku v Bytči nás milo prekvapila. Ako nám chutilo na Zimnom festivale...

Bytčianska reštaurácia Koliba na Vŕšku sa zapojila do Zimného festivalu jedla a pripravila trojchodové menu, ktoré odráža tradičné chute našich predkov v modernom a dokonale vyváženom prevedení. Kombinácia diviny, sezónnej zeleniny a...
netypické francúzske dezerty

Francúzske dezerty, ktoré inde nenájdete: Čo musíte ochutnať vo Francúzsku?

Pain au chocolat, croissant, millefeuille, éclair, madeleine či makrónky. Niektoré francúzske dezerty sú také populárne, že ich nájdete v pekárňach a cukrárňach po celom svete. No existujú aj menej známe francúzske lahôdky,...
KERN nová reštaurácia v Bratislave

KERN restaurant: Nový gastronomický klenot bratislavskej Rače

Bratislavská časť Rača je známa svojou vinárskou tradíciou a špecifickým historickým šarmom, ktorý sa dokázal výborne zladiť s modernými prvkami. Teraz sa môže pochváliť aj novým klenotom na gastronomickej mape, Rači pribudla...
DOCK7 a nový CEO Medusa Group Michal Chudík

Medusa Group predstavila koncept DOCK7, boli sme pri tom. Gastroskupinu povedie nový CEO

Medusa Group, najväčšia gastronomická skupina na Slovensku, prinesie už 1. marca 2025 na trh nový koncept DOCK7. Pôjde o prevádzku, ktorá bude zároveň reštauráciou aj pivovarom a bude situovaná na nábreží Dunaja...
Valentínske menu 2025

Valentínske menu 2025: Zažite romantiku v slovenských reštauráciách (prehľad)

Stalo sa už príjemnou tradíciou, že reštaurácie na Valentína (a najbližší víkend k tomuto dátumu) chystajú špeciálnu zaláskovanú ponuku. U nás je zase tradíciou zjednodušiť vám výber romantickej večere tým, že pre...
súťaž menučka nové reštaurácie

SÚŤAŽ: Pomôžte nám objaviť nové slovenské reštaurácie!

Máte vo vašom meste/okolí nový podnik, ktorý nás všetkých chytí za chuťové poháriky? Taký, ktorý si zaslúži, aby o ňom vedeli všetci foodies? Dajte nám o ňom vedieť v novej súťaži na...
valentínske menu promo

Ponúka vaša reštaurácia valentínske menu? Odpromujte ho u nás!

Aby sa vaša reštaurácia odlíšila od konkurencie, ponúkla pridanú hodnotu a získala nových zákazníkov je veľmi dôležité robiť rôzne špeciálne či sezónne ponuky. A keďže o chvíľu je tu Valentín, je najvyšší čas na...
finále Bocuse d'Or 2025

Svetové finále Bocuse d’Or 2025 je pre slovenský tím historickým úspechom

Gastronomický svet sa 26. a 27. januára stretol na najslávnejšej kulinárskej súťaži Bocuse d’Or 2025 vo francúzskom Lyone. Tento rok sa do histórie zapísalo aj Slovensko. Náš tím sa po prvýkrát prebojoval...
Zimný festival jedla Doma u nás

Zimný festival jedla v reštaurácii Doma u nás (ponuka + foto)

Zimný festival jedla je v plnom prúde. Vo fantastických slovenských reštauráciách si môžete ešte takmer mesiac (do 23. februára) objednať troj- alebo štvorchodové degustačné menu plné sýtych zimných chutí.

Zabudnite na drahé kapsule: Ušetrite s domácimi alternatívami pre vašu umývačku riadu

Umývačka riadu šetrí čas – na tom sa zhodneme asi všetci. Avšak jej každodenné používanie môže byť náročné pre vašu peňaženku, najmä ak cena kapsúl neustále stúpa. Našťastie existujú lacnejšie a ekologickejšie...
mrazená zelenina a ovocie (3)

Výhody mrazeného ovocia a zeleniny: Doprajte si v zime vitamíny z mrazničky

Najmä počas zimných mesiacov nám môžu mrazená zelenina a ovocie nahradiť vzácne vitamíny, ktoré by sme inak získali z čerstvých potravín. Nebojte sa vrecka mrazeného hrášku či jahôd - pre vaše zdravie...
rok 2024 Menučka

Rekordná návštevnosť a nové horizonty: Čo nám priniesol rok 2024?

Rok 2024 bol pre náš portál Menučka prelomovým obdobím, ktoré prinieslo viacero významných úspechov a noviniek. Zaspomínajte si s nami na to, aké míľniky sme dosiahli, čo za zlepšenia sme zaviedli a...
TOP Gastro 2024 výsledky Coffee Sheep

Poznáme víťazov TOP Gastro 2024: Zlato si odniesla lokálna pražiareň kávy

Počas uplynulých týždňov mohli spokojní návštevníci hlasovať za svoje obľúbené reštaurácie, kaviarne či čajovne v Trenčianskom kraji. Spoznali sme troch víťazov, zlatú priečku obsadila pražiareň s kaviarňou v centre Trenčína. Pozrite si komplet výsledky...
víno a syr

Víno a syr sú skvelá kombinácia, ale nie pred spaním. Môžu vám spôsobiť nočné...

Ak chcete mať dobrý spánok bez ťaživých snov, vyhnite sa pred spaním kombinácii víno a syr. To tvrdia odborníci, ktorí spojenie alkoholu a mliečnych výrobkov vo večerných hodinách nepovažujú za najlepší nápad....
noma 3.0 reštaurácia Dánsko

Prichádza Noma 3.0: Koncept jednej z najlepších reštaurácií sveta sa má po rokoch zmeniť

Každý, kto miluje svetovú gastronómiu, v posledných rokoch musel naraziť na dánsku reštauráciu Noma. Mnohí tento skvost označujú za najlepšiu reštauráciu sveta, ktorá určuje trendy v gastronómii. Už začiatkom roka 2023 vyhlásili,...
dátum spotreby a dátum minimálnej trvanlivosti

Dátum spotreby a dátum minimálnej trvanlivosti: Dajte pozor, nie je to to isté

Možno ste to dávno vedeli a možno je to pre vás novinka. Dátum spotreby a dátum minimálnej trvanlivosti neznamenajú jednu a tú istú vec. Ak si ich pletiete, radi vám vysvetlíme rozdiel....
Zimný festival jedla 2025 (1)

Zimný festival jedla 2025 si pripravil ocenené reštaurácie (zoznam festivalových menu)

Zimný festival jedla 2025 bude výnimočne príjemný. Už od soboty 11. januára si môžete po celom Slovensku vychutnať zimné menu v podaní fantastických slovenských šéfkuchárov. Výhodou podujatia sú netradičné pokrmy aj férové...

Rozhovory

Zuzana Marková radí ľuďom vo vzťahoch a sexe: Aj spoločné varenie...

Zuzana Marková rozhovor o vzťahoch a jedle
Zuzana Marková je človek, z ktorého srší empatia a schopnosť porozumieť druhým. Preto sa aj vo svojej profesii vydala touto cestou. Z...

Hotelier roka 2023: Poznáme výsledky a mená ocenených, HoReCa oslavuje nový...

Hotelier roka 2023 (1)
Prestížna jesenná HoReCa konferencia, ktorú organizuje Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska (ďalej len AHRS), sa tento rok niesla nielen v znamení oceňovania...

Kariérna poradkyňa Bibiána Čermáková: Jedlo je pre mňa láska na prvý...

Bibiána Čermáková rozhovor
Bibiána Čermáková je koučka a kariérna poradkyňa, ktorá odhaľuje skrytý potenciál a pomáha mladým nájsť ich pravú kariérnu cestu. Skúsenosti z učiteľstva a využitie psychologických postupov...

Martin Novotný z AHRS: Hotelier roka 2023 ocení aj činnosť hotelierov...

Martin Novotný rozhovor (2)
Martin Novotný pôsobí už takmer tri roky ako člen predstavenstva Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska a od 1. februára 2024 prevzal aj...

Hlasová pedagogička Gabriela Dobiašová: Mám rada reštaurácie, ktoré si vážia zákazníka

Gabriela Dobiašová (1)
Vedeli ste, že existuje hlasová alebo vokálna terapia? Narábanie s hlasom je mimoriadne dôležité a správna práca s ním nám dokáže uľahčiť...

Martin Korbelič hosťom v APOLKA Restaurant: Nenechajte si ujsť jedinečnú degustáciu

degustačné menu v APOLKA Restaurant
Štvorchodové degustačné menu v APOLKA Restaurant, v krásnych novozariadených priestoroch unikátnej bratislavskej reštaurácie, si budete môcť užiť v tej najlepšej spoločnosti už...

Profi gastro

KERN nová reštaurácia v Bratislave
Bratislavská časť Rača je známa svojou vinárskou tradíciou a špecifickým historickým šarmom, ktorý sa dokázal výborne zladiť s modernými prvkami. Teraz sa môže pochváliť aj novým klenotom na gastronomickej mape, Rači pribudla štýlová reštaurácia KERN. Novootvorený podnik prináša fakt pekné prostredie a zároveň spojenie moderných chutí, kvalitných surovín a poctivého...
DOCK7 a nový CEO Medusa Group Michal Chudík
Medusa Group, najväčšia gastronomická skupina na Slovensku, prinesie už 1. marca 2025 na trh nový koncept DOCK7. Pôjde o prevádzku, ktorá bude zároveň reštauráciou aj pivovarom a bude situovaná na nábreží Dunaja v lokalite Eurovea v ikonickej industriálnej budove Sklad č. 7. Sklad č. 7 už v roku 1986 vyhlásili za Národnú kultúrnu...
valentínske menu promo
Aby sa vaša reštaurácia odlíšila od konkurencie, ponúkla pridanú hodnotu a získala nových zákazníkov je veľmi dôležité robiť rôzne špeciálne či sezónne ponuky. A keďže o chvíľu je tu Valentín, je najvyšší čas na to, aby ste vymysleli valentínske menu, zaradili ho do ponuky a spravili mu dobré promo. Ako? So všetkým vám radi pomôžeme!
finále Bocuse d'Or 2025
Gastronomický svet sa 26. a 27. januára stretol na najslávnejšej kulinárskej súťaži Bocuse d’Or 2025 vo francúzskom Lyone. Tento rok sa do histórie zapísalo aj Slovensko. Náš tím sa po prvýkrát prebojoval až do svetového finále a my už viem, aké sú výsledky. Slovenský tím v zložení šéfkuchár Marek Minarič,...
rok 2024 Menučka
Rok 2024 bol pre náš portál Menučka prelomovým obdobím, ktoré prinieslo viacero významných úspechov a noviniek. Zaspomínajte si s nami na to, aké míľniky sme dosiahli, čo za zlepšenia sme zaviedli a zistite, ako sa aj vy môžete stať súčasťou nášho príbehu. Spoločne s vami, našimi partnermi a používateľmi, sme...

Najnovšie články

Zuzana Marková rozhovor o vzťahoch a jedle

Zuzana Marková radí ľuďom vo vzťahoch a sexe: Aj spoločné varenie posilňuje túžbu po...

Zuzana Marková je človek, z ktorého srší empatia a schopnosť porozumieť druhým. Preto sa aj vo svojej profesii vydala touto cestou. Z...
Zimný festival jedla Hotel Panorama Resort

Zimný festival jedla v Hotel Panorama**** na Štrbskom Plese (ponuka)

Zimný festival jedla je v plnom prúde. Vo fantastických slovenských reštauráciách si môžete ešte do 23. februára objednať troj- alebo štvorchodové degustačné...
Slovenská pivná korunka 2025 (2)

Slovenská pivná korunka 2025 otvára registráciu pre najväčší počet pivných štýlov v histórii

Degustačná súťaž Slovenská pivná korunka 2025 spustila registráciu pre slovenských výrobcov piva. Vyhlasovateľom prestížneho ocenenia je Slovenské združenie výrobcov piva a sladu a generálnym...
Koliba na Vŕšku ZFJ 2025

Koliba na Vŕšku v Bytči nás milo prekvapila. Ako nám chutilo na Zimnom festivale...

Bytčianska reštaurácia Koliba na Vŕšku sa zapojila do Zimného festivalu jedla a pripravila trojchodové menu, ktoré odráža tradičné chute našich predkov v...
netypické francúzske dezerty

Francúzske dezerty, ktoré inde nenájdete: Čo musíte ochutnať vo Francúzsku?

Pain au chocolat, croissant, millefeuille, éclair, madeleine či makrónky. Niektoré francúzske dezerty sú také populárne, že ich nájdete v pekárňach a cukrárňach...

Rozhovory

Najčítanejšie články

Naše videá