Najnovšie články

Danubius Gatro

Danubius Gastro zdôrazní aktuálne témy a poteší zmysly všetkých milovníkov jedla

Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické produkty, fantastické kulinárske show s kuchármi zvučných mien, ale aj technológie a vybavenie pre gastroprevádzky, hotely, kaviarne a reštaurácie – medzinárodný veľtrh gastronómie Danubius Gastro,...
Začal sa Zimný festival jedla

Zimný festival jedla ponúka to najlepšie z najlepšieho: Gurmáni, zbystrite pozornosť!

Zimný festival jedla 2020 si môžete prísť užiť takmer do 40 TOP reštaurácií na Slovensku v období od 15.1. do 23.2. Do festivalu sa zapojili reštaurácie z každého kraja, počtom opäť vyhráva...
Eko trendy v jedle

Eko trendy a udržateľnosť v jedle stále rastie: Aké novinky priniesol rok 2019?

Životné prostredie, udržateľnosť, eko. To všetko sú výrazy, ktoré v poslednej dobe doslova hýbu svetom. Niet sa čomu čudovať, každému je predsa jasné, že plytvania či plastov už bolo naozaj dosť. Pojem...
Mlieko

Mlieko a jeho tajné zákutia: Zistite pravdu o pasterizácii, laktóze či zahlieňovaní

Medzinárodný deň mlieka, Mliečny deň či Svetový deň mlieka má na svete rôzne dátumy na oslavu. Najčastejšie sa však uvádza práve dátum 11. január. A viete prečo? Práve v tento deň roku 1878 sa po prvý...

Anetta Vaculíková chce priniesť zmenu v školskom stravovaní: Projekt Skutočne zdravá škola sa stáva...

Anetta Vaculíková je nadšencom zdravej stravy a dôležitá je pre ňu najmä kvalita potravín. Užíva si cestovanie, pri ktorom sa z nej stáva nadšená gurmánka. I keď je rodená Bratislavčanka, ktorá miluje mestský život, so...

Aké sú naj trendy vo vyhľadávaní jedla? Internetu v roku 2019 vládla ryža aj...

S príchodom nového roka na nás odvšadiaľ vyskakujú rôzne štatistiky či rebríčky, ktoré v krátkosti zhŕňajú predchádzajúci rok. Obľúbené sú najmä Google štatistiky toho, aké slová a kľúčové výrazy ľudia do vyhľadávača písali najčastejšie. V...

Svetovo úspešná beauty vlogerka Radka Žilinčík: Vychutnávať si život a dobré jedlo je zábavnejšie...

Slovenka Radka dobýva svet svojím umením s makeupom, na Instagrame ju sleduje takmer milión fanúšikov. Život, ktorý neberie ako samozrejmosť ale ako výsadu, si užíva naplno a robí len veci, pre ktoré má...

Trattoria v Žiline – reštaurácia s božským triom. Viete, čo to znamená?

Božské trio – jedlo, káva, koláčik. V tomto duchu sa nesie žilinská reštaurácia Trattoria, ktorá sa nachádza v samom centre mesta. Nedávno prešla celkovou rekonštrukciou, zmenil sa najmä interiér. Trattoria vyzerá zvonka typicky taliansky,...

Reštaurácia SPIRIT priniesla do Žiliny kvalitné burgre i chute Mexika

Reštaurácia SPIRIT sa nachádza v samom centre Žiliny a svojimi vycibrenými chuťami láka domácich aj turistov. Na svoje si prídu milovníci mexickej kuchyne, fanúšikovia kvalitných burgrov a vybrať si môžete aj z pestrej ponuky šalátov.

Čaj, najlepší kamarát do chladného počasia: Všetko, čo by ste o ňom mali (chceli)...

Pre niekoho obyčajný nápoj, no pre mnohých doslova pôžitok. Čaj je po čistej vode druhým najbežnejším a najpoužívanejším „hasičom smädu“. Možno práve preto sme nikdy nemali potrebu zamyslieť sa nad tým, odkiaľ vlastne čaj pochádza, ako...

V Boutique Hotel Dubná Skala**** sme degustovali whisky: Akcia so škótskou atmosférou

Boutique Hotel Dubná Skala**** dokáže svojím hosťom ulahodiť po každej stránke, či už je reč o výbornej gastronómii, milom a šikovnom personáli alebo o rôznych akciách a podujatiach. Tentoraz sa v priestoroch hotela konala degustácia whisky, na...
Poke Bowl Tatami Sushi Nitra krevety

Poké ovládlo všetkých gastronadšencov. Čo to vlastne je?

Asi ste už narazili na tento názov v menúčkach dobrých japonských reštaurácií alebo špecializovaných barov. Priznávame, aj my sme sa stali obeťou závislosti na poké. Je to jednoducho úžasné vystavané a výživné jedlo....
jedlo mladí

Trendy v stravovaní mladých Slovákov sa menia: Čo preferujú ľudia vo veku 18 –...

Všetci sme si prešli, respektíve si prechádzame rôznymi životnými etapami. Medzi jednu z nich určite patrí aj strava a to, čo preferujeme na svojom tanieri. Tentoraz nás zaujímalo, či mladí dajú prednosť kvalite alebo...

Potraviny, ktoré podporujú tvorbu kolagénu?

Koľko kolagénu denne potrebujeme pre zdravé a krásne telo? V ktorých potravinách je zastúpený? Kolagén patrí medzi najhojnejšie sa vyskytujúce proteíny v ľudskom tele. Nájdeme ho vo svaloch, kostiach,...
Whisky alebo whiskey?

Whisky alebo whiskey? Zistite viac o obľúbenom nápoji boháčov

Whisky buď milujete, alebo nenávidíte. Tento zlatistý mok patrí doslova ku klenotom vo svete alkoholu, veď nie nadarmo ju popíjajú boháči či prezidenti v známych filmoch. Poznáte ale, odkiaľ pochádza, z čoho sa vyrába,...

Doprajte vašim očiam dávku slasti: Nadupané instagramové profily plné jedla #1

S fenoménom sociálnych sietí prišiel aj fenomén fotenia si jedla. Najmä na Instagrame môžeme nájsť profily zamerané na krásne nastajlované fotky jedla, ktoré majú stovky tisíc fanúšikov. Povedzme...
La Brasserie

Reštaurácia La Brasserie ponúka chute plné Talianska: Zákazníci si môžu so šéfkuchárkou i navariť

V samom srdci Nového Mesta nad Váhom pred niekoľkými mesiacmi vznikla reštaurácia, ktorá za krátky čas stihla vymeniť celkový koncept. Z typických španielskych špecialít v podobe miniatúrnych tapas vhupla do talianskej kuchyne, ktorá si vás...

MAX SPORT predstavil svoju prvú kolagénovú tyčinku

Spoločnosť MAX SPORT prišla s unikátnou kolagénovou tyčinkou. Svojim zložením je ideálna nielen pre športujúcu verejnosť, ale aj pre každého, kto preferuje aktívny životný štýl. Vzhľadom na svoje zloženie je tyčinka určená...

DEGUSTORIUM 2019 – Ochutnávková konferencia o remeselných potravinách bude už 22.10. v Starej Tržnici

Remeselné potraviny majú na to, aby sa stali spoločenskou témou, aby sme sa, my ľudia, začali o ne a o tých, ktorí stoja za ich výrobou alebo im pridávajú na hodnote, viac zaujímať a...

Gastronomy Slovakia 2019 – prestížna kulinárska udalosť sa opäť koná v Bratislave

Moderná svetová gastronómia a špičkoví šefkuchári opäť prichádzajú do Bratislavy. 6. ročník medzinárodného odborného HoReCa sympózia Gastronomy Slovakia 2019 sa tento rok opäť koná v Bratislave. Gastronomy Slovakia 2019

Rozhovory

Anetta Vaculíková chce priniesť zmenu v školskom stravovaní: Projekt Skutočne zdravá...

Anetta Vaculíková je nadšencom zdravej stravy a dôležitá je pre ňu najmä kvalita potravín. Užíva si cestovanie, pri ktorom sa z nej stáva nadšená...

Svetovo úspešná beauty vlogerka Radka Žilinčík: Vychutnávať si život a dobré...

Slovenka Radka dobýva svet svojím umením s makeupom, na Instagrame ju sleduje takmer milión fanúšikov. Život, ktorý neberie ako samozrejmosť ale ako...

Petronela Belková organizuje Food Festy už aj v Pezinku a Bratislave

Food Fest Trnava Petronela Belkova rozhovor
Food Fest je značka novej série veľmi úspešných mestských streetfood festivalov, ktoré sa výborne rozbehli v Trnave a Trenčíne a aktuálne sa...

Tomáš Tejbus z bistra Folks: Odchod z komfortnej zóny vás vždy...

Tomáš Tejbus:
Je nielen dobrým kuchárom, ale aj manažérom a v neposlednom rade veľmi otvoreným a sympatickým človekom. Svoje názory prezentuje čisto a...

Martina Valachová: Ráno je múdrejšie večerať. Nájdete chybu v nadpise?

Martina Valachová:
Martina Valachová je človek, ktorého je potrebné poznať, keď chcete pochopiť presný obsah toho, čo vám hovorí. Ak nepoznáte jej myšlienkové...

Šéfkuchár z kaštieľa Juraj Struhár: Na Pikniku v meste vás čaká...

Juraj Struhár:
Ako kuchár pracoval na Slovensku, ale aj v Anglicku, Škótsku či Taliansku.  Juraj sa postupne dostal až na miesto šéfkuchára, dnes vypracováva...

Profi gastro

Mlieko
Medzinárodný deň mlieka, Mliečny deň či Svetový deň mlieka má na svete rôzne dátumy na oslavu. Najčastejšie sa však uvádza práve dátum 11. január. A viete prečo? Práve v tento deň roku 1878 sa po prvý raz začalo predávať a distribuovať mlieko v sklenených fľašiach. Vedeli ste, že najväčším vývozcom mlieka a mliečnych výrobkov sú Spojené štáty a Austrália, mlieko konzumuje viac ako 6 miliárd ľudí a priemerná spotreba...
Boutique Hotel Dubná Skala**** dokáže svojím hosťom ulahodiť po každej stránke, či už je reč o výbornej gastronómii, milom a šikovnom personáli alebo o rôznych akciách a podujatiach. Tentoraz sa v priestoroch hotela konala degustácia whisky, na ktorej som sa zúčastnila spolu s priateľom. Whisky, klenot vo svete alkoholu, buď milujete alebo nenávidíte. Preto som bola veľmi nadšená, keď som...
Poke Bowl Tatami Sushi Nitra krevety
Asi ste už narazili na tento názov v menúčkach dobrých japonských reštaurácií alebo špecializovaných barov. Priznávame, aj my sme sa stali obeťou závislosti na poké. Je to jednoducho úžasné vystavané a výživné jedlo. Ak ste ho ešte neochutnali, mali by ste.  Odkiaľ poké prišlo? Príbeh poké začal na Hawaii. Na začiatku poké...
Whisky alebo whiskey?
Whisky buď milujete, alebo nenávidíte. Tento zlatistý mok patrí doslova ku klenotom vo svete alkoholu, veď nie nadarmo ju popíjajú boháči či prezidenti v známych filmoch. Poznáte ale, odkiaľ pochádza, z čoho sa vyrába, alebo prečo sa občas používa pomenovanie whisky a inokedy whiskey? Íri a Škóti dlhé stáročia vedú žabomyšiu vojnu o prvenstvo v tom, kto obohatil svet...
S fenoménom sociálnych sietí prišiel aj fenomén fotenia si jedla. Najmä na Instagrame môžeme nájsť profily zamerané na krásne nastajlované fotky jedla, ktoré majú stovky tisíc fanúšikov. Povedzme si úprimne, prezerať si obrázky pekných pokrmov je ako balzam na dušu. Či už ide o farebné koláčiky, poriadne šťavnaté hamburgery alebo pizzu na...

Najnovšie články

Danubius Gatro

Danubius Gastro zdôrazní aktuálne témy a poteší zmysly všetkých milovníkov jedla

Gastronomické novinky, potraviny, víno a káva z celého sveta, lokálne aj exotické produkty, fantastické kulinárske show s kuchármi zvučných mien, ale aj technológie a vybavenie...
Začal sa Zimný festival jedla

Zimný festival jedla ponúka to najlepšie z najlepšieho: Gurmáni, zbystrite pozornosť!

Zimný festival jedla 2020 si môžete prísť užiť takmer do 40 TOP reštaurácií na Slovensku v období od 15.1. do 23.2. Do...
Eko trendy v jedle

Eko trendy a udržateľnosť v jedle stále rastie: Aké novinky priniesol rok 2019?

Životné prostredie, udržateľnosť, eko. To všetko sú výrazy, ktoré v poslednej dobe doslova hýbu svetom. Niet sa čomu čudovať, každému je predsa jasné, že...
Mlieko

Mlieko a jeho tajné zákutia: Zistite pravdu o pasterizácii, laktóze či zahlieňovaní

Medzinárodný deň mlieka, Mliečny deň či Svetový deň mlieka má na svete rôzne dátumy na oslavu. Najčastejšie sa však uvádza práve dátum 11....

Anetta Vaculíková chce priniesť zmenu v školskom stravovaní: Projekt Skutočne zdravá škola sa stáva...

Anetta Vaculíková je nadšencom zdravej stravy a dôležitá je pre ňu najmä kvalita potravín. Užíva si cestovanie, pri ktorom sa z nej stáva nadšená...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najčítanejšie články

Reštaurácie

Rozhovory

Naše videá