Najnovšie články

knihy pod stromček

Tipy na knihy pod stromček: Vyberte si z množstva kuchárok, príručiek či príbehov o...

Knihy pod stromček zvykneme dávať najmä ľuďom, ktorých by potešili aj počas roka. Knihomoli radostne očakávajú voňavý papierový balíček, z ktorého vybalia na Štedrý večer nový prírastok do svojej knižnice.
foto: Pexels.com

I. Matovič: Koalícia sa dohodla na znížení DPH aj pre gastro

Bratislava 2. decembra (TASR) – Daň z pridanej hodnoty (DPH) by sa mala dočasne znížiť na 10 % nielen na športoviská, ale aj na gastro. Avizoval to v piatok na tlačovej konferencii...

Medusa otvorí ďalšie tri nové reštaurácie. Dve v Dubaji, jednu na Slovensku.

Skupina otvorila v roku  2022 tri podniky: NOX, MINT v Pradiarni a MINT v Karlovej Vsi  V najbližších mesiacoch otvorí dve reštaurácie MINT v Dubaji a COMO Cafe v Eurovei 2 Inflácia a rast...
stedravecera.sk

Vianočné jedlo je to najchutnejšie v roku. Doprajme ho všetkým vďaka projektu Stedravecera.sk

Projekt Stedravecera.sk sa už štvrtý rok po sebe stará o to, aby mali ľudia bez domova na Štedrý večer na stole chutné a čerstvé menu. Zapojiť do projektu a virtuálne kúpiť ľuďom...

Práca Amauryho Guichona vám vyrazí dych: Spoznajte jedného z najlepších cukrárov sveta

Amaury je francúzsko-švajčiarsky cukrár a čokolatiér, ktorý sa preslávil najmä vďaka šou School of Chocolate. Divákov v nej ohromoval svojím talentom, keď z čokolády vykúzlil leva, draka či mechanický stroj. Dnes má...
Zelená jedáleň

O projekte Zelená jedáleň: Študenti chcú rastlinnú stravu, tak im ju doprajme

Ak sa zamyslíme nad tým, ktorá skupina obyvateľstva najviac uprednostňuje výhradne alebo čiastočne rastlinnú stravu, odpoveď bude jednoznačne mladí ľudia. Na ich popud vznikol projekt Zelená jedáleň, ktorého cieľom je znížiť spotrebu...
marketing pre reštauráciu

Aktualizované otváracie hodiny, poloha na Google Maps či správne kľúčové slová: Ako robiť marketing...

Premýšľali ste nad tým, ako robiť marketing pre reštauráciu efektívne a tak, aby mal pre váš podnik skutočnú pridanú hodnotu? Digitálny marketing a správne online nastavenia majú dnes vo svete pozoruhodne dôležité...

Foodblogerka Simona Malková: Pri tvorbe receptov začínam viac pozerať na ceny ingrediencií

Simona Malková sa k tvorbe receptov na sociálnych sieťach dostala úplnou náhodou, no dnes je to pre ňu práca na plný úväzok. Jej recepty sú ideálne na každý deň - rýchle,...
inšpiratívne reklamy

Tieto inšpiratívne reklamy svetových reštaurácií vás prekvapia aj chytia za srdce

Reklama v nás dokáže často zarezonovať natoľko, že sa takmer okamžite rozhodneme pre kúpu daného produktu alebo návštevu konkrétneho miesta. Svoje o tom vedia aj marketéri reštaurácií, ktorí venovali svoj čas, kreativitu...
The Pink Cappuccino

Lenka Bartošová z The Pink Cappuccino: Taliansko je ako obrovský gastronomický lunapark

V internetovom priestore ju môžete poznať ako tvorkyňu profilu The Pink Cappuccino na Instagrame, donedávna tvorila aj vlastný blog. So svojím talianskym partnerom žije na striedačku v Ríme a na krásnej Sardínii a...

Košická reštaurácia Koshi si vás získa skvelým jedlom aj netradičnou výzdobou

V úplnom srdci Košíc, na krok od Dómu svätej Alžbety či spievajúcej fontány, nás zaujala na pohľad výrazná reštaurácia Koshi. Ihneď u nás vzplanula chuť po dobrom ázijskom jedle, najmä po rezancoch a sushi.

V Bite&Byte okrem výborného jedla a drinkov zažijete aj skvelé eventy. Toto je program...

Cestovanie, Hokej, Toxické vzťahy, Sebaláska, Networking ...Mesiac November pokračuje v znamení skvelých eventov! Príďte stráviť príjemný večer s priateľmi, ochutený zdravým jedlom a sviežimi drinkami, ktoré inde nenájdete. Pre rezerváciu a viac info o evente, kliknite na obrázok eventu.KALENDÁR EVENTOV17.11. štvrtok o 17:30Networking...

Kam zájsť na chutnú zdravú polievku? Prinášame vám prehľad tých najlepších podnikov

S príchodom zimy by sme mali mierne upraviť aj naše stravovacie návyky. Zmrzlinu a ľahké šaláty vymeňte za teplé polievky, ktoré vás nielen zahrejú, ale dajú vám množstvo živín a vitamínov. Samozrejme, reč je o polievkach...
líder v gastro segmente

Ako by mal vyzerať dobrý líder v gastro segmente? Definuje ho týchto 6 vlastností

Byť dobrý líder v gastro segmente je niekedy ešte náročnejšie ako v iných odvetviach. Práce je veľa, často sa kopí a jeho zamestnanci musia tvrdo robiť dlhé hodiny na nohách. Dobrý líder...

Chystáte sa na nákupy do Parndorfu? Vychutnajte si skvelé jedlo v týchto podnikoch

Nakupovanie nám dá vždy poriadne zabrať. Určite s nami budete súhlasiť, že najmä to predvianočné by sme pokojne mohli definovať ako slušný kardio tréning. A po každom dobrom tréningu treba doplniť energiu vo forme...

Primaciálne námestie na dva dni ožije mestským Festivalom mladého vína

Koncerty, súťaže, kvíz o vinárstve, ale najmä ochutnávka mladých vín z tohtoročnej úrody bratislavských vinárov. To všetko čaká Bratislavčanky a Bratislavčanov najbližší piatok a sobotu, 11. a 12. novembra, na Primaciálnom námestí a jeho nádvoriach. Po roku sa...

Známe aj menej známe potravinové intolerancie: Prečo sú stále na vzostupe?

Potravinové intolerancie, respektíve citlivosť na potraviny, trápia čoraz viac populácie. Môže za to zmena stravovacích návykov, zmena zloženia potravín alebo zmena nášho imunitného systému. Našťastie, dnes nám trh ponúka široké spektrum výrobkov,...

Chcete si uľahčiť pobyt v kuchyni a varenie? Kovový regál je ideálne riešenie

Bez úložného priestoru to v kuchyni nebude nikdy dobre fungovať. Nejeden skúsený kuchár predsa veľmi dobre vie, že nielen kvalitné prísady do jedla, ale aj optimálne využitie priestoru a správne skladovanie potravín...
Kávoholik

Ján Hoľko z pražiarne Kávoholik: Dúfam, že obdobie pressa s mliekom už máme za...

Generálny riaditeľ pražiarne Kávoholik Ján Hoľko kedysi miloval kávu s mliekom a cukrom. Po stretnutí s niekoľkými kávovými majstrami zahorel láskou k horúcemu a horkému nápoju a naučil sa pripravovať a piť...
servírovanie

Servírovanie robí reštauráciu podobne ako šaty robia človeka

Pre majiteľov reštaurácií je často absolútnou prioritou jedlo. To, z akých surovín sa skladá a ako vyzerá finálny produkt je nepochybne to, po čo si zákazníci do reštaurácie prídu. Nemali by ste...

Rozhovory

Foodblogerka Simona Malková: Pri tvorbe receptov začínam viac pozerať na ceny...

Simona Malková sa k tvorbe receptov na sociálnych sieťach dostala úplnou náhodou, no dnes je to pre ňu práca na plný...

Lenka Bartošová z The Pink Cappuccino: Taliansko je ako obrovský gastronomický...

The Pink Cappuccino
V internetovom priestore ju môžete poznať ako tvorkyňu profilu The Pink Cappuccino na Instagrame, donedávna tvorila aj vlastný blog. So svojím talianskym partnerom...

Ján Hoľko z pražiarne Kávoholik: Dúfam, že obdobie pressa s mliekom...

Kávoholik
Generálny riaditeľ pražiarne Kávoholik Ján Hoľko kedysi miloval kávu s mliekom a cukrom. Po stretnutí s niekoľkými kávovými majstrami zahorel láskou k...

Lucia Piterka z 1. série šou Pečie celé Slovensko: Slovenské dezerty...

Po roku sme opäť vyspovedali bývalú súťažiacu zo šou Pečie celé Slovensko, ktorá sa dostala až do samotného finále. Lucia Piterka vynikala...

Petra Tóthová zo šou Pečie celé Slovensko: Baví ma spoznávať ľudí...

Petra tothova Pecie cele slovensko
Cukrárskemu umeniu sa učila v Anglicku, Peru, Spojených Arabských Emirátoch, Austrálii či vo Švajčiarsku. Reč je o sympatickej porotkyni zo šou Pečie...

Kniha Jedlo z dielne bistra Žufaňa: Aj vy môžete pomôcť vydať...

Kniha Jedlo
"Nejde o typickú kuchárku. Je to zbierka receptov, ľudí a životných príbehov. Kniha Jedlo je o všetkých ľuďoch, ktorí nás ovplyvnili v jedle...

Profi gastro

knihy pod stromček
Knihy pod stromček zvykneme dávať najmä ľuďom, ktorých by potešili aj počas roka. Knihomoli radostne očakávajú voňavý papierový balíček, z ktorého vybalia na Štedrý večer nový prírastok do svojej knižnice. Celú jeseň sme pre vás poctivo zbierali novinky - knižné inšpirácie, aby naše tipy na darček pod stromčekom pre vašich milovaných boli rôznorodé....
foto: Pexels.com
Bratislava 2. decembra (TASR) – Daň z pridanej hodnoty (DPH) by sa mala dočasne znížiť na 10 % nielen na športoviská, ale aj na gastro. Avizoval to v piatok na tlačovej konferencii minister financií Igor Matovič (OĽANO) s tým, že sa na tom dohodli v koalícii. Zároveň dodal, že ak sa týmto opatrením výrazne zlepší priznávanie tržieb...
marketing pre reštauráciu
Premýšľali ste nad tým, ako robiť marketing pre reštauráciu efektívne a tak, aby mal pre váš podnik skutočnú pridanú hodnotu? Digitálny marketing a správne online nastavenia majú dnes vo svete pozoruhodne dôležité miesto, ktoré by nemali podceniť ani tie najmenšie reštaurácie a kaviarne. Marketing je pre reštauráciu kľúčovým faktorom najmä pri získavaní nových...
inšpiratívne reklamy
Reklama v nás dokáže často zarezonovať natoľko, že sa takmer okamžite rozhodneme pre kúpu daného produktu alebo návštevu konkrétneho miesta. Svoje o tom vedia aj marketéri reštaurácií, ktorí venovali svoj čas, kreativitu a sústredenie na jeden cieľ. Vďaka tomu vznikli inšpiratívne reklamy, ktoré vás presvedčia o tom, že aj reštauračný marketing sa dá robiť s nápadom a...
V úplnom srdci Košíc, na krok od Dómu svätej Alžbety či spievajúcej fontány, nás zaujala na pohľad výrazná reštaurácia Koshi. Ihneď u nás vzplanula chuť po dobrom ázijskom jedle, najmä po rezancoch a sushi. Koshi Café and Restaurant (Koshi Sushi) je vo vnútri pomerne rozľahlá reštaurácia, ktorá láka skvelými vôňami aj hipsterskou výzdobou. Mohla som oči nechať...

Najnovšie články

knihy pod stromček

Tipy na knihy pod stromček: Vyberte si z množstva kuchárok, príručiek či príbehov o...

Knihy pod stromček zvykneme dávať najmä ľuďom, ktorých by potešili aj počas roka. Knihomoli radostne očakávajú voňavý papierový balíček, z ktorého vybalia...
foto: Pexels.com

I. Matovič: Koalícia sa dohodla na znížení DPH aj pre gastro

Bratislava 2. decembra (TASR) – Daň z pridanej hodnoty (DPH) by sa mala dočasne znížiť na 10 % nielen na športoviská, ale...

Medusa otvorí ďalšie tri nové reštaurácie. Dve v Dubaji, jednu na Slovensku.

Skupina otvorila v roku  2022 tri podniky: NOX, MINT v Pradiarni a MINT v Karlovej Vsi  V najbližších mesiacoch otvorí dve reštaurácie MINT...
stedravecera.sk

Vianočné jedlo je to najchutnejšie v roku. Doprajme ho všetkým vďaka projektu Stedravecera.sk

Projekt Stedravecera.sk sa už štvrtý rok po sebe stará o to, aby mali ľudia bez domova na Štedrý večer na stole chutné...

Práca Amauryho Guichona vám vyrazí dych: Spoznajte jedného z najlepších cukrárov sveta

Amaury je francúzsko-švajčiarsky cukrár a čokolatiér, ktorý sa preslávil najmä vďaka šou School of Chocolate. Divákov v nej ohromoval svojím talentom, keď z čokolády vykúzlil...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najčítanejšie články

Rozhovory

Naše videá