piatok, február 15, 2019

Najnovšie články

Valentínske menu reštaurácie 2019

Valentínske menu v roku 2019 – čo si pripravili slovenské reštaurácie?

Aj tento rok si slovenské reštaurácie pripravili pre svojich zákazníkov špeciálnu valentínsku ponuku (nielen) pre zamilovaných. Ak máte chuť stráviť večer pri svetle sviečok a pritom si vychutnať neobyčajne chutné menu,...

Krakov sa stal gastronomickým centrom Európy pre rok 2019

Krásnemu historickému mestu ležiacemu len pár desiatok kilometrov od našich severných hraníc sa podarilo poraziť Lisabon, ktorý Krakov s prehľadom zhodil z vrcholu pomyselného rebríčka. Okrem toho,...
detox

Január sa končí, detox môže začať

Po Vianociach sme sa rozbiehali síce pomaly, ale isto do nového roka. Mnohí z nás sa držia predsavzatí zubami nechtami, iní to vzdali po pár dňoch. V každom prípade si treba...
izraelská kuchyňa

Izraelská kuchyňa je pestrým mixom Európy a Blízkeho východu

V každom prípade sa oplatí Izrael navštíviť, vidieť a ochutnať. Zapojiť vlastné zmysly a nechať sa uniesť čarom zvláštnej krajiny, ktorá je blízka ako Európanom, tak aj orientálnemu svetu.

Gastronomický veľtrh Danubius Gastro 2019 bude plný noviniek aj netradičných chutí

V poradí už 26. ročník gastronomického veľtrhu Danubius Gastro ponúkne svojim návštevníkom to najlepšie zo sveta tradičnej i exotickej kuchyne. Podobne ako po minulé roky, aj tentokrát tu bude bohaté zastúpenie kuchárov, pekárov,...

Začala sa revolúcia v stravovaní. Prsty v nej má Jamie Oliver

Nadácia britského „kuchára bez čapice“ učí deti v slovenských škôlkach a školách, prečo je dôležité jesť ovocie a zeleninu. Väčšina z nás sa zhodne na tom, že vyvážená strava, dostatok spánku...
kvízy v podnikoch

Kvízy v podnikoch – prečo ich popularita stúpa závratným tempom?

Kvízy v podnikoch - či už kaviarňach, reštauráciách alebo malých krčmičkách, naberajú z roka na rok na popularite. Tento kvalitne strávený čas s priateľmi je pozitívny nielen zo sociálneho hľadiska utužovania...
Zimný festival jedla 2019 Savoy restaurant Carlton

Zimný festival jedla opäť láka gurmánov do slovenských TOP reštaurácií

Desiatky najlepších slovenských reštaurácií sa opäť zapojili do zaujímavej gurmánskej akcie s názvom Zimný festival jedla 2019. Ten organizuje už siedmy rok Rado Nackin so svojim tímom. Prebieha priamo v priestoroch reštaurácií...
vianočné podujatia

Kam ísť nasať atmosféru posledný týždeň pred Vianocami? Prinášame prehľad najchutnejších podujatí

Už sa nám to blíži! Ak sa tešíte rovnako ako my, pravdepodobne ste už dávno vianočne naladení. Trochu vône, kolied a príjemnej atmosféry ešte ale nikomu neuškodilo. Priblížte sa k sviatkom ešte viac a...
Bistro Baroza darčeková poukážka

Vianočný darček s chuťou, vôňou a fantáziou? Návšteva Bistra Baroza!

Ak ešte hľadáte vianočné darčeky, no nechcete siahnuť po niečom prvoplánovom, máme pre vás ideálne riešenie. Darčekový voucher, ktorý vezme vás a vašich blízkych aj po Vianociach na návštevu do bistra Baroza, si vás...
reštaurácia Delfín

Reštaurácia Delfín v Bratislave prechádza renováciou, zostáva verná zlatej klasike

Pre všetkých, čo hľadajú poctivú reštauráciu s kvalitnou klasikou máme dobrú správu. Reštaurácia Delfín v bratislavskej Ružovej doline prechádza renováciou, no zachováva si svoju pôvodnú tvár.  "Reštauráciu sme odkúpili od predošlého majiteľa v apríli tohto...
Peruanska kuchyna

Tichá invázia z Peru – peruánska kuchyňa dobýja svet

Nájde si vás to kdekoľvek vo svete. Do nosa vám udrie vôňa poctivého domáceho jedla s nádychom exotiky. Nie je to však ostrá zmes korenín, ani silná aróma sójovej omáčky. Nie je to India,...
polievka

Polievka je základ, hovorila babička. A samozrejme, mala pravdu

Polievka nie je tradičným jedlom vo všetkých kútoch sveta, no na slovenský stôl neodmysliteľne patrí. Okrem toho, že je chutným osviežením nášho menu, má aj viacero neoceniteľných benefitov pre naše zdravie.  Pamätáte sa na to,...
deti v reštaurácii

Deti v reštaurácii – áno či nie? Téma je vo svete stále diskutovanejšia

V reštaurácii hľadáme nielen dobré jedlo, ale aj pohodu, relax či romantiku. Preto niektoré svetové podniky začali zavádzať určité opatrenia, ktorými zakázali pobyt detí u nich po určitej hodine. Ako dôvod uvádzajú ich nevhodné...
Boutique Hotel Dubná Skala****

Boutique Hotel Dubná Skala**** pripravil pre svojich hostí sladké Vianoce aj Silvester

Áno, Vianoce sa naozaj blížia. Napovedajú o tom nielen všadeprítomné vianočné reklamy a produkty, ale aj voňavé ponuky reštaurácií a kaviarní. Boutique Hotel Dubná Skala**** v Žiline láka aj počas neskorej jesene a vianočných...
Bionela

Bionela predstavuje ďalšie novinky zo sveta ekologického riadu

Každému je jasné, že plastov už bolo dosť. Vďaka tejto progresívnej, krásnej a veľmi potrebnej myšlienke vznikla aj spoločnosť Bionela. Tá produkuje kompostovateľný a ekologický riad a obalový materiál a svoje produkty neustále vylepšuje...
Foodstock

Ľubo Blaho z reštaurácie Foodstock: Tvoríme koncept, ktorému verím

Foodstock - reštaurácia v Bratislave, ktorá predstavuje viac ako len street food. Pod vedením Ľuba Blaha tu vegánske jedlá pripravuje tím, ktorý do svojej práce vkladá nekonečne veľa lásky a dobrej nálady. "Preto pomenovanie good...
zlepšenie reštaurácie

4 kroky, ktoré pozdvihnú úroveň vašej reštaurácie

Samozrejme, vždy je v centre záujmu hostí hlavne chutné a kvalitné jedlo. Ak však môžete ponúknuť aj niečo naviac, môže to byť pre vás len výhodou.  Dobré jedlo (a dobrý kuchár) sú totiž len polovica...
Lukáš Hesko

Lukáš Hesko z bistra Akademia: Vyhýbam sa veciam, ktoré mi nedávajú zmysel

Lukáš Hesko - mladý ambiciózny šéfkuchár, ktorý aktuálne pôsobí v trnavskom bistre Akademia, má toho v profesionálnej oblasti veľa za sebou, no ešte viac pred sebou. Porozprával nám o svojej škandinávskej inšpirácii a o...
meno pre reštauráciu

Ako vybrať správne meno pre novú reštauráciu?

Vybrať meno pre reštauráciu je často nielen zdĺhavý, ale aj veľmi zodpovedný proces. Meno musí zaujať, musí byť prirodzené, reflektovať, čo reštaurácia prezentuje... Pozrite sa s nami, aký postup zvoliť ešte predtým, než sa...

Rozhovory

Lukáš Hesko z bistra Akademia: Vyhýbam sa veciam, ktoré mi nedávajú...

Lukáš Hesko
Lukáš Hesko - mladý ambiciózny šéfkuchár, ktorý aktuálne pôsobí v trnavskom bistre Akademia, má toho v profesionálnej oblasti veľa za sebou, no ešte viac...

Čo má rada: Alexandra Vrábelová – stylistka, redaktorka, podnikateľka

Alexandra Vrábalová . styling
Alexandra Vrábelová je osobná stylistka, ktorá sa okrem módy (stylist.sk) venuje redakčnej činnosti (akcnezeny.sk) a dvom e-shopom (sperkyalexandra.sk a mamimo.sk). Má 4 deti a...

Edo Šiška z Pulitzer restaurant: držková patrí medzi najobľúbenejšie polievky našich...

video
Reštaurácia Pulitzer na Župnom námestí oslavuje tento rok už 10te narodeniny. Veselá dvojica majiteľov Edo Šiška a Andrej Gogola sa za tie roky veľmi...

Beker Bani Pariachi Alegre rozbieha v Bratislave so slovenskou manželkou unikátnu...

Beker Bani Pariachi Alegre Sabor Peruano
Prinášame vám rozhovor s kuchárom, ktorý k nám prišiel až z ďalekého Peru. Štyri roky pracoval v ružinovskej Casa Inka, teraz rozbieha vlastný biznis,...

Oliver Kríž: Kolegov poslancov o svojich návrhoch presviedčam aj pri obede

Oliver Kríž Menučka Petržalka
Komunálny poslanec Oliver Kríž je rovnako Petržalčan, ako ja. Už vyše 10 rokov sledujem jeho kroky v komunálnej politike a snahy o zlepšenie života...

Iveta Hrabovská z GentleJam: Z klasických džemov sa snažíme tvoriť delikatesy

gentlejam
Myslíte, že na svete už bolo všetko vynájdené? Mýlite sa. Aj "staré" receptúry potrebujú občas nový vánok. Osvieženie a, ako sa ukázalo, aj správny...

Profi gastro

detox
Po Vianociach sme sa rozbiehali síce pomaly, ale isto do nového roka. Mnohí z nás sa držia predsavzatí zubami nechtami, iní to vzdali po pár dňoch. V každom prípade si treba uvedomiť, že pred jarou treba načerpať novú energiu. Poznáte lepší spôsob ako prírodný detox organizmu? Áno, už čosko sa môžeme začať tešiť...
Nadácia britského „kuchára bez čapice“ učí deti v slovenských škôlkach a školách, prečo je dôležité jesť ovocie a zeleninu. Väčšina z nás sa zhodne na tom, že vyvážená strava, dostatok spánku a pravidelný pohyb sú kľúčové pre zdravý životný štýl. Špeciálne to platí u detí, ktorých organizmus potrebuje všetky tieto zložky pre svoj zdravý vývoj.
kvízy v podnikoch
Kvízy v podnikoch - či už kaviarňach, reštauráciách alebo malých krčmičkách, naberajú z roka na rok na popularite. Tento kvalitne strávený čas s priateľmi je pozitívny nielen zo sociálneho hľadiska utužovania vzťahov, ale aj veľmi ekonomicky výhodný pre majiteľov podnikov.  Staré dobré porekadlo hovorí, že vedomostí nikdy nie...
Bistro Baroza darčeková poukážka
Ak ešte hľadáte vianočné darčeky, no nechcete siahnuť po niečom prvoplánovom, máme pre vás ideálne riešenie. Darčekový voucher, ktorý vezme vás a vašich blízkych aj po Vianociach na návštevu do bistra Baroza, si vás získa. Ojedinelý koncept šéfkuchára Petra Slačku spája kvalitné moderné bistro a reštauráciu inšpirovanú gastronomickými dobrotami z rôznych kútov sveta. Ponúka tichú lokalitu, veľa zelene a jedinečnú...
Bionela
Každému je jasné, že plastov už bolo dosť. Vďaka tejto progresívnej, krásnej a veľmi potrebnej myšlienke vznikla aj spoločnosť Bionela. Tá produkuje kompostovateľný a ekologický riad a obalový materiál a svoje produkty neustále vylepšuje a rozširuje.  Bionela nie je len obyčajná spoločnosť, ktorá ponúka riad a obalový materiál. Ako moderný podnik sa zaoberá problematikou plastov a znečisteného životného prostredia. Snaží sa...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najnovšie články

Valentínske menu reštaurácie 2019

Valentínske menu v roku 2019 – čo si pripravili slovenské reštaurácie?

Aj tento rok si slovenské reštaurácie pripravili pre svojich zákazníkov špeciálnu valentínsku ponuku (nielen) pre zamilovaných. Ak máte chuť stráviť večer...

Krakov sa stal gastronomickým centrom Európy pre rok 2019

Krásnemu historickému mestu ležiacemu len pár desiatok kilometrov od našich severných hraníc sa podarilo poraziť Lisabon, ktorý Krakov s prehľadom zhodil...
detox

Január sa končí, detox môže začať

Po Vianociach sme sa rozbiehali síce pomaly, ale isto do nového roka. Mnohí z nás sa držia predsavzatí zubami nechtami, iní...
izraelská kuchyňa

Izraelská kuchyňa je pestrým mixom Európy a Blízkeho východu

V každom prípade sa oplatí Izrael navštíviť, vidieť a ochutnať. Zapojiť vlastné zmysly a nechať sa uniesť čarom zvláštnej krajiny, ktorá...

Gastronomický veľtrh Danubius Gastro 2019 bude plný noviniek aj netradičných chutí

V poradí už 26. ročník gastronomického veľtrhu Danubius Gastro ponúkne svojim návštevníkom to najlepšie zo sveta tradičnej i exotickej kuchyne. Podobne ako po...