Najnovšie články

Tipy na jarné knižné novinky: Bylinková encyklopédia aj odhalenie mýtov o stravovaní

Dni a týždne sa postupne prehupli do meteorologickej jari. Už pár dní sa opäť riadime letným časom, ktorý nám večer zabezpečuje dlhší prísun slnečných lúčov. S tým prichádza ruka v ruke aj...

Sladké cestovanie po Európe: Poznáte typické maďarské, české, francúzske či holandské dezerty?

Zákusky, koláče či buchty – každý z nás má svojho sladkého obľúbenca. A to platí nielen o ľuďoch zo Slovenska, ale o celom svete. Dnes sa pozrieme na to, aké dezerty sú typické v niektorých európskych krajinách.
Michelinské reštaurácie

Odkiaľ sa tu vzali Michelinské hviezdy? Ich pôvod vás zrejme prekvapí

Spomínate si na nejaký vynález, ktorý bol od začiatku vo svojej podstate tým, čím je dnes? Tie najznámejšie veci prichádzajú v inom šate a inak tomu nebolo ani pri Michelinskom sprievodcovi a...
potraviny pre lepší spánok

Prepojenie medzi výživou a spánkom: Ako naše stravovacie návyky ovplyvňujú kvalitu nočného odpočinku?

Stravovacie návyky každého z nás sú rozhodujúce pre kvalitu nášho spánku. Naučte sa, ako voľba toho, čo zjete a vypijete pred spaním alebo načasovanie jedál môžu ovplyvniť nočnú regeneráciu. Nie je...

Oživte svoj jarný jedálniček: Tieto potraviny vám dodajú energiu aj dobrú náladu

Vedeli ste, že dnes je prvý jarný deň a zároveň medzinárodný deň šťastia? Hoci je týchto správ dnes plný online svet a vyskakujú na nás doslova z každej stránky, my sme sa...

Strach z vína či zákaz pitia pre ženy: Prečítajte si tie najzaujímavejšie fakty o...

Ak hľadáte tipy na to, ktoré víno sa hodí k akému jedlu alebo sa chcete dočítať viac o procese jeho výroby, asi vás trošku sklameme. Naopak, potešíme tých, ktorí si na tento...
zvláštne kombinácie jedál

Zvláštne kombinácie jedál, ktoré sú prekvapivo chutné: Čo poviete na melón s balkánskym syrom či...

Ak je reč o jedle, poznáme dva typy ľudí. Tí, ktorí už popredu vykrúcajú nos nad niečím netradičným a potom sú tu jedáci, ktorí radi experimentujú a skúšajú aj na prvý pohľad netradičné kombinácie.

Nutričná špecialistka Tatiana Kyseľová: Aj banán môže byť pre naše telo nebezpečný, po zjedení...

Tatiana Kyseľová, ktorú môžete poznať najmä vďaka profilu @tanyasfitlife je titulovaná výživová poradkyňa, ktorej vzťah s jedlom nebol vždy ideálny. Kým jedlo začala brať ako energiu pre svoje telo a potešenie pre...

Slovenské, vegánske aj svetové: Objavte najlepšie reštaurácie v Púchove a okolí

Okresné mesto Púchov prešlo posledné roky modernou premenou. Odrazilo sa to aj na ponuke reštaurácií, ktoré sa snažia udržať si zákazníka 21. storočia. Medzi obľúbenými podnikmi domácich nájdete reštaurácie ponúkajúce vegánske misky...

Až dve slovenské reštaurácie sa dostali medzi najlepšie podniky sveta podľa La Liste: Pozrite...

Počuli ste už o prestížnom La Liste - zozname najlepších reštaurácií sveta? Každý rok sa zoznam týchto 1000 podnikov zo všetkých kútov sveta aktualizuje. Tento rok sa naň dostali aj dve slovenské...

Počuli ste už o modrých zónach? Ľudia sa v nich bez problémov dožívajú 100...

Takzvané modré zóny - oblasti, v ktorých ľudia vykazujú najlepšie zdravie a dožívajú sa veľmi vysokého veku, sú populárne vďaka svojej kráse a jednoduchosti. Vďaka tejto kombinácii sa tu ľudia tešia pevnému...
mrazená zelenina

Mrazená zelenina a ovocie: Týchto 7 bodov vás presvedčí o ich skvelých výhodách

Ľudia majú často predsudky voči mrazeným potravinám, ktoré považujú za menej kvalitné či menej výživné ako tie čerstvé. Opak je však pravdou – mrazené potraviny majú veľa skvelých výhod. Viete aké?

Medzinárodný deň školského stravovania: K stravovaniu v školách je potrebné zmeniť celkový prístup

Mnohé európske organizácie a inštitúcie každoročne využívajú Medzinárodný deň školského stravovania (9. marec) ako príležitosť na zvýšenie povedomia o dôležitosti poskytovania zdravých a udržateľne vyrábaných jedál deťom. Vzhľadom na...
Reštaurácia Bosco v Trenčíne

BOSCO restaurant & bowling: Štýlová reštaurácia v Trenčíne s vynikajúcim jedlom

Ak by ste v Trenčíne hľadali príjemnú reštauráciu, do ktorej môžete zájsť na obedové menučko, na romantickú večeru či rodinnú oslavu, BOSCO restaurant & bowling bude skvelou voľbou. Pomerne...
jedenie čokolády

Prečo tak veľmi milujeme čokoládu? Dôvodov je niekoľko

Snáď žiadne iné jedlo nie je tak veľmi lákavé ako čokoláda. Horká, mliečna, biela, ruby...všetky sú tu na to, aby sme si na nich pochutili a ulahodili naším chuťovým pohárikom.

Vegánske nebo v Štiavnici: Lemberg bistro žne úspech u turistov aj domácich

Ak sa chystáte navštíviť naše turisticky najobľúbenejšie mesto, máme pre vás skvelý tip. Či už patríte k milovníkom mäsa alebo ste hrdý vegán, Lemberg bistro by malo zakotviť na vašom cestovateľsko-gastronomickom zozname...

Tip: Aplikácia, ktorá vám pomôže nájsť vynikajúce jedlo za férovú cenu kdekoľvek na svete

The MICHELIN Guide už dnes nie je len veľmi cenený papierový bedeker tých najlepších reštaurácií vo svete, hoci ten, samozrejme, stále patrí k najslávnejším indikátorom kvality svetových reštaurácií. Dnes si povieme viac...
teplovzdušná fritéza

Výhody a nevýhody teplovzdušnej fritézy: Kedy sa oplatí investovať do airfryera?

Každé kuchynské zariadenie a spotrebič má svoje výhody a nevýhody. V poslednej dobe na nás z každej strany vyskakujú rôzne značky teplovzdušných fritéz, respektíve airfryerov. Veľa ľudí si tento spotrebič nevie vynachváliť, iní ho zas považujú...
šetrenie v kuchyni

Ušetrite tam, kde sa naozaj dá: 8 tipov, ako neplytvať peniazmi v kuchyni

Rok 2023 bude v dejinách pravdepodobne zapísaný hrubými červenými písmenami a slovom inflácia. Všetci v súkromí a väčšina gastro podnikateľov bojujú na dennej báze so zdražovaním potravín, surovín a energií.

10. ročník Zimného Festivalu Jedla bol rekordný

10. ročník Zimného festivalu jedla sa podarilo zorganizovať prvýkrát po pandémii v riadnych podmienkach. Od 15. januára do 26. februára sme opäť mali možnosť ochutnať špeciálne menu v najzaujímavejších reštauráciách Slovenska, ktoré pre...

Rozhovory

Nutričná špecialistka Tatiana Kyseľová: Aj banán môže byť pre naše telo...

Tatiana Kyseľová, ktorú môžete poznať najmä vďaka profilu @tanyasfitlife je titulovaná výživová poradkyňa, ktorej vzťah s jedlom nebol vždy ideálny. Kým jedlo...

Kristína Suchánková z profilu The Tolerant Cook: Rada vyvraciam mýty, ktoré...

V roku 2017 začínala ako foodbloger, pridávala na svoj Instagram fotky receptov a na blog samotné recepty. Dnes, keď sa instagramový priestor preklopil viac...

Greenfluencerka Natália Pažická: Stravujem sa tak, aby mi to robilo dobre...

Natália Pažická pred niekoľkými rokmi odišla zo sveta modelingu a naplno sa začala venovať témam o udržateľnosti. Na svojich sociálnych sieťach ukazuje,...

Gastroenterológ Ladislav Kužela: Keď hovoríme o zdraví, nehovoríme iba o zdravom...

Ladislav Kužela je vysoko uznávaný gastroenterológ, ktorého sa oplatí počúvať. Sám na sebe totiž dokázal, akú silu má vedomé stravovanie. Kedysi bol...

Víťazka 2. série Pečie celé Slovensko Lucka: Do šou som išla...

Pred pár týždňami sme spoznali víťaza 2. série šou Pečie celé Slovensko. Stala sa ňou Lucka Gyenesová, vždy usmiata a dobrosrdečná Novozámčanka,...

Ľubomír Šmindák z projektu Chef from the Woods: Aj varenie v...

Chef from the Woods
Ľubomír o sebe rád tvrdí, že sa vareniu venuje odmalička a že pochádza z gastro rodiny. Dnes má 33 rokov, kuchárske remeslo...

Profi gastro

Ak hľadáte tipy na to, ktoré víno sa hodí k akému jedlu alebo sa chcete dočítať viac o procese jeho výroby, asi vás trošku sklameme. Naopak, potešíme tých, ktorí si na tento článok klikli, lebo ich skutočne zaujímajú nevšedné a iné fakty o víne, o ktorých doteraz pravdepodobne ani netušili. Nalejte si čistého vína...
Počuli ste už o prestížnom La Liste - zozname najlepších reštaurácií sveta? Každý rok sa zoznam týchto 1000 podnikov zo všetkých kútov sveta aktualizuje. Tento rok sa naň dostali aj dve slovenské špičkové reštaurácie, ktoré svojím skóre predbehli aj Michelinské podniky. Výber reštaurácií do top 1000 na svete je veľmi presný, priam metodický....
mrazená zelenina
Ľudia majú často predsudky voči mrazeným potravinám, ktoré považujú za menej kvalitné či menej výživné ako tie čerstvé. Opak je však pravdou – mrazené potraviny majú veľa skvelých výhod. Viete aké? Mať v mrazničke zásobu ovocia a zeleniny vie uľahčiť prípravu akéhokoľvek jedla. No často sa stretávame s pohŕdavými pohľadmi či poznámkami typu „Ja by som nikdy...
Mnohé európske organizácie a inštitúcie každoročne využívajú Medzinárodný deň školského stravovania (9. marec) ako príležitosť na zvýšenie povedomia o dôležitosti poskytovania zdravých a udržateľne vyrábaných jedál deťom. Vzhľadom na krízu životných nákladov, ktorá ovplyvňuje prístup k potravinám a ich cenovú dostupnosť, a vzhľadom na to, že každé tretie dieťa v Európe trpí obezitou alebo...
The MICHELIN Guide už dnes nie je len veľmi cenený papierový bedeker tých najlepších reštaurácií vo svete, hoci ten, samozrejme, stále patrí k najslávnejším indikátorom kvality svetových reštaurácií. Dnes si povieme viac o aplikácii, ktorú môžete mať pri sebe kdekoľvek a ktorá vám pomôže nájsť vynikajúce jedlo všade tam, kde naň dostanete chuť.

Najnovšie články

Tipy na jarné knižné novinky: Bylinková encyklopédia aj odhalenie mýtov o stravovaní

Dni a týždne sa postupne prehupli do meteorologickej jari. Už pár dní sa opäť riadime letným časom, ktorý nám večer zabezpečuje dlhší...

Sladké cestovanie po Európe: Poznáte typické maďarské, české, francúzske či holandské dezerty?

Zákusky, koláče či buchty – každý z nás má svojho sladkého obľúbenca. A to platí nielen o ľuďoch zo Slovenska, ale o celom svete. Dnes sa...
Michelinské reštaurácie

Odkiaľ sa tu vzali Michelinské hviezdy? Ich pôvod vás zrejme prekvapí

Spomínate si na nejaký vynález, ktorý bol od začiatku vo svojej podstate tým, čím je dnes? Tie najznámejšie veci prichádzajú v inom...
potraviny pre lepší spánok

Prepojenie medzi výživou a spánkom: Ako naše stravovacie návyky ovplyvňujú kvalitu nočného odpočinku?

Stravovacie návyky každého z nás sú rozhodujúce pre kvalitu nášho spánku. Naučte sa, ako voľba toho, čo zjete a vypijete pred spaním alebo načasovanie...

Oživte svoj jarný jedálniček: Tieto potraviny vám dodajú energiu aj dobrú náladu

Vedeli ste, že dnes je prvý jarný deň a zároveň medzinárodný deň šťastia? Hoci je týchto správ dnes plný online svet a...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najčítanejšie články

Rozhovory

Naše videá