Najnovšie články

Zimný festival jedla – Letná edícia 2021 a jeho najlepšie chute

Od 14. júna do 18. júla sa v rámci Zimného festivalu jedla – Letná edícia ochutnávalo Slovensko. Tohtoročnou snahou festivalu bolo, prihliadnuc na momentálnu situáciu, najmä pomôcť REŠTARTU zážitkovej gastronómie, ktorú ponúkajú...
Koun a ich kolagénová zmrzlina

Vyskúšajte prvú kolagénovú zmrzlinu na Slovensku

Chuť, aká tu ešte nebola. Vďaka kombinácii lokálnych surovín vznikla prvá kolagénová zmrzlina na Slovensku. Jedinečnú kombináciu chutí si môžete užiť až do konca leta. Ak patríte medzi...

Silvia Nipčová: Hýb sa. Dobre jedz. A spi. (podcast)

Magazín 40 plus prináša množstvo zaujímavých článkov a podcastov na rôzne témy. Zaujal nás nedávny rozhovor so Silviou Nipčovou, certifikovanou koučkou zdravia, ohľadom správneho stravovania a jej ľudskou rečou zrozumiteľne vysvetlené vedecké...

Gastro: Protipandemické opatrenia musia byť konzultované a spustené súbežne až s pandemickou pomocou

Bratislava 23. júla 2021 – Pri príprave nových protipandemických opatrení štát znova spôsobil medzi prevádzkovateľmi gastro zariadení chaos a neistotu. Gastro sektor pritom už počas prvých dvoch vĺn pandémie upozorňoval predstaviteľov štátu a úradov,...

5 tipov pre najvýhodnejšie nakupovanie

Nakupovanie online je pohodlné a výhodné. V e-shopoch totiž zvyčajne nájdete omnoho viac produktov, ako v kamenných obchodoch. Navyše, pozrieť si ponuku tovaru a objednávať môžete odkiaľkoľvek aj z mobilu. Ukážeme vám zopár tipov, ako pri...

Ostanú niektorí zamestnanci mesiac bez stravného?

Len nedávno vstúpil do platnosti zákon, podľa ktorého si zamestnanci môžu vybrať medzi stravovacími poukážkami a finančným príspevkom na stravovanie. Ak zamestnávateľ zamestnancom prispieva na stravovanie v rozsahu upravenom v Zákonníku práce, z hľadiska daní...

Na pivo do galérie? Kaltenecker ukáže, ako vyzerá chuť.

Vedeli ste, že kvapka piva môže pripomínať kubistické či dadaistické formy? Príďte sa presvedčiť. Na pivo do galérie totiž pozýva remeselný pivovar Kaltenecker, ktorý sa odhodlal k zaujímavému experimentu. Dvanásť svojich pivných špeciálov...

Varte ako profesionáli. Pozrite si školy varenia, kde vás to naučia

Varíte radi a varíte dobre? Za babičkine buchty či tradičné mamkine pirohy síce nikto nedokáže navariť či napiecť náhradu, ale zato sa od profesionálov v školách varenia môžete naučiť mnoho iného či už...
Kaufino

5 tipov, ako ušetriť peniaze pri nakupovaní

Pravidelným nákupom potravín a produktov do domácnosti sa nikto z nás nevyhne. Občas ale minieme viac, ako by sme chceli. Prinášame zopár tipov na to, ako pri pravidelných nákupoch zároveň šetriť svoje peniaze.

Čo má rada: Veronika Rabada – speváčka a učiteľka spevu

Veronika Rabada bola odmalička vedená k tomu, aby si jedlo vážila a nebrala ho ako samozrejmosť. Aj vďaka tomu z nej napriek veľkému talentu ostala skromná osoba, ktorá v jedle hľadá...

Konopná farma Liptov prináša konopné produkty pre naše zdravie

Konopné produkty a ich mimoriadne prospešné účinky pre zdravie ľudí sa v poslednom období dostávajú viac do pozornosti a jednou z fariem, ktorá sa špecializuje práve na ne je Konopná farma Liptov,...

Zimný festival jedla 2021 bude v lete. Degustujte zážitkové menučka v špičkových reštauráciách

„Ste hladní po zážitkoch? Je tu letná edícia Zimného festivalu jedla 2021. Od 14. júna do 18. júlasi môžete vychutnať kulinárske umenie najzaujímavejších reštaurácií Slovenska. Prečo Zimný festival jedla v lete? Pre COVID-19...

ZSSK obnovuje služby v reštauračných vozňoch a prevádzku autovozňa

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na základe zlepšujúcej sa pandemickej situácie a  uvoľňovania opatrení postupne obnovuje možnosť využiť služby reštauračných vozňov a autovozňa, ktoré neboli radené vo vlakoch od 23. 12. 2020, takto:

Znížená DPH by pomohla celému gastro sektoru, môže zastaviť nútený rast cien

● Nástup zákazníckej spotreby po uvoľnení opatrení je zatiaľ pomalý, podniky neočakávajú veľkú eufóriu. ● Podpora lokálnej spotreby a konkurencieschopnosti v prihraničných regiónoch sú kľúčové. ●...
foto: Pexels.com

Interiéry reštaurácií sa otvárajú v ďalších okresoch vrátane Bratislavy

Od pondelka sa ďalšie okresy Slovenska dostanú do oranžovej fázy - druhého stupňa ostražitosti - a tak bude možné otvoriť aj interiéry reštaurácií, kaviarní a iných gastro prevádzok. Po vyše 7 mesiacoch...

Aliancia Slovenskej Gastronómie avizuje širokú podporu zníženia DPH pre gastro v ekonomických aj politických...

Novovzniknutá Aliancia Slovenskej Gastronómie, ktorá sa transformovala z gastro iniciatívy 10 pre gastro a tým zaujala prázdne miesto v zastupovaní záujmov podnikateľov gastro sektora, informuje o vývoji jej rokovaní týkajúcich sa zníženia...

Madrid Fusión 2021 – prestížne gastro podujatie bude tento rok aj online!

Jedno z najdôležitejších medzinárodných podujatí v oblasti gastronómie, sa uskutoční v menšom formáte ako sme zvyknutí v nových veľkých priestoroch výstaviska Ifema. Vzhľadom na menší formát bude symfozium priebiehať aj online formou. 

Terasy reštaurácií na Slovensku. Pozrite si aktuálne tipy, kde sa najesť na terase.

Od konca apríla je už možné vychutnať si obed, večeru či kávičku a iné nápoje aj na vonkajších terasách reštaurácií. Pozrite si niekoľko tipov na reštaurácie, ktoré už tie svoje terasy...

Iniciatíva 10 pre gastro vytvára Alianciu slovenskej gastronómie

Iniciatívu 10 pre gastro sme vytvorili ako verejnú komunikačnú platformu, prostredníctvom ktorej poukazujeme na nepriaznivú situáciu gastro sektora počas pandémie a prinášame konkrétne ekonomické návrhy na prekonanie krízy.  Na základe povzbudzujúcich ohlasov zo...

Gastro bolo opäť oklamané. Ohlásená pomoc je stále nedostupná a z uvoľňovania je gastro...

Iniciatíva 10 pre gastro upozorňuje na fakt, že gastro podnikatelia a celá verejnosť bola opäť oklamaná. Ohlásená pomoc pre cestovný ruch za obdobie druhej vlny nie je stále dostupná, mnohé existujúce schémy...

Rozhovory

Silvia Nipčová: Hýb sa. Dobre jedz. A spi. (podcast)

Magazín 40 plus prináša množstvo zaujímavých článkov a podcastov na rôzne témy. Zaujal nás nedávny rozhovor so Silviou Nipčovou, certifikovanou koučkou zdravia,...

Čo má rada: Veronika Rabada – speváčka a učiteľka spevu

Veronika Rabada bola odmalička vedená k tomu, aby si jedlo vážila a nebrala ho ako samozrejmosť. Aj vďaka tomu z nej...

Konopná farma Liptov prináša konopné produkty pre naše zdravie

Konopné produkty a ich mimoriadne prospešné účinky pre zdravie ľudí sa v poslednom období dostávajú viac do pozornosti a jednou z fariem,...

Znížená DPH by pomohla celému gastro sektoru, môže zastaviť nútený rast...

● Nástup zákazníckej spotreby po uvoľnení opatrení je zatiaľ pomalý, podniky neočakávajú veľkú eufóriu. ● Podpora lokálnej spotreby a...

Juraj Hajdin z TV JOJ: Od malička mi doma vraveli, že...

Juraj Hajdin, reportér jojkárskych Krimi a moderátor, je veľkým milovníkom dobrého jedla. Rád skúša rôzne vegetariánske variácie, keďže už 25 rokov...

Jaroslav Maleš: Nie som vrah ani zlodej. Chcel som len uživiť...

V prvej polovici decembra sa dostali aj s manželkou do pozornosti médií ako majitelia podniku v Prešove, ktorý napriek nariadeniam o zatvorení...

Profi gastro

Od 14. júna do 18. júla sa v rámci Zimného festivalu jedla – Letná edícia ochutnávalo Slovensko. Tohtoročnou snahou festivalu bolo, prihliadnuc na momentálnu situáciu, najmä pomôcť REŠTARTU zážitkovej gastronómie, ktorú ponúkajú tie najlepšie reštaurácie Slovenska vybrané a hodnotené bedekrom Gurmán na Slovensku. Situácia v gastre a cestovnom ruchu by sa po ukončení obmedzení COVID dala prirovnať...
Bratislava 23. júla 2021 – Pri príprave nových protipandemických opatrení štát znova spôsobil medzi prevádzkovateľmi gastro zariadení chaos a neistotu. Gastro sektor pritom už počas prvých dvoch vĺn pandémie upozorňoval predstaviteľov štátu a úradov, aby rozhodnutia, ktoré sa týkajú jeho obmedzovania v kritickej situácii na hranici prežitia, komunikoval s predstihom a zapájal sektor do ich prípravy.  „Gastro sektor sa...
Len nedávno vstúpil do platnosti zákon, podľa ktorého si zamestnanci môžu vybrať medzi stravovacími poukážkami a finančným príspevkom na stravovanie. Ak zamestnávateľ zamestnancom prispieva na stravovanie v rozsahu upravenom v Zákonníku práce, z hľadiska daní a odvodov podľa predkladateľov neexistuje rozdiel medzi stravovacími poukážkami a finančným príspevkom na stravovanie. Stravné bez zdanenia pre všetky zvolené formy ​
„Ste hladní po zážitkoch? Je tu letná edícia Zimného festivalu jedla 2021. Od 14. júna do 18. júlasi môžete vychutnať kulinárske umenie najzaujímavejších reštaurácií Slovenska. Prečo Zimný festival jedla v lete? Pre COVID-19 boli reštaurácie zatvorené a až dnes môžu otvoriť dvere všetkým gurmánom. Doprajte si pestré festivalové menu a podporte svojou návštevou reštaurácie, ktoré to nevzdali a naďalej chcú ponúkať...
● Nástup zákazníckej spotreby po uvoľnení opatrení je zatiaľ pomalý, podniky neočakávajú veľkú eufóriu. ● Podpora lokálnej spotreby a konkurencieschopnosti v prihraničných regiónoch sú kľúčové. ● Gastro podniky avizujú rast cien vstupov - znížená DPH by to mohla kompenzovať. Bratislava 7. júna 2021 –Ako chce štát...

Najnovšie články

Zimný festival jedla – Letná edícia 2021 a jeho najlepšie chute

Od 14. júna do 18. júla sa v rámci Zimného festivalu jedla – Letná edícia ochutnávalo Slovensko. Tohtoročnou snahou festivalu bolo, prihliadnuc...
Koun a ich kolagénová zmrzlina

Vyskúšajte prvú kolagénovú zmrzlinu na Slovensku

Chuť, aká tu ešte nebola. Vďaka kombinácii lokálnych surovín vznikla prvá kolagénová zmrzlina na Slovensku. Jedinečnú kombináciu chutí si môžete užiť...

Silvia Nipčová: Hýb sa. Dobre jedz. A spi. (podcast)

Magazín 40 plus prináša množstvo zaujímavých článkov a podcastov na rôzne témy. Zaujal nás nedávny rozhovor so Silviou Nipčovou, certifikovanou koučkou zdravia,...

Gastro: Protipandemické opatrenia musia byť konzultované a spustené súbežne až s pandemickou pomocou

Bratislava 23. júla 2021 – Pri príprave nových protipandemických opatrení štát znova spôsobil medzi prevádzkovateľmi gastro zariadení chaos a neistotu. Gastro sektor pritom...

5 tipov pre najvýhodnejšie nakupovanie

Nakupovanie online je pohodlné a výhodné. V e-shopoch totiž zvyčajne nájdete omnoho viac produktov, ako v kamenných obchodoch. Navyše, pozrieť si ponuku tovaru a objednávať...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najčítanejšie články

Rozhovory

Naše videá