Najnovšie články

grilovanie a barbecue (3)

Grilovanie a barbecue nie je to isté. Aký je medzi nimi rozdiel a prečo...

Na prvé počutie sa nám grilovanie a barbecue zdá ako to isté. Tieto pojmy si často zamieňame, v skutočnosti je však medzi nimi niekoľko zásadných rozdielov. Myslíte si, že vy ich používate...
Cupping, kávový festival

Two Coffee Champs 2024: Ako to vyzeralo na česko-slovenskom festivale výberovej kávy?

Silná vôňa dobrej kávy, desiatky zaujímavých pražiarní, chutné jedlo, veľa nových informácií. Aj to bol v skratke dvojdňový festival Two Coffee Champs, ktorého tretí ročník sa konal v bratislavskej Novej Cvernovke.
poháre s vínom degustorium

DEGUSTORIUM 2024: Festival remeselných potravín bude už 25. mája na Podunajsku

Výnimočné podujatie Degustorium venované kvalitným remeselným potravinám prichádza vo svojom piatom ročníku do Kravian nad Dunajom. Už v sobotu, 25. mája 2024 bude táto obec so 700 obyvateľmi hostiť...
muž, ktorý plače pri krájaní cibule

Tipy, ako neplakať pri krájaní cibule

Všetci dobre vieme, aké nepríjemné je plakať pri krájaní cibule. A čím je cibuľa ostrejšia, tým sú naše slzy nezastaviteľnejšie. Pripravili sme si pre vás niekoľko zaručených tipov, ako sa pri najbližšom...
S Tinou Tina Nekudová rozhovor

Tina Nekudová hľadá u ľudí talenty: Neexistujú konkrétne vlastnosti, ktoré má dobrý kuchár

Tina Nekudová verí, že ak človek objaví svoje talenty, je schopný naplno využiť svoj potenciál a vďaka tomu žiť úspešný a spokojný život. Od roku 2019 pracuje na projekte S Tinou, ľuďom...
najlepšie indické reštaurácie na západnom Slovensku

Najlepšie indické reštaurácie na západnom Slovensku? Vyskúšajte jednu z týchto deviatich

Indické jedlo hrá všetkými vôňami sveta. Svoju pestrú paletu chutí stavia na koreninách, ktoré zahrejú celé telo, neodmysliteľne k nej patrí aj zeleninový základ a maslo. Zbiehajú sa vám slinky podobne ako...
prezreté banány

Prezreté banány: 10 super spôsobov, ako ich využiť (nielen) v kuchyni

Banány sú skvelým zdrojom energie a vitamínov, pričom zaženú chuť na sladké. Vedeli ste, že čím sú prezretejšie, tým sú zdravšie? Zároveň však majú viac cukru, preto sa dobre hodia do rôznych...
drevené vs plastové dosky na krájanie

Drevené vs plastové dosky na krájanie: Ktoré je lepšie používať?

Drevené vs plastové dosky, to je (najmä) hygienický súboj, odkedy sa tvrdený plast stal bežnou súčasťou našich domácností a kuchýň. Ktorá doska je teda lepšia na krájanie - drevená či plastová? Pozreli...
ramen gyoza pad thai jedlo

Cesta do ázijskej kuchyne: Čo dostanete, ak si objednáte Pad Thai, Ramen či Gyozu?

Keď sme pred pár rokmi hovorili o ázijskej kuchyni, väčšina z nás si predstavila presolené Kung Pao z čínskeho bistra. Dnes sú však japonské, kórejské či indické jedlá na vzostupe a ochutnať ich môžeme v oveľa kvalitnejšej...
Priatelia pivo reštaurácia jedlo

Spoznajte reštaurácie a podniky s vlastným pivom naprieč Slovenskom

Slovensko v posledných rokoch zažíva malú pivnú revolúciu. Neustále u nás pribúdajú malé pivovary a tiež reštaurácie či iné podniky, ktoré si vyrábajú svoje vlastné pivo. Poďte sa s nami pozrieť, do ktorých z týchto podnikov sa...
kuchynské hacky rady do kuchyne (2)

Kuchynské hacky, ktoré vám zjednodušia život

Niektoré kuchynské hacky sú tak jednoduché, že si pri nich povieme - ako to, že mi to nikdy predtým nenapadlo? Načerpajte s nami inšpiráciu a prečítajte si, ako jednoduchšie rozbíjať vajíčka, čistiť...
koreniny mletá červená paprika

Seriál o koreninách časť 1: Všetko, čo potrebujete vedieť o mletej paprike

Červená mletá paprika je základnou koreninou v každej kuchyni, pričom jedlu dokáže dodať ten správny šmrnc. Poznáte, ako používať jednotlivé druhy mletej papriky a ako si overiť, či je čerstvá a kvalitná?
Two Coffee Champs plagát

Festival kávy Two Coffee Champs 2024 otvára brány Novej Cvernovky (program)

Máj je už tu a s ním aj tretí ročník Two Coffee Champs 2024. Preto je najvyšší čas zverejniť kompletný program tohto kávového česko-slovenského festivalu. S kým sa uvidíme?
avokádo menučka článok

Avokádo je chutné a plné zdravých tukov. Má však aj svoju odvrátenú stránku

Dnes už azda ani neexistuje človek, ktorý by avokádo nikdy neochutnal. Niekomu nevyhovuje jeho neutrálna chuť, iní si ju nevedia vynachváliť. V každom prípade patrí avokádo k takzvaným superpotravinám a obsahuje mnoho...

Blíži sa záver európskeho projektu FoodComp. Cieľom je neplytvať potravinami

Skutočne zdravá škola je občianske združenie, ktoré v roku 2022 naštartovalo jeden zo svojich prvých Erasmus+ projektov s názvom FoodComp. Ten sa v týchto dňoch blíži do finále. Hlavnou témou je neplytvanie...
Apolka Restaurant jarné menu

Apolka Restaurant predstavila jarné menu. Vychutnať si ho môžete na novootvorenej terase

Čo je viac ako lokálne jedlá uvarené z čerstvých surovín? No predsa lokálne jedlá, ktoré zohľadňujú sezónnosť potravín. Poďte s nami ochutnať jarné menu do Apolka Restaurant na Súkenickej 4 v Bratislave.
Chemické reakcie v kuchyni

Spoznajte 10 chemických reakcií v kuchyni, vďaka ktorým jedlo chutí tak dobre

Počuli ste už niekedy o tom, že varenie a pečenie sú hotová veda? Tak dnes vás presvedčíme, že je to veľká pravda. Bez rôznych chemických reakcií by sme totiž nikdy neochutnali chrumkavé jedlo, karamelové...
Gastronomy Slovakia 2024

Gastronomy Slovakia 2024 našimi očami: To sú pestré farby, inšpiratívni ľudia aj workshopy

Aj tento rok sme mali to šťastie, že sme sa mohli zúčastniť najprestížnejšieho kulinárskeho podujatia na Slovensku. Avantgardný gastro festival Gastronomy Slovakia 2024 sa konal 23. apríla, opäť v priestoroch bratislavskej Refinery...
Gurmán AWARD 2024

Na Gurmán AWARD 2024 rozdávali ocenenia. Toto sú noví najlepší kuchári a reštaurácie

Ocenenia každoročne udeľuje bedeker Gurmán na Slovensku za výbornú gastronómiu a reštauračné služby. Gurmán AWARD 2024 bol jubilejný, už 20. ročník odovzdávania ocenení tým najlepším z najlepších na slovenskej gastronomickej scéne.
Menučka talianske reštaurácie na východe

Talianske reštaurácie na východe Slovenska vás očaria. Nasajte v nich atmosféru dolce far niente

Za fantastickým jedlom nemusíte cestovať do zahraničia. Aj na Slovensku už máme vynikajúce reštaurácie, ktoré by si zaslúžili väčšiu poctu. Dnes sa pozrieme na to, ktoré talianske reštaurácie na východe Slovenska vás...

Rozhovory

Tina Nekudová hľadá u ľudí talenty: Neexistujú konkrétne vlastnosti, ktoré má...

S Tinou Tina Nekudová rozhovor
Tina Nekudová verí, že ak človek objaví svoje talenty, je schopný naplno využiť svoj potenciál a vďaka tomu žiť úspešný a spokojný...

Travel blogerka Martina z Cestujeme bez cestovky: Dobré jedlo je veľkou...

Cestujeme bez cestovky
Martina Magulová si chcela založiť blog o varení, no jej život sa začal uberať úplne iným smerom. Dnes ponúka rady, tipy a...

Čokolatierka Kate Baranovič: Výroba niektorých praliniek trvá aj dva dni

Kate Baranovič rozhovor
Kate Baranovič je vyštudovaná právnička, ktorá chcela byť najskôr žurnalistkou. Momentálne však ani jedno z týchto povolaní nerobí a naplno sa venuje čokoláde.

Emma zo Slovak in the Netherlands: Ľudí pohoršil recept na bryndzové...

Slovak in the Netherlands (1)
Emma Urbanová je Slovenka, pôvodom z Martina, ktorá študuje v holandskom meste Groningen. Okrem toho, že sa venuje štúdiu a práci v...

Kamila Slašťanová z portálu Menučka: Bolo by pekné zmapovať všetky reštaurácie...

Kamila Slašťanová rozhovor
Kamila Slašťanová je podnikateľka, mama, manželka, zakladateľka gastroportálu Menučka, v ktorého Magazíne vychádza aj tento rozhovor. Zamysleli sme sa nad tým, že...

Víťazka Pečie celé Slovensko 3 Timi Strnál: Tortám som sa venovať...

Timi Strnál Pečie celé Slovensko
Timea Strnál bola od začiatku 3. série šou Pečie celé Slovensko pre mnohých favoritkou. Viackrát sa stala pekárkou týždňa, porotkyne ju často...

Profi gastro

Gastronomy Slovakia 2024
Aj tento rok sme mali to šťastie, že sme sa mohli zúčastniť najprestížnejšieho kulinárskeho podujatia na Slovensku. Avantgardný gastro festival Gastronomy Slovakia 2024 sa konal 23. apríla, opäť v priestoroch bratislavskej Refinery Gallery. Bolo to zase raz inšpiratívne. Radoslavovi Nackinovi a jeho tímu z Gurmána na Slovensku nemožno v...
Gurmán AWARD 2024
Ocenenia každoročne udeľuje bedeker Gurmán na Slovensku za výbornú gastronómiu a reštauračné služby. Gurmán AWARD 2024 bol jubilejný, už 20. ročník odovzdávania ocenení tým najlepším z najlepších na slovenskej gastronomickej scéne. Každoročne je vydanie bedekra Gurmán na Slovensku očakávanou udalosťou v celej gastronomickej obci. Je s ním spojené aj udeľovanie cien na...
Občersvenie na color party
Premýšľate nad tým, ako oživiť svoju oslavu narodenín a spraviť ju o čosi inú? Naším tipom je color párty, ktorá v posledných rokoch naberá na popularite. Poďte si prečítať originálne tipy na občerstvenie v jednotlivých farbách. Podstata color párty Z angličtiny color párty, u nás by sme ju mohli nazvať ako párty farieb či farebná párty. Je...
tréningová kaviareň Lepší príbeh (4)
Tréningová kaviareň Lepší príbeh je prvý podnik svojho druhu na Slovensku. Zamestnávajú v ňom ľudí s duševným ochorením, ktorí majú následne vyššiu šancu uspieť na pracovnom trhu. "O duševnom zdraví nemusíme len hovoriť. Môžeme niečo urobiť. Zmeniť niečí príbeh. Dnes." Tak znie motto tréningovej kaviarne Lepší príbeh. Prečítajte si,...
fingerfood Menučka (5)
V slovenčine ich poznáme ako jednohubky, vo svete uspejete skôr so slovom fingerfood. Ide o malé kúsky jedla, ktoré v sebe skrývajú plné chute, často aj množstvo rôznych farieb a vôní. Fingerfood (z anglického jazyka “jedlo určené na jedenie prstami”, pozn. redakcie) je štýl prípravy jedál, ktorý je určený na...

Najnovšie články

grilovanie a barbecue (3)

Grilovanie a barbecue nie je to isté. Aký je medzi nimi rozdiel a prečo...

Na prvé počutie sa nám grilovanie a barbecue zdá ako to isté. Tieto pojmy si často zamieňame, v skutočnosti je však medzi...
Cupping, kávový festival

Two Coffee Champs 2024: Ako to vyzeralo na česko-slovenskom festivale výberovej kávy?

Silná vôňa dobrej kávy, desiatky zaujímavých pražiarní, chutné jedlo, veľa nových informácií. Aj to bol v skratke dvojdňový festival Two Coffee Champs, ktorého...
poháre s vínom degustorium

DEGUSTORIUM 2024: Festival remeselných potravín bude už 25. mája na Podunajsku

Výnimočné podujatie Degustorium venované kvalitným remeselným potravinám prichádza vo svojom piatom ročníku do Kravian nad Dunajom. Už v sobotu,...
muž, ktorý plače pri krájaní cibule

Tipy, ako neplakať pri krájaní cibule

Všetci dobre vieme, aké nepríjemné je plakať pri krájaní cibule. A čím je cibuľa ostrejšia, tým sú naše slzy nezastaviteľnejšie. Pripravili sme...
S Tinou Tina Nekudová rozhovor

Tina Nekudová hľadá u ľudí talenty: Neexistujú konkrétne vlastnosti, ktoré má dobrý kuchár

Tina Nekudová verí, že ak človek objaví svoje talenty, je schopný naplno využiť svoj potenciál a vďaka tomu žiť úspešný a spokojný...

Rozhovory

Najčítanejšie články

Naše videá