Najnovšie články
Ekologické náhrady v kuchyni: Zabudnite na jednorazové hubky a plastové fólie
Aj vy ste sa už niekoľko ráz zaprisahali, že prestanete používať plastové alebo jednorazové pomôcky v kuchyni? Realita je občas trochu náročnejšia – plast sa nachádza naozaj všade a niektoré jednorazové pomôcky...
Etiketa stolovania: Týchto 9 pravidiel by mal ovládať každý
Chcete povýšiť úroveň svojho stolovania, ukázať sa ako brilantný hostiteľ/ka alebo si osviežiť pravidlá, ako sa podľa bontónu správať v reštauráciách? Nech sa páči – pripravili sme pre vás podrobný článok na...
Máme tipy na knihy pod stromček! Jesenné & zimné novinky vám spríjemnia sviatky
November zaklopal na dvere a spolu s ním aj vianočné prípravy. So sviatočnými reklamami, dekoráciami a tipmi na darčeky sa roztrhlo vrece, a tak si pomaličky začíname uvedomovať, že je čas spísať...
Fermentáciou k zdraviu: Spoznajte zázrak na podporu trávenia a imunity!
Fermentácia, respektíve fermentované potraviny, patria medzi to najzdravšie, čo môžeme svojmu telu dopriať. Výborne naštartujú naše trávenie, podporia správne fungovanie čriev a tiež nám zlepšia imunitu. Najmä v jesennom a zimnom období,...
Dobré skutky reštaurácií? Aj podniky môžu prispieť svojou troškou ku krajšiemu svetu
Pýtate sa ako? Existuje mnoho spôsobov a väčšina z nich vás nebude nič stáť. Byť o trochu viac milý a o trochu viac láskavý spúšťa vo svete reakciu, akú by ste možno...
Najväčší česko-slovenský festival kávy čaká zásadná zmena a stáva sa z neho Roast Different...
Po štyroch úspešných ročníkoch festivalu Two Coffee Champs, ktorý sa tento rok zaradil s návštevnosťou viac ako 5 000 ľudí, z toho 40 % zo zahraničia, na mapu významných gastronomických podujatí v...
Sezónne street food menu v Klubovniach začína už zajtra. Láka na pakodas či kanadský...
Sezónne street food menu v Klubovniach prichádza od 5. do 30. novembra a prináša výber, ktorý sadne k pivu aj k večeru s partiou. Tešiť sa môžete na sýte jedlá s jesenným...
Káva čaj čokoláda v jesennej edícii prichádza do hlavného mesta (program a vstupenky)
Je to tu! Jesenná edícia festivalu Káva čaj čokoláda sa vracia do Starej tržnice. Už počas 6. a 7. novembra čakajú dva dni plné chutí, vôní a zážitkov na všetkých gurmánov, festival...
Halloweenské jedlá v minulosti vyzerali inak, cukríky a sladkosti by ste hľadali márne
Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo je práve tekvica tak výrazným symbolom sviatku Halloween? A ako vznikla americká tradícia chodenia od dverí k dverám spojená so zbieraným sladkých dobrôt? Potom je tento...
Jesenné menu v APOLKE vás nenechá chladnými. Zahrejte sa kačkou na ohni či horúcimi...
Tradičná kuchyňa v modernom šate. Presne to ponúka už takmer dva roky bratislavská reštaurácia, v ktorej sa od svojho otvorenia držia tohto hesla. Zdá sa, že sa im to naozaj oplatí –...
Pri zariaďovaní podniku potrebujete plán. Odborníci radia, ako na pôdorys reštaurácie
Dobrý pôdorys reštaurácie je ako tichý motor celej prevádzky. Rozhoduje o tom, ako rýchlo nájde hosť svoje miesto, či sa obsluha vyhne zbytočným kilometrom počas zmeny a či kuchyňa stíha špičky bez...
Jesť 30 druhov rastlinnej stravy týždenne sa oplatí. Ako to však hravo zvládnuť?
Pri predstave, že by váš jedálniček mal obsahovať 30 druhov rastlinnej stravy týždenne, sa mnohí chytajú za hlavu. Predstavíte si prísny plán a nekonečné počítanie druhov ovocia a zeleniny. V skutočnosti ide...
Párovanie cestovín v talianskom štýle? Naučiť sa to nikdy nebolo jednoduchšie
Oslávte Deň cestovín štýlovo a naučte sa, aká omáčka sa hodí k jednotlivým druhom cestovín. Na prvý pohľad to možno vyzerá zložito, no ak si osvojíte pár základných pravidiel, párovanie cestovín sa...
Pivné štýly, ktoré by mal poznať každý milovník piva. Dáte si radšej ležiak či...
Nápoje riešime čoraz viac, a tak už nestačí poznať len správne názvy káv. Ak ste si doteraz mysleli, že pivo delíme len na svetlé a tmavé, pripravte sa na malý šok. Svet...
Polievka, ktorá pohladí dušu. V nitrianskej Polievkárni také varia už 10 rokov
Ulica Fraňa Mojtu v Nitra má svoju osobitú vôňu. Najmä teraz – počas farebnej vrcholiacej jesene – rozvoniavajú hmlisté rána chutnými raňajkami a horúcimi, poctivými polievkami. V kuchyni sa už pravdepodobne chystajú...
Zelený prášok ovládol kaviarne aj sociálne siete. Aký je globálny príbeh fenoménu matcha?
Viete, ako sa z tradičného japonského čaju, starého viac než osem storočí, stal symbol moderného životného štýlu? Ľudia v kaviarňach po celom svete, ale často už aj doma, vymieňajú šálku obľúbenej kávy...
Jablkový koláč, gaštany či tekvicové latté? Toto je jesenný zoznam dobrôt na sychravé...
Priznajme si, kto z nás by nemal rád dávku dopamínu po tom, ako si odškrtne úlohu zo svojho to-do listu? Pri príležitosti vrcholiacej jesene sme si pre vás pripravili trochu iný, jesenný...
Solo dining: Prečo ľudia jedia čoraz častejšie sami a ako môžu reštaurácie využiť tento...
Ľudí, ktorí chodia jesť do reštaurácie bez spoločnosti, pribúda čoraz viac. Nehľadajte za tým smutné štatistiky – niekomu sa jednoducho nechce variť, finančne sa mu to neopláca alebo je preňho či pre...
Zažite výnimočnú večeru a pomôžte dobrej veci. Ranč Podlesok pozýva na Degustuj a pomáhaj
Na Ranči Podlesok Relax sa už čoskoro uskutoční prvý ročník benefičnej degustačnej večere Degustuj a pomáhaj, ktorá je dôkazom, že gastronómia má silu meniť svet k lepšiemu. Hostí čaká päťchodové menu so...
Gruľovníky, mačanka aj tacos. Margecianske fajnoty ponúknu stovku chutí (pozvánka)
Ak vás fascinuje objavovanie nových chutí, Margecianske fajnoty by nemali chýbať vo vašom jesennom kalendári. Tento medzinárodný gurmánsky festival je už roky legendou, no každý ročník dokáže prekvapiť niečím novým.
Rozhovory
Lenivá kuchárka o láske k jedlu a životu: Najviac ma teší...
Blog Lenivá kuchárka oslavuje čoskoro desať rokov. Veronika Čopíková za ten čas prešla od prvých receptov na blogu k trom úspešným knihám...
Zlatica Kramárová o hoteloch, gastronómii a ľuďoch: Čo robí z dobrého...
Jej cesta do sveta hotelierstva nebola priamočiara – začínala pri štúdiu cestovného ruchu, až postupne objavila čaro zákulisia hotelov. Dnes má za...
Najlepšie slovenské foodblogy a účty: Digitálni kuchári, ktorých sa oplatí sledovať
Do nášho výberu sme zaradili slovenské foodblogy aj účty na sociálnych sieťach, ktoré sú niečím výnimočné. Nápaditými receptami, formou komunikácie či odbornými...
Matej Pavlovič z UFO reštaurácie: Nealko párovanie nie je budúcnosť, už...
V jednom z najlepších podnikov na Slovensku UFO watch.taste.groove si viete k degustačnému menu vybrať aj vynikajúce nealko párovanie. Stojí za ním...
Mário Adamčík z Roast Different: Two Coffee Champs vznikol, lebo tu...
Káve sa naplno venuje od osemnástich, keď si založil živnosť a odkúpil svoju prvú kaviareň. Dnes pôsobí Mário Adamčík ako kreatívny riaditeľ...
Zuzana Marková radí ľuďom vo vzťahoch a sexe: Aj spoločné varenie...
Zuzana Marková je človek, z ktorého srší empatia a schopnosť porozumieť druhým. Preto sa aj vo svojej profesii vydala touto cestou. Z...


































































