Najnovšie články

METRO akadémia druhá časť

METRO akadémia pokračuje: V programe sú nové reštaurácie, nová škola a nové talenty

Po úspechu pilotného programu METRO akadémia sa zavŕšilo aj druhé kolo tohto inovatívneho vzdelávacieho programu pre študentov hotelových akadémií. Program opäť spája profesionálnych šéfkuchárov, prestížne reštaurácie a ambicióznych študentov, ktorým ponúka jedinečnú...
jedlo v lietadle v minulosti

Jedlo v lietadle vyzeralo v minulosti úplne inak. Kde sme urobili chybu, keď už...

Letecké spoločnosti kedysi servírovali svojim pasažierom čerstvé ustrice či pečeného moriaka. Kúpiť si letenku sa rovnalo luxusu, a to sa náležite odrážalo aj v tom, ako vyzeralo palubné menu. Kedy sa jedlo...
druhy pizze vo svete

Druhy pizze vo svete: Dali by ste si taliansku, americkú či skôr niečo exotickejšie?

Pizza jednoznačne patrí k najobľúbenejším jedlám na svete. Je jednoduchá, sýta a variabilná, a predsa tak rozmanitá, že v rôznych krajinách a na rôznych kontinentoch chutí úplne inak. V nasledujúcom článku sa...
Salón piva Žilina

Salón piva Žilina 2025: Remeselný pivný festival sa vracia na Stanicu Žilina-Záriečie

Letná edícia najobľúbenejšieho festivalu remeselného piva je späť. A nie hocikde – opäť pod Rondlom, v kultovom priestore Stanica Žilina-Záriečie, kde sa pivo stretáva s kultúrou a zážitok chutí ešte viac. Na...
nové menu vo WERK-u

Nové menu vo WERK-u: Šékuchár s michelinskými skúsenosťami a umelecké drinky v Jurkovičovej teplárni

Reštaurácia v ikonickej Jurkovičovej teplárni v Bratislave prichádza s novým konceptom zážitkovej gastronómie. O nezabudnuteľný kulinársky aj barový zážitok sa starajú výnimoční profesionáli – šéfkuchár Adam Vasko a šéfbarman Branislav Ďuriš. Aké je...

Spolupráca s lokálnymi dodávateľmi: Poctivé suroviny pre slovenské reštaurácie

Spoločnosť METRO prepája slovenských producentov, kuchárov a reštaurácie s cieľom zachovať tradičné chute Slovenska. Podporou lokálnych dodávateľov prináša profesionálnom v gastronómii kvalitné suroviny z regiónov, čím posilňuje nielen gastronómiu, ale aj kultúrne dedičstvo a lokálnu...
Keramické trhy v Pezinku

Navštívte pezinské Keramické trhy: Máme odporúčania na podniky, kde sa výborne najete

Uličky historického centra Pezinka sa tento víkend (13.-15. júna) počas tradičných Keramických trhov zmenia na živý obraz plný mozaiky, hrnčekov, váz či tanierov. Podujatie, ktoré sa zapísalo do DNA mestečka na úpätí...
Marína restaurant & bar

Marína restaurant & bar v Žiline mení jedlo na zážitok (nový koncept)

Na prvý pohľad vás upúta zeleň, ticho a výhľad na okolie Vodného diela. No len čo prekročíte bránu Marína restaurant & bar, zistíte, že nejde len o ďalšie miesto na mape žilinských...
reštaurácie v Algarve

Reštaurácie v Algarve: Slnečný región, ktorý láka (nielen) fantastickým jedlom

Počuli ste už o najslnečnejšom regióne Európy? Azda nikoho neprekvapí, že sa nachádza na juhu, konkrétne v malebnom Portugalsku. Avšak nielen reštaurácie v Algarve stoja za návštevu. Portugalsko mi ukradlo srdce a...

Väčšina Slovákov navštívi obchodné centrum raz týždenne. Lákajú viaceré nákupy na jednom mieste a...

Sme krajinou pravidelných návštev obchodných centier. Potvrdzuje to aj aktuálny prieskum, ktorý zrealizovalo oc tehelko*, podľa ktorého viac ako 63 % opýtaných Slovákov uviedlo, že obchodné centrum navštívi aspoň raz za týždeň. Nechodia...
Laptom v restauracii s portalom Menucka na displeji

Menučka oslavujú 10 rokov: Rozdávame vouchery do reštaurácií za viac ako 1000 €

Portál Menučka vám už desať rokov pomáha objavovať chutné miesta po celom Slovensku. Práve dnes oslavujeme výnimočný míľnik. Pred desiatimi rokmi sme na portál nahodili ponuku prvej reštaurácie! Ako poďakovanie za vašu...

Reštaurácia Krone vo Svätom Jure slávi 6. narodeniny: Rodinný deň plný chutí, zábavy a...

Svätý Jur, malebné vinárske mestečko neďaleko Bratislavy, je známe nielen svojimi vínami a historickými uličkami, ale aj obľúbenou reštauráciou Krone, ktorá sa už 6 rokov stará o chuťové poháriky miestnych aj návštevníkov. V...

Gault&Millau: Najlepšie slovenské reštaurácie a šéfkuchári si na galavečeri prevzali ocenenia (kompletné výsledky)

Čiapky sú rozdané!  O tom, kto na Slovensku získal legendárne čiapky – symbol uznávaného francúzskeho gastronomického sprievodcu Gault&Millau – je rozhodnuté. V pondelok 2. júna 2025 slávnostne pokrstili slovenské vydanie Gault&Millau...
priestory reštaurácie

Dizajn reštaurácie ako kľúč k úspechu

Ako dosiahnuť úspech v podnikaní v oblasti stravovania? Odpoveď nie je jednoduchá a už dávno nestačí len dobre navariť. Hostia si všímajú aj detaily a vnímajú reštauráciu komplexne. Pre spokojnosť zákazníkov musíte...
reštauračný sprievodca tlačený aj online

METRO Slovakia sa stáva generálnym partnerom prestížneho gastronomického sprievodcu Gault&Millau

METRO Slovakia sa stáva generálnym partnerom prestížneho gastronomického sprievodcu Gault&Millau, ktorý po prvýkrát vstupuje na slovenský trh. Spojenie oboch značiek vychádza z ich spoločných hodnôt – podpory kvalitnej gastronómie, udržateľnosti a inovácií...
ako spracovať jahody

Ako spracovať jahody v sezóne? Urobte z nich zmrzlinu, tiramisu či voňavý džem

Jahodová sezóna je v plnom prúde. Patríte k milovníkom týchto sladkých bobúľ, no rovnako ako nás vás mrzí, že dlho nevydržia? Prinášame vám zopár jednoduchých inšpirácií na to, ako spracovať jahody a...
evolúcia stravovania

Evolúcia stravovania: Ako história ľudstva ovplyvnila naše jedálničky?

Odkedy sme začali chodiť vzpriamene, naše jedálničky sa rapídne zmenili. Stalo sa tak najmä v posledných dekádach, keď žezlo v našich špajzách a chladničkách prebrali ultraspracované potraviny. Viete, aká bola evolúcia stravovania...
črevné problémy na dovolenke

Črevné problémy na dovolenke? Vyhnete sa im, ak pri jedle dodržíte tieto zásady

Poznáte ten pocit, keď sa dovolenky doslova neviete dočkať, no po pár dňoch v teple sa dostavia nepríjemné tráviace ťažkosti? Črevné problémy na dovolenke ju vedia pokaziť, vyhnite sa im dodržiavaním týchto...
história foodtruckov (3)

História foodtruckov: Príbeh jedla, ktoré sa dalo do pohybu

Keď dnes na ulici zbadáte pestro pomaľovaný foodtruck, možno si ani neuvedomíte, že nestojíte pred obyčajnou kuchyňou na kolesách. Pred vami je miniatúrny podnik, ktorý v sebe nesie stopy histórie dlhej viac...
chobotnica recept

Hľadáte recept na chobotnicu? Doprajte si ju radšej v reštaurácii (tipy)

Keď sa povie chobotnica, mnohým napadne obraz pestro vyskladaného dovolenkového taniera pri mori. Trochu olivového oleja, kvapka citrónu, letný večer a pohľad na zapadajúce slnko. Dnes si už chobotnica nachádza cestu aj...

Rozhovory

Mário Adamčík z Roast Different: Two Coffee Champs vznikol, lebo tu...

Mário Adamčík
Káve sa naplno venuje od osemnástich, keď si založil živnosť a odkúpil svoju prvú kaviareň. Dnes pôsobí Mário Adamčík ako kreatívny riaditeľ...

Zuzana Marková radí ľuďom vo vzťahoch a sexe: Aj spoločné varenie...

Zuzana Marková rozhovor o vzťahoch a jedle
Zuzana Marková je človek, z ktorého srší empatia a schopnosť porozumieť druhým. Preto sa aj vo svojej profesii vydala touto cestou. Z...

Hotelier roka 2023: Poznáme výsledky a mená ocenených, HoReCa oslavuje nový...

Hotelier roka 2023 (1)
Prestížna jesenná HoReCa konferencia, ktorú organizuje Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska (ďalej len AHRS), sa tento rok niesla nielen v znamení oceňovania...

Kariérna poradkyňa Bibiána Čermáková: Jedlo je pre mňa láska na prvý...

Bibiána Čermáková rozhovor
Bibiána Čermáková je koučka a kariérna poradkyňa, ktorá odhaľuje skrytý potenciál a pomáha mladým nájsť ich pravú kariérnu cestu. Skúsenosti z učiteľstva a využitie psychologických postupov...

Martin Novotný z AHRS: Hotelier roka 2023 ocení aj činnosť hotelierov...

Martin Novotný rozhovor (2)
Martin Novotný pôsobí už takmer tri roky ako člen predstavenstva Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska a od 1. februára 2024 prevzal aj...

Hlasová pedagogička Gabriela Dobiašová: Mám rada reštaurácie, ktoré si vážia zákazníka

Gabriela Dobiašová (1)
Vedeli ste, že existuje hlasová alebo vokálna terapia? Narábanie s hlasom je mimoriadne dôležité a správna práca s ním nám dokáže uľahčiť...

Profi gastro

METRO akadémia druhá časť
Po úspechu pilotného programu METRO akadémia sa zavŕšilo aj druhé kolo tohto inovatívneho vzdelávacieho programu pre študentov hotelových akadémií. Program opäť spája profesionálnych šéfkuchárov, prestížne reštaurácie a ambicióznych študentov, ktorým ponúka jedinečnú možnosť zažiť reálne prostredie špičkovej gastronómie. V rámci druhého kola sa do projektu zapojili aj nové partnerské reštaurácie....
jedlo v lietadle v minulosti
Letecké spoločnosti kedysi servírovali svojim pasažierom čerstvé ustrice či pečeného moriaka. Kúpiť si letenku sa rovnalo luxusu, a to sa náležite odrážalo aj v tom, ako vyzeralo palubné menu. Kedy sa jedlo na palube zmenilo na mrazené a predpripravené polotovary a kde sme ako konzumenti urobili chybu? Dnes si v...
nové menu vo WERK-u
Reštaurácia v ikonickej Jurkovičovej teplárni v Bratislave prichádza s novým konceptom zážitkovej gastronómie. O nezabudnuteľný kulinársky aj barový zážitok sa starajú výnimoční profesionáli – šéfkuchár Adam Vasko a šéfbarman Branislav Ďuriš. Aké je nové menu vo WERK-u? „Naším cieľom je, aby bola prvotriedna gastronómia prístupná nielen pre elitu, ale pre...
Spoločnosť METRO prepája slovenských producentov, kuchárov a reštaurácie s cieľom zachovať tradičné chute Slovenska. Podporou lokálnych dodávateľov prináša profesionálnom v gastronómii kvalitné suroviny z regiónov, čím posilňuje nielen gastronómiu, ale aj kultúrne dedičstvo a lokálnu ekonomiku. Aktuálne zároveň hľadá nových slovenských producentov, ktorí by sa chceli stať súčasťou tohto reťazca a dodávať svoje produkty do METRO. 
Sme krajinou pravidelných návštev obchodných centier. Potvrdzuje to aj aktuálny prieskum, ktorý zrealizovalo oc tehelko*, podľa ktorého viac ako 63 % opýtaných Slovákov uviedlo, že obchodné centrum navštívi aspoň raz za týždeň. Nechodia sa pritom doň „iba prechádzať“.  Najväčším lákadlom našincov je možnosť vybaviť všetko pod jednou strechou, pričom viac ako polovica návštevníkov prichádza s cieľom nakúpiť potraviny....

Najnovšie články

METRO akadémia druhá časť

METRO akadémia pokračuje: V programe sú nové reštaurácie, nová škola a nové talenty

Po úspechu pilotného programu METRO akadémia sa zavŕšilo aj druhé kolo tohto inovatívneho vzdelávacieho programu pre študentov hotelových akadémií. Program opäť spája...
jedlo v lietadle v minulosti

Jedlo v lietadle vyzeralo v minulosti úplne inak. Kde sme urobili chybu, keď už...

Letecké spoločnosti kedysi servírovali svojim pasažierom čerstvé ustrice či pečeného moriaka. Kúpiť si letenku sa rovnalo luxusu, a to sa náležite odrážalo...
druhy pizze vo svete

Druhy pizze vo svete: Dali by ste si taliansku, americkú či skôr niečo exotickejšie?

Pizza jednoznačne patrí k najobľúbenejším jedlám na svete. Je jednoduchá, sýta a variabilná, a predsa tak rozmanitá, že v rôznych krajinách a...
Salón piva Žilina

Salón piva Žilina 2025: Remeselný pivný festival sa vracia na Stanicu Žilina-Záriečie

Letná edícia najobľúbenejšieho festivalu remeselného piva je späť. A nie hocikde – opäť pod Rondlom, v kultovom priestore Stanica Žilina-Záriečie, kde sa...
nové menu vo WERK-u

Nové menu vo WERK-u: Šékuchár s michelinskými skúsenosťami a umelecké drinky v Jurkovičovej teplárni

Reštaurácia v ikonickej Jurkovičovej teplárni v Bratislave prichádza s novým konceptom zážitkovej gastronómie. O nezabudnuteľný kulinársky aj barový zážitok sa starajú výnimoční profesionáli...

Rozhovory

Najčítanejšie články

Naše videá