Najnovšie články

AKTUÁLNE: 78% Gastro prevádzok stále nedostalo podporu zo schémy pomoci pre cestovný ruch (výsledky...

Situácia v sektore gastro služieb (HoReCa) je čoraz kritickejšia. Platforma #StáleMámeChuť združujúca 14 organizácií a iniciatív spojených pre záchranu gastro sektora na Slovensku, preto zrealizovala medzi gastro prevádzkovateľmi rýchly 7-dňový prieskum využívania pomocí z jednotlivých...

Juraj Hajdin z TV JOJ: Od malička mi doma vraveli, že ma je lepšie...

Juraj Hajdin, reportér jojkárskych Krimi a moderátor, je veľkým milovníkom dobrého jedla. Rád skúša rôzne vegetariánske variácie, keďže už 25 rokov neje mäso. A viete, čo ho vie v reštaurácii najviac...

Valentínske menu v pohodlí domova? Tieto reštaurácie si pripravili špeciálnu zamilovanú ponuku

Napriek pomerne nepriaznivej situácii slovenské reštaurácie nezaháľajú. Aj tento rok si na sviatok všektých zamilovaných pripravili špeciálne valentínske menu, ktoré si môžete nechať doviezť až k vám domov, alebo vyzdvihnúť.
Pár na romantickej večeri

Svetoví kuchári a ich tajomstvo dokonalého Valentína: Spoznajte ho aj vy

Tento rok bude Valentín po celom svete vyzerať inak. Kedysi sme boli zvyknutí na plné reštaurácie, kde sme si so svojou polovičkou mohli vychutnať skvelé valentínske menu, výnimočné dezerty či chutné...

Poctivé gastro bolo opäť oklamané. Výzva slovenskej vláde, aby dodržala, čo prijala a nediskriminovala...

Iniciatíva 10 pre gastro, ktorá zastupuje už vyše 1 000 gastro prevádzok, dodávateľov, vinárov, pivovarníkov a takmer 10,000 zamestnancov či hostí, ktorí iniciatívu podporili formou petície, musí s ľútosťou konštatovať, že gastro sektor bol...
Syr parmezán pri strúhadle

Cena za parmezán tento rok prudko vzrastie, upozorňujú odborníci

Zlá správa pre všetkých milovníkov kvalitných syrov – ich cena pôjde (alebo už ide) hore. Môže za to pandémia koronavírusu a zvýšené náklady na výrobu tejto mliečnej dobroty.

Jaroslav Maleš: Nie som vrah ani zlodej. Chcel som len uživiť rodinu.

V prvej polovici decembra sa dostali aj s manželkou do pozornosti médií ako majitelia podniku v Prešove, ktorý napriek nariadeniam o zatvorení gastro prevádzok ostal otvorený. Chceli dať najavo, že naozaj nemajú...

Láska k bylinkám a úcta k prírode: Spoznajte tradičné rodinné bylinkové sirupy Flórka

Bylinkárstvo bolo kedysi úplne bežné, dnes pomaly ustupuje do úzadia. Našťastie stále existujú ľudia, ktorí si uvedomujú množstvo benefitov, ktoré nám bylinky ponúkajú. Spoznajte rodinu Kačmarčíkovú a ich chutné tradičné bylinkové...

4 gastro iniciatívy, ktoré chcú pomôcť slovenským reštauráciám: Ako fungujú a o čo sa...

Žalostnú situáciu slovenského gastro segmentu si už uvedomujeme snáď všetci. O prácu prichádzajú mnohí - od majiteľov, prevádzkarov, cez kuchárov či čašníkov. A my, ľudia, prichádzame o svoje obľúbené podniky. Na Slovensku...
Zdroje vitamínu D

Vitamín D: Prečo je pre nás taký dôležitý a ako ho doplniť?

Vitamíny sú známe tým, že si ich ľudský organizmus nedokáže vytvoriť sám, preto ich musí prijímať z potravy. Výnimkou je vitamín D, ktorý si vie človek zo slnečného žiarenia syntetizovať sám....
Štyri fľašky ovocného destilátu.

Tri stromy ponúkajú nezameniteľnú chuť poctivého remesla

Ovocné destiláty sa u Slovákov tešia veľkej obľube. Tradície a osvedčená receptúra sa spájajú v produktovej rade Tri stromy. Zrejme najpopulárnejšími destilátmi u slovenských zákazníkov je slivovica, hruškovica a marhuľovica. Základom...

Ľudia z gastra sú už zúfalí: Petícia nám môže pomôcť, prosím, podpíšte ju aj...

Viete si predstaviť, že by sme zrazu nemali na Slovensku gastro? Že by ste si nemohli dať obedové menučko, nemohli by ste si posedieť pri dobrej kávičke alebo nemohli pozvať svoju polovičku...

Chutné zimné nápoje, ktoré vás zahrejú: Pripravte si domáci Baileys, perníkové latté či horúce...

Miešané nápoje si väčšina z nás spája s letom a horúcim počasím. Pravdou ale je, že zima je ideálne obdobie na výrobu rôznych miešaných drinkov, ktoré vás zahrejú. Veď čo je lepšie ako navliecť si...
Skutočne zdravá škola

Rýchle tempo životného štýlu odvracia pozornosť od nástrah, ktoré so sebou prináša

Globálne otázky, ako je kríza životného prostredia a pribúdajúce civilizačné ochorenia, dnes viac ako inokedy vyžadujú zmenu nášho životného štýlu a aj transformáciu spôsobov, akým myslíme a konáme. Jedlo tvorí základ nášho...
Prázdna reštaurácia

Štátna pomoc pre majiteľov gastro prevádzok: Všetko, čo o nej potrebujete vedieť

Od marca tohto roka gastro sektor stráca na sile. Môže za to aktuálna korona kríza, kvôli ktorej sa postupne prijímajú prísne opatrenia. Najskôr mohli reštaurácie fungovať iba ako...

Zastavme sa a zamyslime sa nad kvalitou našich potravín

Nemá nám byť ľahostajné, čo jeme. Kvalita jedla a životný štýl sú kľúčovými faktormi, ktoré ovplyvňujú naše zdravie. V súčasnosti sa nám nedarí odolávať vírusu ,,rýchleho životného štýlu”, ktorý mení naše správanie a motivuje...

Je na čase spomaliť. Aj vo výrobe potravín.

Na celom svete sa malí farmári a remeselní producenti združujú do lokálnych komunít. Vymieňajú si skúsenosti, vzájomne sa podporujú v rozvoji a skracujú distribučné kanály. Pod iniciatívu sa podpisuje globálne hnutie Slow Food...
vyhrievana terasa restauracia

Vyhrievané terasy – aktuálny prehľad reštaurácií na Slovensku s vyhrievanou terasou – dajte nám...

V ktorých gastro prevádzkach si môžete posedieť na vyhrievanej terase pri jedle, káve, nápojoch, bez obáv sa naobedovať, navečerať alebo aj naraňajkovať? Pozrite si náš prehľad podnikov naprieč Slovenskom, kde nechýba vyhrievaná...
Muž, ktorý sa pozerá na poháre s fermentovanou zeleninou.

Fermentáciou ku zdraviu: Spoznajte zázrak na podporu trávenia a imunity!

Fermentácia, respektíve fermentované potraviny, patria medzi to najzdravšie, čo môžeme svojmu telu dopriať. Výborne naštartujú naše trávenie, podporia správne fungovanie čriev a tiež nám zlepšia imunitu. Najmä v jesennom a zimnom období,...
Ruka, ktorá drží čistiaci prostriedok

Vyrobte si domáce čistiace EKO prostriedky: 8 tipov pre čistú a voňavú domácnosť

Ani by ste neverili, aké poklady ukrývate vo vašej domácnosti. Napríklad taká sóda bikarbóna alebo ocot sú perfektní pomocníci nielen pri varení, ale aj pri upratovaní. Vyrobíte si z nich ekologické,...

Rozhovory

Juraj Hajdin z TV JOJ: Od malička mi doma vraveli, že...

Juraj Hajdin, reportér jojkárskych Krimi a moderátor, je veľkým milovníkom dobrého jedla. Rád skúša rôzne vegetariánske variácie, keďže už 25 rokov...

Jaroslav Maleš: Nie som vrah ani zlodej. Chcel som len uživiť...

V prvej polovici decembra sa dostali aj s manželkou do pozornosti médií ako majitelia podniku v Prešove, ktorý napriek nariadeniam o zatvorení...

4 gastro iniciatívy, ktoré chcú pomôcť slovenským reštauráciám: Ako fungujú a...

Žalostnú situáciu slovenského gastro segmentu si už uvedomujeme snáď všetci. O prácu prichádzajú mnohí - od majiteľov, prevádzkarov, cez kuchárov či čašníkov....

Šéfkuchár Vojto Artz: Neznášam odfláknuté či pokazené jedlo, všetko kvalitné potrebuje...

Slovenský šéfkuchár Vojto Artz patrí medzi špičku slovenskej gastronómie. Poznať ho môžete z televíznych programov ako Teleráno, Masterchef, TV Markíza Chuťovky...

Nikoleta Kováčová alias Surová dcérka: Rada si zoberiem recept, ktorý nie...

Nikoleta Kováčová, ktorú poznáme skôr ako Surovú dcérku, momentálne vydala svoju druhú kuchársku knihu. Slovegán je plná tradičných slovenských receptov, avšak...

Organizátor Street food na Duláku Maroš Mačuha: Na každej akcii zbierame...

Maroš Mačuha je organizátorom rôznych akcií a podujatí už dlhých 15 rokov. Svoje bohaté skúsenosti zbieral napríklad pri organizácii Vianočných trhov,...

Profi gastro

Situácia v sektore gastro služieb (HoReCa) je čoraz kritickejšia. Platforma #StáleMámeChuť združujúca 14 organizácií a iniciatív spojených pre záchranu gastro sektora na Slovensku, preto zrealizovala medzi gastro prevádzkovateľmi rýchly 7-dňový prieskum využívania pomocí z jednotlivých ministerstiev. Prieskum ukázal, že meškajú najmä prostriedky zo schémy pomoci pre cestovný ruch. - 7-dňový prieskum #StáleMámeChuť o čerpaní pomocí v gastro sektore - MDaV...
Iniciatíva 10 pre gastro, ktorá zastupuje už vyše 1 000 gastro prevádzok, dodávateľov, vinárov, pivovarníkov a takmer 10,000 zamestnancov či hostí, ktorí iniciatívu podporili formou petície, musí s ľútosťou konštatovať, že gastro sektor bol opäť oklamaný. Štátna pomoc vo forme kompenzácií za zatvorenie gastro prevádzok, ktorá je medializovaná, slúži podľa nej len na politické PR, ale reálne je nedostatočná,...
Bylinkárstvo bolo kedysi úplne bežné, dnes pomaly ustupuje do úzadia. Našťastie stále existujú ľudia, ktorí si uvedomujú množstvo benefitov, ktoré nám bylinky ponúkajú. Spoznajte rodinu Kačmarčíkovú a ich chutné tradičné bylinkové sirupy. Kráčame a chodíme okolo nich takmer denne, no málokedy si ich všimnete. Reč je o liečivých bylinkách, ktoré sa pre rodinu...
Žalostnú situáciu slovenského gastro segmentu si už uvedomujeme snáď všetci. O prácu prichádzajú mnohí - od majiteľov, prevádzkarov, cez kuchárov či čašníkov. A my, ľudia, prichádzame o svoje obľúbené podniky. Na Slovensku preto začali vznikať gastro iniciatívy, ktorých cieľom je pomôcť slovenským gastro prevádzkam a uľahčiť im aktuálny stav. Ich cesty a spôsoby, ako...
Viete si predstaviť, že by sme zrazu nemali na Slovensku gastro? Že by ste si nemohli dať obedové menučko, nemohli by ste si posedieť pri dobrej kávičke alebo nemohli pozvať svoju polovičku na romantickú večeru? Momentálne je totiž situácia v gastro segmente naozaj alarmujúca. Reštaurácie či kaviarne krachujú, čašníci a kuchári prichádzajú o prácu,...

Najnovšie články

AKTUÁLNE: 78% Gastro prevádzok stále nedostalo podporu zo schémy pomoci pre cestovný ruch (výsledky...

Situácia v sektore gastro služieb (HoReCa) je čoraz kritickejšia. Platforma #StáleMámeChuť združujúca 14 organizácií a iniciatív spojených pre záchranu gastro sektora na Slovensku, preto...

Juraj Hajdin z TV JOJ: Od malička mi doma vraveli, že ma je lepšie...

Juraj Hajdin, reportér jojkárskych Krimi a moderátor, je veľkým milovníkom dobrého jedla. Rád skúša rôzne vegetariánske variácie, keďže už 25 rokov...

Valentínske menu v pohodlí domova? Tieto reštaurácie si pripravili špeciálnu zamilovanú ponuku

Napriek pomerne nepriaznivej situácii slovenské reštaurácie nezaháľajú. Aj tento rok si na sviatok všektých zamilovaných pripravili špeciálne valentínske menu, ktoré si...
Pár na romantickej večeri

Svetoví kuchári a ich tajomstvo dokonalého Valentína: Spoznajte ho aj vy

Tento rok bude Valentín po celom svete vyzerať inak. Kedysi sme boli zvyknutí na plné reštaurácie, kde sme si so svojou...

Poctivé gastro bolo opäť oklamané. Výzva slovenskej vláde, aby dodržala, čo prijala a nediskriminovala...

Iniciatíva 10 pre gastro, ktorá zastupuje už vyše 1 000 gastro prevádzok, dodávateľov, vinárov, pivovarníkov a takmer 10,000 zamestnancov či hostí, ktorí iniciatívu...

Odporúčame

darčekové poukážky do reštaurácií

Najčítanejšie články

Rozhovory

Naše videá