![]() |
Tipy na jarné knižné novinky: Bylinková encyklopédia aj odhalenie mýtov o stravovaní |
reklama:
MENU - Polievky - Predjedlá - Šaláty - Dezerty - Hlavné jedlá
Cozy Coza (Kozia brána)
MENU - Polievky - Predjedlá - Šaláty - Dezerty - Hlavné jedlá
MENU
Polievky
400ml Slepačie Consommé pripravované podľa tradičnej francúzskej receptúry s domácimi rezancami, zeleninou a čerstvou petržlenovou vňaťou (1,3,7,9)
Tradičná MALAJSKÁ NYONYA laksa polievka
(pripravovaná z doma pripravovanej kari pasty z čerstvej kurkumy, kokosového mlieka, koreňa galanga, chilli, citrónovej trávy a tamarínu a podávaná s lotosovým koreňom, ryžovými rezancami, paradajkami, koriandrom a zelenými fazuľkami
400g veggie
500g s kukuričným kuraťom
550g s tigrími krevetami (2)
Poznámka : Ako NYONYA je označované etnikum potomkov prvých mandarínskych osadníkov v južnej Ázii. Ich kuchyňa je špecifická jedinečnými spojeniami čínskych prvkov s lokálnymi malajskými bylinkami a koreninami.
300ml Polievka podľa dennej ponuky
4.90 €
Tradičná MALAJSKÁ NYONYA laksa polievka
(pripravovaná z doma pripravovanej kari pasty z čerstvej kurkumy, kokosového mlieka, koreňa galanga, chilli, citrónovej trávy a tamarínu a podávaná s lotosovým koreňom, ryžovými rezancami, paradajkami, koriandrom a zelenými fazuľkami
400g veggie
6.90 €
500g s kukuričným kuraťom
8.90 €
550g s tigrími krevetami (2)
11.90 €
Poznámka : Ako NYONYA je označované etnikum potomkov prvých mandarínskych osadníkov v južnej Ázii. Ich kuchyňa je špecifická jedinečnými spojeniami čínskych prvkov s lokálnymi malajskými bylinkami a koreninami.
300ml Polievka podľa dennej ponuky
3.90 €
Predjedlá
Domáca Foie gras terina podávaná s chutney z paradajok a jarnej cibuľky a ozdobená šalátovým buketom s panenským olivovým olejom
Ceviche z marinovaného nórskeho lososa s červenou repou a jarnou cibuľkou, ochutené emulziou zo šalátovej uhorky a podávané s domácim tortillovým chipsom a listovým šalátom s kvapkou panenského olivového oleja 4
100g Tradičný slovenský tatársky biftek z pravej hovädzej sviečkovice podávaný s hriankami alebo topinkami (3 + 1 v chlebe)
110g Tatársky biftek z pravej hovädzej sviečkovice na taliansky spôsob – miešaný s kaparami, nakladanými uhorkami, vaječným žĺtkom a parmezánom, podávaný s aragulou, parmezánovými hoblinami a hriankami alebo topinkami
(3 + 1 v chlebe )
9.50 €
Ceviche z marinovaného nórskeho lososa s červenou repou a jarnou cibuľkou, ochutené emulziou zo šalátovej uhorky a podávané s domácim tortillovým chipsom a listovým šalátom s kvapkou panenského olivového oleja 4
9.50 €
100g Tradičný slovenský tatársky biftek z pravej hovädzej sviečkovice podávaný s hriankami alebo topinkami (3 + 1 v chlebe)
12.90 €
110g Tatársky biftek z pravej hovädzej sviečkovice na taliansky spôsob – miešaný s kaparami, nakladanými uhorkami, vaječným žĺtkom a parmezánom, podávaný s aragulou, parmezánovými hoblinami a hriankami alebo topinkami
(3 + 1 v chlebe )
13.90 €
Šaláty
350g Thai style zeleninový šalát s mrkvou, zelerom, zelenými fazuľkami, cherry paradajkami, bielou reďkovkou a mungo klíčkami, preliaty dressingom z chilli, rybacej omáčky, citrónovej trávy, palmového cukru, čerstvého koriandru a thajskej bazalky,
podávaný so zeleninovým DIM SUM (4)
300g Zelený záhradný šalát s domácim marinovaným grilovaným lososom, preliaty medovo-horčicovým dressingom (4,10)
podávaný so zeleninovým DIM SUM (4)
12.90 €
300g Zelený záhradný šalát s domácim marinovaným grilovaným lososom, preliaty medovo-horčicovým dressingom (4,10)
11.90 €
Dezerty
Kokosové créme brulée podávané s višňovým kompótom (3)
Domáce medovo-tvarohové guľky plnené banánom a podávané s rozpustenou čokoládou, štipkou matcha tea a čokoládovým keksom (1,3,7)
4.90 €
Domáce medovo-tvarohové guľky plnené banánom a podávané s rozpustenou čokoládou, štipkou matcha tea a čokoládovým keksom (1,3,7)
6.50 €
Hlavné jedlá
200g Steak z pravej hovädzej sviečkovice marinovaný v čiernom korení, podávaný s glazovanou jarnou zeleninou, jemnou krémovou omáčkou z čerstvého chrenu a baby zemiakmi 7
150g Grilovaný domáci Gravelex losos tatiki, podávaný na pyré z melónovej reďkovky a heirloom mrkvy s oblohou z baby pašternáku a baby mrkvičiek, ozdobený paradajkovo-tapiokovými chipsami, mikro bylinkami a kvapkou oleja z medvedieho cesnaku (4,7)
350g Rizoto a zelenou špargľou podávané s tigrími krevetami marinovanými v chilli a hoblinami parmezánu 2,7)
200g Grilované kuracie supreme, marinované v čerstvom opekanom kokose a tandoori korení , podávané na červenom thajskom jablčno-kokosovom kari s lotosovým koreňom a pilaf ryžou s čerstvou zeleninou (4)
350g Tradičné malajské PERANAKAN STIR FRIED CURRY s Udon rezancami, divokou baby brokolicou, baklažánom, lotosovým koreňom, mrkvou a pórom, ozdobené domácimi cibuľovými a cesnakovými chipsami,
Podávané ako :
- veggie
- s kukuričným kuraťom 150g (4)
- s tigrími krevetami 130g (4)
- s hovädzou sviečkovicou 150g (4)
Poznámka : Ako Peranakan označujeme etnikum potomkov prvých čínskych osadníkov do južnej Ázie aj v oblasti Malajzie v období 15steho storočia. Ich kultúra mala výrazný vplyv na ďalší vývoj v rôznych spoločensko-kultúrnych oblastiach v tomto regióne a gastronómia nie je výnimkou. Tzv. NYONYA cuisine je špecifická hlavne kombináciou pôvodne mandarínskej kuchyne a malajských korenín.
350g Bryndzové halušky s opečenou slaninou a pažítkovým prachom (1,3,7)
24.90 €
150g Grilovaný domáci Gravelex losos tatiki, podávaný na pyré z melónovej reďkovky a heirloom mrkvy s oblohou z baby pašternáku a baby mrkvičiek, ozdobený paradajkovo-tapiokovými chipsami, mikro bylinkami a kvapkou oleja z medvedieho cesnaku (4,7)
17.50 €
350g Rizoto a zelenou špargľou podávané s tigrími krevetami marinovanými v chilli a hoblinami parmezánu 2,7)
14.50 €
200g Grilované kuracie supreme, marinované v čerstvom opekanom kokose a tandoori korení , podávané na červenom thajskom jablčno-kokosovom kari s lotosovým koreňom a pilaf ryžou s čerstvou zeleninou (4)
15.50 €
350g Tradičné malajské PERANAKAN STIR FRIED CURRY s Udon rezancami, divokou baby brokolicou, baklažánom, lotosovým koreňom, mrkvou a pórom, ozdobené domácimi cibuľovými a cesnakovými chipsami,
Podávané ako :
- veggie
9.90 €
- s kukuričným kuraťom 150g (4)
14.40 €
- s tigrími krevetami 130g (4)
16.90 €
- s hovädzou sviečkovicou 150g (4)
21.40 €
Poznámka : Ako Peranakan označujeme etnikum potomkov prvých čínskych osadníkov do južnej Ázie aj v oblasti Malajzie v období 15steho storočia. Ich kultúra mala výrazný vplyv na ďalší vývoj v rôznych spoločensko-kultúrnych oblastiach v tomto regióne a gastronómia nie je výnimkou. Tzv. NYONYA cuisine je špecifická hlavne kombináciou pôvodne mandarínskej kuchyne a malajských korenín.
350g Bryndzové halušky s opečenou slaninou a pažítkovým prachom (1,3,7)
9.90 €
Reklama: