ZSSK obnovuje služby v reštauračných vozňoch a prevádzku autovozňa

1565

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na základe zlepšujúcej sa pandemickej situácie a  uvoľňovania opatrení postupne obnovuje možnosť využiť služby reštauračných vozňov a autovozňa, ktoré neboli radené vo vlakoch od 23. 12. 2020, takto:

  • vo vnútroštátnych vlakoch R 6xx a vlakoch RR 700, 702, 704, 717, 719, 764, 767, 17764, REX 1763 budú reštauračné vozne radené od 13. 6. 2021;
  • obdobne budú reštauračné vozne prevádzkované aj vo vlakoch IC 44/45 Košice – Viedeň od ich opätovného zavedenia, t.j. od 13. 6. 2021;
  • od 12./13. 6. 2021 obnovujeme prevádzku autovozňa s možnosťou nakládky aj vyšších automobilov na hornú plošinu na relácii Humenné – Bratislava hl. st. a  od 13./14. 6. 2021 na relácii Bratislava hl. st. – Humenné. Maximálna výška prepravovaných vozidiel tak môže byť až do 200 cm (v závislosti od typu vozidla a voľného miesta na hornej plošine);
  • v medzištátnych vlakoch rjx 160/167 Bratislava – Zürich sú poskytované reštauračné služby už od 3. 6. 2021.

Cestujúci sa môžu tešiť na osvieženú ponuku jedál, keďže letné počasie je už tu. WAGON SLOVAKIA KOŠICE sa po dlhých mesiacoch odstávky vracia na trate s ponukou obohatenou o čerstvé a studené šaláty, letné osviežujúce limonády a trendové snack menu s novými dresingami a omáčkami inšpirovanými svetovou gastronómiou. Do ponuky bolo zaradené taktiež grass-fedové mäso a plánujú sa ďalšie chutné vegánske novinky, ktoré mali pred pandémiou obrovský úspech  (https://wgske.sk/restauracne-sluzby/). Jednoducho, vlaky a ekológia k sebe patria aj v reštauračných vozňoch.

Zároveň upozorňujeme cestujúcich, že služby v reštauračných vozňoch budú poskytované v zmysle platných pandemických opatrení. Riadia sa COVID automatom, ktorý má každý okres iný a zároveň sa mení a prispôsobuje pravidelne každý pondelok, preto pred cestou odporúčame overiť si aktuálne opatrenia v sekcii „Reštaurácie“ na https://korona.gov.sk/prevadzky-sluzby-a-hromadne-podujatia/.

zdroj úvodnej foto: zssk.sk

zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie