Vo FOU ZOO zažijete skutočné inovácie v gastronómii

5111

Netradičná kombinácia chutí, inšpirovaných najmä ázijskou kuchyňou a jej prepojením s modernou európskou gastronómiou, to je niečo, kvôli čomu sa oplatí investovať do návštevy jednej z najlepších reštaurácií nielen v Bratislave ale i na Slovensku. Už od roku 2010 FOU ZOO ponúka zážitok pre všetky zmysly, nielen pre Vaše chuťové poháriky. Oko poteší exkluzívne prostredie i to, ako sú jednotlivé chody servírované. Jemná vôňa zas pošteklí čuchové bunky každého gurmána. 

Koncept vo FOU ZOO je nastavený odlišnejšie, než sme zvyknutí v iných reštauráciách. Team profesionálov na čele s Michalom Konrádom pripravil rôzne degustačné menu, z ktorých si vyberie každý, i náročný zákazník. Aj my odporúčame spoľahnúť sa na ich profesionalitu a vybrať si niektoré z ponúkaných menu, i keď si môžete vybrať i podľa vlastnej chuti z jedálneho lístka či starostlivo pripravených sushi setov pre dve alebo štyri osoby.

Niečo malé na úvod – pozornosť podniku pre hostí zdroj: menucka.sk

Degustačné menu

Pre najnáročnejších zákazníkov je v reštaurácii pripravené 10-chodové degustačné menu, ktoré je skutočným gurmánskym zážitkom. Ponúka ochutnávku toho najlepšieho z ázijskej kuchyne – či už obľubujete tigrie krevety, moderné sushi či delikátne hovädzie, v rámci menu ochutnáte zo všetkého. Samozrejmosťou sú luxusné dezerty ako dračie vajce či nielen oku lahodiaci dezert mango sticky rice. K exkluzívnemu menu si môžete doobjednať i nápojové menu. Ak myslíte, že desať chodov je priveľa, vo FOU ZOO mysleli aj na Vás, v ponuke nájdete aj 7-chodové menu, samozrejme tiež s možnosťou doobjednania nápojového menu.

Dezert Mango sticky rice zdroj: menucka.sk

Biznis menu

Team profesionálov pripravil i exkluzívny variant bežne podávaných menučiek –  delikátne biznis menu v dvoch verziách – mäsitej a vegetariánskej. Biznis menu je jesennou novinkou, ktorá sa teší veľkej popularite. Podávajú ho počas pracovných dní v čase obeda od jedenástej do pätnástej hodiny. V rámci mäsitého variantu môžete ochutnať chutnú polievku (chawanmushi z čiernej tresky a brokolice), v bezmäsitej verzii je polievka bez tresky, ako predjedlo taštičky plnené kukuričným kuriatkom – dim sum.  Pre vegetariánov je pripravená verzia s výberom hríbov.

Aj takto sa dá elegante podávať polievka zdroj: menucka.sk

Ako hlavné jedlo sa podáva chutné thajské kari s jasmínovou ryžou, v klasickej verzii i s plodmi mora. Aj v biznis menu máte možnosť ochutnať skvelý dezert mango sticky rise. Cena menu v tomto exkluzívnom prostredí je viac ako prijateľná – 34,90 €. Samozrejmosťou je džbán vody s citrónom či príjemná inštruktáž obsluhujúceho personálu, ak si neviete poradiť s paličkami.

Thajské kari zdroj: menucka.sk

S ľahkosťou v novom roku

Napriek tomu, že jedlá v jedálnom lístku nie sú príliš ťažké, v reštaurácii mysleli i na tých, ktorí si do nového roku dali predsavzatia o zdravej strave – pre nich je určená novina roku 2018 – Fit menu. Fit menu je ľahšou alternatívou k biznis menu, podáva sa v rovnakom čase medzi 11:00 a 13:00 hod. a jeho cena je rovnaká – 34,90 €. Na rozdiel od biznis menu si na ňom môžete pochutnať i počas víkendov.

Zimný festival jedla 

FOU ZOO bola prvou reštauráciou, v ktorej ste si mohli vychutnať tohtoročné festivalové menu počas Zimného festivalu jedla 2018. Festival stále prebieha a ak chcete ochutnať výber jedál, pripravený špeciálne pre túto príležitosť, nech sa páči, menu si môžete objednať tu. Podľa zakúpeného variantu máte k menu i nealko a víno, ak sa na degustačnú večeru vyberiete v dňoch 26.-28. januára, k menu dostanete v cene i pohár pravého šampanského. Želáme už len dobrú chuť a nazdravie :)

Ak nestihnete túto špeciálnu ponuku, nezúfajte, FOU ZOO neustále pripravuje pre svojich zákazníkov niečo nové. Už teraz sa môžete tešiť na špeciálne valentínske menu.

Ak hľadáte exkluzívny kulinársky darček pre blízkych či obchodných partnerov, vo FOU ZOO Vám pripravia darčekové karty podľa vlastného želania od hodnoty 100 €, no vyjdu Vám v ústrety podľa Vašich a darovať môžete napríklad aj niektoré z menu. I to je jedna z vecí, ktorou sa môžu inšpirovať ďalšie reštaurácie – maximálna ochota obsluhujúceho personálu, ktorý tiež prispieva k tomu, aby bola návšteva FOU ZOO naozaj dokonalým zážitkom.

Zdroj hlavného obrázku: www.fouzoo.sk
zdieľať tento článok na:
FacebooktwitterlinkedinFacebooktwitterlinkedin
referencie